Skoči na vsebino

Krinđa

Rumeni jak
 • Število vsebin

  831
 • Dan prve porumenitve

 • Dnevne zmage

  28

Krinđa je zmagal 3. septembra

Bitje Krinđa je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves med gmajno

4 760 Jezus

Več o članu Krinđa

 • Butast stavek
  je v resnici nuna z masko.

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 1 704 vohunjenj
 1. https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/v-streljanju-na-osnovni-soli-v-teksasu-po-zadnjih-podatkih-15-mrtvih-streljal-je-18-letnik/628532
 2. Krinđa

  Trenutno berem

  Od leposlovja zaključil Divja leta in nadaljujem z Izgubljenimi dnevniki. Priznam, da sem Jadran Krt fanboy. Sicer mi je pa od neleposlovja trenutno zanimiva tale
 3. Zakaj si tako butthurt, če kdo izrazi nasprotovanje vojnemu nasilju? To ziher samo zato, ker hočemo nagajat Rusiji in našemu Vladimirju ane? Ko se komentira dejanja tistih, ki jih ne maramo, je luštno na polno sodelovat ane? Če se kdo obregne ob NAŠE, pa ne glede na politične poglede hitro začnejo poganjat koprive. Komentiram, ker me ravno poimensko omenjaš...
 4. @kmjr sicer hvala za linke, samo ne vem, če sva časovno usklajena. Tukaj gre še za ostanke vojne ob razpadu Juge, ko je NATO bombardiral Srbijo. Bi povsem razumel, če bi si npr. Rusija na ta način prisvojila nekaj ozemlja ob propadu SZ. Omenjam 2008, ko je situacija kao že mimo, ko je Rupetina že 4 leta v EU in NATU npr., ko je Črna Gora posebej država, ko Jugoslavija ne obstaja več v nobeni obliki, Kosovo pa kot albanski del razglasi neodvisnost od Srbije. 1999. leta ni primerljiva situacija s trenutno. 2008. pač.
 5. Leta 2008? Nisem našel nobenega linka. Daj kak vir pls, da se izobrazim.
 6. A bi imela Albanija legitimno pravico it leta 2008, ob odcepitvi Kosova, s tanki razsut stanovanjske soseske Beograda? Če že hočeš vlečt vzporednice, imaš eno tukaj.
 7. Ne spremljam ane. Moj problem je zgolj v tem, da se graja eno stran in ploska drugi med tem ko počneta podobne stvari. Vzporedno se naklonjenost enemu agresorju opravičuje s tem, da se kao ni dovolj obsojalo drugega in je torej klanjanje sebi ljubemu agresorju legitimno. Ne-dovolj-obsojanje se torej enači s poskusom dajanja legitimnosti. Ne pomnim, da bi kdo bil tako zelo napaljen na ZDA, ko je padalo po Afganistanu in Iraku. Tukaj gre imo za posebno vrsto romantiziranja SZ znotraj hladne vojne, ki se podaljšuje do Rusije kot dediča te zveze.
 8. No evo pa so vseeno bili precej složni ob napadu bivših "bratov".
 9. Tudi Rupetina je razdeljena od druge vojne in marsikdo bi dal roko v ogenj, da je politika polna nacistov in da je kup sodržavljanov naci kolaborantov oz. "ta belih". A da to Avstriji pravico, da aneksira celo Štajersko in Koroško ali pa da se pripelje s konvojem raketirat Ljubljano?
 10. V prvi situaciji je bil Zahod sam kolonialni okupator v času po prvi vojni, ko je bil zeitgeist drugačen. Zahod je ozemlje predal Izraelu, da se je znebil Judov v Evropi, ki so se vračali domov iz taborišč. Izrael, legitimen ali ne, so potem napadle okoliške države in ta jih je premagal. Sam za nastanek Izraela krivim Zahod in za vse po tem Izrael in Palestinska uporniška gibanja, ki pač malo manj efektivno skušajo spuščat rakete na civilno prebivalstvo Izraela on sam pa to počne bolj efektivno. Izrael krivim za nadaljno okupacijo Palestine. Se pravi, da ne podpiram Izraela znotraj mučkalice. Obsojam bombardiranje civilnega prebivalstva v Palestini in obratno napade na civiliste v Izraelu. Ta spor se lahko reši edinole s skupno multietnično državo in repatriacijo palestinskih izgnancev. V drugi situaciji želi ena država diktirat politiko druge države, nakar jo vojaško napade, ko ji to ne uspe po planih. Enako delajo in so delale ZDA ves čas. Obsojanja vredno. Ukrajina pač ni spuščala izstrelkov na Rusko ozemlje, med tem ko Rusija trenutno tamani po naseljih. Predsednik Ukrajine sam prihaja z rusko govorečega območja, delal je kariero v ruščini, imel je turneje po Rusiji, bil je proti izgonu ruskih umetnikov iz Ukrajine in bil v domovini pod prejšnjo vlado celo sam deležen prepovedi zaradi del v ruščini. Težko bi rekli, da gre za kakega rusofoba. Pri meni se razumevanje interesov konča, ko se začne prebivalcem raketirat dnevne sobe. ZDA sodim po zunanji politiki začasa mojega življenja. Rusiji pač ne bom gledal skozi prste, ko se bo šla enako zunanjo politiko. Eni počnejo točno to in to je pač pristransko. In ja, Zahod je hinavski, ker drži skupaj brez kakih etičnih standardov, v tem se povsem strinjamo. In enako hinavsko je brezglavo podpirat nekoga, ki dela isto, samo zato ker gre kontra Zahodu.
 11. Predvsem bi ZDA morale nehat držat štango Izraelu.
 12. To sta dve povsem različni situaciji. Zdi se mi, da malo manipuliraš in se delaš nevednega. Palestina je obdana z Izraelom in bodo morali sobivati, česar se ne dosega z orožjem ampak z diplomacijo. Ukrajina trenutno z orožjem kupuje čas, da začnejo Rusijo malo boleti sankcije. Zmaga lahko edino, če bodo Rusi sami odstavili oz. prepričali predsednika v konec napada. Potem se bodo morali diplomatsko zmenit za sobivanje. Vsi smo vedeli, da ZDA naenkrat podpira "zmerne" islamiste in smo to tudi obsojali.
 13. A se ni nekaj takega na desni zahtevalo od Sirije? Če bi bežali moški, bi bili poasti polni opazk o inžinirjih.
×
×
 • Ustvari novo...