Skoči na vsebino

Arbenowskee

Mafija
 • Število vsebin

  225
 • Pristopni dan

 • Dnevne zmage

  1

Arbenowskee je zmagal 21. julija

Bitje Arbenowskee je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

60 Jezus

Več o članu Arbenowskee

 • Stopnja
  importatore di olio d'oliva e melanzane

Nedavni obiski profila

150 ogledov profila
 1. @andrejus Ne me narobe razumet, iz business stališča ERPji morajo obstajat, ker se investicija skoraj vedno povrne v parih letih. Jaz ne bi nikoli predlagal da se gre (mlad) človek učit tega, ker so vsi walled garden in slepa ulica. Je pa ravno zaradi tega na tem področju manj konkurence in se da z relativno malo znanja v dostojno živet. Ampak po mojem skromnem mnenju še vedno premalo denarja za poškodovano duševno zdravje =) To je corporate dead end. Mogoče kdo to uporabi kot trojanca za višje pozicije, samo nekako dvomim da se tak profil ljudi spravi delat te zadeve. To greš delat ko nimaš več ambicij v življenju in čakaš da si dovolj star za penzijo. Vsak dan eno in isto, kot dron. Mogoče poznam naroben profil ljudi, ampak ne poznam nikogar ki bi se prostovoljno tega lotil ali ne trpel. Večinoma niso kaj dosti protestirali, ko so jih v to porinili in so ob prvi priložnosti tudi zapustili svet ERPjev.
 2. taga maš dost po aziji, čeprav ne vem če turiste buzerirajo s tem.
 3. pri cobolu je haklc da je cel cobol en velik haklc in je toliko "GOTCHA" momentov da se javascript lahko skrije. zato rabjo folk z izkušnjami, ki te haklce poznajo. isto govno kot vsi te "business" jeziki ki so znotraj raznoraznih ERPjev (SAP/MS dynamics/navision/oracle erp itd...) enostavno ubijejo ti voljo do življenja
 4. Arbenowskee

  ZDA vs Evropa

  jap, več se bo videlo konec leta - realne smrti napram pričakovanim. karantena je sicer zmanjšala število smrti na nekaterih področjih (nesreče, kriminal ipd) ampak to verjetno ne bo vplivalo na končno številko. v vsakem primeru je treba počakat kakšno resno študijo na to temo, da se podatke lahko tudi interpretira.
 5. Arbenowskee

  ZDA vs Evropa

  veš da jim verjamem. pobrskej sam po podatkih: https://wonder.cdc.gov/controller/datarequest/D76 sem si shranil tale članek: Pneumonia kills about 50,000 people each year in the U.S., according to the CDC. This year, at least 89,555 deaths have been attributed nationwide to pneumonia between February and mid-May. Indiana: 1,832 COVID-19 smrti; 2,149 smrti zaradi pljučnice (5 letno povprečje: 384) Illinois: 4,856 COVID-19 smrti; 3,986 smrti zaradi pljučnice (5 letno povprečje: 782) Tennessee: 336 COVID-19 smrti; 1,704 smrti zaradi pljučnice (5 letno povprečje: 611) Ohio: 1,969 COVID-19 smrti; 2,327 smrti zaradi pljučnice (5 letno povprečje: 820) Virginia: 1,208 COVID-19 smrti; 1,394 smrti zaradi pljučnice (5 letno povprečje: 451) West Virginia: 72 COVID-19 smrti; 438 smrti zaradi pljučnice (5 letno povprečje: 117) očitno jim pljučnica razsaja hkrati kot covid-19
 6. Arbenowskee

  ZDA vs Evropa

  to je realnost, ne antiamerikanizem. kot sem že ene 50x ponovil, ni konec dokler ni konec in trenutne številke je treba jemat z rezervo.
 7. Arbenowskee

  ZDA vs Evropa

  po tistem linku zgori lahka vidiš da so bili že julija pred švedsko, čeprav njihove "uradne" številke kažejo drugače, s tem da švedska ni izvajala karantene. also: Country pop/km2 Median age Belgium 375.52 41.4 UK 279.95 40.5 Italy 200 45.5 Spain 92.76 42.7 USA 34 38.1 zaenkrat moraš vse številke jemat zelo zelo z rezervo, ker so (tudi) stvar političnih debat.
 8. Arbenowskee

  ZDA vs Evropa

  ajde, mal sem pretiraval, ampak za dobro tretjino pa vseeno skrivajo podatkov https://weinbergerlab.github.io/excess_pi_covid/ saj pravim več bo znano po koncu leta ko bo še kakšna dodatna študija narejena
 9. Arbenowskee

  ZDA vs Evropa

  folk v usa sploh ne hod gre do dohtarjev, ampak umre doma. ceneje. glej moj komentar zgori.
 10. Arbenowskee

  ZDA vs Evropa

  ameriške in brazilske smrti jemli z rezervo ker so se politizirale. ameriške moraš povečat za vsaj 50%. brazilske bohsigavedi koliko. več bomo vidl konec leta in sicer ko bodo narejenih več študij na to temo.
 11. true, ampak obstajajo tud zadeve, ki jih lahko počneš z veseljem in folk ti to celo plača. kdo bi si mislil.
 12. To lahka tud v kakšni drugi profesiji tbh. Pa obdržiš voljo do življenja.
 13. če bi rad malo umrl vsakič ko se odpraviš v službo, pol go for it. Svetujem tudi COBOL kot zelo dobro alternativo kako ubit dušo in voljo do življenja.
×
×
 • Ustvari novo...