Skoči na vsebino

Skynetz

Vesoljc
 • Število vsebin

  68
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves med gmajno

6 Jogurt

Več o članu Skynetz

 • Butast stavek
  ravnokar sir je.

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Aha že standard je okoli 5mm? Pol se verjetno toliko ne opazi. Jah, izolacija strehe je verjetno kr draga, se moram pozanimat koliko bi to prišlo. Zaenkrat sem dobil ponudbo za centralno prezračevanje Paul in Zehnder. Prvi cca 6k, drugi 7k. Lokalno bi prišlo cca 3,5k. Aha, no zaenkrat bajta ni izolirana, ampak bo enkrat. Verjetno naslednje leto ali pa čez 2 leti, ko se vse ostalo konča. Tla še nisem ziher, ampak verjetno vinil povsod, razen kopalnice. Ne ne, vse bo novo. Lih štemam tlake ven, tko da bo komplet prenova stanovanja. Lahko slikaš ja, da vidim kako izgleda. Sej
 2. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Aha, ok to se sliši je bol kul rešitev kakor spodrezana vrata ali tiste rešetke v vratih. Ne bi si glih želel menjat vseh vrat, oken, tlakov, da bo boljše tudi zvočno izolirano, potem pa dat rešetke v vrata, da se iz enega prostora v drugega vse sliši. Tle me bolj skrbi, ker bi rad podstrešje uporabil kot dodatno shrambo za kakšne škatle, po ceveh pa se ne sme hodit. Steklena volna, ki je sedaj že po tleh pa tudi ni najbolj pohodna. Tako da če bi prekril cevi s tem bi se še dodatno zajebal, ker ne bi videl kje so, pa jih po vsej verjetnosti po nesreči nekoč pohodil. Prej sem sicer govo
 3. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Tisti, ki imate lokalno rekuperacijo, kako ste rešili problem z vrati? Sedaj razmišljam tudi o centralnem prezračevanju, vendar me malo skrbi kako bi to sploh naredili, ker podstrešje ni izolirano. Samo tla na podstrešju so izolirana (steklena volna). Kar sem se pogovarjal z ljudmi, bi verjetno kondenz v ceveh bil problem, če podstrešje ni izolirano oz. bi morale biti vsaj cevi nekako izolirane, nisem sure.
 4. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Lih zaradi pasivnosti rabiš to, ker imaš drugače ali zelo slab zrak, ali pa velike izgube. this Načeloma se ne sme odpirat oken, lahko pa jih. Včeraj sem bil tudi na sejem dom v Ljubljani in govoril s svetovalcem iz eko sklada in je tudi on nekajkrat rekel, da je dobro da se potem oken ne odpira oz. samo če je nuja, ker se v tem primeru tudi filtri prej nabašejo in pride prej svinjarija od zunaj v sistem. Jaz sem tega že itak navajen in ne odpiram nikoli, ker imamo 50let stara okna, ki sama skrbijo za svež zrak Sej ni point da te bo kdo ustrelil če odpreš, amp
 5. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Mislim nevem, jaz po zdravi kmečki logiki pričakujem, da je treba po nekaj letih te cevi spucat, v najslabšem primeru pa zamenjat če hočeš da so čiste. Tudi klimo v avtih je treba pucat, enako navadne hišne. Predvidevam da je s tem nekaj stroškov, že v osnovi pa je centralni sistem sigurno nekaj tisoč evrov dražji. Vprašanje koliko je to smotrno delat pri adaptaciji. Pri novogradnjah, kjer ti vse to vgradijo in načrtujejo že pri gradnji pa valda.
 6. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Ne bom si delal še dodatnega stroška s spuščanjem stropa, bo že dovolj drugih stroškov Sicer pa mislim da je centralni sistem nekajkrat dražji od lokalnih, če se prav spomnim. Pa malo me skrbi tudi vzdrževanje tistega. Če se ti notri začne nabirat vlaga al plesen al karkoli lahko samo vse cevi zamenjaš. Drugače pa bi ga lahko namontiral na podstrešje, pa potem iz podstrešja vrtal v vsako sobo dol luknjo.
 7. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Obujam staro temo nazaj Zdej sem se lotil praznjenja stanovanja za prenovo, verjetno se bomo odločili za Kronoterm Adapt, ker naj bi bila malo tišja od japonskih. Hkrati pa zdej razmišljam tudi o prezračevanju - lokalnih rekuperatorjih. Imate kakšne izkušnje z lokalnimi in ne centralnimi?
 8. Skynetz

  [udarna] avto tema

  Če nimaš 4k boljše da avta v trenutni situaciji ne kupuješ, ker boš dobila sod brez dna
 9. Skynetz

  [udarna] avto tema

  Nevem, imamo dva avta doma ki imata že skoraj 200k km, pa ni bilo nekih večjih frk do zdej, oba kupili malo rabljena. Je pa foter pred 15+leti kupil novega, pa imel polno problemov, tko da go figure
 10. Skynetz

  [udarna] avto tema

  Pri 115k km moreš imet res nesrečo z današnjimi avti, da imaš že probleme.
 11. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Ja sej mi smo mislili dat toplotno pred izolacijo, ampak po tem ko bodo menjana okna. Zdej pa nevem več če je to dobra ideja al ne, mogoče bi morali na koncu dat, sicer pol izgubiš nekaj pri ekoskladu. Drugače ne vem če je v radiatorjih voda dejansko 60C, kot sem razumel se voda greje na 60C, zdej kolko pride po radiatorjih je drugo vprašanje. Zdej je tako, da je termostat v eni sobi v hiši, tako da predvidevam, da se voda ogreje na 60C vsakič ko pade temperaturo pri termostatu pod določeno. Ja imaš Jubol barvo in Jubolin izravnalno maso. Jaz sem dal 2 sloja Jubolina, pote
 12. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Sem iz obale, tako da tu ni nikoli nekega ekstremnega mraza. Že minus je redko, kaj šele -10. Zalogovnik +-200l. Zaenkrat smo 4 v bajti. Stavbni ovoj - ni ga. Pride pa 14cm izolacija, ker manj zaradi eko sklada ne sme bit.
 13. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Aaaa ja. V planu smo imeli dat visokotemperaturno ja. Ker smo mislili da je treba, zdej pa ko sta bila dva monterja tu na ogledu in po informacijah, ki smo jim dali so rekli da ne bi potrebovali visokotemperaturne, ker že navadne od določenih (Tudi Mitsubishi) gredo že do 60C, kar je za radiatorje dovolj. Tiste visokotemperaturne gredo tudi do 80, ampak tudi sedaj ko imamo peč na plin se greje voda do 60C, tako da je to dovolj.
 14. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Veš da niti ne vem kaj je razlika med navadno in dvostopenjsko, nisem nikoli gledal tega, tko da ti ne znam zdej odgovorit. Sistem pa bo zrak-voda.
 15. Skynetz

  Toplotne črpalke

  Mislim da za radiatorje more bit voda okoli 60C
×
×
 • Ustvari novo...