Skoči na vsebino

Skynetz

Vesoljc
  • Število vsebin

    1 273
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Sloves med gmajno

202 Tabornik

Več o članu Skynetz

  • Butast stavek
    Analizira banalne analogije kanalov.

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

  1. Ja sej govorimo o distribuciji, elektrike je dovolj. Dokler ne bo extra hiper duper fast charging bi rabla imet skoraj vsaka bencinska, ker če ne bodo vrste, tam kjer polnilnice bodo, prevelike. Zato bi mogli razpršit, to pa ne moreš če je omrežje prešvoh. Na koncu se itak že zdej vidi, da je velik problem turistična sezona. Me zanima, kaj bo avgusta. Dvomim da bodo bolj obdavčili nafto, bodo pa elektriko, kar je že napovedano, še posebej z dodatnimi bloki omrežnine. Avti pa tudi imo niso še čisto zreli, niso pa daleč. Eh, to ni problem, ker se ne bo zgodilo kr naenkrat. Ni dovolj EVjev, niti polnilnic ne nič. Pa ljudje tudi imajo nove avte itd, ne bodo zdej kr vsi menjali.
  2. Sam sebe si negiral Lokacije, kjer ni možno postavit fast charging pač ne morejo bit ok, a ne? Povsod kjer so sedaj bencinske, bodo morale bit tudi hitre EV polnilnice, dokler jih ne bo, ne bo preboja EVjev v zadostni količini. In če to trenutno ni možno zaradi tega ker tam ni visokonapetostnega omrežja je to problem in pomeni da omrežje ni ok. Visokonapetostno omrežje bo treba razširit z ogromnimi vlaganji denarja našim operaterjem, med drugim tudi zaradi sončnih elektrarn.
  3. Mislim da je trenutno birokracija zadnji problem, ki ga imajo EVji v Sloveniji. Je dosti večji problem to, da omrežje ni pripravljeno na vse polnilnice, ki bi jih rabili (oz. polnilne parke). Se bo v roku par let videlo, kam pelje stvar, ali v več polnilnic in višje stroške, ali v manj EVjev.
  4. Skynetz

    [udarna] avto tema

    Sej Puma ni kej dosti boljša:
  5. bolj 20k preveč. Lahko ga tudi na 30k pri novih oljih
  6. Skynetz

    [udarna] avto tema

    Mazda ima najboljši ročni menjalnik, kar sem ga probal. Ampak ja, pred leti nisem hotel sploh slišat za avtomatik. Manual all the way. Zdej se pa toliko vozim, da imam poln kurac menjalnika v teh gužvah po AC. So pa postali tudi precej boljši in bolj varčni, dandanes imaš nižjo porabo v avtomatikih, kot pa manual. Je pa tudi res da manual izumira, ker čim je hibrid al pa EV odpade ročni menjalnik.
  7. Skynetz

    [udarna] avto tema

    Ne rabiš dizla za 100km na dan. Kar boš prišparal na gorivu za te kilometre boš dal drugje nazaj. Ima pa avtomatik večje stroške, če (ko) gre kaj narobe. Ročni pač ne crknejo, pri avtomatskih pa ni glih tko ziher.
  8. Skynetz

    [udarna] avto tema

    Ni nujno, da najmanj žre. Odvisno kje se boš večinoma vozil. Na AC ima višjo porabo od recimo navadnega VW 1.5TSI.
  9. Skynetz

    [udarna] avto tema

    Pol pa pejdi na youtube pa preglej vse reviewe
  10. Skynetz

    [udarna] avto tema

    Pejdi na testne vožnje z različnimi avti, različne oblike, različne znamke, pa ti bo hitro jasno kaj ti je bolj všeč
  11. Skynetz

    [udarna] avto tema

    Realno, če ne delaš ful km boš rpišel dosti boljše skozi če kupiš 3-4leta star rabljen avto. Tudi če ti kej crkne, boš še vedno ogromno prišparal, če ti je to cilj. Kolega je glih kupil 4leta starega Passata za 20k.
  12. Weird, pri meni nevem če je 70km razlike med tem kar kaže na začetku, pa realnostjo na koncu Optimistični Švedi
  13. Aja ok, pol je to fake doseg
  14. Skynetz

    [udarna] avto tema

    Jaz ne razumem kaj imajo proizvajalci zadnje čase s temi ekrani, zakaj rabi sovoznik svoj ekran..še manj pa zakaj bi kdo hotel plačat za to jurja
×
×
  • Ustvari novo...