Skoči na vsebino

kola

Aluminat
 • Število vsebin

  429
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  1

kola je zmagal 6. julija 2020

Bitje kola je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves med gmajno

210 Tabornik

Več o članu kola

 • Butast stavek
  "Moj curak je korenjak, malo kdo mu je enak!"

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. kola

  Prva liga Telekom Slovenije

  Ante je abjuzal neke substance imo.
 2. kola

  Prva liga Telekom Slovenije

  Zadnje case ga policaji na tekmah kr serjejo, oziroma so kar tolerantnj. Tudi zadnjic na MB:Olimpija bi imo lahko boljse posredovali, ko so dragonsi metali stole in bakle med civilne gledalce. Vcasih se mi zdi, da so skor vsak derbi spraznili kak sektor.
 3. kola

  Prva liga Telekom Slovenije

  MB pac rabi tretjega golmana, ki bo nekaj casa drugi golman. Brez odskodnine, soliden golman in zgleda pripravljen na to vlogo. Meni se zdi reasonable.
 4. kola

  Prva liga Telekom Slovenije

  @BerbasecksMislim, da je vedno veljalo za vse prestope znotraj EU. Se pravi tudi znotraj Slovenije.
 5. kola

  Prva liga Telekom Slovenije

  Je dovoljeno. Pol leta pred iztekom pogodbe se lahko nogometasi dogovarjajo s komerkoli zelijo - Bosmanovo pravilo. Vsak, ki je igral Football managerja je na podlagi tega pravila zgradil jebene dinastije Zalokarju pogodba potece drug mesec. Ce so v Muri racunali nanj bi lahko podaljsanje resli prej. V njegovi situaciji, ko ni bilo jasno ali trenutni delodajalec se vedno racuna nanj ali mu bo cez mesec dni pokazal vrata se mi zdi razumljivo podpisat pogodbo, ki ti je ponujena. O premiji Radomljam pa vsi ugibamo na podlagi clanka Ekipe lol. Sploh ne vemo ce je ta premija kadarkoli obstaja
 6. kola

  Prva liga Telekom Slovenije

  To pa zna kaj bit ja, zivi bili i videli. Meni se sicer zdi higienicno, da je povedal pred tekmo.
 7. kola

  Prva liga Telekom Slovenije

  Saj je bil suspendiran. Kaj mu pa bojo drugega?
 8. kola

  Prva liga Telekom Slovenije

  Mah, chokali so v zadnjem tednu, jaz bi tudi bil tecen.
 9. Se pravi mora od teh 10k najprej 7k investirat v d.o.o. potem pa si lahko da tam minimalno placo in placuje iste prispevke se dalje? To zdaj govorim za ne-normirane s.p.je, ki dejansko imajo stroske. Se pa strinjam, normiran s.p. je totalna anomalija v sistemu, ampak s tem ko ruknes po normirancih ruknes tudi po ostalih s.p.jih, ki so se prisiljeni dosti bolj obnasat kot podjetje. Ce prepoves normiranstvo pa se vedno ne mores temu folku prepovedat bit s.p. Pobral jim bos vec dohodnine, prispevke pa si se vedno lahko placujejo minimalne. Pac zadeva je kr tricky
 10. Saj se naceloma strinjam s tabo, ampak je pomojem zadeva bolj kompleksna. Kako bos to spjem obracunaval? Na podlagi preteklega leta? Na podlagi preteklega kvartala? Kaj ce sebi ne da prakticno nicesar ampak vse porabi za razvoj in rast podjetja ali varcuje za investicijo? Recimo, da bi rad drugo leto investiral 10k, ki jih zeli letos privarcevat tudi z nizjimi prispevki (nizjo placo, if you will). Bi mu zdaj pobral teh 10k, ki si jih bo potem moral sposodit in jih bo potem uveljavljal kot strosek cez 3 leta? Kaj ce ima nekdo izrazito sezonski biznis in pozimi ne zasluzi prakticno nicesar, pole
 11. Mislim, kot s.p. si ne dajes place, tako da pomojem to ni cisto primerljivo. Hkrati ce placujes manj prispevkov pac imas manjso penzijo, manjso porodnisko, itd. Mislim, da je to besedicenje o s.p.jih malo prevec pavsalno in tezko uresnicljivo. Je pa normiranstvo (se enkrat, to se tice zgolj in samo dohodnine, ne prispevkov!) definitivno tax hack, ki ga je dokaj enostavno (in imo do neke mere tudi smiselno) odpravit.
 12. Ne, ni res. Minimalni prispevki so obracunani na 60% povprecne place, lahko pa si placujes vec.
 13. Ampak za to razpravo normiran/nenormiran nima veze. Prispevke si lahko po mili volji placujeta obe obliki spja, razlika je zgolj v dohodnini. Ti dejansko govoris o razliki med sp (katerikoli) in zaposlitvijo.
 14. To nima veze s tem ali si normiran ali ne.
×
×
 • Ustvari novo...