Skoči na vsebino

rage

Vesoljc
 • Število vsebin

  32
 • Pristopni dan

Sloves v skupnosti

0 Jogurt

Več o članu rage

 • Stopnja
  želvak brez oklepa

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. rage

  Premier League

  Tega pač ne moreš gledati v izolaciji - net spend je imel tako nizek tudi zato, ker se je nekatere nogometaše zaradi visokega vložka v preteklih letih lahko prodalo - čeprav mogoče z izgubo. Ne bodi ozkogleden net spend merchant, težave Uniteda so globlje od pomanjkanja vložka.
 2. rage

  Premier League

  Ne vem ali je klub iz katerega pripeljanega nogometaša potegnil več kot je bil pred prihodom - vsekakor jih je bilo kvečjemu par. Pri Fergusonu je bilo ravno obratno. Res je, da Fergusoni ne rastejo na drevesu, ampak kar dela z nogometaši v zadnjih letih United si niso privoščili niti največji sekretarji, na primer Real. Mislim, da je vsakomur, ki ima nekaj znanja o nogometu jasno, da James mlad nogometaš in bo težko nosil breme kot se mu ga je naložilo; da bi bilo dobro, če bi se malo pazilo nanj in da od njega ne moreš pričakovati visoke konsistentnosti. Tako pa mu sedaj nekaj časa ne gre dobro – čeprav je pravzaprav mulc – in je med followerji že kar na listi za odstrel. Svašta.
 3. rage

  Premier League

  Ne vem, kaj je mišljeno s "šparanjem", ampak United v ligi na letni ravni plačuje največ za plače, od odhoda Fergusona pa ima net spend skoraj tako visok kot Manchester City. Ker gre za finančnega mastodonta, ki kotira na borzi, in ima wordwide following, si to finančno sicer brez težav lahko privošči - kar sem omenjal že zgoraj -, ampak primerjalno gledano bi temu težko rekel "šparanje" in očitno pomanjkanje vlaganj tudi ni ključna težava kluba (kar je bil moj point).
 4. rage

  Premier League

  Kot priča tudi track record Kralja Evrope™ je United že velikokrat zmagal prestopni rok. Mogoče je čas, da začne delati malce bolj strateško.
 5. rage

  Premier League

  Mislim, da bi tvoja poanta zares držala pri veliki večini ali skoraj vseh drugih klubih. Vsi, ki že res dolgo časa spremljamo Liverpool, pa vemo, da je dejstvo, da tako dolgo niso osvojili naslova - v resnici nepredstavljivo dolgo, glede na to, kaj še danes pomeni Liverpool v svetovnem nogometu - bilo neverjetno breme za vse. Klopp je itak izjemen trener in tudi človek, ampak njegov morda največji uspeh je, da mu je uspelo to breme narediti za skoraj nepomembno. Dva trenerja, ki sta v tem času prišla še najbližje naslovu, sta v sezoni, ki je sledila, strmoglavila po lestvici in odšla iz kluba. Ne samo, da te uvrstitve tik pod vrhom torej nista uspela nadgraditi, ta uvrstitev je pomenila njun vrhunec in kot se je izkazalo tudi konec.
 6. rage

  Premier League

  Tudi po stavnicah je favorit City.
 7. rage

  Premier League

  Tukaj je nekaj grafov, ne da se mi zdaj iskati bolj natančnih pregledov. Kot je vidno iz drugega grafa je graf od Statiste netočen, ker klubi iz CL lahko dobijo (in tudi dobijo) več, tako da je razkorak med CL in EP večji. Koliko dobijo v PL je tako jasno, za domače pokale pa dobijo največ par milijonov, kar večini ne pokrije niti tedenskih stroškov za plače.
 8. rage

  Premier League

  Če kaj, potem lani ni imel lahkega dela. Mogoče tako deluje za tiste, ki ne spremljajo Liverpoola podrobno, ampak dejstvo, da tako dolgo niso osvojili naslova, je po tridesetih letih psihološko delovalo že kot prekletstvo, ki ga ni več mogoče streti. In to se je vedno bolj izpostavljalo tako med novinarji kot med navijači... Posebej po Gerrardovem "slipu" in tretjem najboljšem rezultatu v ligi po točkah vseh časov, ki je bilo na koncu dovolj le za drugo mesto. Sam sem bil prepričan, da bodo težko ponovili še eno takšno sezono, posebej glede na to, kako blizu so bili, in da preprosto ne bodo uspeli zdržati pritiska ob navidezno neuničljivem Cityju. To seveda ne pomeni, da mislim, da bo letos lažje, ker mislim, da je favorit za naslov še zmeraj City; neznank in naključij, ki na koncu prispevajo h končnemu rezultatu, je res veliko. So me pa lani res pozitivno presenetili in dvomim, da bo letos pot kaj težja/lažja. Mogoče z "benefit of a hindsight" deluje, kot da je bila preprosta, ampak če bi se tekma proti Cityju v začetku sezone obrnila kako drugače, bi si bili ekipi po točkah tudi v drugi polovici sezone zagotovo bistveno bolj blizu. Kar se tiče stila igre ga Klopp v resnici kar precej spreminja in se je lansko sezono razlikoval od njegovih začetkov v klubu (blizu Borussiji) ali celo od predlanske sezone. Čeprav so fizično še zmeraj najbrž med najbolj pripravljenimi moštvi (ali celo najbolje), je precej manj poudarka na counterpressingu (več je poudarka na pravilnem pozicioniranju v primerjavi z nasprotnikom, ki onemogoča podaje bližnjim soigralcem) in "heavy metal" fuzbalu, kot ga je Klopp prakticiral v preteklosti, torej skrajno dinamični in fizično dolgoročno zelo izčrpljujočem pristopu. Po nekaterih statistikah, ki merijo te značilnosti (npr. število šprintov, pritisk na nasprotnikove igralce na nasprotnikovi polovici itd.), so bili lani nekje v zgornji polovici lestvice in ne več na vrhu. To po eni strani sicer priča o tem, da takšno taktiko prakticira več moštev v PL kot v preteklosti, po drugi strani pa tudi kaže, da Klopp prilagaja igro in poizkuša tekmo nadzorovati še na druge načine. Zelo direktno je ob prihodu Thiaga rekel, da bo prisiljen veliko rotirati. Kar se tiče Gerrarda pa bom presenečen, če bo naslednji trener.
 9. rage

  Premier League

  Ravno finančno je vse v primerjavi z LP in PL skoraj irelevantno. Ne da se mi iskati številk, ampak domača pokala sta par milijonov, torej manj kot dobijo klubi z Angry Birds sponzorstvom, Evropaliga pa je tudi kakšnih petkrat, desetkrat manj od LP. Jote ne poznam dovolj, ampak statistični pregledi delujejo kot da gre skoraj za kopijo Maneja pri Southamptonu.
 10. rage

  Premier League

  Da je United osvojil Miki miško in Pokal velesejemskih mest ali kaj je že tisto drugo, je skoraj tako modra ugotovitev kot tista, da je Virgil naredil največ napak, ki so vodile direktno do gola nasprotnika. Obe sta informaciji brez kakršnegakoli vsebinskega pomena. Res je boljše osvojiti vsaj nekaj kot nič, ampak res štejeta pa samo liga in LP, saj to je vsakomur jasno.
 11. rage

  Premier League

  Ja, se strinjam, za United je b) trenutno uspeh, čeprav za ohranitev statusa velikana to zagotovo ni. Že pri b) bi se tudi znalo zatakniti, Ole kar velik del časa ni igral prav privlačnega nogometa - sklepam predvsem po komentarjih navijačev tukaj in drugje, tudi kar sem gledal je bilo precej boring - redno uvrščanje na CL mesta pa bo tudi v prihodnje kar zajebano. Mislim, da so letos ta mesta rezervirana za City, Liverpool in Chelsea. Za četrto se bodo borili Arsenal (po moje favorit), United, Tottenham, Leicester in mogoče celo Everton (najmanj verjetno). Lani je imel Ole precej sreče, da se je Leicester na koncu razsul, njemu pa so se stvari poklopile. Ne vem, če je ravno tako, kot pišeš - "če je sposoben za kej več pa ti veš lih toliko kot jaz." Zaenkrat jaz ne vidim nekih indicev, da bi bil sposoben spraviti skupaj kaj tako konsistentnega. City bo šel skozi fazo prenove, ko bo odšel Pep, tudi Liverpool bo šel skozi prenovo v roku nekaj sezon - ampak tudi, če izpustiva ta trenerja, ki sta nedvomno boljša od Oleja za par nivojev, so ostali trenerji z njim vsaj primerljivi. Po občutku bi rekel, da je Lampard zaenkrat pokazal več, Arteta pa v tem zelo kratkem času v Arsenalu sploh. Najbrž sta boljša tudi Rodgers in Ancelotti, čeprav imata oba hendikep majhne ekipe in na kaj resnejšega težko računata... Skratka, sam ne vidim nekega realnega scenarija, po katerem bi Ole osvojil prvenstvo; oziroma me bo to res zelo presenetilo. Bi to prej pripisal Lampardu, ker Chelsea je res poleti kadroval zelo dobro in ima zelo mlado ekipo, torej bo peak najbrž ravno nekje v času, ko bosta v fazi prenove Liverpool in City, in Arteti, čeprav on ima precej velik problem zaradi manjšega finančnega dometa kluba in lastnikov.
 12. rage

  Premier League

  Potegnili so lahko veliko iz kluba, ker je zadeva še vedno finančna krava molznica, čeprav ne osvojijo nič. Investicije v kader so bile enormne, na ravni lige v okvirih net spenda in plač ne prav veliko Cityjem, ampak si klub to lahko privošči. Kako dolgo bo to vzdržen model in kdaj se bodo neuspehi res poznali pa se bo še videlo; mogoče, ker je United "historic club" in je ravno v času najbolj intenzivne komercializacije nogometa bil tako uspešen, še ne prav kmalu ali pa bodo vmes že lahko pričeli nov uspešen cikel. ...Kar veliko pove o tem, kakšne neenakosti v resnici obstajajo med klubi; velika večina pač razen res velikih pretresov nikoli ne bo mogla na noben način konkurirati gigantom. No, pod Oletom novega cikla uspehov po mojem ne bo, razen če se zgodi kaj res nenavadnega.
 13. rage

  Premier League

  A nič od KRALJA EVROPE? Ed Woodward signings at Man Utd: Fellaini 29 Mata 40 Di Maria 68 Shaw 34 Herrera 33 Rojo 18 Blind 16 Falcao 7 Martial 54 Schneiderlin 32 Depay 31 Darmian 16 Schweinsteiger Pogba 95 Mkhitaryan 38 Bailly 34 Zlatan Romero Lukaku 76 Matic 40 Lindelof 32 Sanchez 31 Fred 53 Dalot 20 Grant 1.5 Maguire 78 Fernandes 50 Wan Bissaka 50 James 15 Faking šit, to je še bistveno hujše kot Liverpool pred Kloppom (in z vmesnim obdobjem Rafe)
 14. rage

  Premier League

  Zdaj samo še zamenjavo za Van Dijka najdejo pa jim mogoče uspe sredina lestvice.
×
×
 • Ustvari novo...