Skoči na vsebino

Mrhovinar

Rumeni jak
 • Število vsebin

  93
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

7 Jogurt

Več o članu Mrhovinar

 • Stopnja
  bi rad na gnoj.

Nedavni obiski profila

169 ogledov profila
 1. Nikoli še lezel ferate, ampak najbrž so v teh previsnih delih nabiti klini/lojtrice?
 2. Mrhovinar

  Hribi

  Kako je z bivaki po naših hribih? A to se moraš kaj najavit, da boš prespal v bivaku? Zelo me mika, da bi lovil sončni zahod na Kotovem sedlu, prespal v bivaku in zjutraj še lovil sončni vzhod. Je pa res, da bi jebal ježa, če bi bil zaseden (ob takšnem scenariju ne bi hodil zgodaj zjutraj in potem cel dan čakal na fotke )
 3. Zdaj sem se sicer dogovoril z eno lokalno firmo, da mi poštima. Vseeno hvala @Jenno EDIT: težave je povzročal napajalnik... Z novim dela normalno.
 4. Jao bože, če je kdo bližje MB, bi prosil, sicer pa morda res nardim izlet na Cerknico
 5. Kaj delam narobe? Dobil vse komponente, jih zložil skupaj in ne dobim slike na zaslon, da bi nasnel še sisteme. AMD 3200G, ASUS PRIME A320M-K matična, SSD, 1x 8gb RAM Ko zaženem ne na VGA in HDMI ne dobim nič na ekran. F PANEL sem menda zvezal prav, lučke spredaj svetijo, vklopi se. ATX sem 2 kabla zložil skupaj in jih vtaknil v taveliko vtičnico, drugega s 4 pini pa tudi. Procesorjev ventilator se vrti. SSD ima štrom in kabel na matično.
 6. Našel nek star Linksys router in sedaj dela WIFI. Modemov je crknil, niso krive frekvence, kanali... Na Telemachu si pa ne dajo dopovedat in so že 2x nekaj updatali modem in bi sedaj moralo delat. Vendar ne dela. Menjali bodo, ker bom tolk časa tečnaril.
 7. Hvala, so že naročene komponente. Mislim, da bo kar dovolj AMD 3200g za njune potrebe.
 8. Za Windowse in nekaj 100 fotografij/dokumentov/cookijev bo dovolj. Sicer bomo pa dokupili.
 9. Neko mATX matično, 8gb RAM, malo ohišje, 400W napajalnik in 250gb SSD.
 10. Naročil škatlo, ki jo bo poganjal Ryzen 3 3200G. Vse skupaj je 260€ in bo jutri roba za prevzem. Rabljeno ne pride v poštev, ker se itak samo jaz ukvarjam z vsemi družinskimi računalniki in se mi ne da jebat potem še s škatlo, ko bo nekaj crknilo. Če je to v garancijskem času OK, ko je pa ven pa potem brezveze čas zabijaš... Hvala vsem za predloge in pomoč.
 11. Moral bi še verjetno limit napisat, že zaradi orientacije. Budget je max 300. Pogovarjamo se o uporabi cca 1h/dnevno, da preveri foter vreme v hribih, odpre kakšno spletno kamero in zavrti kak YT posnetek. Mama si pa kaj na pinterestu pogleda in kaj sprinta. Vsak mesec se pa še poleg naštetega odpre kakšen pdf in wordov dokument. Kar se samega diskovja tiče računam na nek SSD 250, če jima bo premalo, v kar dvomim, si še vedno lahko nadgradita. Ma je tudi 8gb rama vrh glave. Njima sem že davno predlagal, da si umislita tablico, ker bi jima na kavču prišla bistveno bolj prav, ampak potem ne moreš printat (trenutni printer jima ne podpira wifija), shranjevat na ključek in podobno... Prenosnik je pa škoda še več vlagat, ker imata v veliki hiši dovolj placa za stacionarca. Bolj ne vem, kateri procesor in matično vzet. EDIT: nekaj sem že zlagal v košarico in na Mimovrste našel vse dobavljivo takoj, procesor pa: AMD Athlon 3000G, ampak nimam pojma, kaj ta procesor zmore v vsakdanji uporabi.
 12. Tastu je strela skurla računalnik in sedaj ima ravno rojstni dan ter bi izkoristili priložnost za nabavo novega. Uporablja se izključno za internete, YT, pošto, kak posnetek/fotko, Word. Zelo nezahtevna uporaba, ker nihče od njiju ne zna kaj dosti. Nagibam se k temu, da bi nabavil po komponentah in skupaj sešraufal (na ta način bi morda bilo še malo ceneje?), ne vem pa kaj. Prosim za nasvet, kaj vzet in kupovalo bi se kar v SLO, ker nimamo časa na pretek (dober teden do RDja). Hvala!
 13. 5ghz namesto 2,4. Ta telemachov modem nima. WIFI jebe že 3 tedne, prej sem prijavil napako, naj pridejo pogledat. Ne pomaga nič, kar se da v nastavitvah preštimat.
 14. Ni ravno vprašanje o ponudniku interneta... V našem bloku je kar nekaj brezžičnih povezav, ker je tudi veliko stanovalcev. Razmišljam o nakupu 5g routerja, ker sumim, da jebe net (wifi) zaradi samega števila povezav (verjetno je samo optični modem/router od telemacha). Z wifi analyzerjem sem preveril in najde samo 1 omrežje na 5g. Kolk se moram stegnit za nek OK 5g router?
 15. Pa dejansko, ker je tako lepa plošča, se vsepovsod počutim varnega in mi sploh ni nobene panike vpenjat smeri, ki so na mojem skrajnem limitu. Ne vem, kdaj sem nazadnje tako užival.
×
×
 • Ustvari novo...