Skoči na vsebino

Mrhovinar

Rumeni jak
 • Število vsebin

  67
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

5 Jogurt

Več o članu Mrhovinar

 • Stopnja
  ravnokar sir je.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Mrhovinar

  Dark

  Meni sicer ni vse smiselno, že recimo, kako je lahko sin Jonas "ugrabil" svojega fotra Majlkla in ga peljal v preteklost... 3. Sezona je pa itak za moj možgan rahlo too much.
 2. Mrhovinar

  Pametne ure leta 2020

  Jaz pa včeraj naročil GTR. Dobil dober deal na ALIju iz Španije, danes je že prevzel kurir. Upam, da bo do konca tedna pri meni Sploh ne vem, kaj sem tolk kompliciral in prebiral/spraševal, ker bo sigurno dovolj za moje potrebe Poročam
 3. Mrhovinar

  Dark

  My god, sva pri 5. delu tretje sezone in po vsaki epizodi še debatirava vsaj 10min, da nekak zloži a skupaj. Tega je ratalo čist preveč za normalno sledit. Že da povežeš vse stare like je dosti dela, potem še novi obrazi zraven, brez vsake razlage in se sprašuješ kdo je to in kakšna je njegova vloga, potem pa še paralelni svet. Puf! Bo potrebno še vse v prihodnosti še enkrat pogledat, da si bom za nazaj vse razpucal
 4. Mrhovinar

  Pametne ure leta 2020

  Ja, recimo povezana ura s Stravo na telefonu, telefon išče lokacijo in od ure zbira podatke o bitju srca, koristi njen barometer... Dejansko kot prsni pasovi za merjenje utripa z dodatnimi funkcijami povezano preko BTja.
 5. Mrhovinar

  Vrtičkarji

  @berghaus še zmer mi ni jasno tole z razmerji. Tisto tabelo, ki si prilepil zgoraj, je vedno C:N razmerje? Torej ima recimo odkos 19 enot ogljika proti 1 enoti dušika? Al je mogoče obrnjeno, na 1 enoto C imaš pri travi 19 enot N? Prilagam še eno računico... Enota perdstavlja recimo 1 vedro. Našel sem eno malo razširjeno tabelo. Če bi kompostiral samo plevel, bi bilo idealno. Katera stran je prava računica? V prvem (levem) primeru bi moral dodati precej bio odpadkov, da bi razmerje nižal. V drugem (desnem) primeru moral dodati še precej nekega listja/žagovine/kartona.
 6. Mrhovinar

  Pametne ure leta 2020

  Kako je pa ura+telefon, se da uporabljat GPS telefona med tem, ko ura meri ostale reči (pulz, koraki...)?
 7. Mrhovinar

  Pametne ure leta 2020

  Aha, torej že drugo slabo mnenje o GPSu. Sicer, če je možno, bi tudi za natančno lokacijo sparil s telefonom (takrat, ko bi potreboval bolj natančno izrisano pot).
 8. Mrhovinar

  Pametne ure leta 2020

  @Vodokotlič kako se obnese kaj ura? Sem ravno pred nakupom fitnes ure. Kolebam med zgoraj omenjeno GTR, Stratos 3 in Garmin Vivoactive 3. Slednji dve sta že mogoče malo čez limit, kar sem pripravljen odštet za uro, zato mi prva opcija najbolj diši. Uro bom uporabljal za sledenje turam s kolesom in v hribih. Mogoče kdaj kakšen tek. GPS bo v tem primeru zelo dobrodošel. Ker sem rahlo debeli (17% čistega špeha), rad bi se spravil na 11 do 12%, mi je pomembno, da mi šteje pulz in kalorije (da so vsaj približno točne), ker potem si znam tudi uredit prehrano. Baterija je že fajn, da zdrži nekaj dni. Oblika ure obvezno okrogla in nekako stilskega izgleda (nosil bom ves dan). Na tem področju sem čisto bos, nikoli uporabljal pametne ure. Vse kar vem je iz nekaj YT review-ov in prebranih primerjavah. Kaj bi mi še priporočili? Hvala!
 9. Mrhovinar

  COVID-19

  A so tile testi kaj vredni? https://www.synlab.si/si/home/samoplacniki/samoplacniki/testiranje-covid-19/ https://www.dvorec-lanovz.si/2020/05/testiranje-za-dokazovanje-prebolele-okuzbe-s-koronavirusom-covid-19/ Konec februarja sem imel skoraj vse simptome te viroze in ne pomnim, kdaj me je v življenju tako zvilo kot takrat. 25€ bi reskiral, ampak mi deluje kot nateg, saj v javnem zdravstvu test za protitelesa stane cca. 100€.
 10. Theme Park (1994?) RollerCoaster Tycoon (1999)
 11. Mrhovinar

  Vrtičkarji

  Berg, kakšen termometer je to?
 12. Mrhovinar

  Vrtičkarji

  Evo, midva z ženico se ravno pogovarjava, kje bi dobila dovolj odkosa (imava namreč vrt v vrtičkarskem društvu, kjer so vrtovi 1m narazen), da bi zaštartal nek podoben projekt. Lani sem navozil 4m3 komposta od šampinjonov na cca. 100m2, ki se je noro dobro obnesel in še tudi letos neverjetno dobro uspeva, ampak je to jebeno daleč za vozit, ter konec dneva se samo skipaš (če si sam seveda), zato bi pripravil takšne koše in za naslednje leto mogoče uspel pripravit cca. 2m3 komposta, kar bi bilo dovolj za vzdrževanje kondicije gred.
 13. Mrhovinar

  Vrtičkarji

  Par vprašanj: - s čim melješ listje? - se ti ljubi nardit eno skico plasti? - kolk velik travnik kosiš, da dobiš zadostno količino trave? - kak link do navodil? - kje dobiš javorjevo žagovino in s katero drugo jo lahko nadomestiš? - kolk se je treba držat tega urnika premetavanja? Lahko kak dan kasneje/prej?
×
×
 • Ustvari novo...