Skoči na vsebino

Babica Zima

Rumeni jak
 • Število vsebin

  47
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

19 Tabornik

Več o članu Babica Zima

 • Stopnja
  Ni le taker, pač pa tudi giver!

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Babica Zima

  Space force

  Jaz se kar zabavam. Hearing je nor, sploh una fora z AOC in flat orange. Pa soundtrack je tud kr hud. Ok nekje je zgodba mal short, recimo un del k gre v Lunar Habitat je kr dolgočasn.
 2. Babica Zima

  Naša mala greznica #9

  A to pomeni, da ne bo več selektor, al se te dve funkciji ne izključujeta?
 3. Babica Zima

  Slovenski Rap

  Tale komad od SBO je KREJZLA.
 4. Je tak? Gledam zdaj da je od 2019 na voljo z 62kW baterijo, standard je pa 40kW, kar je precej malo, čeprav bi moral zlahka narediti 200km, če ga ne teraš lih 150, in bi moglo it iz LJ do Bleda na izi. Sem pa slišal, da imajo Leafi slab sistem (oziroma ga sploh nimajo) za hlajenje baterije, kar povzroča precej hiter upad kapacitete, sploh če se ga veliko fast charga. Ne vem, to mi je povedal človek, ki mi je prodal Ampero. So pa cene res nore. 62kW stane minimalno 44k, torej okoli 38k s subvencijo, za avto velikosti megana (mogoče malo večji), ki nima niti možnosti vleke... A to kdo ve kaj je fora, da noben e-avto nima serijsko možnosti kluke, razn model X. Kakšna je to bedarija. To so vse te neke mini slabosti, k jih pomoje načrtno ufurajo, da nardijo e-avte manj zanimive za kupce....Ok ja z vleko bi se doseg zmanjašl, sam če morš po mestu furat prikolco je to res nepomembno.
 5. A to je novi Leaf al tastari? Tanovi ima večjo kapaciteto (60 maybe?). Ampak kaj ko je pasje drag. Drugače polnjenje na Petrol App, če je o tem govora je res slabo, dostikrat ne dela in polnilnice v mestu večinoma nimajo sploh možnosti priklopa na app. To res ne vem kaj je fora. Živim v Zupančičevi jami v LJ in so zdaj postavili nove polnilnice Petrolove. V soseski je tako zdaj skupaj 10 vtičnic, kar je res lepa številka in vedno dopiš prostor (8 petrolovih, 2 elektro Ljubljana). Ampak fora je da so vse nove Petrol polnilnice samo na kartico. Tako, da sem si jo naredil in je zdaj polnjenje brez problemov.
 6. Itak obstaja, je pa tudi res, da so belci bolj sorodni črncom iz vzhodne Afrike, kot so črnci iz Vzhodne Afrike sorodni črncem iz Zahodne Afrike. Tako da s rase kvečjemu polifiletske, bolj odraz konvergentne evolucije kot sorodnosti. Žal mi je, da sem vas s svojim slabim znanjem genetike in statistike razočaral, profesor Mengele. In other words:
 7. For the record, sem 3 mesece pred doktoratom iz genetike, evolucije in ekologije fitoplanktona, tko da sem si prebral že marsikatero "knjigo o biologiji in evoluciji". Kar se pa tiče tvojih nebuloz, pa nikjer ne trdim da ne obstajajo genetske razlike, ker te obstajajo že na nivoju osebkov, verjami, ukvarjam se z enoceličnimi organizmi in vsak ki ga uvrstim na filogenetsko drevo je drugačen. Kar se tiče intiligence, ta ni stvar enega gena in zagotovo obstajajo razlike, ampak white trash narkomane sem izpostavil zato, da poudarim da razlike obstajajo tudi na nivoju posameznih "homogenih" in "čistih" populacij", za kar je že anonimna spletna pamet dovoljšen dokaz. Na ta tvoja kao provokativna vprašanja pa ne bom odgovarjal, ker so že sama dovolj butasta. Jaz trdim in s tem se verjetno strinja večina razen white-supremacistov, da je razlog sociološko-kulturološki povezan s kolonializmom in zgodovino izkoriščanja. Tko kot tale BLM aktivistka lepo analogizira: "Če bi igrou Monopoly in bi bil recimo ti Afričan, tvoji nasprotniki pa belci, je situacija podobna kot da bi najprej dal belcem 50 rund da igrajo sami, pokupjo vse parcele, zgradijo hotele, potem te pa po 50 rundah pustijo da igraš aka IZGON BELCEV. Zlo ti bo šlo dobr."
 8. Zakaj je to novica? Saj je javno znano, da je lopov Snežič Janšev osebni prijatelj. Ima nov vikend v Novigradu, kjer ga Janša občasno obišče. Sicer pa eden izmed bolj ogabnih ljudi. Njega bi bilo res treba sterat v čuzo. Probite enkrat potrolat njegov službeni email in dobil boste krasen odgovor kakšen nivo ljudi so Janša in njegovi. Snežičevi največji sovražniki so komunisti, fura se pa okol v Maseratiju pa ma ogromen nov vikend v Novigradu. Res se mi smili.
 9. Se strinjam s tabo o izvoru genetskih razlik, mislim pa da je nevarno govorit o genetski pogojenosti IQja nekih skupin, ki so divegirale max 20k let nazaj. Jz samo trdim, in nevroznanost mojo trditev podpira, da so razlike med "rasami" in skupinami ljudi, ki jih rasisti pripisujejo intelektualnim kapacitetam, v resnici razlike na nivoju kulturne evolucije. Najbolj plastičen dokaz za to je, da pač ljudje, ki so izvorno iz teh skupin in živijo v današnjem času in civilizaciji, funkcionirajo čist enako v družbi kot ostale skupine. Ampak pogosto sistemski rasizem in zatiranje ne omogoča enakega razvoja, kadar pa je enak razvoj omogočen pa ni razlik. Tko kot so white trash narkomani iz Detroita statistično bolj glupi kot črni pravniki iz Harvarda, velja tud obratno. Sploh pa tipičen rasist itak posplošuje intelekt na neke bizarne koncepte kot je kok kontinetnov je belec osvojil proti črncu. To je pač pogled na svet skozi naše kulturološke oči, medtem ko nek Pigmejec kot je napisal prej Hordak vidi svet drugače in svoj intelekt uporablja na drugačen način. Odlično prikazano v filmu Bogovi so padli na glavo.
 10. Ma te cene so res brutalne. Sem ravno pogledal review Corse-e na Fully charged in tam razlaga, glede na današnje cene baterij, da so totalno umetno napihnjene cene. Da bi corsa-e mogla biti cenejša od ICE corse... Pač to je že desetletje stara teorija zarote, samo da je bilo 10 let nazaj to še nekako opravičljivo s cenami baterij, danes pač. Edino kar me čudi je, da glede na to da iz mehanističnega vidika je e-avto res enostavneje sestaviti kot ICE, zakaj ni več nekih manjših startupov ki bi delali cenovno ugodne avte in preplavili trg z dobrimi, poceni in uporabnimi e-Daciami.
 11. Seveda so razlike, ampak še zdaleč niso tako velike kot rasisti hočejo prikazati in se ne manifestirajo v intelektualnih kapacitetah. Kar želim poudariti je, da so razlike, ki jih rasisti na vsak način hočejo prodati kot genetske, v resnici kulturološke in so posledica drugačne kulturne evolucije (evolucije memov, po Dawkinsu, če hočete) in ne genetske evolucije. Fizioliške razlike nas pa bogatijo in omogočajo da nismo degenerirani Angleži. In v končni fazi je tudi to point: Tudi med "belci" obstajajo velike fiziološke in kulturološke razlike, in so belci ravno tako umetna kategorija kot črnci.
 12. Babica Zima

  Podcasti

  Nekaj stvari. Kdaj so se običajne radijske oddaje preimenovale v podcaste? A je to PR al je dejansko kakšna razlika, razen da ti jih pač v podcastap app avtomatično servira. Jaz redno poslušam takole: Slovenija: Radio Slovenija, Prvi: Studio ob 17h - dejansko edini aktualno-politični podcast v slovenščini, ki ga poznam in je dober; Radio Gaga - haha Val202: Nebuloze, Toplovod, Frekvenca X, Zapisi iz močvirja Apparatus: Opazovalnica, Glave, Podrobnosti Od srede do srede (ni ravno podcast ampak ajde). Tuje: JRE - samo kar me zanima, večina debat je resnici na ljubo ful površnih, kar Rogan tudi priznava, da nima pojma. Všeč bi mi bilo da bi mu kdaj nekdo z drugačno perspektivno kot ameriško kej objasnu, ker se res pozna da je zaprt v svoj American bubble. New York Times Daily Zanima me ali veste, če obstaja kakšen seznam najbolj poslušanih slovenskih podcastov in njihovih rejtingov?
 13. Ja to on razlaga, ampak prvo kot prvo to ni dejstvo, pokaži mi eno znanstveno raziskavo, ki to potrjuje. Boš rekel da je ni ker so prepovedane, da se ne bi razkrila ta sveta resnica? Razlike so kot sem povedal zaradi različnega pretoka informacij med določenimi ljudstvi, kontinenti, rasami. Evrazijci smo imeli srečo, da smo naselili predele, kjer je bil ta pretok relativno nemoten, zato so se izumi in inovacije med različnimi ljudstvi relativno hitro širili in spodbujali nove. Amerika, podsaharska afrika, Avstralija pa so bile do pred 500 let nazaj uncharted teritory, nihče ki je že dal skozi kulturno revolucijo ni šel tja in ko je šel je staroselce pahnil v sistemsko izkoriščanje in podrejenost in ni nobeno presenečenje, da se mnogi še danes ne morejo iz tega izviti. Ampak prinesli pa so jim tisočletja izumov, ki so nastali ne na vrtičku belcev, temveč tisočletju izmenjave znanj med arabci, kitajci, belci, neadertalci ipd. In glej: ko se začne sistemski rasizem in izkoriščanje vsaj malo umikati in omogočati ljudem da živijo enako kot mi, tudi oni začenjo izumljati, inovirati in izkoriščati sadove kulturnih revolucij preteklih tisočletji.
 14. Fak a res je na forumu nekdo k ma taka bolna prepricanja. V nasprotju s tvojim kvazidarvinizmom, ki enaci umetno selekcijo psov z naravno selekcijo ljudi, ne par tisoc let evolucijko gledano zelo malo in se ksne velke razlike v mentalni kapaciteti ne morajo zgoditi in se tudi niso. Vsa nevzroznanost temu pritrjuje. Pri umetni selekciji gre za proces pohitrene evolucije pa tudi tam ne gre tok za razlike v intelektu psov, kot o nacrtnem breedingu za dolocene funkcije. Pri civilizacijskih razlikah gre predvsem in v glavnem tako kot danes v znanosti za pretok informacij. Med azijo in evropo je bil ta velik, zaradi relativne odsotnosti geografskig ovir, ki pa so med evrazijo in afriko velike (sahara, dzungle srednje afrike) kaj sele amerikama in avstraliji. Sicer pa so bili tudi v egipcanski civilizaciji crnci in ne kot suznji. Ampak to sploh ni point. Point je da imas ti neke rasisticne izjave, ki so pod mejo vsakega okusa. Tudi ce bi veljalo da imajo nevem kera ljudstva nizji IQ, to ne sme in ne more bit razlog za diskriminacijo in drugacno obravnavo, Nimious Inquisitore.
 15. Jah saj...ampak cudi me kaj v tej zgodbi potem delajo kozjanski pastir, upokojenci in cerkvene misi, glede na to da je med njimi precej intelektualcev. Kakorkoli jim gre za denar in vpliv, kar tukaj sigurno ni zanemarljiv faktor, ne razumem kako lahko zagovarjajo in podpirajo te izmisljotine. Kaj je blo recimo zdravcu treba it z janso, vse je mel, terme, krave... zdej mu pa potencialno grozi cuza, ce se obtozbe izkazejo za dokazljive. Ga ne zagovarjam, ljigavca, samo na glas razmisljam. A se pohlepa na tako visoki tocki ne da brzdat?
×
×
 • Ustvari novo...