Skoči na vsebino

Valtunk

Svinjski pastir
  • Število vsebin

    86
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od Valtunk

  1. Da. Za drugo pa en nasvet, ne potuj predaleč, da ne padeš čez rob.
  2. Vprašanje je, kaj so vam Ukrajinci naredili, da bi jim odrekli pomoč? To o covidu pa nima smisla. Upam, da vsaj verjamete, da je Zemlja okrogla.
  3. Ravno nasprotno, tako si zagotavlja obstoj. Pod Putinom pa je zagotovo ne bi bilo več.
  4. Jaz se pa presenečen, da bi se ti pustil po domače jebat, če bi bil v njihovi koži. Odločili so se braniti, in v tem nič ni slabega.
  5. Kakšno luknjo. Od kod pa je potekal napad na Vukovar na primer, ali obleganje Dubrovnika. To da je do leta 95 ta uporniška regija ostala sama, to pa treba povprašati vodilne v BG in na Palah (zmanjkalo denarja, politični dogovori, trgovina ...). Glede ljudstva, to je zgolj tvoje mnenje (sicer tako rado uporabljeno s strani prokremljskih trolov). Jaz pa sem prepričan, da še nismo videli vsega,. Tako da, počakajmo še malo. Jedrsko pa bo lepo ostalo tam kjer je, kljub občasnih izpadih Medvedjeva.
  6. Da dodatno pojasnim, v bistvu sem uporabil primerjavo kar se tiče celotne vojne. Začetek težek, skoraj nemogoč, a sčasoma z oboroževanjem, usposabljanjem vojnih kadrov in izkušnjami na terenu do rezultata, ki ga je prinesla Nevihta. Sedaj, ali je trenutna ukrajinska ofenziva ta, kot je bila Nevihta pri Hrvatih, ali pa kot kakšna od predhodnih akcij? Jaz se bolj nagibam k slednjemu.
  7. Zagovorniki režima, v katerem si že kaznovan, če pokažeš beli papir, o svobodi govora.
  8. So bili tam takrat zamaskirani ruski agenti, ki so prvi začeli streljati na protestnike. Po tem pa seveda je zakuhalo. Pa vendar, nam lahko to jasnost s čim podkrepiš?
  9. Za sabo pa ima Ukrajina ves Zahod (Orbana ne štejem), pa še kakšna azijska država in Avstralija se najdejo. Koga pa sedaj Rusija pošilja na fronto? Manjšince in starce. Veliko jih je tako in tako pobegnilo.
  10. Udarec v obraz random človeka in izzivanje vojaškega konflikta. Misliš kot tole? Velja pa seveda za vsakega agresorja, če si to mislil. Ne samo za Rusijo.
  11. Ukrajinci so se odločili za Zahod, torej boš to sprejel in se ne vtikal. Pošteno. In kako to, da je zate vsaka država, ki ima probleme z Rusijo, vedno sama kriva (žrtev kriva, da je posiljena)? Glede ukrajinskih uspehov pa slednje: - tridnevna specialna operacija je propadla, - Rusi so se morali dobesedno pobrati Iz Kijeva pri tem pa utrpeli izgube najboljši enot, npr. Hostomel (seveda to zdaj Putin in njegovi koristni idioti prodajajo kot znak dobre volje; ampak začuda, tudi najbolj glasna Skabejeva nekaj dni nazaj drugače), - "znak dobre volje" iz Harkovske regije, - "znak dobre volje" iz Hersona, - totalno razkritje druge vojaške sile sveta kot tigra na papirju, - razkritje Rusije kot totalno nezanesljivega partnerja (beri Armenija, Indija in menda tudi Iran glede že plačanih letal) - onemogočenje ofenzivnega delovanja ruskega agresorja, - Wagner who? - tudi močnejšo enotnost Ukrajincev lahko štejemo kot uspeh, - približevanje NATO in EU, - posredno Finska in Švedska kot novi članici v NATO (čeprav to lahko štejemo tudi kot ultimativni samozajeb Putina) ... Bi pa še pritegnil pozornost na Hrvaško, na začetku so se borili tudi z lovskimi puškami (in tistim sranjem iz Gorenja). Rabili so nekaj let, pol pa Oluja, ter Vzhodna Slavonija in Baranja z mirno vrnitvijo nekaj let kasneje. Vse operacije pred tem, kot je na primer Maslenica, so bile priprave terena. To počne Ukrajina, s tem da na veliko uničujejo rusko logistiko. Za konec pa prijetno branje: https://rp-online.de/politik/analyse-und-meinung/die-russische-kriegshetze-in-serbien_aid-94924965 Skratka, bogi narod.
  12. Heh, bomo videli. Sicer pa, pod Putinovo Rusijo bi jo čakala še hujša usoda.
  13. OK. Med tem pa, za Ukrajino je bolje biti del, tebi groznega, Zahoda kot EU in NATO članica, kot pa zbrisana v okviru Putinova ruskega sveta ali Duginove evrazije. Kako se bo pa kot članica EU obnašala, ali bo sledila nam, ali pa Orbanovi Madžarki. o tem pa, ko bo tako daleč in v drugi rubriki.
  14. Valtunk

    Naša mala greznica #9

    Poklon Vidovšku. A imamo spet novega golmana za repko?
  15. Valtunk

    Naša mala greznica #9

    BRAVO!!! Pa še lep gol je bil. Zasluženo.
  16. Valtunk

    Primera Division

    Me ne moti, da Dembele gre. Celo bi rad videl, da gre. Prevečkrat je bil poškodovan, nekonsistenten
  17. Valtunk

    Naša mala greznica #9

    Uf, prečka. Dobra igra, Ludogorec je premagljiv.
  18. Zagotovo ne more biti hujše kot v Moskoviji, Orbanovi Madžarski, novih afriških zaveznikih ... Ampak za voljo Putinove podpore seveda to radi spregledajo. Rusi da se učijo? Kateri, morda tisti pod belo-modro-belo zastavo? To pa bi verjel.
  19. https://twitter.com/i/status/1680680110704189444 The latest hit from Ze Russia.
  20. Misliš morda tisto elitno, ki je šla iz BG za Slovenijo, pa niti ni prišla do hrvaške meje, ker se je veliko pokvarilo? Ajde ti vojno lice JLA, razloži nam.
  21. Zmaga Ukrajine pomeni celovito Ukrajino, za Ukrajince pa obstoj kot narod. In od kod tebi to, da bi jih pobil. Vprašanje je, koliko (predvsem moških) bo še ostalo živih v okupiranih področjih, ki niso bili nasilno mobilizirani. BTW, a zate samostojna Slovenija ne šteje kot zmaga v Osamosvojitveni vojni?
  22. Smešna primerjava. Bliže bi bil, če bi primerjal leto 91, Slovenija proti JLA. Vemo, kako se je končalo. In Ukrajina bo dobila to vojno (heh, torej je vojna in ne posebna operacija; še dobro, da nisi v Rusiji, bi te doletela kazen). Po drugi strani, pa se bo v naslednjih letih RF morala ukvarjati predvsem z notranjimi problemi.
  23. Ti gledaš? Kje, pobiraš od Happy TV? In ne, vsi se ne strinjamo s tabo. Mogoče vsi kremljolizci. A ni možno, da se ofenziva še prav začela ni? Da je to preizkušanje linije, mehčanje. Istočasno uničevanje logistike v zaledju. Kot pred nekaj dnevi skladišče pri Krimu. Ta nesmiselna morija se lahko konča tudi tako, da Putin ukaže umik ruske vojske. Pišite njemu.
  24. Valtunk

    Naša mala greznica #9

    Premagati tulipane ni mačji kašelj. Ajde vatreni.
×
×
  • Ustvari novo...