Skoči na vsebino

Noosh

Svinjski pastir
  • Število vsebin

    6
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od Noosh

  1. Ker je bilo za normalno ceno praktično nemogoče kupit GPU sem na https://www.csl-computer.com/ kolegu poklikal komponente in je nakoncu za 2k evrov nanesel PC z 6900xt, r5 3600, 16GB,... velik boljs ponudba kot karkol najdeno v slo. Dodal je se 20 eur za postnino, posiljajo pa tudi direkt v Slo. Prislo v dveh tednih, laufa vse super. GPU je pa od XFX, ker je bila izbrana najcenejsa varianta 6900xt in zgleda dobis kar imajo na zalogi.
  2. Naročeno je bilo na začetku decembra, tko da sem se še izmuznil brexitu glede na to da je bilo kupljeno na UK amazonu. S prvim ryzenom leta 2017 sem skupaj takrat vzel še nek kingston budget ram, je bil 200€ za 2x16gb 2133MHz , pa se mi je zdelo da sem poceni prišel čez. Za takratne razmere je bilo poceni. Sem pa vedno iskal dve ram palčki čimvišje kapacitete ker sem prešaltal na ITX in ne grem več nazaj na večji format!
  3. Pol sem mel pa zgleda srečo da sem jih dobil za tako ceno.
  4. Uf, kakšen model rama je bil tole 16GB za 120, jaz sem pred enim letom dal 225 za 64GB.
  5. Jaz sem svojo 3080 FE od februarja gonil na nicehashu par mesecev da sem dobil nazaj kokr sm dal zanjo, pa so ble temperature cist ok, predvidevam da z izjemo memoryja kjer nej bi bla temperatura through the roof. Od začetka poletja/vročine je pa uporabljena mostly za gaming/delo. Pred dvema tednoma sem za foro zagnal nicehash da prečekiram kakšno je stanje pa mi jo je po par minutah začel throttlat češ da je memory overheating over 105 degrees in je s tem hashrate razpolovil, tko da mam dost majnanja, kar sem hotu sm vn že potegnu iz nje. Sem pa potem kupil thermal pade sam si je ne upam dat narazen da je nebi ponesreč nekak fentu Kar se pa tiče profitabilityja, pa nevem kaj se bo zgodilo ko bodo po eth PoS, vsi skočil na second best proof of work algoritem. Če grejo vsi potem na tist, pol profit tistga majnat naraste al pade? Mam občutek da nau neki ogromne razlike s trgom gpujev. Mogoče bo na začetku 2022 pomagal da bo nvidia spet nove variante 30 serije nardila pa še intel bo pristopil s svojimi. Hope for the best. Sem pa do sedaj kupil nove iz štacune samo tokratno 3080 in 1070 pred leti, ostalo pa vse rabljeno iz bolhe, pa mi je od vseh krepnila samo 5970 Kot se spomnim je rekel da je arhitekt in jo je gonil za 3D render in mi je delala kakšne 2 leti če se prav spomnim.
  6. Sam sem na EVGA strani prijavljen za grafo že slabo leto, niso do zdej še nič sporočil. Zase sem na začetku leta uspel dobit founders edition 3080 preko NBB in mailboxde. Zdej ma kolega ponovno željo po grafi ranga 3070-3080 pa ker ni ravno vešč v kupvanju prek spleta, sem mu ponudu da mu spet probam kej dobit, ker po uspešnem nakupu na začetku leta ni blo več sreče, pa sva dala to mal na pavzo. Zaenkrat ni ratal, amazon zaloga zgine preden mi odpre stran, na NBB so mi naročilo naknadno skenslal ker sem spet probal z mailboxde, drugje pa še ni blo za neko zmerno ceno. @Vodokotlič Tako da se tudi jaz priporočam za info za evga
×
×
  • Ustvari novo...