Skoči na vsebino

fauzić

Rumeni jak
  • Število vsebin

    4 580
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

  • Dnevne zmage

    2

fauzić je zmagal 20. novembra 2023

Bitje fauzić je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves med gmajno

45 Jogurt

Več o članu fauzić

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 2 759 vohunjenj
  1. tole je pravzaprav vrhunski nasvet! Lao Zi je en tak filozof-mislec, ki dovolj obrne svet na glavo, da je znosen ... obenem pa ne zapade v religijo (čeprav so njegovi teksti potem podlaga religiji). @Dejch lahko ti posodim knjižico, ali pa si jo izposodi. The past has no power to stop you from being present now. Only your grievance about the past can do that. What is grievance? The baggage of old thought and emotion.
  2. Malo uporabljam Platonove termine Konsenz je bil, definirala pa ga je tradicija. Do nedavnega pač neki Trumpi in Golobi in kar je še te zalege : ne bi mogli bit na vrhu države. Danes seveda tega konsenza v "pravi demokraciji" ni več. Je pa to velik problem, še posebno ko se na visoke funkcije voli gospodarstvenike.
  3. O teh zaostrovanjih sem govoril. Kitajska je v enormni prednosti, ker smo v svojem pohlepu postali preveč odvisni od njih.
  4. To sem ugotovil po njegovih dejanjih. Zelo podobno kot Golob, se ima za nekoga, ki je pojedel vso pamet sveta. Zato neprestano dela neumnosti, ker ne zna pomisliti, da njegovo mnenje ni zakon in da obstajajo alternative. Twitter debakel je od day 1 primer tega. Ukrajinski droni so drugi tak primer. To je nova oblika overlorda, ki vlada ne po splošnosti, ampak po specifičnostih. Zato je klasična izobrazba ključna za vladarja. Elonu se na daleč vidi, da je nima.
  5. elon je predvsem vase zagledani bedak na ravni goloba.
  6. nihče ne pozna bolje tega strahu na tem forumu od mene. ampak nimam ne odgovora, ne nasveta, pravzaprav. moral bi imeti nek nasvet, nek komentar. pa ga v resnici nimam. razmišljam že 20 minut kaj napisat. pohvalno, da si se potrudil.
  7. ne moreš v 2024 pisat kako znanost nima pojma no.
  8. Nočem pretirano nabijat. Filozofija, vsaj mišljena resno, ni nobena rešitev. Ravno, ker ne ponuja ideološke pozicije iz katere bi z gotovostjo človek gledal na svet. Razni Kosoveli in cankarji so dober primer tega. Tut fauzić verjetno. Ko me vprašaš : za povprečnega človeka je življenje možno samo kot upanje. Zato eno prepričanje zamenjuje z drugim. Eno ljubezen z drugo. Tako da je pravzaprav simultano : s tem, ko bo dobil nekaj drugega kar lahko verjame (punco, religijo, igrice ... whatever) bo verjetje v alkohol popustilo.
  9. Problem je enostaven : zakaj. Mislim, da je to razlika med alkoholiki, ki imajo podporo družine, prijateljev ipd. in nekom, ki je celo življenje sam. Dobit ta zakaj je pri nekom, ki "nima ničesar" zelo težak. Tudi če boš odvisnika privezal na posteljo, ga spucal ... bo prvo kar bo iskal (če nima tega zakaj) : droga, ko pride nazaj. Zato je religiozna izkušnja tako pomembna. Ker daje zakaj, ki je močnejši in obenem ne potrebuje nekih "naključnih dejavnikov" (ala punca, žena, prijatelji). To kar mu ti ponujaš ni dovolj, v kolikor ni RES njegova ponotranjena želja, da bo doštudiral. Držalo ga bo pač do prvega padca. Ko bo postalo težko, pa bo njegov prijatelj alkohol. Tako vsaj sam mislim. Dejch je prvo obupan človek. Takemu je prvo treba dati neko trdno upanje. Kaj to je .. je vprašanje. Verjetno ne "svetla prihodnost čez nekaj let". Mogoče so mu igrice dovolj in si pravzaprav s tem da mu ponudiš da se tu družita že na pravi poti. A veš : da ma "nekaj" v lajfu česar se je vredno veselit. Da si reče ... uuu danes bova s chernierjem igrala EFT (al neki) ... ne rabim pit. "komaj čakam"
  10. v bistvu je inception. vidim da ima hernier dober namen in celo verjamem da je dober človek zato sem mu želel napisati kako sam vidim in kako se mora lotiti tega, če ima za to kakršenkoli realen interes. nič kar pišem ni troll. ne vem zakaj je to tako težko razumet. ker mi je dejcha škoda. ampak obenem si priznavam da nimam ne moči, ne želje pomagati do te mere, da bi bil aktivno udeležen (in tbh - nisem pravi človek za to, ker ne živim na tem svetu)
  11. Tole je patetična tema. Folk, ki se Dejcha ne bi dotaknil s palico, mu iz nekih višav lastnega sveta (ki so itak namišljene, poznam jih vse), svetuje kaj naj naredi. Ni mi všeč kako imajo ljudje sočloveka v stiski kot sredstvo za moraliziranje in kako se trepljajo po ramenih, češ kako dobri so. Ampak ne zmorejo niti prvega koraka. Dejch nima ničesar. Dokler nima ničesar ne samo da mu je alkohol edina uteha ampak tudi edina pozitivna zadeva. tole nasvetovanje tu je kot "just click heads bro" nasvet pri tem kako postat dober v CS:go. Obenem pa vsi govorijo kako se "nočejo družiti s pijancem". Realnost je : da dokler Dejch nima v svojem lajfu nečesa zaradi česar mu bo vredno opustiti alkoholizem ... bo alkohol edino kar mu sploh pomaga naprej. Sam sem se ponudil že davno, da bi se z njim pogovoril, ampak realno mu tut jst ne morem ničesar dati. Zdravljenja temeljijo na tem, da človek najde neko drugo zadovoljstvo, da ugotovi, da je lahko tudi lajf brez alkohola kul : ampak realno vprašanje je : a je res? Taki primeri so mejni, ker je očitno, da nima nikogar, ki bi ga lahko vodil. Tudi potem ko bo prišel z zdravljenja bi potreboval ljudi, ki ga bodo vodili, če ne bo verjetno spet padel. Še najbližje neke realnosti je chernier, ampak tudi on ima ta absurden pogoj : če se ne strezniš ti ne bom pomagal ... ki pa je že vnaprej obsojen na neuspeh, ker že predpostavlja, da se dejch lahko strezni. Problem je, kot sem že rekel parkrat : da se Dejcha noben (tu) ne bi dotaknil s palico v stanju v katerem je. To pa je edini pogoj, da se mu pomaga. (če me kak trigger happy šerif bena, prosim da me unbenaš ker si me summonal za nasvet) TLDR: ta tema je bolj neka navidezna pomoč. v stilu pošlji 5 za otroke v Afriki, ki bolj kot kakršnakoli realna pomoč služi temu, da se folk lahko treplja po ramenih kako so dobri. aja še to. Strinjam se, da je to, da je Dejch si priznal da je alkoholik pravzaprav dno brez konca : ker sedaj, ko je priznal da je alkoholik in da si ne zna pomagati ... je že sprejel svojo usodo alkoholika. Mam v družini podoben primer kjer je dejstvo da je nekdo depresiven argument vsemu in se sploh več ne trudi pozitivno misliti, ker je "pač depresiven" Še moj nasvet: če Dejch resnično želi opustiti alkohol za vedno, obenem pa nima nikogar, ki bi mu pri tem pomagal : potem mu je EDINO kar ga lahko spasi religija. Torej vera v nekaj več. Potem lahko svet spet postane smiseln. Ni naključje, da se Hare Krišna tako prime med džnakiji.
  12. fauzić

    Naša mala greznica #9

    danes je bil vini res tisti stari dobri. pomoje se je na mancity tekmi prekuru in danes igral s korakom in možgansko celico manj. ponavadi nisem kritik ker naredi res ogromno dobrega. danes pa sem mel prav flashback na 2022 ? vinija
  13. fauzić

    Naša mala greznica #9

    samo maš neke haalande pa neke posrane kane-e pol maš pa judata. eni odločajo tekme, drugi so že doma pod tušem.
  14. fauzić

    Naša mala greznica #9

    samo to bom reku. pravi mvp : 13 pik jebena brada jih šola brez najboljšega 2 way igralca lige. a eni so sanjali o finalu
  15. fauzić

    Naša mala greznica #9

    a upam jit galkota zajebavat v nba temo? pomoje mi bo ban stisnu
×
×
  • Ustvari novo...