Skoči na vsebino

Dipling

Rumeni jak
 • Število vsebin

  46
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves med gmajno

9 Jogurt

Več o članu Dipling

 • Butast stavek
  najraje liže usmrajenega krapa.

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Dipling

  COVID-19

  V Nemčiji začuda previdno optimistični: https://www.welt.de/gesundheit/article235328686/Omikron-Milde-Symptome-bei-Patienten-Lauterbach-vorsichtig-optimistisch.html
 2. Dipling

  COVID-19

  Jemljemo vitamin D, cink in omega3. Pojemo pa veliko sadja in zelenjave. V trgovino gremo ob večerih, se držimo distance (me je motilo že pred covidom, da se ti v trgovini kdo prilepi na hrbet ), maske, razkuževanje. Službeni test nam velja tudi zunaj. Tak, da ne ponarejamo potrdil. Niti ne vidim smisla. Pač ne grem - ne rabim takih trgovin (splet). Družba, s katero se družimo, so vsi nad ~55 cepljeni, med 30 in 55 pa nekje pol. Nekateri se sedaj morejo zaradi službe - terensko delo v tujino. Jaz čakam na novavax cepivo oz. neko klasično cepivo. Sebe ne vidim v ogroženi s
 3. Dipling

  COVID-19

  V Europarku danes gužva in dolga kolona pri cepljenju. Zanimivo: https://maribor24.si/slovenija/v-domovih-za-starostnike-zbolevajo-polno-cepljeni Pri nas v službi jih je sedaj tudi nekaj polno cepljenih zbolelo. Tesni stiki morajo na tri dni hoditi na PCR test (interno navodilo).
 4. Dipling

  COVID-19

  To je verjetno odvisno s katerega kraja si in od zdravnika samega. Pri nas je osebni zdravnik dejansko osebni. Imaš neko vez, čeprav ga vidiš enkrat na par let. Nisi številka. Ni kompliciranja. Ni PCR.
 5. Dipling

  COVID-19

  Ne. V času epidemije jih je preko sto delalo od doma. Vso delo je bilo narejeno. Sedaj ti ga le s težavo odobrijo. Zakaj tako je jasno.
 6. Dipling

  COVID-19

  Pri nas se po novem morajo morajo vsi, ki niso cepljeni ali covid preboleli, testirati na vsakih sedem dni. Testirati brezplačno. Za to jim pripada ena ura plačane odsotnosti in se šteje v redni delovni čas. Ni slabo.
 7. Dipling

  COVID-19

  Pri nas imamo od začetka epidemije maske povsod v firmi (hodniki, menza, skupni prostori/pisarne). Če si sam v pisarni, je ne rabiš. Sedaj bodo razpredali o PCT pogoju. Tedensko dobivamo po mejlu vabila za cepljenje, z razlogi, zakaj se ceptiti, z opisom delovanja cepiv, ... Vsak, ki je bil v stiku s covid pozitivno osebo, mora na tri dni hoditi na PCR test, četudi je sam cepljen..
 8. Dipling

  COVID-19

  Glede novih sevov je Štrukej povedal to (vir rtvslo):"Ko poznamo mutacije virusa, v enem dnevu lahko v laboratoriju naredimo genski konstrukt, novo DNA- ali RNA-molekulo, vgradimo mutacijo, ki jo virus ima, in naredimo novo serijo cepiv. Seveda mora biti tudi ta serija cepiva testirana glede varnosti in učinkovitosti, ampak postopek je bistveno hitrejši, kot bi bil pri konvencionalnih cepivih..." Ne vem, kaj čakajo s prilagajanjem novemu sevu.
 9. Se strinjam, zelo težko jo je poslušati. Ampak še ona jamra, da je Kevin Smith govoril drugače, kot je dejansko v seriji (subverted expectations).
 10. Dipling

  Star Trek

  Mogoče koga zanima. :-) Tukaj je teaser za 2 sezono Picarda: https://intl.startrek.com/videos/watch-star-trek-picard-season-2-first-look (izklop uBlocka, adblocka)
 11. Zanima me, kakšna bo uvodna glasba. Do originalne naj ne bi imeli pravic.
×
×
 • Ustvari novo...