Skoči na vsebino

Brdavs

Prostozidar
 • Število vsebin

  75
 • Pristopni dan

Sloves v skupnosti

65 Jezus

Več o članu Brdavs

 • Stopnja
  ravnokar sir je.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Na RTV si "talajo" "nagrade in dodatke" enako kot vsi ostali javni uslužbenci. O kriterijih pa odloča se ve kdo. Trenutno JJ, najbolj free cash money PM v zgodovini države. Ampak ja why let facts get in a way of a good narrative.
 2. Ne vem no, narod je po moje razdeljen bolj ali manj isto. Problem je, da udaj po šivih poka institucionalni dvopartijski ustroj ki je držav zadeve skupaj. In da obe stranki samo še tekmujeta katera bo med sesipanjem ruševine nagnila na svojo stran. Recimo tale reč z imenovanjem namestnice Ginsburgerjeve. Histerija je rezultat tega da obe stranki "uničili" sistem imenovanja sodnikov v senatu, najprej na nižjih stopnjah. Včasih je grožnja fillibustanja pomenila, da je bila za izvolitev sodnika dejansko potrebna 3/5 večina. Potem so to sesuli in jim je zdaj dovolj navadna večina. Kar pomeni, da nobena stranka, ki obvladuje senat, ne rabi iskat "kompromisnega kandidata" kot včasih... in se gredo zdaj na nož pri možnosti izbiranja, ker vedo, da če bodo imeli možnost nominacije, lahko rubber stampajo skozi kogarkoli. In je treba bit pošten pa rečt da je bila to v osnovi na nižjih stopnjah ideja demokratov in da so zdaj na vrhovni padli v luknjo, ki so jo sami začeli kopat, republikancem se je pa smejalo, ko so jo poglabljali, ko so sami prišli do lopate. In ko bodo spet demokrati kontrolirali senat smo lahko prepričani, da ne bodo spreminjali sistema ampak imenovali čim več čim bolj liberalnih sodnikov. ZDA bodo v petih mandatih učbeniški primer tega zakaj je imenovanje sodnikov s strani politike v parlamentih, ki ni goli ceremonial žegnanja cehovske izbire, kot je to po večini v Evropi, slaba ideja.
 3. Lahko bi pa desnica in desno usmerjeni konkrenčnost gradili še na čem drugem kot na nižanju cene enote dela. Blodnje desnice in desno usmerjenih o tem kako naj trg pri nas ureja te reči so pa itak čista komedija. Še vsakokrat ko je prišlo na trgu do "pomanjkanja delovne sile" se delodajalci niso odzvali s "konkuriranjem za kader" ampak z jokcanjem pri vladi za nič omejitev delovnih dovoljenj in/ali aktivno promoviranje v tujini. Države ne rabijo ama za ništa, razen za pomagat spravit osulenderje čez mejo da bodo delali za drobiž. Da so rekorde pri tem tukle tudi ksenofobne desne vlade je samo še češnjica na vrhu tortice ironije. Trg je naj naj naj.... ko na njem konkurirajo delavci. Ko je kontra vsi delodajalci avadodajo socialni dumping.
 4. Ful mi je zabavno ko izseljenci z višjimi stopnjami izobrazbe projecirajo svoje parcialne izkušnje na radikalno drug segment trga dela, ki je s predpisi, ki se njim zdijo glupi, dejansko ščiten. Sej ste asi. Sam dajte denostrificirat svoje diplome pa se pejte na trg dela u švajcarskoj prodajat kot nizko kvalificirana delovna sila. "Bossman daj 10 dni očetovskega v pogodbo al pa si najdi nov pucfrau". Maravillosa Jugada. Idealna družbena uredeitev slovenskega delodajalca je sužnjelastništvo. Nizka dodana vrednost pri nizkih stroških. Prepustite vse te reči tržnim zakonitostim in boste v Sloveniji prej kot pa ustrezna "pogodbeno določena nadomestila" gledali namesto falange bošnjakov pač falango kosovarjev.
 5. Osebno upam da trump izgubi predvsem iz sebičnega razloga ker bo sicer holivudska histerična reakcija spet skisala bolj ali manj vse movie franšize v naslednjih 4 letih =p
 6. Cali je shit run ker *drumroll* policaji ne smejo porihtat vprašanja naraščajočega števila brezdomcev ki motijo poštene plačevalce davkov. Kkona in a nutshell, če imaš največje kladivo na planetu je vsak problem žebelj.
 7. Problem z "debirokratizacijo" je da gre v večini primerov za realizacije političnih fraz ki na prvi strani novic sicer izgledajo dobro, v realnosti imajo pa kvečjemu nasprotni učinek. Recimo ta vlada zelo deklarira kako hoče uredit efektivnost in strokovnost pravosodja... ampak vse flagship predlagane in uzakonjene spremembe na mojem področju imajo predvsem učinek dodatnega prelaganja papirjev znotraj institucij, bodisi ker sprememba ni predvidela vseh sistemskih povezanosti in praktičnih posledic, bodisi ker se je nekemu genialcu za povečanje učinkovitosti in osebne odgovornosti odločevalcev zdelo pametno uvest v bistvu kolegijsko soodločanje in obvezno "predposvetovanje" z strankami postopka... tako da imaš pod črto razpršeno odgovornosti X sopodpisnikov akta ki so v bistvu še dvakrat odločali o isti stvari. Če si folk na Gregorčičevi tako predstavlja "debirokratizacijo Slovenije" pol al trolajo al pa nimajo pojma o pojmu.
 8. Rusi in Kitajci imajo za DoD frače razen the time of year ko je treba v kongresu scuzat dodatne milijarde za sistemsko ropanje javnih financ za porazen povratek aka US defence expenditure.
 9. Triglavski Republiški Iinšitiut Gospodaboječih Gopodarstvenikov Ekumenistov in drugih Refluksnih Eminenc Dosadnih Anti-anti Fašistov
 10. No ravno na predloženi primerjavi 24ur in RTV na teh linkih se vidi dodana vrednost RTVja. 24 enako obširno kot o 4k protestnikih sredi Ljubljane poroča o notranji politiki best koreje. Obširnejeod obojega poroča da "Zaradi gromozanske meduze mladoporočenca nista šla v vodo ves teden". Sanje vsakega študenta novinarstva fo sho, pulitzerjeva ne uide. Sam ja, RTV je problem slolvenske "medijske krajine".
 11. No očitno bo čas za preskok ne samo z 1070 ampak tudi 6700k... Dobro sem to futureproofal z Z170-A
 12. Brdavs

  DUNE (2020)

  Očitno je da je mislil da ni malih zelenih v smislu drugih inteligentnih civilizacij in da gre za universe bolj po kopitu Asimovega Foundationa kot Star Warsa.
 13. Življenje ni Holywood in strel ki ni direkt v centralni živčni sistem človeka ne zloži kot klade. Optika na novicah je slaba, da je nekdo ustreljen 7x v hrbet, ampak to je realnost. Sam niti ne vem več kako bi se lahko kkona land, ki je ujet v mrežo self enforcing faktorjev, ki vedno znova privedejo do takih reči (od socialnih razlik ki determinirajo določene populacije, do razširjenosti orožja in posledičnega pristopa represije na katero so vsi strukturni problemi prevaljeni itd. itd.) iz tega sploh še izvil. US bodo če že niso končali kot prvi first world failed state.
 14. Saj logika vrhovnega v grobem drži, edini kiks je v precenjevanju inteligence povprečnega janševega sledilca... Prej ali slej bo itak tudi sodna praksa zarotirala na strožje ker na področju javnega diskurza tonemo vse globlje... zdaj si že kvazi mediji upajo odkrito kanonirat po poslancih glede njihovega nacionalnega porekla.
 15. Pri vprašanju sankcij zoper Iran imperij v varnostnem svetu zreduciran na podporo Dominikanske republike. Auč.
×
×
 • Ustvari novo...