Skoči na vsebino

dzuko

Rumeni jak
 • Število vsebin

  111
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

8 Jogurt

Več o članu dzuko

 • Stopnja
  dzuko

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. @S<3NEC Hvala, ker si si vzel čas in odpisal (ter pogledal na njihovi spletni strani), mi je približno jasno, nikakor pa ne toliko, da bi probaval zvezati med seboj. Torej moja shema sistema je taka: Takole izgledajo priklopi na motorju od drsnih vrat - in pa navodila. Če prav razumem pustim "power input selection" tako kot je, priklopim vse 3 žice za napajanje, baterije (zaenkrat ne bom imel), in pa foto stikala, anteno ter lučko. Povezave od com/swo/swc/.../com pa gredo najbrž na razširitveni modul in tukaj potem nimam pojma. Napajalnik za ključavnico od vrat oziroma razširitveni modul izgleda takole Tukaj mi je napajanje in pa + in - 12v jasno. Takole pa izgleda razširitveni modul Navodila za modul: Notranja enota izgleda takole: Zunanja številčnica izgleda takole: Zunanja enota domofona pa takole: s tem da v desni konektor se utp priključi. Pa še eno vprašanje mimogrede - a so žice 0,75 "premočne"? Zaradi upora pa tega? Najdaljša razdalja je pomoje nekje 40 m. Če mi lahko pomagaš in mi prov za debila razložiš, kako to priključim, ti bom hvaležen do konca življenja. V nasprotnem primeru pa, ko se ne bom več rabil bati vaških ovaduhov nijz, grem poizvedovat za kakšnega električarja.
 2. To ne pride v poštev. Jaz bi rad povezal stvar, ki naj bi bila fizično enostavna in uporabljal aplikacijo od domofona za odpiranje drsnih vrat. Teoretično bi to delal z daljincem "v košarici" pri vhodnih vratih, kot se je to delalo včasih, ampak bi bil rad kumot pa odprl vrata iz terase, brez da vstajam.
 3. Bom poslikal pa malo skiciral kaj bi rad. Da bo bolj razumljivo. Drsna vrata se upravljajo "samo" z motorjem, tam je vse jasno po navodilih in imam povezavo z lučko/anteno ter foto celicama, ter pa dovod 220 v iz omarice, vse po navodilih priloženih motorju. Tukaj sploh ni nejasnosti, razen, da bi rad drsna vrata odpiral še z aplikacijo. Pa govora je samo o zunanjih vratih, višina ograje je 1 m, iz treh strani pa je hiša odprta, sem le na vasi in je vse to bolj provizorično, ne bi pa rad da mi glih vsaka jehova priča, pa folk, ki jabolka pa moko prodaja vozi na parcelo pa zvoni na glavnih vratih, ampak da ga lahko odpikam že preko telefona. V bistvu so 1 m stran od vrat ciprese s 30 cm režami. Zato tudi politech oprema in misel, da bom sam to zrihtal. Vhodna vrata so pa s klasično ključavnico, zvonec pa 220 v z dvema "brenčačema od tem", ki pa sta tolk glasna, da me ima da bi tolkalo na vrata raje naštimal.
 4. A imamo tukaj kakšnega električarja, ki bi mi razložil oziroma povedal, kako drsna vrata in elektro ključavnico za vhodna vrata zvežem v domofon? Copypaste iz podsvojostreho.net..se mi zdi, da je forum zamrl oziroma ni več tako kot 5 let nazaj... Jaz sem kupil v samogradnji ves domofonski sistem od dahue (oziroma policetech) v smislu p/p, za domačo ne za profesionalno rabo. V kleti imam switch (z napajalnikom), kamor sem preko utp povezal zunanjo enoto (s kamero) in notranjo domofonsko enoto ter pa pripeljal kabel utp od routerja. Sistem sem stestiral na hitro, ni pa še v uporabi, ker nimam še zunanjih vrat (ločena vrata za osebni prehod in drsna) in ni potrebe. Kupil sem tudi zunanjo številčnico in pa elektronsko ključavnico za osebna vrata, ter pa ta razširitveni modul, kamor naj bi povezal ključavnico, da bo delovalo odpiranje preko notranje domofonske enote in gsm aplikacije. Zraven so mi priložili še 12v adapter, ki ga kot razumem rabim za priklop modula in iz njega bo šlo napajanje električne ključavnice vrat. Zdelo se mi je vse dovolj enostavno, da kupim kable oziroma žice in sam potegnem povezave in to sem z utp tudi vse storil, zataknilo se mi je pa pri drsnih vratih, ker na youtube oziroma na googlu ne najdem praktičnih navodil. Drsna vrata so pa ločen projekt, izdelal in montiral mi jih bo v grobem "šlosar". Sam bom pa naredil vse kar bom lahko - kupil sem motor za drsna vrata, zato, da sem pripravil temelj in "montažno" ploščo že ob gradnji ograje (lansko leto, ko nisem imel sredstev še za drsna vrata, da bi to izvedel istočasno) Ko bodo vrata zavarjena jih bom peljal cinkat ter barvat, montažo bo izvedel on, elektro pa sem mislil sam priklopit (če mi bo sedaj z vašo pomočjo uspelo seveda). Najbolj pomembno mi pa je, da lahko preko dahua aplikacije drsna vrata tudi odprem ter zaprem, da imam isto aplikacijo za oba vhoda. Sedaj sem se pa torej lotil zunanjih (elektro) povezav in se mi je zataknilo, kako povežem to "žično napeljavo" drsnih vrat in električne ključavnice z domofonsko "utp" inštalacijo. Predvidevam, da notranjo domofonsko enoto z dodanim konektorjem (iz katerega gre nekih 10 žic) povežem v switch. Kako pa to storiti pa ne vem. Če mi lahko vi pomagate?
 5. dzuko

  Android

  Na sim kartici ne, na telefonu in pa google računu..na samsung računu se mi pa zdi da ne..sem se prijavil v samsung account in nikjer ne vidim kakšnih stikov, tudi v telefonu pod računi (kjer so google, viber, itd) ni samsunga notri..
 6. dzuko

  Android

  Hm..sem šel sedajle še enkrat pogledat oziroma malo raziskovat stike v google in telefon (naštimano imam sinhronizacijo) in vidim, da imam v telefonu podvojene vse stike, s tem da en komplet je združen, en pa ne...moji kontakti v telefonu izgledajo tako oseba1 službeni telefon + oseba1 službeni mobitel + oseba1 mejl, pol imam pa še vse kontakte posamezno prikazane..in sem jih še enkrat združil in imam sedaj v telefonu 6 stikov povezanih..sedaj pa kaže prav.. edit: meni deluje, da imam vse stike dvojne. Pomoje je problem, da mi telefon prikazuje vse stike, ne tako kot pri prejšnjem, kjer sem označil kaj mi prikazuje (sim, telefon, google, ...). Sedaj pa te funkcije ni nikjer, ali je pa ne najdem.
 7. dzuko

  Android

  Pa sej stiki so že združeni, samo kaže mi vsakega posebej na seznamu..če jih združim ali ne, isto je..na prejšnjem telefonu (ne vem kateri android, s7 edge) pa so bili združeni stiki prikazani kot samo eden na seznamu, sej to je nekakšna logična posledica če združiš stike Pa še nekaj mi ne bo nikoli jasno..na zaslonu v avtomobilu mi nekoga kaže z imenom in priimkom, pri nekaterih pa samo telefonska..pa so stiki vsi isto shranjeni..že pri prejšnjem telefonu je bilo to, recimo vsak 20. stik, pri novem telefonu pa spet drugi stiki in mi faking ni logično..s tem da pri ženi isto...
 8. dzuko

  Android

  S20..kontakti so povezani..v prejšnem telefonu sem imel neko funkcijo, kjer si označil, da ti kaže povezane stike kot en stik, tukaj pa tega ne najdem.. Če guglam povsod pridem to tega "Tap the Menu (Settings) button on the outside of your phone, and then from the menu that appears Tap Display Options." ampak te opcije v androidu 10 ni, ali sem pa slep totalno..
 9. dzuko

  Android

  Eno vprašanje..imam Androida 10 - kako uredim, da mi bo med kontakti povezane stike kazalo skupaj? Imam npr. 3 kontakte, ki so med seboj povezani, ampak ko išem ali skrolam so pa na seznamu vsak posebej in pol moram večkrat kliknit oziroma povlečt iz leve, da najdem pravega (da mi začne klicat, ker ne kaže telefonske zraven).
 10. dzuko

  COVID-19

  Hm, prispevke bo treba plačat, dohodnino tudi, ajde vrtec je zastonj, ampak hitro bo zmanjkal sredstev...a se kej govori oziroma je že sprejeto kaj glede kakšnih finančnih ukrepov?
 11. dzuko

  IP kamere

  Hm, ne moreš "zajeti" zooma..tudi če približam, mi zajame celo sliko kamere...nimam pa še enega telefona, da bi slikal zoom na telefonu..bom se probal spomnit zvečer ko žena pride.. Vseeno je to kamera za slabih 40 eur...meni osebno je slika vrhunska za ta denar..
 12. dzuko

  Prva liga Telekom Slovenije

  Jaz sem popolnoma izgubil upanje..
 13. dzuko

  Prva liga Telekom Slovenije

  To danes je bilo katastrofa...
 14. dzuko

  IP kamere

  Pomoje vse naprave pošiljajo paketke oziroma večina njih. Vprašanje pa, kaj je v njih. Meni običajno za vsako stvar (tipkovnica, miška, kamera, ipd) predlaga, da naj odkljukam, da se strinjam da jim konstantno pošiljam podatke o delovanju..kao support pa to..
 15. dzuko

  Nakup novega računalnika

  Kaj imaš to za en program za spremljanje teh podatkov?
×
×
 • Ustvari novo...