Skoči na vsebino

Jenno

Rumeni jak
 • Število vsebin

  28
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

15 Tabornik

Več o članu Jenno

 • Stopnja
  želvak brez oklepa
 • Rojstni dan 16. 09. 1984

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. To si tko napisu, kokr da ti pred miljardo nč ne vzamejo Če bi meu zdej jurja na mesc in ker ti je en mesc ratal nabit za 1001€, greš v višji davčni razred in bi zato dejansko dubu samo 900€ vn na konc, a bi te bolel? (in zakaj ja?) A bi začeu razmišlat, da bi pol ta dodatn 1€ rajš nekak skriu (davčna oaza) (in zakaj ja?). V bistvu so plače kr huda zadeva, ker ti nekak skrije to, da gre določen % direkt v skupno dobro. Če bi vsi dobival keš kot SPji in bi mogl ta del vsak mesec vračat nazaj, me zanima kolk folka bi blo za visoke davke. Država seveda tega ne bo nikol nardila, ker folk ne bi biu sposobn zadržat impulzov in bi davk zapravu instant.
 2. Če maš jurja plače, ti je vseen za 100€ gor al pa dol? Ful velikrat slišm rek, da bogati ne razumejo revnih, ampak vedno bl se mi zdi, da je totalno obratno.
 3. Ful velik meni poznanega folka v podobni situaciji ma skupen imenovalec, da niso proaktivni in da po liniji najmanjšega odpora iščejo zunjanjega krivca. Šola me ni nč naučila, starši so me narobe, družba je kurba....ne. Ti se nisi nč nauču u šoli, ti si se naslanju na starševsko razmišlanje in nisi stopu vn iz kroga, ti nisi biu dobr do družbe. Ko enkrat čist zares sprejmeš, da so edino tvoje (re)akcije del enačbe, ki se trenutno izide u tvojmu lajfu, ne boš več žrtev ampak vzrok in hkrati prenašalec posledic. Ni najlažje, je pa najboljše, vsaj men.
 4. Jsm biu že 3x kenslan pr (pred)naročilu.
 5. Prou maš. Js na javne razpise ne gledam kot biznis, zato je kle izjema (pa najbrž še kje).
 6. Veze in poznanstva v kulturi majo pomoje točn tok veljave kot v biznisu (btw velik). Lahko ti odpirajo vrata, ampak dobr narest morš pa še zmeri sam. Če bi bla tamlada Menartova zanič, ji mama ne bi mogla pomagat.
 7. A ni tko, da čipovje zjebe konstantno ohlajanje in seegrevanje (gaming), ker se material rateza pa krči skos? Pr miningu so temperature dost konstantne.
 8. A se da že kje nabavt? Pri mojih dealerjih še ni in nimajo pojma, kdaj bo.
 9. https://www.macrium.com/reflectfree Js uporablam tole in dela supr. Enostavno prklopš tanov disk v tastar komp in kloniraš.
 10. Ja, to listo za skupinski nakup sem imel v mislih.
 11. Dej me pls na 3090 listo, @Vodokotlič Sm biu prepričan, da bodo 2k+.
 12. Bo treba res nov PSU? Neki sm slišu o konverterjih iz 8 pinskih v tanovi 12 pinski konektor.
 13. Jenno

  Nakup novega računalnika

  Js mam AM4 procesor, k dela na vseh platah in z njim updatam BIOSe, ko je treba. Če ti ni beda se furat do Cerknice, ti komot pomagam.
 14. Čemu pa se je za smejat? Model govori dost podobno, kot emigranti tega foruma. Dokler se bomo obnašal kot opice, bomo mel banana republiko. Sploh se ne znam ne-strinjat s tem člankom, pa sm delč od tega, da bi mi blo u Slo bedno in niti prbližno ne razmišlam o kakem odhodu v tujino žvet/delat. Ampak eni pa hočjo še mal več, še bl civilizirano družbo, manj idiotizma in manj ukvarjanja z ljudmi, ki večino časa razmišlajo, kako ne bi. Al sm js kej faliu, napisanga med vrsticami?
 15. @4Stringed mal si falil point, ki je sicer nakazan že pred delom, kjer si nehu brat. Model skozi članek pluva po Slovencih, ki se nočemo držat red in pravil, in zato ne bomo nikol Švica. Po treh dneh u Franciji (kjer je hrana kao umetnost, ne samo užitek, kot pri Italijanih) ful pogrešam slovensko hrano, pa ne sam uno od mame, ko grem parkrat na mesec na obisk, ampak tut svojo/partnerkino kuhinjo. Sej so fajn zrezki, školjke in putini, ampak stepu bi se za eno ajdovo kašo z gobami. Kolk časa ste rabl, da ste se navadl hrane v tujini (ne gostilen, tudi v trgovini je najbrž drugačna hrana in enake jedi, skuhane iz različnih znamk, imajo drugačen okus)?
×
×
 • Ustvari novo...