Skoči na vsebino

S<3NEC

Aluminat
 • Število vsebin

  161
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

86 Jogurt

Več o članu S<3NEC

 • Butast stavek
  Umre pokončno sam doma!

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Vi ne razumete. gorann potrebuje točne podatke o porabi kalorij, da lahko primerno zafila vnose. Če poje 1 preveč, se lahko zredi, če 1 premalo, pa zgubi dragoceno mišično maso.
 2. S<3NEC

  Mini hladilnik

  Obstajajo neslišni, ki hladijo s Peltierjevim elementom. Jaz sem sicer videl le takega, ki je namenjen hlajenju litra mleka za kavomat, nisem pa nikoli iskal večjih. Peltierjev element ni najbolj energijsko učinkovit in se zato (še) ne uporablja pri večjih hladilnikih. Edit: Neslišni so tudi dobri stari hladilniki "na plamen", ki pa so bolj primerni za lokacije brez elektrike.
 3. S<3NEC

  COVID-19

  Sem pisal tl;dr odgovor, nakar sem ocenil, da najbrž samo trollaš in nisi zabit. Dobra!
 4. Pa kje najdejo take smeti od ljudi? Zakaj te ljudje ne znajo vsaj držat svojega smrdečega gobca zaprtega?
 5. S<3NEC

  COVID-19

  Tule sem našel tag "UD-Bio", celega članka pa ne vidim: https://www.dnevnik.si/1042945882/slovenija/danes-zacetek-mnozicnega-testiranja V drugem članku sem našel, da so dobavili "kitajske izdelke": https://www.dnevnik.si/1042945945/slovenija/kako-zanesljivi-so-hitri-antigenski-testi To je proizvajalčeva spletna stran: http://www.ud-bio.com/product/showproduct.php?lang=en&id=54 Podatkov o občutljivosti in specifičnosti teh testov nisem našel. So pa očitno odobreni v parih evropskih državah/inštitucijah.
 6. Pa je to omejitev v stilu Slovenije - prvih x dni krije delodajalce, potem pa breme prevzame država? Za Nemčijo bi pričakoval tak model. V Ameriki si najbrž on your own oziroma s tem kar krije tvoje zavarovanje.
 7. Meni se Amerika zdi naravnost strašljiva s svojo absolutno privatizacijo (drago zdravstvo, šolstvo...) in nikakvo socialo. Ampak mogoče ni tak problem, če imaš dostojno inženirsko plačo in solidna zavarovanja. Mogoče zgodbe, ki jih berem, pišejo ljudje, ki so pobasali celoten bruto in ga dali za hišo/avto. @Shenkey Kako je pa kaj z delovnim časom in dopustom? Grizeš cele dneve, a si po 8 urah že prost? Dopusta bojda tudi ni ravno ogromno v primerjavi z evropskimi standardi. Pa res. Thx za opozorilo. Meni se tudi zdi izjemno slabo. Človek namreč ni ravno začetnik. Mogoče se pa obetajo konkretna napredovanja.
 8. @Alive a nisi ti pisal o stresnem in odgovornem šihtu v Slolveniji? Pa ne boš rekel, da si dobival manj kot 1,6 k€ neto? Sprašujem, ker si sedaj omenil tako plačo na škotskem. Edit: Me je Shenkey opozoril, da sem spregledal en stavek. Vse jasno.
 9. S<3NEC

  COVID-19

  A kdo ve kater tip in od katerega proizvajalca antigenske teste uporabljajo? Jaz nisem uspel najt informacije.
 10. S<3NEC

  COVID-19

  NZ je zaprla svoj otok in strogo nadzira prišleke. S tem so uspeli (skoraj) izkoreniniti virus. A ti moram razlagat kako zelo poseben je tak ukrep in kako zelo neizvedljiv je v celinski Evropi kje recimo ravno sedaj med državam migrira tisoče ljudi? Pri nas (in po svetu) je virus vzpostavil neko podlago v populaciji, kjer počasi kroži in izbruhne ob vsaki nepazljivosti. To je dovolj, da epidemije z zahodnjaškim stilom (muh freedoms) ukrepov ne zajezimo. NZ najbrž želi spustiti virus med svojo populacijo, ko bo le ta precepljena. Ni možno, da bi se mu v nedogled izogibali. Bodo pa s tem preprečili tisto (po tvoje) minimalno število smrti in se izognili drugim težavam.
 11. S<3NEC

  COVID-19

  Res je. Napak sem se zapomnil številke, ki sem jih prej navedel. V takem primeru bi izpraznil en Kranj.
 12. S<3NEC

  COVID-19

  Huh, ti pa si sadist. Pri nas bi v takih razmerah umiralo ~220 ljudi na dan. Za en Ptuj na 3 mesece. Pah. Razumem pa tvoj pogled. To kar počnemo sedaj žal zahteva žrtvovanje v vseh drugih področjih. Bi nam pa šlo mnogo mnogo bolje, če bi se ljudje dejansko brezpogojno držali omejitev.
 13. S<3NEC

  COVID-19

  Kako definiraš minimalno odstopanje kadar gre za smrti ljudi? Starci pač?
 14. Po mojih izkušnjah peč na pelete srednjega razreda (30 kW, <5k€) deluje brez težav. Zalogovnik, kamor lahko natreseš za recimo 3 dni peletov, ima vgrajen. Je pa seveda treba v tem primeru med kurilno sezono preložiti nekaj ton peletov, po 15 kg naenkrat in nekaj kg pepela. Centralni zalogovnik s polžem je po drugi strani nezanemarljiv podvig. Glavnina tvojih horror štorij verjetno vključuje poceni gorilce, ki se vgrajujejo na obstoječe kotle, v kombinaciji s cenenimi bukovimi peleti. V hišo, ki pokuri 4000 l olja letno jaz ne bi nikoli vgradil 11 kW toplotne črpalke. Sicer sam nisem strokovnjak, ampak se mi zdi, da močno podcenjuješ potratnost starih, neizoliranih hiš. Še posebej take, ki nekako skuri enormno količino nafte. Za tako hišo bi bilo pač treba pripravit nek načrt. Če zmorejo financirat izolacijo + okna, potem TČ postane zelo smiselna opcija. Če bodo za kaj takega potrebovali vsaj 10 let, potem se lahko teoretično prehod na pelete skompenzira v manj kot 5 letih, nakar letno prihranijo vsaj 1000 € (ob trenutnem razmerju cen goriv). Po sanaciji bi bila poraba goriva občutno manjša in razlike med ceno goriv/elektrike na letni ravni sorazmerno manjše. Posledično bi bila lahko peč na pelete dolgoročno cenejša opcija. Je pa brez dvoma bolj umazana.
 15. Res bi rad videl kaj vse se v zakulisju dogaja. Rad bi videl globoko državo, madžarske forinte, zavarovalniške lobije, MSM agendo, vse male in velike sluzavce, ki se motajo okrog naših smeti ter ostalo. Pogosto razmišljam kako slaba je situacija in se mi iskreno zdi, da bi tisti, ki bi dregnil v samo srce tega smetišča, plačal z življenjem. Prepričam sem, da bi se nanj nemudoma zgrnili tako levi kot desni, ki so v resnici razdvojeni le v naših ubogih naivnih glavah. Déjà vu; najbrž sem podobno že pisal. A res ni mogoče, da bi se mala, dvomiljonska država nekoč združena zoperstavila svetu in poizkusila preživet? Preprosto ne razumem zakaj se to ne more zgoditi. Jaz ne čutim dobesedno nobene potrebe po osebnem okoriščanju na račun drugih. Kako je možno, da se ne najde vsaj par 100 podobno mislečih, ki bi prevzeli krmilo? Razumem negativno selekcijo in neko strankarsko tradicijo, ampak nič ni večno in vedno obstaja nova priložnost. Odgovor samemu sebi je, da smo ljudje pač preveč neumni, da bi kaj takega omogočili, nagovarjanje razuma pa zahteva nečloveške napore ali je celo Sizifovo delo. Žalost, sama žalost me je.
×
×
 • Ustvari novo...