Skoči na vsebino

Mrhovinar

Rumeni jak
 • Število vsebin

  73
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

6 Jogurt

Več o članu Mrhovinar

 • Stopnja
  ravnokar sir je.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Prestavli smo se v sektor malo nižje - Dolina miru, ki je dejansko dolina miru. Sami, ampak je malo smeri, se pa najde kar za vsakega nekaj. Včeraj lezel v Radljah. Je že bil slučajno kdo? Najprej gre vpenjat za ogrevanje kolega 4b in pride do takih gibov, da sam gledam od spodaj, kje je to 4b. Greva na sosednjo smer, ki je ocenjena s 5a in se moraš naguzit iz enega dobrega podprijema in zelo slabega krimpa pri glavi, nogo pa spravit do stopa pri podprijemu, potem pa pognat cca. 70cm na še en krimp. Sam WTF? V tej smeri si rečem, to bo še veselica, ker sva imela nagledano 1 6a+. Prideva v plato 6a+ in iz 2 v podprijemu krimpov z nogami zelo visoko na en še slabši stranski krimp (2 prsta), druga roka pa na sloper na trenje spravit nogo višje od kolka, na za noht velik poševen stopek in potem ven na razpoko. WOW! Meni vesolje za takšno oceno.
 2. V nedeljo smo lezli v Kotečniku - pisani svet sektor. Takšne norišnice še nisem doživel Do malo pred 11. se nas je nagužvalo že cca. 40 ljudi, ko smo šli v drug sektor. Ob 12. srečamo na poti proti avtu 2 plezalca iz pisanega sveta in sta se vračala domov zaradi gužve, ko je število narastlo na cca. 60 ljudi
 3. Mrhovinar

  Hribi

  Kje je najboljši štart za na Grintovec, da potrebuješ časovno najmanj. Skuta ima skupni štart? To sta dva vrha, ki si že dolgo želim gor in letos je prvič zelo dolg dopust in samo po Sloveniji
 4. Mrhovinar

  Vrtičkarji

  Kaj bo to, škarpa? Potem pa zravnano in zgoraj zelenjavni vrt? Zgleda kot da imaš precej veliko parcelo in samo mali vrtiček. Zaorji njivo!
 5. Če ti uspe dobit v Lidlu na akciji za 40€, si zmagal lajf! Zelo dobra nitkarica, poceni baterije (40€ 5A baterija). Je pa res, da 50cm trave ne bo šlo kosit. Okoli hiše/vrta pa opravi svoje. Sam sem nabavil Ryobi kosilnico, ki je sicer dražja in isto zmogljiva (Lidlovo preizkusil pri kolegu), ima pa več možnosti nastavljanja. Baterije so drage, zato ni druge, kot naročit iz Kitajske, ampak z dvema 6A (dejansko nekje 4A original) baterijama pokosim cca. 200m2 trave med drevesi, grmičevjem, poti med gredami in cca. 200m2 ravnega terena brez ovir. Brez težav zmore travo nekje do 30cm.
 6. Mrhovinar

  Dark

  No, ampak Mikkela je Jonas ugrabil v istem svetu (ker v ostalih ne obstaja), torej njegov oče, je zaplodil njegovo mamo, da ga je potem v prihodnosti lahko "ugrabil" v gozdu in peljal v preteklost skozi portal. Nekako mi ne gre skozi. Pa še je kaj takega in se trenutno ne spomnim. Ta me je najbolj zmotila. Tudi Martha iz istega sveta se v eni epizodi pojavi v dveh osebah, isto stara. Kot da se je klonirala. Kako? Ne štekam.
 7. Mrhovinar

  Dark

  Meni sicer ni vse smiselno, že recimo, kako je lahko sin Jonas "ugrabil" svojega fotra Majlkla in ga peljal v preteklost... 3. Sezona je pa itak za moj možgan rahlo too much.
 8. Mrhovinar

  Pametne ure leta 2020

  Jaz pa včeraj naročil GTR. Dobil dober deal na ALIju iz Španije, danes je že prevzel kurir. Upam, da bo do konca tedna pri meni Sploh ne vem, kaj sem tolk kompliciral in prebiral/spraševal, ker bo sigurno dovolj za moje potrebe Poročam
 9. Mrhovinar

  Dark

  My god, sva pri 5. delu tretje sezone in po vsaki epizodi še debatirava vsaj 10min, da nekak zloži a skupaj. Tega je ratalo čist preveč za normalno sledit. Že da povežeš vse stare like je dosti dela, potem še novi obrazi zraven, brez vsake razlage in se sprašuješ kdo je to in kakšna je njegova vloga, potem pa še paralelni svet. Puf! Bo potrebno še vse v prihodnosti še enkrat pogledat, da si bom za nazaj vse razpucal
 10. Mrhovinar

  Pametne ure leta 2020

  Ja, recimo povezana ura s Stravo na telefonu, telefon išče lokacijo in od ure zbira podatke o bitju srca, koristi njen barometer... Dejansko kot prsni pasovi za merjenje utripa z dodatnimi funkcijami povezano preko BTja.
 11. Mrhovinar

  Vrtičkarji

  @berghaus še zmer mi ni jasno tole z razmerji. Tisto tabelo, ki si prilepil zgoraj, je vedno C:N razmerje? Torej ima recimo odkos 19 enot ogljika proti 1 enoti dušika? Al je mogoče obrnjeno, na 1 enoto C imaš pri travi 19 enot N? Prilagam še eno računico... Enota perdstavlja recimo 1 vedro. Našel sem eno malo razširjeno tabelo. Če bi kompostiral samo plevel, bi bilo idealno. Katera stran je prava računica? V prvem (levem) primeru bi moral dodati precej bio odpadkov, da bi razmerje nižal. V drugem (desnem) primeru moral dodati še precej nekega listja/žagovine/kartona.
 12. Mrhovinar

  Pametne ure leta 2020

  Kako je pa ura+telefon, se da uporabljat GPS telefona med tem, ko ura meri ostale reči (pulz, koraki...)?
 13. Mrhovinar

  Pametne ure leta 2020

  Aha, torej že drugo slabo mnenje o GPSu. Sicer, če je možno, bi tudi za natančno lokacijo sparil s telefonom (takrat, ko bi potreboval bolj natančno izrisano pot).
 14. Mrhovinar

  Pametne ure leta 2020

  @Vodokotlič kako se obnese kaj ura? Sem ravno pred nakupom fitnes ure. Kolebam med zgoraj omenjeno GTR, Stratos 3 in Garmin Vivoactive 3. Slednji dve sta že mogoče malo čez limit, kar sem pripravljen odštet za uro, zato mi prva opcija najbolj diši. Uro bom uporabljal za sledenje turam s kolesom in v hribih. Mogoče kdaj kakšen tek. GPS bo v tem primeru zelo dobrodošel. Ker sem rahlo debeli (17% čistega špeha), rad bi se spravil na 11 do 12%, mi je pomembno, da mi šteje pulz in kalorije (da so vsaj približno točne), ker potem si znam tudi uredit prehrano. Baterija je že fajn, da zdrži nekaj dni. Oblika ure obvezno okrogla in nekako stilskega izgleda (nosil bom ves dan). Na tem področju sem čisto bos, nikoli uporabljal pametne ure. Vse kar vem je iz nekaj YT review-ov in prebranih primerjavah. Kaj bi mi še priporočili? Hvala!
 15. Mrhovinar

  COVID-19

  A so tile testi kaj vredni? https://www.synlab.si/si/home/samoplacniki/samoplacniki/testiranje-covid-19/ https://www.dvorec-lanovz.si/2020/05/testiranje-za-dokazovanje-prebolele-okuzbe-s-koronavirusom-covid-19/ Konec februarja sem imel skoraj vse simptome te viroze in ne pomnim, kdaj me je v življenju tako zvilo kot takrat. 25€ bi reskiral, ampak mi deluje kot nateg, saj v javnem zdravstvu test za protitelesa stane cca. 100€.
×
×
 • Ustvari novo...