Skoči na vsebino

Dipling

Rumeni jak
 • Število vsebin

  28
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves med gmajno

6 Jogurt

Več o članu Dipling

 • Butast stavek
  želvak brez oklepa

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. 600 neto in bi bila sedaj čez 2k neto (par stotakov). Delo trenutno ni trpeče, v katerem pa ravno ne uživam. Večji del bolj sam (zaradi covid ukrepov). Za novo službo verjetno ne bi bilo težav, ker se išče tak kader (predvsem v tujini). A nikoli ne veš. 8 dni dopusta je dosti, ker mi dopust veliko pomeni. Mislim pa, da se da z delom od doma to kompenzirati.
 2. No, pri meni so sedaj na mizi vsi podatki, ki so potrebni za odločitev o zamenjavi službe. Novo (realen sektor) majhno IT podjetje ponuja ~600€ večjo plačo, a 8 dni manj dopusta (25). Delo od doma. Nekaj let že sodelujem z njimi, poznam delo, navade, .... A se glede na trenutno situacijo nikoli ne ve, kaj bo čez leto ali deset. Stara (JS) veliko "podjetje", udobje navade, par minut od doma, več dopusta, napredovanje letos. Razlika bo potem nekje 460€. A tudi v novem podjetju bo napredovanje vsako leto. Torej stopiti iz zone komforta, ali nadaljevati, si ne komplicirati ži
 3. Dipling

  COVID-19

  "Das Experiment" - v živo.
 4. 40 > starost < 45 Zelo se nagibam k menjavi. Nazaj me drži le družina, ki so bolj "ziheraši" (državna -> varna - še naslednjih 20 let). Ampak na IT področju ne vidim težave v iskanju nove službe v primeru, če se kaj zalomi. Je pa tečno. Pri 500€ neto več na mesec in ~ 40 ur na teden, je za razmisliti (milo rečeno). Recimo, da zdaj dobim enako, le da ob redni službi naredim še dodatnih 20-40 ur.
 5. Kaj menite? Ostati v ziher službi (državni inštitut) z ok plačo (~2600 bruto), 2x na leto uspešnost ~250 bruto, + regres, več kot 30 dni dopusta, napredovanja (zaenkrat še) na tri leta. Ali presedlati v privat d.o.o (razvoj programske opreme), z boljšo plačo (~3200+ bruto) + 13. plača, dopust po dogovoru, delo praviloma od doma, kjer si 8 ur dela lahko porazdeliš sam (odvisno od projekta). Vendar se lahko zapre jutri ali čez 20 let.
 6. Ja. Šla je direkt iz nabiralnika v odpadni papir.
 7. Dipling

  COVID-19

  Izgovor, zakaj odpirajo občine šele s ponedeljkom, je mimo. To lahko potem leti na vso sproščanje. Čeprav smo že nekaj dni v oranžni fazi. Potem bi "semafor" že prvotno drugače postavili. Mi ne bomo čakali do ponedeljka in gremo jutri čez par občin po skoraj štirih mesecih.
 8. Dipling

  COVID-19

  Poglej torek (ob porastu HAT testov za ~250%).
 9. Dipling

  COVID-19

  V Nemčiji bo zanimivo https://www.welt.de/politik/deutschland/article225864597/Interner-E-Mail-Verkehr-Innenministerium-spannte-Wissenschaftler-ein.html Ministrstvo za notranje zadeve je marca 2020 v prvem valu pandemije korone za politične namene angažiralo znanstvenike iz več raziskovalnih inštitutov in univerz.
 10. Dipling

  COVID-19

  Zanimiv članek: https://www.welt.de/geschichte/article225441725/Uebersterblichkeit-So-gefaehrlich-waren-fruehere-Epidemien.html "Statistična stopnja umrljivosti je 1,18 odstotka pod vrednostmi let med 1957 do 1985, čeprav je družba zdaj bistveno starejša. Takšno vrednost bi bilo treba upoštevati pri oceni sorazmernosti koronske politike." Se opravičujem. Dopoldan je bil članek še vsem dostopen. Sedaj so dostop že omejili (plačljivo).
 11. Ste v teh časih hodili kaj v druge občine gledat nepremičnine za nakup? Nagledano imam hišo in bi jo rad šel v živo pogledat. Da vidim, če bi začel razmiljati o nakupu (lokacija, okolica, postavitev, ...). A ne vem, kaj si naj napišem na obrazec za "opravičilo" policiji. Se bojim, da bo nekdo drug pograbil priložnost. No, mogoče se 400€ kazni ne pozna pri nakupu hiše. :-) Ali pa prodajalec spusti ceno. :-)
 12. Dipling

  COVID-19

  Pri nas, kolikor sem zasledil, je Ivermectin omenil Štrukelj. https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/strukelj-prva-cepiva-proti-covidu-19-bodo-ucinkovita-kljub-novemu-sevu/546452 In pa to: Bi lahko ob remdesivirju in podobnih zdravilih pri bolnikih s covidom uporabljali tudi ivermectin, zdravilo proti zajedavcem? Zdravilo naj ne bi bilo drago in je široko dostopno. Zdravilo Ivermectin že kar dolgo let poznamo. Smo ga že uporabljali pri ljudeh, pred tem še pri živalih za zdravljenje parazitov. V osnovi se to uporablja v Afriki za zdravljenje in preprečevanje para
 13. Dipling

  COVID-19

  Teh 244 bi sedaj moralo iti še na PCR teste.
 14. Dipling

  COVID-19

  Tisti, ki so preboleli covid, tudi rabijo negativen hiter test? Po navodilih vlade že. Saj nimajo potrdila "prebolel covid". Mogoče ti ne smučajo.
×
×
 • Ustvari novo...