Skoči na vsebino

mediewal

Rumeni jak
  • Število vsebin

    7
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Sloves med gmajno

4 Jogurt

Več o članu mediewal

  • Butast stavek
    Superman z desetimi, čujete, DESETIMI, sporočili

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

  1. Linz. Popolnoma se strinjam z napisanim. Že pol leta nisem bil odzgoraj in razen ene simpatične punce ne pogrešam ničesar. Sam sem razmišljal enako. Zaprosil sem za ful-time HO 4ver in je bila zahteva zavrnjena. Bilo pa je to v avgustu, ko sem pričakoval vpoklic . Ker naše podjetje zelo resno jemlje COVID situacijo, v bližnji prihodnosti ne vidim opcije, da bi me klicali nazaj v pisarno. Priznam, da meni tale korona res sede Edino kaj mi gre skozi je vožnja po AC do samega Linza, čeprav se zadnjih 100 km malo vleče. Ti delaš v Linzu?
  2. Pri vlaganju dohodnine za delavce v Avstriji se Sloveniji plača razlika v davku. Razlika pa se zmanjšuje s potnimi stroški in z malico( v Avstriji namreč ne dobiš plačanih potnih in malice). Je pa en dodaten člen, da v kolikor se ne voziš na delo iz Slo vsaj 4x na teden se ti potni stroški ne priznajo (1km je 18 centov) Meni priznajo samo kilometre od stanovanja, kjer živim v Avstriji do delovnega mesta, to je 2km na dan, ničesar drugega. Stanovanja ne moreš nikjer uveljavljat v stroške. Navajam Člen: Običajno prebivališče je prebivališče delojemalca, ki je najbližje mestu opravljanja dela. Drugo prebivališče delojemalca je običajno prebivališče le, če se delojemalec od tam vsaj štirikrat tedensko vozi na mesto opravljanja dela. Če ni skrivnost: Kje sedaj delaš ?
  3. Evo še moja zgodba na hitro. Lani sem začel delat(zaposlitev) v Zgornji Avstriji. 350km se nekako da prevozit in tako sem se tedensko vračal domov. Sedaj me je korona dala v Homeoffice, ka še bo verjetno trajalo po moji oceni pol leta. Odkar sem v Sloveniji živim življenje in velika verjetnost, da se več ne vrnem gor. S FURS-om se pa pripravljam na boj. FURS prizna potne stroške le v primeru, da se vsaj 4x na teden voziš na delo, kar je seveda povsem nelogično, ker stanovanja pa ne moreš upoštevat, kot strošek. Govorimo o 35tisoč kilometrih, ki jih dejansko naredim!! Sedaj pa kot je bilo omenjeno še prihaja dodatna obdavčitev Homeofffica. Z veseljem bi odjavil davčno rezidenstvo, kar pa se je izkazalo za misijo nemogoče, ker še imam v Sloveniji firmo. Glede na trenutno situacijo bom ostal v rupetini
  4. Husqvarna ponuja kalkulator, kjer lahko preverite kateri model je primeren za vas. https://automower.husqvarna.com/si/index.html Glede instalacije priporočam strojno instalacijo mejnega kabla(+vodilni) s strani pooblaščenega trgovca. Lahko si sicer položite sami, ampak je delo zamudno, hitro se pa pripeti tudi kakšna napaka, da potem robot ne deluje efektivno. Za klanec pa itak Husqvarna AM435X AWD zmaga, premaguje do 34% naklona, Mislim, da tukaj (še) nima konkurence
×
×
  • Ustvari novo...