Skoči na vsebino

andrejus

Rumeni jak
 • Število vsebin

  635
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

123 Jezus

Več o članu andrejus

Nedavni obiski profila

365 ogledov profila
 1. @sadhu sequencer To kar ti pišeš smo že probali v Jugoslaviji. Vsakega se je usmerjalo v smer ki ga je zanimala. In potem so se kreirala razna delovna mesta po državi. Večina je bila neučinkovitih. Zadeva ne deluje, ker ponudba ne sledi potrebam oz povpraševanju. Zagotovo obstaja par poklicov, ki so nujni za obstoj države in se jih lahko subvencionira. Ampak random filozof, umetnik in zgodovinar to niso. Iz nadzora prostega trga sledi nadzor ljudi in preprečitev bega v tujino, welcome to DDR. To so gola dejstva. Zaključimo tukaj.
 2. wat? Za to pa maš podizvajalce. A si slišaš za afero maketa. V kulturi verjetno je tega manj, ker je storitev vezana na izvajalca.
 3. Državi dajo samo meta podatke Torej info kolk si plačal v A če si iz SLO. Denar se pretaka pri drugih kategprijah (brezposlenost, zdravstvo ipd), ne pri davkih na plačo.
 4. In še enkrat pridemo na to da je Slolvenija davčno neugodna za vse, ne sam za tele delavce migrante.
 5. Ce tega intelekta ne zeli noben kupit in placat, je bolje da intelektualec flipa burgerje kot da zivi na plecih druzbe.
 6. Kar je @Matej24 napisal vse drži, sam Fržolar nima nekih skilsov ki bi bili iskani. To sam vem ker sem bil na podobnem mestu kot on. Zato jaz predlagam vsem da se vzame Galkotov post kot navodila kako iz take krize.
 7. To ne drži. Razen če imaš s.p. ali kako drugo obliko ki je vezana na fizično osebo, na tebe. (k.d., tiho družbo ipd). Ja pa poslovodja ne smes verjetno bit. Lastnina kapitalskih družb in lastnina na splošno niso ovira.
 8. lol @VonGriffinA misliš da ni Avstrija največji delodajalec?
 9. Ce bi ta folk placal enga davcnega svetovalca za davcno napoved v sloveniji. Ne vem 100, 150 eur max bi verjetno manj popizdeval. Je pa dejstvo, da so davki v SLO manj ugodni. Nimaš kaj.
 10. Ce delavec nima nic z produktivnostjo, ne vem zakaj se ga potem sciti. Sciti oz pomaga naj se tistim, ki dvigajo produktivnost. Dobra placa delavca bo kolateralna škoda oz posledica dviga produkrivnosti. Ampak ne. Sciti se predvsem delavce, ki ne prispevajo nič in odganja tiste, kot sem jaz in VG ki prispevamo k produktivnosti. Welcom to Slovenija. In seveda poveljicuje javni sektor.
 11. Vidim ja. Pred 11 leti je bilo 10 dni plačanega dopusta v kosu. In potem se čudimo da je kupna moč nizka. Popolnoma zgrešeno.
 12. Verjetno imaš prav. In zaradi tega še ne bo socializma je pa korak v napačno smer. Kuhanje žabe.
 13. Ful je zanimivo kako razmišlja del slovenske javnosti. Prod pretvezno zaščite delavcev ohranja relikte iz preteklosti, ki hromijo konkurenčnost in družbo na splošno. Že 30 let. Če je res sužnjelastništvo gibalo razvoja v Sloveniji bi pa lahko levica in levo usmerjeni kdaj pa kdaj lahko kolesarili zoper take odnose. Ne pa izključno proti trenutni vladi. Mislim da bi brez diplome kot navaden delavec lepše živel v nezaščitniški Švici kot v zaščitniški Sloveniji. Ne vem pa zakaj bi to počel. Celo življenje gqram da mi tega ni treba.
 14. Tako je ja. Ker izplacilo v mojem primeru je posledica trga in tržnih zakonitosti. To je dodatek ki ga firma nudi svojim delavcem. Nobenemo ne pride na misel da bi povraćilo stroškov enačil s plačo. V Sloveniji se to dogaja konstantno, ker de facto je del plače. In je pol zablurano in daje možnost malverzacij še posebej pri nizkih plačah. Še en primer. Očetovski dopust. V SLO 10 dni, v CH nič oz en 1 ali 2 dneva. Nekatere firme dajo tudi 14 ali celo 24 dni dopusta. Naśa do sedaj 2 dneva. Od 1.1.2021 10 dni. Konkurenca pač in trg. Ampak ker levica tudi tukaj prosperira hočejo imeti sedaj 10 dni plačanega dopusta za vse. In bom moral tudi jaz in žena plačevat za to, čeprav ne bom rabil. Od 2022 bo slabše. Referendum 27.9. Letos bo sigurno uspel - leve ideje so v teoriji lepe in ti hitro napolnijo glavo - v praksi pa vemo kako je. Še en korak k socializmu.
×
×
 • Ustvari novo...