Skoči na vsebino

kmjr

Komunist
 • Število vsebin

  12
 • Pristopni dan

Sloves v skupnosti

10 Tabornik

Več o članu kmjr

 • Stopnja
  Ponosen na rudečo!

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Saj nicesar ne trdim, ce si pozorno bral, ampak sprasujem.
 2. ZDA potrebujejo novo družbeno pogodbo pri pisanju katere bi sodelovali vsi relevatni deležniki
 3. Kaj določa ekstremnost nekega stališča napram zmernemu delu istega pola? Kaj loči desnico od ekstremne desnice? Gre za fiksne kriterije, al drseče? Če zanemarim očitne trolle na mn3 imam občutek, da zmerne desnice nimamo, pa tudi radikalne (skrajne) levice ne. Pri nas (na mn3) je dovolj, da si proti prostemu trgu dovolj, da te označijo za skrajnega levičarja.
 4. sej razumem, da nekateri ne ločijo med protestom za ohranjanje čiste pitne vode v lokalnem potoku in konfliktu pri iskanju odgovora na ključno ideološko vprašanje ameriške družbe, ampak ne razumem kaj naj bi z mirnim izražanjem stališča spremenili v situaciji, ko jih naspotna stran strelja za zabavo kot zajce? Kot bi pričakoval, da se bo Slovenija '91 za osamosvojitev borila s pisanjem ostrih protestnih not in zborovskim petjem...
 5. Vse to je enostavno resljivo: NUK-u se v neposredni blizini dodelo v uporabo nove prostore prilagojene njegovim potrebam :))
 6. Kaj pa je narobe z NUK, da rabimo dvojko?
 7. Zato pa lastnik bara, ki je življenjske prihranke vložil vanj, zdej so mu ga pa zlobni izgredniki razfukali, ni ideologija ampak... retorična figura patetike? Sam razumem izgrednike in mi njihovo ravnanje pove več o družbi in okolju v katerem so primorani biti kot pa osemminutno davljenje vklenjenega pripadnika manjšine. Vemo, da v ZDA niso ravno mile kazni za tovrstne izgrede. Govorim o požiganju in plenjenju, ne o pobijanju neoboroženih in vklenjenih črncev. Se pravi, da nekdo, ki se odloči v 21. stoletju (kamere povsod) iti tako daleč, je to lahko v največjem številu primerov samo posledica frustracije, brezizhodnosti situacije, ko ti ventiliranje nasilja proti svetinji ameriškega sna (zasebni lastnini) predstavlja večje olajšanje od česarkoli drugega. To pomeni, da si izgubil vero ali upanje v to družbo, sistem in možnost, da bi bilo kdaj bolje, ampak ti preostaja še edino kar ostane nekomu, ki je že ostal brez vsega - bes. In to kar počno v angleško govorečih državah, ko protestirajo, je točno to. Ko to počno mediteranska ljudstva, a la francozi al italijani, je to nekaj drugega. Zato se protesti, kljub podobnostim, ko je govora o francoskih getoiziranih predmestjih pariza in sindikalnih protestih, razlikujejo bolj kot to danes v USA in prednekaletni požigi po Veliki Britaniji. Podobno je bilo v Mariboru - tisti mulci, ki brcajo v policijske ščite. To je to kar je lahko mulec v taki situaciji pričakoval od življenja. Pet minut slave in par simpatij kolegov v podobno brezizhodni situaciji.
 8. Vi bi morali na zdravljenje.
 9. kmjr

  Fotrov kotiček

  Drži. Samo tako pac je v svobodnem svetu :))
 10. Janša se je ob aferi s posojilom iz Bosne komaj izognil sestopu z oblasti v stranki, trdil je, da oddela samo še ta mandat do konca in da se bo potem umaknil (častni predsednik al neki), pa je potem, ko se je pokazalo da lahko SDS pride do korita, premislil oziroma obrnil ploščo. Njegovih najzvestejših sodelavcev pa to ni motilo, ker jim je pomembneje priti do korita (foteljčkov) kot to kdo vodi stranko. JJ jim ni bil idealna izbira samo zato, ker z njim na čelu niso mogli priti do oblasti kljub zmagam na volitvah. Zdej, ko so na oblasti, jih JJ niti malo ne moti.
 11. kmjr

  Fotrov kotiček

  Osebno se mi zdi, da je plima ponudbe na Abnb toliko olajšala (pocenila in naredila bolj udobna) potovanja po razvitih in srednje razvitih državah (s forici), da je IMO pri večini, ki ne potujejo z otroci, problem kje drugje kot v denarju. Veliko ljudi ne mara potovanj, plus nekateri si težko utrgajo čas zanje ali pa celo življenje preživijo v avtokampu al pa na lastnem vikendu. Večkrat letno grem z mulcema (trenutno 14 in 10) naokoli, resda se držimo Evrope (prečkanje Bosporske ožine pač ne šteje) in do sedaj sta že sama razvila željo po ogledu določenih krajev. Seveda ni šlo iz prve na drug konec Evrope, vmes je bila tudi varianta (najdražji izlet z otroci do sedaj) v HR Istro, manj kot 20km od doma za 14 dni. Edit: vidim, da eni potujete tudi z dojenčki in malčki al kaj so... No, razen bližnjih zanimivosti (tipo Benetke) se dokler se otrok še ne zaveda okolice ni smiselno, razen če je pač namenjen odraslim in so otroci pač poleg. Samo meni se ni zdelo smiselno vlačit otroke nekam kjer jim ne bo vsaj minimalno zanimivo. Raje pa z njimi kot sploh ne it. A je na prejšnji strani nekdo trollal s tem, da daje enoletnemu otroku pit kokakolo, al sem narobe razumel?
 12. Ponavadi, kar ni omejeno samo na menjavo delovnega okolja ali kolektiva, se na spremembe odzovem s prilagoditvijo v nekje 3-4 tednih. Če traja dalj časa, je nekaj narobe.
×
×
 • Ustvari novo...