Skoči na vsebino

Valtunk

Svinjski pastir
  • Število vsebin

    86
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Prispevki od Valtunk

  1. fauzo reče pred 10 urami:

    z zanimanjem spremljam to temo, bi pa rad pripomnil naslednje. Zanimivo je, kako tako ena kot druga stran slepo zaupata propagandi. Kljub temu, da smo zahodnjaki, v tej situaciji opažam, da se še vedno nekako "defaultno" nagnemo k prepričanju, da je naša propaganda "bolj čista" in da so novice iz zahoda bolj točne. Zanimiva okoliščina je tudi ta, da Putin po pravilu še ni lagal glede napredka v Ukrajini. Seveda, ruski mediji so polni propagande, a vseeno bomo težko našli primer, ko Putin stopi pred kamere in laže glede situacije v Ukrajini. Zdi se mi, in z veseljem bi slišal kontraprimere, da je Putin v tem neverjetno konsistenten - namreč, da se pojavlja pred kamerami samo takrat, ko Rusi napredujejo in realno predstavi ta napredek. Iz glave bi rekel, da se je nekaj podobnega zgodilo, ko so Rusi oblegali azovce, v primeru, ko so zavzemali tisto malo mestece, ki naj bi bilo strateško tako nepomembno-pomembno (odvisno katero stran vprašamo). To je v kontrastu s Zelenskim, ki na tv nenehno laže.

    To postavlja še posebej zanimivo vprašanje, ker smo bili zahodnjaki sami tarča največje laži v polpretekli zgodovini zahoda - Covid-19. Pa ne bom se poglobljal v to že dolgo razpravljano temo, vendar pa bi se vsekakor morali vprašati, ali ni čas, da začnemo dvomiti v medije? 

     

    In to velja za obe strani. Prej je bilo govora o nevtralnem mediju. Nevtralnega poročanje v dogodku, ki globoko zadeva celoten svet - NI. Še posebno v modernem novinarstvu, ki pravzaprav pripravlja članke za targetirano občinstvo, je nemogoče pričakovati, da bo ta ali oni medij še ostajal nevtralen. Poglejte si samo gledanost 24 ur proti Dnevniku, pa tu nikakor ne trdim, da je Dnevnik bolj objektiven. Razumeti morate, da bolj kot je članek propagandno naravnan, več ogledov bo imel. Zato je izjemno težko oceniti realno stanje na bojišču. 

     

    Lahko pa rečemo naslednje. Zahod nam je lagal. Lagali so nam o sposobnosti ruske vojske, o sposobnosti ruske ekonomije, o politični situaciji. To danes lahko rečemo mirne vesti. S temi lažmi so si zahodni voditelji "izposlovali" brezpogojno pomoč podpori Ukrajine. Ker smo zahodnjaki pričakovali takšno ali drugačno rusko kapitulacijo. Še 14 dni pa bo x. No, ta x se ni zgodil. 

    In sedaj bomo gledali realizacijo tega. Zahod bo počasi nehal podpirati Ukrajino, še posebno, ker imajo politiki "novo igračko" - krizo v Gazi. Ukrajinci pa bodo poslani v mesoreznico. Američani že skoparijo s podporo, Zelenski se že pritožuje. Konec je blizu. 

     

    Svet poka po šivu. In vprašati bi se morali zakaj. Nedvomno gledamo konec ameriške premoči in oblikovanje dveh osi moči. Kitajska - Tajvan TBA, soon tm, 2024? Slepo podpiranje ameriških in evropskih voditeljev očitno vodi v krizo. To smo videli pri covidu, pri energetski krizi, pri ukrajinski in palestinski vojni. Zbudite se, lažejo vam! Rusi, skoraj toliko kot Rusi, pa tudi Američani. Ampak zdi se, da je ruska laž vsaj odkrita. Do neke mere. 

     

    Tu pa se prepirate o tem kdo ima boljše orožje, medtem ko je že celemu svetu jasno, da Ukrajina igra na naše stroške. Lažejo nam, neprestano lažejo. Vprašanje pa je - zakaj. 

     

     

     

    Vprašanje je, kaj so vam Ukrajinci naredili, da bi jim odrekli pomoč? To o covidu pa nima smisla. Upam, da vsaj verjamete, da je Zemlja okrogla.

  2. maksi reče pred 4 urami:

    dejansko so bili presnečeni, da so Ukrajinci tolk trčeni, da so se šli full scale war z Rusi

    Jaz se pa presenečen, da bi se ti pustil po domače jebat, če bi bil v njihovi koži. Odločili so se braniti, in v tem nič ni slabega. 

    • Račka +1 1
  3. kmjr reče pred 9 urami:


    Okej, se vedno ima zadeva eno veliko luknjo - cela Rusija je v vojni z Ukrajino in ne samo uporniski regiji. Da o jedrskem orozju niti ne govorim. 
     

    Ne da bi se prej drasticno izcrpalo in opustosilo Rusijo si ne znam predstavljat uspesne UKR ofenzive vecjih razseznosti. Plus, po drugi strani, kdo jo bo izvedel? Saj so ze sedaj pri dnu soda kar se ljudstva tice. 
     

     

    Kakšno luknjo. Od kod pa je potekal napad na Vukovar na primer, ali obleganje Dubrovnika. To da je do leta 95 ta uporniška regija ostala sama, to pa treba povprašati vodilne v BG in na Palah (zmanjkalo denarja, politični dogovori, trgovina ...). Glede ljudstva, to je zgolj tvoje mnenje (sicer tako rado uporabljeno s strani prokremljskih trolov). Jaz pa sem prepričan,  da še nismo videli vsega,. Tako da, počakajmo še malo. Jedrsko pa bo lepo ostalo tam kjer je, kljub občasnih izpadih Medvedjeva.

  4. kmjr reče pred 1 uro:

    Odgovarjal sem @Valtunku, ki je ako se ne motim fanozno olujo postavil kot vzporednico tej ukrajinski ofenzivi in sem ga pac opozoril na to, da Martić in njegovi “rebels” niso lih z rusko vojsko promerljiva sila. Hrvati so z vec kot 3:1 startali operacijo, ukrajinci imajo v najboljsem primeru 2:1 pa se to sam kar se pehote tice. 

     

    Ne vem zakaj, a meni se iz dneva v dan vedno bolj zdi, da bo sla UKR skozi to vojno kot Bosna. Za mizo se bodo dogovorili tisto kar bi se ze marca lani, le mrtvih, razseljenih in polnih hejta do vcerajsnjega soseda bo vedno vec. Da o ekoloskih in drugih posledicah vojne (tudi druzbenih) niti ne govorim. 
     

    (To je namenjeno @GigiGovedina, ki se iz nekega razloga obnasa kot da je pisal tudi Valtunkove poste)

     

     

    Da dodatno pojasnim, v bistvu sem uporabil primerjavo kar se tiče celotne vojne. Začetek težek, skoraj nemogoč, a sčasoma z oboroževanjem, usposabljanjem vojnih kadrov in izkušnjami na terenu  do rezultata, ki ga je prinesla Nevihta. Sedaj, ali je trenutna ukrajinska ofenziva ta, kot je bila Nevihta pri Hrvatih, ali pa kot kakšna od predhodnih akcij? Jaz se bolj nagibam k slednjemu.  

  5. HellAngel reče pred 50 minutami:

     

    Bolje rečeno - zahod se je odločil da so se ukrajinci odločili za zahod. Majdanske mučke pa to. Morš met res glavo dva metra v pesku, da ti ni jasno da so "revolucijo" oz. "odločitev ukrajincev" režirale zahodne službe.

    So bili tam takrat zamaskirani ruski agenti, ki so prvi začeli streljati na protestnike. Po tem pa seveda je zakuhalo. Pa vendar,  nam lahko to jasnost s čim podkrepiš? 

    • Račka +1 1
    • Za crknit smešno +1 2
  6. kmjr reče pred 3 minutami:

     

    Z varne razdalje se morda res zdi tako, a “ruski neuspeh” ni po defaultu uspeh za ukrajino oziroma nekaj dobrega. Razen ce za uspeh smatrajo to, da se obstajajo v danem trenutku. 
     


    Hrvaska se je borila proti stevilcno podhranjenim pastirjem in kmetom, ki jih je podpirala prakticno (logisticno) samo Srbija (v razsulu in pod sankcijami), Ukrajina pa ima direktno na drugi strani Rusijo. 
     

    Sicer pa so tudi barbari na rimske meje najprej izvajali te probing attacks pol pa cez par desetletij uspesno prodrli :D 

    Za sabo pa ima Ukrajina ves Zahod (Orbana ne štejem), pa še kakšna azijska država in Avstralija se najdejo. 

    Koga pa sedaj Rusija pošilja na fronto? Manjšince in starce. Veliko jih je tako in tako pobegnilo. 

  7. kmjr reče pred 20 urami:


    Kaj je za Ukrajino bolje naj odlocijo ukrajinci, tako kot bi moralo biti povsod po svetu, v to se ne vtikam. Tudi, ce sprejmem tezo, da si sami vladajo od 2008 ( :rofl: ), ne norem reci, da so pri tem uspesni. Izgubili so del ozemlja v drzavljanski vojni, Krim je sel k Rusiji in na koncu so se izzvali rusko oborozeno intervencijo. S takim tempom bodo kot mednarodnopoliticni subjekt izginili do konca desetletja. 
     

     

    Ukrajinci so se odločili za Zahod, torej boš to sprejel in se ne vtikal. Pošteno. In kako to, da je zate vsaka država, ki ima probleme z Rusijo, vedno sama kriva (žrtev kriva, da je posiljena)?

     

    Glede ukrajinskih uspehov pa slednje:

    - tridnevna specialna operacija je propadla,

    - Rusi so se morali dobesedno pobrati Iz Kijeva pri tem pa utrpeli izgube najboljši enot, npr. Hostomel (seveda to zdaj Putin in njegovi koristni idioti prodajajo kot znak dobre volje; ampak začuda, tudi najbolj glasna Skabejeva nekaj dni nazaj drugače),

    - "znak dobre volje" iz Harkovske regije,

    - "znak dobre volje" iz Hersona,

    - totalno razkritje druge vojaške sile sveta kot tigra na papirju,

    - razkritje Rusije kot totalno nezanesljivega partnerja (beri Armenija, Indija in menda tudi Iran glede že plačanih letal)

    - onemogočenje ofenzivnega delovanja ruskega agresorja,

    - Wagner who?

    - tudi močnejšo enotnost Ukrajincev lahko štejemo kot uspeh,

    - približevanje NATO in EU,

    - posredno Finska in Švedska kot novi članici v NATO (čeprav to lahko štejemo tudi kot ultimativni samozajeb Putina) ...  

     

    Bi pa še pritegnil pozornost na Hrvaško, na začetku so se borili tudi z lovskimi puškami (in tistim sranjem iz Gorenja). Rabili so nekaj let, pol pa Oluja, ter Vzhodna Slavonija in Baranja z mirno vrnitvijo nekaj let kasneje. Vse operacije pred tem, kot je na primer  Maslenica, so bile priprave terena. To počne Ukrajina, s tem da na veliko uničujejo rusko logistiko.

     

    Za konec pa prijetno branje: https://rp-online.de/politik/analyse-und-meinung/die-russische-kriegshetze-in-serbien_aid-94924965 Skratka, bogi narod.

    • Račka +1 2
  8. maksi reče pred 41 minutami:

    Ukrajina nikoli ne bo del Zahoda, ampak shithole kolonija zahodnih korporacij.

    Heh, bomo videli. Sicer pa,  pod Putinovo Rusijo bi jo čakala še hujša usoda. 

  9. OK. Med tem pa, za Ukrajino je bolje biti del, tebi groznega, Zahoda kot EU in NATO članica, kot pa zbrisana v okviru Putinova ruskega sveta ali Duginove evrazije. Kako se bo pa kot članica EU obnašala, ali bo sledila nam, ali pa Orbanovi Madžarki. o tem pa, ko bo tako daleč in v drugi rubriki.   

  10. Zagotovo ne more biti hujše kot v Moskoviji, Orbanovi Madžarski, novih afriških zaveznikih ...  Ampak za voljo Putinove podpore seveda to radi spregledajo. Rusi da se učijo? Kateri, morda tisti pod belo-modro-belo zastavo? To pa bi verjel.

  11. Zmaga Ukrajine pomeni celovito Ukrajino, za Ukrajince pa obstoj kot narod. In od kod tebi to, da bi jih pobil. Vprašanje je, koliko (predvsem moških) bo še ostalo živih v okupiranih področjih, ki niso bili nasilno mobilizirani. BTW, a zate samostojna Slovenija ne šteje kot zmaga v Osamosvojitveni vojni? 

    • Račka +1 1
  12. Smešna primerjava. Bliže bi bil, če bi primerjal leto 91, Slovenija proti JLA. Vemo, kako se je končalo. In Ukrajina bo dobila to vojno (heh, torej je vojna in ne posebna operacija; še dobro, da nisi v Rusiji, bi te doletela kazen). Po drugi strani, pa se bo v naslednjih letih RF morala ukvarjati predvsem z notranjimi problemi. 

  13. Ti gledaš? Kje, pobiraš od Happy TV? In ne, vsi se ne strinjamo s tabo. Mogoče vsi kremljolizci. A ni možno, da se ofenziva še prav začela ni? Da je to preizkušanje linije, mehčanje. Istočasno uničevanje logistike v zaledju. Kot pred nekaj dnevi skladišče pri Krimu. Ta nesmiselna morija se lahko konča tudi tako, da Putin ukaže umik ruske vojske. Pišite njemu.

    • Račka +1 1
    • Trol 1
    • Za crknit smešno +1 1
×
×
  • Ustvari novo...