Skoči na vsebino

T7ank

Rumeni jak
  • Število vsebin

    285
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Sloves med gmajno

19 Jogurt

Več o članu T7ank

  • Butast stavek
    si mota čistaka, ker tobak is bad, mkay!

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

  1. T7ank

    [udarna] avto tema

    @Lepi Šime Mogoče ti lučka za DPF ne dela =P Jaz bi na tvojem mestu vlil to v tank. Prej sicer preberi, če je bolje, da je tak čim bolj prazen ali čim bom poln. 2x sem dodajal neke aditive za čiščenje v svojega dizla in je potem bilo boljše. Šlo pa je za cukanje pri nenadnih obremenitvah oz. ko sem hotel do konca pohodit in držal en čas gas je vmes znalo pocukat. Od tega dodajanja aditivov več ni bilo teh problemov. Po mojih izkušnjah pa se DPF čisti, da konstantno držiš motor nad 3krpm, če je možno 3.5krpm za ~25-30min. Najboljše it na AC pa skurit to ven pač 2 prestavi nižje. @tomzzi za pokanje naredi kot ti je erted45 rekel. poglej zgornje ležaje / gume amortizerjev. meni se isto dogaja in bom jutri vedel kaj je. sicer bodo še mi amortizerje menjali. ampak se bo vedelo, če je mogoče tudi to hin. EIDT: pokne še takrat, ko avto malo dvigne iz ceste, pri kakšnih poletih čez grbine ipd
  2. T7ank

    [udarna] avto tema

    tomzzi 2.0d insignia. Smoki dobro si napisal. Za normalno vožnjo so odlični avti to. Za novo L generacijo pa bomo videli kako bo. malo sem skeptičen, ker so zdaj francozi razvijalci platforme. nekak so mi francoski avti premehki in se mi vse zdi nekam zluftano. bomo probali pa vidli. Upanje še ostaja
  3. T7ank

    [udarna] avto tema

    lol, dobra poraba. no joke je res nizka. ne vem kak se ti to nosiš skozi ovinke glede na to kako nizko porabo imaš naš avg je med 6.3-6.8l, večkrat se zgodi tudi 7.0-7.5, redko pa pade na relacijskih vožnjah na 5.8 (ob kakšni vožnji po megli). imamo pa zdaj pri bajti tudi insignio dizla, samo se še ga nisem najbolj navadil, ker je komaj kak mesec. na daljše razdalje po AC je res dobra poraba, se opazi, da v 6.prestavi pri ~160kmh motor dela na samo ~2krpm. mogoče je insignia malo neodzivna pa težko jo v mestu držiš na nekih normalnih obratih, ker se imo motor noče vrtet visoko. ful me moti, ko je nonstop v območju med 1.5-2krpm, višje pa je pune preglasen motor, v teh nizkih obratih pod 2k pa se vse trosi pa ruži. očitno ima tako čudno (imo mestu neprimerno) prestavno razmerje. doma nimamo avta, ko bi se želel tak nizko vrtet. vem da se VAG dosti vozi tak nizko, sam rajši motore držim na vsaj 2-2.5krpm, ker so tam odzivni pa ne doni v avtu in se ne trosi vse. seveda pa se vsak sam odloči kak bo fural svoj avto.
  4. T7ank

    [udarna] avto tema

    Oni tommzi celi navdušen nad astro in išče Astra pajdaše 1.4 bencin 125hp (to so mašine, ki so bile v prodaji čisto nazačetku K serije). Pelje so kul za normalen avto, nobenih težav drugače. Razen sedaj smo morali neki senzor zamenjat, ker je javljalo napako na ABSu in se je avto v neki service mode postavljal in limitral obrate. Izklop in vklop je pomagal. Drugače pa nekak ne upam z njim preveč divjat, ker volan ne daje nekega feedbacka (isto na J modelu). Pa obratov kar ni konec, koga tiščiš do konca, bi se motor kar vrtel, pa mu ne sfali. Mi je že včasih grozno poslušat kak visoko grejo obrati Pa ful se čuti da je lahko avto. Naš je temno siv, ni težav z barvo.
  5. T7ank

    [udarna] avto tema

    Na domači Astri J in K so pri obeh bremze cvilile pri počasni vožnji/premikanju po parkirišču naprej/nazaj. little things that make us happy. mogoče pa maš ultra grippy/drage keramične ploščice pa pač cvilijo dokler ne pridejo na delovno temperaturo.
  6. T7ank

    [udarna] avto tema

    Katere diske in ploščice priporoča mn3? trenutno ima oboje TRW gor pa je treba kolute prehitro menjat. Cheap is not an option.
  7. T7ank

    [udarna] avto tema

    sem. in sem ga tudi sedaj našel. tnx. mogoče si narobe razumel. ne bi rad prišparal, rajši vložim več, samo da je potem boljše tnx. diske trese čez čas, na začetku so kul. je pa je treba parkrat zabremzat iz višjih hitrostih pa se pol hitro pojavi tresenje.
  8. T7ank

    [udarna] avto tema

    Kar pač dajo na servisu, saj pravim, da bom treba verjetno začet gledat kaj se gor montira oz. se prej zmenit. Vmes so bili gor enkrat od TRW koluti pa je bil en čas mir. ampak so se tudi zvili. na ostalih avtih jih zaradi obrabe menjavamo =P predvidevam, da torej ni nobenega priporočila katero firmo/model blažilnikov izbrat. EDIT: malo pogooglaj Qashqai wrapped discs. še 2.gen (torej trenutna verzija avta) ima te probleme all this after 14 years folku pozvije diske tudi pred 10kkm.
  9. T7ank

    [udarna] avto tema

    Konec prvega leta od kar imam avto opažam (~90-100kkm), da se včasih na AC ne umiri zibanje, ko kje prevozim večje grbine s hitrostjo. Zdaj pa se je to začelo dogajat še na navadni cesti. Zunanji robi desne gume so pobrani (kao simptom, da je lahko tisti blažilniki zanič). Če je to res od blažilnika ali ne, ne morem trdit. Ampak guma je bila pred 2mesecema še dokaj OK, ko se je menjaval stabilizator in končnik. Tudi na zadnjem tehničnem sem vprašal kaj mislijo, pa so rekli, da bo počasi ta stran za zamenjat, spredaj in zadaj. 2 meseca nazaj ko sta se oba stabilizatorja menjala je bilo vse vredu, potem pa je kar naenkrat postala desna stran slaba, spet pokat in ružit na slabi cesti. Dosti več je tudi zibanja, tak da more bit skoraj ziher blažilnik. Nisem še plačal blažilnikov. So pa cene od 40-50€ za zadnji komad, 60-100€ za sprednji komad. Prvo tu sprašujem katero firmo/model blažilnikov naročit, ker sem pripravljen dati več, ampak ne vem kaj vzet. Bilstein B4 pa je 70-90€ zadnji komad in 100-150€ sprednji. Morem začet malo bolj pozorno gledat kaj mi montirajo na servisu v avtu, ker se na tem QQ nonstop menjujejo deli na podvozju. Podvozje na QQ je slabo dimenzionirano in nonstop nekaj škripa/poka. Kot pravim stabilizatorje menjam 1x na leto. Roke sem tudi že menjaval 2x. Pri bremzah grejo diski tudi na vsako leto in pol Zdaj se že na 4 setu v 120kkm od kar imam avto. tak da na QQ maš kar nekaj delov podvozja ko niso dovolj dobro narejeni. folk ma še z antirollbarom probleme, da škripa na nosilcih. na srečo tega nimam oz. še nisem opazil.
  10. T7ank

    [udarna] avto tema

    Kaj @TurboMan je še na mn3? ziher bo mi vedo kaj povedat ali pa kdo bolj pameten od njega
  11. T7ank

    [udarna] avto tema

    Problem ni samo v Octavii, ampak se baje isto dogaja tudi v Golfu mk8 in Leonu (oz. vseh teh avtih, ki si delijo te dele ) Če je pravi čas za nakup, ti ne vem rečt. Sam tudi gledam, da bi menjal, ampak so stvari preveč drage. Rabljeni avti iz nemčije so šli 5-7k gor (modele, ki jih spremljam. torej iz 12-15k na 18-22k). Sorodnik dela v Nemčiji pri Audiju in pravi, da pomanjkanja še en čas ne bo konec.
  12. T7ank

    [udarna] avto tema

    Sodelavec jo ima od jeseni. Pa od jeseni hodi po servisih, ker mu asistenčni sistemi ne delajo, ekrani se izklapljajo, avto piska za brezveze, background image se vidi na ekranu, ne izpišejo pa se podatki in meniji Z uradnim uvoznikom ne prideta skupaj, ker ne priznajo napake
  13. T7ank

    [udarna] avto tema

    Ej, morem menjat blažilnike na qashqai-ju 2007 awd 4x4 150hp. kaj se priporoča, firma/model? raje bi nekaj kvalitetnega, ampak spet ne celo bogastvo za neke track kite, ker gre za suv oz. daily driving kripo. Očitno ne vem vozit ali pa preveč grdo vozim, ker se stabilizatorji menjujejo redno na tem avtu (1x na leto ). V 2 mesecih mi je uspelo uničit nov stabilizator, predvidevam, da zaradi dotrajanih blazilnikov in grde vožnje, avto ima 165kkm. gledal sem nekaj v stilu bilstein b4, kyb excel-g. Monroe je kul?
  14. T7ank

    [udarna] avto tema

    saj ma app, downloada novo in vozi naprej. pač prednost of software cars.
  15. kaj je to neka mešanica jaguar f-type, bugatti dino luči, lotusa, še česa spredaj xD
×
×
  • Ustvari novo...