Skoči na vsebino

osis

Rumeni jak
 • Število vsebin

  317
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

18 Tabornik

Več o članu osis

 • Stopnja
  kadi joint, a ga ne deli z drugimi. Prašič!

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. osis

  Vrtičkarji

  Sem s podeželja in je bilo več takih projektov, vsaj dokler sem živel še doma sem redno pomagal/delal, zdaj pa po potrebi. Vsem projektom je bilo skupno, da smo imeli nesrečo z izvajalci, veliko je bilo narejeno z lastnim vložkom in lastno mehanizacijo, tako da je malce neprimerljivo. Dobra izkušnja je bila nazadnje, ko smo se že naučili iz napak - tle so nam urejali travnik, ki je bil nekje 50 x 50 in je bilo treba samo en kamen razbit, potem to odpeljat in vse skupaj poravnat. Je bilo konec v enem dnevu (5-8 resnega dela), ampak smo material odvažali mi in je lahko bagerist skoz delal. Vedno se odločaš med Al plačaš enga majstra, ki koplje in vozi al pa dva k en koplje in vozi .. vse je odvisno od tvojega proračuna, dostopnosti terena in materiala. Pri nas je bil velik problem pri njih, da so prišli s temi majhnimi bagrčki in so ure nabirali, ker so tolkli kamenje, ki je zahtevalo večjega bagra. Al pa ko so slabo razvravnali teren, ker niso upoštevali kako se bo zadeva posedla. Ampak to smo potem sami rešili, ker imamo traktorje in prikolce. Pametni so pa itak toliko, da sam oni vedo kaj delajo :). Ta zadnji, k nam je urejal pa bil izjema, dejansko ve kaj dela. Dal pravo oceno zahtevnosti in naredil odlično ... je en izmed unih, k znajo z roko od bagra pirovsko flaso odpret Ne vem pa kolk je bila cena.
 2. osis

  COVID-19

  A gre še komu na živce tista muska v ozadju na popu ko podajajo statistike o okužbah?
 3. osis

  Vrtičkarji

  Odvisno kako velika površina je, toda v 99 procentih brez bagra ne bo šlo. Potem pa je še vprašanje ali je kaj kamenja in ali boš potreboval da ti zemljo pripeljejo. Bagri in to se računa na t.i. strojno uro. Večji kot je bager dražje je to, toda če je terena velik in neroden, je boljše najet večji bager, kot pa da se matra se temi bobcat zadevami. Če je teren težje dostopen, potem ti manjši pridejo lažje. Cene znajo biti tam okrog 50€ ura + odvoz materiala oziroma dovoz materiala. Dobro je kake lokalce najet, ki se s tem ukvarjajo after work, po drugi strani ti pa kaka profi firma to hitreje naredi. Na žalost ti jaz lahko samo povem koga ne najet, ker so bili precej katastrofa
 4. osis

  COVID-19

  Omejitev na 10 oseb, sam ne za verske obrede.
 5. +1 na to. Pomembna je tudi kakovost ohišja, saj včasih laptop dela brez problema, sam ti razpada. Pa tudi jaz recimo sem opazil da je mrežna kartica pomembna, ker odkar sem šel na win 10 imam probleme.
 6. osis

  Trenutno berem

  Da ne omenjam, da je na nek način timeless. Ideja o 5 do 12 simbol "grožnje", ki jo vso reciklirajo. Ideja, da smo ljudje tako neumni, da samo grožnja na ultimativno uničenje nas ustavi, da nehamo delat neumnosti.
 7. Jaz sem nekaj slišal, da ful tujci to kupujejo. Ker iskreno, ne poznam nobenega, ki bi si lahko to privoščil, pa da mu niso starši res loaded.
 8. +1 na tole. Počasi bova morala zamenjati stanovanje, ker bo pač tako kot @ĆAMIR opisuje, je bila oddajanje samo za čas, da se sorodnik vrne. Bi ga tudi kupila, samo da bi potem lahko uredil kot želim, ampak ker so stanovanja precenjena, bi rabil tako velik kredit, da bi plačeval 2x tolk za obrok, kolikor sedaj za najemnino. Želim pa biti v Lj, da se ne zajebavava z vožnjo in parkingom. Obadva imava službe na takih lokacijah, da je vlak nerodna opcija, busi so pa itak komedija. Gledava za nove najeme ampak cene so res.
 9. osis

  Trenutno berem

  IMHO ena najboljših stvari, s področja stripov.
 10. osis

  COVID-19

  Gre se samo da "kontroliramo" širjenje ... ker trenutno zaradi migracije naroda to pomeni tveganje da se okuži večje število oseb kot jih je slo zdravstvo možno shendlad. Drug razlog pa je neumnost, ideja da nas imajo za idiote. Ker se daje vse druge ukrepe, kot pa tistega glavnega. Če se že gremo nevarnost je pred vrati, pazimo bla bla ... potem dejmo to se it tako kot se gre. Ne pa da mi JJ sili neko aplikacijo, da bo gledala a sem prišel v stik z enmu joškotom k je šel pač kockastim na morje, k pač gre tja že odkar pomni.
 11. osis

  COVID-19

  Dokler ne zaprejo mej so ti ukrepi obliž na strelno rano.
 12. osis

  Protivladni protesti

  Povej 1 stvar, ki jo je Nova24 poročala kot resnico, ki jo drugi niso?
 13. osis

  The Outpost (2020)

  Trailer mal po B-produkciji diši, sam bomo gledal.
 14. osis

  COVID-19

  Ljudje bi morali sprejeti, sej ni to nekaj kar rečeš ne, f-you in ne upoštevaš. Pač folk vidi, da lahko gre na hvraško pa če je tam vsak dan 100 okuženih in ne bo nič in pač gre. Ljudje smo itak k otroc,... testiramo meje dovoljenjega. Če bi vlada zaprla meje bi 1. začeli izkoriščati bone po Sloveniji (kar je trenutno problem, ker bi tudi to morali omejiti), 2 mogoče bi se za kak odstotek povečalo št protestnikov v petek, ker pač ne bi bilo na hrvaškem in 3. na plano bi zlezli vsi idioti, ki bi imeli retoriko "na pagu imam prikolico, vlada me ne sme ustavit da grem tja - dol z diktaturo.
×
×
 • Ustvari novo...