Skoči na vsebino

LordFebo

Gejša
 • Število vsebin

  867
 • Dan prve porumenitve

 • Dnevne zmage

  8

LordFebo je zmagal 25. novembra 2023

Bitje LordFebo je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves med gmajno

2 037 Jezus

Več o članu LordFebo

 • Butast stavek
  "Spaceship!"
 • Skotilni dan 8. januar

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. V tvojem primeru, torej ker potuješ z namenom dela in začasnega bivanja, turistično zavarovanje uradno ne velja. Tudi ne velja za turistična potovanja daljša od 30, 60 ali 90 dni (odvisno od zavarovalnice). Seveda se lahko na to požvižgaš, ampak vseeno je dobro vedeti. Sam imam drugače privzeto družinsko turistično pri Triglavu, ki ima tri pakete. Je dobro vedeti, da ti ta zavarovanja nudijo več kot le zdravniške stroške. Recimo še zavarovanje odgovornosti (nekoga zgaziš na smučišču, razbiješ izložbo po nesreči ...), zavarovanje prtljage, kartic in dokumentov ...
 2. Baijiu? Sem probal, pretirano alkoholizirano. Poleg tega se mi je zadeva uprla, ker me Kitajci vedno posiljujejo s tem.
 3. LordFebo

  Tenerife

  Tenerife Tenerifa Tenerifu Tenerife na Tenerifu s Tenerifa. tenerífski Tenerífčan Tenerífčanka
 4. LordFebo

  Tenerife

  Da malo pametujem. Tenerife je ime enega otoka, moški slovnični spol. Torej ne na Tenerifih, ampak na Tenerifu.
 5. Microsoft pravi, dasi rahlo dvoumno, drugače. With Microsoft 365, you can install and sign in to Office on 5 PCs or Macs, 5 tablets, and 5 phones. Naj nekdo pove, ki ima izkušnjo. Lahko dejansko vsak 'podračun' (od petih familijarnih) namesti softver na 5 računalnikov in 5 telefonov, ali to velja za celotno familijo?
 6. Servis je Gamsgo.com je po mojem kitajski. Njim placujes. Lahko te skenslajo seveda, ampak sam jih uporabljam ze veliko let, doslej me niso. Vseeno za vsak slucaj ne zakupujem za dve leti Meni delujejo Youtube (z mojim gmail racunom), Netflix in Disney+. Se mi je sicer pri Netflixu dvakrat zgodilo, da se mi je znenada account zaklenil, ampak imajo odlicen support. Nimam pa pojma, kako ta poslovni model funkrionira oziroma kako doticne firme dopuscajo. Za Office nimam izkusnje, toda si mislim, da je enako, kot ce te nekdo s kupljenim accountom povabi k sebi, torej familijarni racun, ki omogoca 5 podracunov, od katerih se vsak lahko prijavi z ENIM racunalnikom in ENIM telefonom. Netflixa pa nisem nikoli testiral na vec napravah hkrati. Dobis pac en 'racun'.
 7. Sam naročnine sklepam na tej strani. Deluje za drobiž. https://www.gamsgo.com/
 8. LordFebo

  Poceni roaming

  Dasi smo svojčas samozavestno rokovali z gromozanskimi avtokartami, spraševali mimoidoče, pošiljale razglednice in čitali turistične vodiče, so se vremena premenila in dandanašnji se brez podatkov počutiš kot jamski človek. Onkraj EUja Evropejci še vedno lovijo wifije, kupujejo lokalne sim kartice oziroma -- najhuje -- plačujejo svojim operaterjem za res kržljave in precenjene tujezemske pakete. Zatorej delim izredno dobro izkušnjo, ki jo imam z globalnim podatkovnim e-sim ponudnikom Nomad. Večina gmajne sploh ne ve, da telefoni že vsaj pet let ne potrebujejo več fizične sim kartice, marveč je zadosti e-sim. Sam sem Nomad denimo uporabljal že z iphonom XS. To pomeni, da doma v miru kupiš paket, ki se prek QR kode samonastavi kot ena od linij, downloadaš aplikacijo (ki niti ni nujna) in to je to. Svojo primarno številko lahko izklopiš ali ji ukineš podatke oziroma nastaviš katera linija je za mobile data. Nekaj primerov cen za 10 GB: ZDA - 18,5 €, JV Azija - 21 €, bližnji vzhod - 30 € (Moj Telemach recimo računa 10 € za beden en GB. Pri tem je pogoj, da si v omrežju njihovega partnerja, zato imaš vedno slab občutek, da se bo telefon povezal na drugega operaterja, kar bo drago stalo.) Čeprav se tole bere kot PR-pisanje, je iskreno. Storitev sem preizkusil na različnih koncih sveta, brez težave. Imajo odličen support, gigabajte lahko dokupiš in za nameček nimaš v ta čudnih državah nikakršne lokalne cenzure. Referral koda, ki da vsakemu 3 dolarje popusta: LORD67ED
 9. Dancem in Disneyju se mora res smejati. Lego naj izda drek v naravni velikosti (ki bo na kraju enako grdo kockast kot BB8) in ljudje ga bodo pokupili ter dali v vitrine.
 10. Se popolnoma strinjam in sem to večkrat komentiral na njihovi FB strani oziroma želel, da naj uporabijo jeftine poštne servise, ne DHLa. Nakar me vsi zatrejo, češ, da naj vendarle gledam končno ceno kock, ki je še vedno cenejša. Sam pri njih nabavljam samo, ko sem na Kitajskem. Plačam z wechatpay, zadevo imam naslednje jutro pred vrati, Hulkbuster v škatli me je koštal 60€ (Legova cena 500€), Ford 150 brez škatle pa 22 € (Legova cena 140€).
 11. To je pač vrednost usnja. Dasi je bil moj po 15 letih ipak precej znucan. Me res zanima, kdaj se bo pričel Markus trgati.
 12. Markusa imam tudi sam. Ni slab, ampak prej sem imel petnajst let trikrat dražji usnjen stol, in na njem sem lahko sedel z nago ritjo, tale umeten material pa ni najboljši za golo kožo. Dvomim, da bo stol zdržal pet let. Priporočam pa vsem s parketom tale produkt: https://www.ikea.com/si/sl/p/kolon-scitnik-za-tla-44881100/
×
×
 • Ustvari novo...