Skoči na vsebino

P: dual Xeon workstation


Priporočeni prispevki

Prodam delovno postajo s sledečimi komponentami
 

Mobo: Supermicro X10DAI
CPU: 2x Intel Xeon 2630v3
RAM: 64GB DDR4 ECC ram (4x16GB)
PSU: Chieftec Navitas GPM-1250C 80+ gold
GPU: opcijsko, lahko brez, ali z do 3x GTX 1080ti, po dogovoru
Ohišje: Fractal Design define XL R2

Cena: nimam pojma, zbiram ponudbe. Zavedam se da se osnova s xeoni že kar v letih, še vedno pa ni strojno švoh, tako da res no idea. Se opravičujem šerifom, res ne vem kako bi tole ovrednotil.

uredilo bitje kooleraba
Povezava do prispevka

tevi xeoni niso vredni več pol k. 10 let star i7 4790k je primerljiv, z izjemo, da ima xeon 8 jeder, a manjšo frekvenco. sam cpu je vreden lahko kakih 50€, odvisno od povpraševanja (dve leti nazaj bi bil vreden 100€). Ostale komponente so več vredne. 200-250€ se mi zdi legit cena za vse skupaj. 

Povezava do prispevka

Točno tako, lanov imaš malo morje, za koga ki bi laufal tono diskov/gpujev je stvar pomoje še vedno super. Pri meni je bila zadeva zadnjih 4-5 let v networku in sem imel sekundarni render box, torej je bila glorified škatla za gpuje in cca 7 diskov. Leta nazaj ko sem nabavil je bil CPU rendering primarni fokus, takrat je trgalo, potem pa so šle stvari v drugo smer.

Ampak kot sem napisal, če mi kdo ponudi kolikor se mu zdi vredno, dam z veseljem poceni, ker se mi ne da matrat s prodajanjem posameznih komponent, pa da mi na koncu ostane par kosov ki bodo realno postali samo e-waste, zato da imam na koncu ne vem, 50-100€ več. :)

 

Povezava do prispevka
blad reče pred 11 urami:

Vseeno bi ti ponudil 25€ samo za kišto, glede na to da drugih ponudb ni.

Uf, za ohišje ki se nima kaj obrabit ali postarat in se še vedno prodaja novo po 150€ (computeruniverse + poštnina) in hassle imeti komponente... nekje. Bom passnil, hvala. :D

Povezava do prispevka

Če si z Ljubljane ali okolice lahko ponudim 35€?

Glede obrabe se strinjam, pleh je pleh in se nima kej obrabit (razn če fukne po štengah), ventilatorji so pa druga stvar. Predvidevam da si kupil okoli 2015, se pravi zadeva laufa že kakšnih 8 let, v tem času prah naredi svoje na premikajočih delih, prav tako je uporabnik zgoraj ocenil komplet na 200-250€, in če so procesorji 50€ po kosu, ostane 100-150€ ocena za plato + ram + psu + kišto, recimo čez prst 40€ po kosu, potem se mi zdi 35€ najbolj realna cena, v kolikor se zadeva nahaja v Lj/okolici, da ni večjih stroškov s prevozom.

Povezava do prispevka

Vpiši se za komentiranje

You will be able to leave a comment after signing inVpiši se
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...