Skoči na vsebino

Brdavs

Prostozidar
 • Število vsebin

  56
 • Pristopni dan

Sloves v skupnosti

56 Jezus

Več o članu Brdavs

 • Stopnja
  najraje liže usmrajenega krapa.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. No isti komentatorji bi po forumih najbolj bentili v primeru ko bo nek funkcionar odločil ali bdel nad postopkom neke stranke pa bi prišlo na dan, da sta si "na ti" in da mu je bil čaščen dopust... Pod črto je enako pomemben kot element dejansko poštene obravnave s strani nosilcev oblasti (upravne, sodne, kakršnekoli) tudi element videza poštenosti obravnave. Ker se oboje tako prepleta da se ju v dvomu v enega ali drugega niti ne da ločiti. Če obravnava po videzu ni poštena ni poštena. Konec zgodbe. Če Pivčeva jutri podpiše odločbo v korist svojih gostiteljev, bo sporočilo, ki ga bodo v tem videli neizbrani in splošna javnost, bolj ali manj jasno. Roka roko umije. Pa sploh ni pomembno, če bo odločba povsem vsebinsko in formalno pravilna. Sama optika takšne situacije v temelji spodjeda sistem zahodnjaške pravne države ki gadeklarirano želimo imet. Če kanimo to spreminjat je mogoče še bolje kot malo na vzhod it do daljnega vzhoda pa prekopirat state kapitalizem. Pa naj politika neposredno nadzoruje kapital ne da se mu daje na licitacijo. Zaradi takih reči delaš med slovenci vsako leto anketo o percepciji koruptivnosti in se bijemo za mesta z državami podsaharske afrike. In to ni samo zabavna novica za lopnit aktualno vlado pa krivosodje po glavi enkrat letno, to je dejansko slabo za delovanje sistema in self fulfilling prophecy. Zato se morajo funkcionarji teh reči otepati kot hudič križa, oz. bi se morali, če so pravega kova za svoj položaj. In je totalna blamaža za Pivčevo kot političarko da kao ne vidi kaj spornega ampak nepotreben cirkus. To vsaj meni o njenem karakterju pove dovolj, da je nikoli nočem vided blizu kakšnega vzvoda moči. Ker manifestacija problema bodisi v sendviču bodisi v nočitvi dveh pamžev je generalno lahko tudi banalna, temeljna problematika je pa prekleto resna.
 2. Dorečt ni ravno veliko, samo zakona ki je na to temo že spisan se je treba držat. V Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije namreč piše da lahko funkcionar in njegova familija v naboljšem primeru sprejmeta darilo majhne vrednosti do 75 EUR v primeru ko ni nobene nevarnosti da bi to vplivalo na nepristransko in objektivno odločanje. Ni prav nobenega razloga da to ne bi veljalo za darila predstavnikov lokalnih oblasti ki se pred ministrstvom cufajo za kos pogače, kvečjemu še več razlogov. Da je vsem jasno da so ga pocvirnali kaže na to da so genialci šli potvarjat račune za nazaj in bili pri tem dobljeni. Tole se bo končalo z ovadbo zoper izdajatelje računov pa potencialno še koga in to čisto po krivdi bebave ministrice. Pač požrla bi politični vihar v kozarcu vode v času kislih kumaric pa potencialno globo za prekršek. Ama neee gremo delat kazniva dejanja. In bo spet vpitje o deep state.
 3. Dokaj nerealno je pričakovati, da bo ena izmed dveh avtonomnih največjih svetovnih ekonomij, ki imata pred ostalimi svetlobna leta prednosti, pristala na situacijo, v kateri ne bo vojaško dominantna najmanj v svoji neposredni bližini. To je bila konec koncev tudi logika ZDA vizavi evropskih imperijev ki je na koncu kulminirala z monrojevo doktrino ko si je "prisvojila" celo hemisfero. Zdaj je samo vprašanje koliko drame bo preden pridemo do te neizbežne točke in če se bodo zaradi ponosa ironično ZDA zaradi tega spravile na kant po vzoru SZ.
 4. Ampak "samoiniciativna dobrodelnost" glede na porazno statistiko ZDA na področju revščine očitno proizvaja še več revnih ljudi kot evropska kolektivna socialna varnost...
 5. Zeitgeist je tak da to ni dovolj. Predmet uravnoteževanja ni več uvodnik in sekcija s kolumnami. Predmet uravnoteževanja so sedaj sami fakti. Ko se dejstev "neprijetnih" za eno opicijo nabere preveč se od "objektivnega" medija pričakuje da jih ignorira ali primerno "uravnoteži". I reject your reality and substitute my own.
 6. Zakon o zunanjih zadevah ZZZ-1 v drugem členu pravi Te splošne usmeritve predstavlja Deklaracija o zunanji politiki Republike Slovenije Državnega zbora iz leta 2015 http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=DEKL37 in v njej piše med drugim da je sprejeta ter da so V nasprotju z mnenjem JJ-ja in njegovih podpornikov mandatarstvo v Republiki Sloveniji ne pomeni, da je ta država plen ene stranke oziroma enega mandatarja, da bi jo lahko prosto po prešerno, mimo same vlade kamoli šele državnega zbora kot predstavnika suverenega ljudstva, re-orientiral iz zgoraj podanih usmeritev v klub neliberalnih demokracij.
 7. Malo ja sam ne tako komično kot to da nerazumevanje afinitete do prejšnjih državnih tvorb tega območja izraža model s fetišem na absolutistično ječno narodov od katere smo se z velikimi mukami osvobodili itd. itd... s tem da taprvi kekci lahko vsaj rečejo da so pod Titejem prišli brez pasoša do jadrana vsak let, na AO smo pa ponosni zakaj že, aja zarad štrekne do Trsta. Ne vem zakaj se eni tako obremenjujete s subjektivnim dojemanjem drugih. Folk ki ni bil neposredno deležen povojnega nasilja in/ali politično nazorsko pogojene državne represije Juge pač ne bo dojemal kot zločinske organizacije in folk ki je bil Tita pač ne bo dojemal kot razsvetljenega despota. Konec zgodbe, lahko bi se že sprijaznili s tem. Pa se v temi o protestih proti aktualni vladi fokusirali recimo na dejstvo, da nam izvršilna oblast na lastno pest, mimo parlamenta ki določa našo zunanjo politiko, spodjeda naše postulate ki od osamosvojitve dalje nikoli niso bili niti pod vprašajem tj. zavezanost vladavini prava za vsako ceno in težnji k priključitvi osrčju EU integracije, ne pa držanje štange vzhodno evropskim putin wannabejem.
 8. No zdaj vidimo ceno prispevka za našo novo madžarsko TV... Republika Slovenija v Bruslju pritegnila Orbanu da EU corona pomoč ne sme biti vezana na zahteve po spoštovanju vladavine prava.
 9. To ni še nič, počakajte da odjekne da sodišča odrejajo izplačila odškodnin in ponoven uvoz deportiranih izbegljic.
 10. Brdavs

  Star Wars

  Direkt retcon je po mojem mnenju skrajno neverjeten, je pa res, da očitno da prihajajo na kratek do srednji rok v produkcijo izključno reči ki z novo trilogijo nimajo tako rekoč nobene direktne povezave. Zdaj bo recimo Filloni delal Clone Wars spinoff s tisto bad batch skupino, filmi ko enkrat spet bodo bodo očitno iz obdobja High Repubic, potencialno KOTOR… sequel doba je izgleda merch in boxoffice kriptonit in bodo očitno skušali zadeve zapeljat v drugo smer in od tam spet začet gradit dobro voljo in hype. Da bi pa kdaj izrecno ali konkludentno jasno potrdili da štejejo E7-E9 za brco v temo pa imo ni prav nobenih šans…še toliko manj za direkt retcon. Dali bodo obdobje post E7 za nekaj časa na /ignore.
 11. Za notranjo politične točke in razpištolit ob 25 obletnici žrtve genocida je "just janez being janez"... Vsi ostali smo inoktrinirani, to bo ja. Naj najde še tist malo poguma ki mu manjka pa stipka kako podobno o holokaustu. For shits and giggles, master provocateur like. Merklova v 24 urah poskrbi da bo imel tiskovke samo še v sopranu lol. Itak je bolj kot provociranje to rezultat manjka filtra med vsebino glave in jezikom. Ga ni razvil ker ga pri takem občestvu dejansko ne potrebuje.
 12. Potencialno člen 297/II Kazenskega zakonika Ampak na njegovo srečo in ironično veliko veliko veliko žalost in jezo njegovega idola JJ-ja vsaka neumost/neokustnost ni kazniva. Še. Js osebno bom počil od smeha ko bo ivan s pritiski dosegel svoje na področju pregona teh reči in spravil čez noč pol svojega članstva v postopke.
 13. Te twitter umotvore so desničarski politiki pobrali od trumpa in so ekskluzivno pisani za konzumiranje lastne baze. Burke pred širšim svetom so pač kolateralna škoda, donaldu in jju je samo važno da jima objave trendajo med njunimi zealoti. Škoda samo da ne bo the corse emperorja posnemal tudi v prihajajočem magičnem triku in naslednjih volitvah izvedel izginotja s politične scene heh. Dobro bi bilo v ustavo poleg zlatega pravila vpisat prepoved twitanja najvišjim državnim predstavnikom za čas njihove funkcije.
 14. Eno je "redno skupno zasedanje vlad", tole zdaj je pa "razprava" Janše, Orbana in Vučića "Necenzurirana Evropa" v kateri je premier RS 20 minut razpredal o "kulturnem marksizmu", "bitki za naš način življenja in zahodno civilizacijo" Orban pa trojico mušketirjev proglasil za "poseben klub borcev za svobodo in proti zatonu evrope". Bi rekel da nas burka pred celo Evropo ama je poslanec EPP povezoval hehe. Tu je zdaj ta "smo kjer smo" lol. https://www.rtvslo.si/evropska-unija/jansa-trenutno-poteka-bitka-za-nas-nacin-zivljenja/529638
 15. Zdaj je Janševa Slovenija del tripartitne deteljice enako čutečih in mislečih borcev za naš način življenja z Oranovo Madžarsko in..... drumroll... Vučičevo Srbijo. Moram v trgovino po kokice ker kognitivna disonanca VGjev in sličnih hardcore antiserbijancev, zbranih pod rumeno modrim praporom, ki jo bomo zdaj gledali, bo boljša od vseh netflix standup comedy specialov.
×
×
 • Ustvari novo...