Skoči na vsebino

Tawny

Rumeni jak
 • Število vsebin

  32
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

1 Jogurt

Več o članu Tawny

 • Stopnja
  želvak brez oklepa

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Zelo cuden nacin strinjanja imas : ) Nek flagship brez teh featurjev je sedaj drazji, kot je bil titan pred tremi leti.
 2. Po moje so hoteli nov segment, ki pa ni smel zažirati pro kartic. Edino tako si lahko jaz razlagam, da imajo določene featurje v driverjih nepodprte. So pa to vse zgolj ugibanja, pravih podatkov nimam.
 3. Nerodno sem se izrazil, niso krivi. Trenutno se HW čaka res dolgo. Tudi z mindfactory enako dolgo čakam dele, ki niso sploh tako novi, kar se datuma izida tiče.
 4. Srecno. Jaz sem pri njih 5.11. narocil CPU. Pisalo je 2-10 dni, so far there was radio silence. 10-30 je kar pain.
 5. Da, mislim Gloabl illumination in je v razl oblikah prisoten v nekaj igrah. Si prepričan, da ne mešaš s path tracingom (ki ga ima, kot si pravil, MineCraft lahko, ker njegova strogo oglata struktura omogoca veliko optimizacij)?
 6. RIS je čisto nekaj drugega kot DLSS. RIS je zgolj sharpener in nima nobenih upscale creation kapacitet. Če je bil DLSS1 čisti joke, je 2 kar game changer. Raytracing GI recimo toliko spremeni izgled, da je težko opisati. Tukaj ne gre več za nek fad. Če je igra z njim neigrabilna, potem seveda ne forsiraš, sicer pa imaš seveda vklopljeno.
 7. Vem, vsaka lahko piska. Vseeno zelim zreducirati sanse za to (se zavedam, da je moja celonta slika o tem katera ima vec tezav s tem z YT in reddita). Da, odvisno od vzroka, lahko vcasih whine izgine po dolocenem casu uporabe, se trinjam.
 8. Saj vemo to maksi ... Ja, ce je coil whine v menuju kjer seka 300FPS, no biggie (Vega mi je tako pela v menujih hehe, sam je bla sicer silent), ampak vsi vemo, da so nekatere kartice bolj nagnjene k temu kot druge. Ful reviewov in kupcev tozi o absurdnem coil whine-u na referencni 6800XT pri cist obicnih FPSih (6800 zgleda nima toliko tezav) in se sekiram. Pac osebno mi dol pade, ce kista cvili. Namensko kupujem PSUje brez ventilatorjev in dusena ohisja. Kaj cem, star sem in hocem tisino.
 9. SAM bo cross compatible na obeh GPUjih slej ko prej. Dvomim, da si je vredno beliti glavo s tem, da konzoli furata RDNA2. V prejšnji generaciji se, razen tega, da so nekatere ostarele radeonke solidno poganjale nove špile, ni veliko poznalo (ni pa zgodovina nekaj iz česar se da napovedati prihodnost). Verjetno boš prej menjal, kot bi to prišlo do izraza. Meni je 6800 xt kul grafa, se pa ful bojim coil whine-a. Ne prenesem, da je kišta slišna. Če bi bilo več razlike v ceni bi jo lažje vzel, pri teh cenah pa skoraj nima smisla. Če se že toliko skeširaš vzemi 3080 imo.
 10. Pri midrange nima smislma, ampak ce ze tako rad opletas po mizi ... Radeon VII
 11. V spider manu se mi je zdel v redu raytracing (po kvaliteti slike, po hitrosti ne tok), na teh slikah pa nekatere stvari sploh niso osencene. Po moje je slaba implementacija preko DXR liba. Skoraj (ali pa čisto) nikoli ne boš videl 10%. A lahko nehamo govorit o teh cenah, ker so mitične. Firme postavijo MSRP, prodajo nekaj referenčnih modelov s to ceno za perf/$ grafe na testih in da postavijo sidro za vse primerjave, ki jih potem consumerji delamo. V resnici pa se ze na zacetku ve, da niti slucajno to ni cena, ki bi jo lahko dosegel katerikoli AIB z najbolj oskubljeno verzijo.
 12. Saj imas polno testov kjer imas vklopljen DLSSv igrah, ki to omogocajo (na low res ponavadi ni). Glede na to, da si tako slavnostno razglasal svoje razocaranje, bi bilo kul, ce bi dejansko stvari najprej pogledal ... Z Masijem bi se morala porociti.
 13. Ne more biti zgolj posledica cache hit rate-a?
 14. Bomo videli, kaj bo cez 2 meseca. 3080 sem narocil takoj ob izzidu pa sem dobu prst v rit, tega se se narocit ni dalo, ker so cist vsi shopi padl. Res nam ni hudo
 15. 20 minut nisem mogel nobenega velikega nemskega hardware shopa odpret ...
×
×
 • Ustvari novo...