Skoči na vsebino

fauzić

Rumeni jak
 • Število vsebin

  5 049
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk:

 • Dnevne zmage

  2

fauzić je zmagal 20. novembra 2023

Bitje fauzić je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves med gmajno

31 Jogurt

Več o članu fauzić

 • Butast stavek
  33% možnosti, da je privlačen.

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 2 939 vohunjenj
 1. raketa je zadela cilj! pa to je znanstvena fantastika. samo še korak do uss enterprsie! Kako nasedaš tem slikcam, ki so dobesedno propagandni material s katerim se skuša spet skrivati to kar se dogaja v Rusiji. Pač, dejstvo je, da Ukrajina trenutno se bojuje okrnjena in brez orožja. zato Rusi normalno gazijo. Pa sploh še ni kontraofenzive. ampak ... rakete dolgega dosega so uničie eno baterijo al karkoli.
 2. seveda, ampak AO že v tistem času pred vojno ne deluje več povezano, ampak se cepi : vsak narod vleče k sebi. in v tem nelagodju časa je sploh podan pogoj za vojno.Tu je treba bit pozoren. Takrat, ko je svet enoten, ko mu pot narekuje ekonomija in gospodarstvo, tudi vera ... ne more priti do vojne. Lahko prihaja do vojaških intervencij, ki služijo kapitalu, ne more pa priti do vojne. Vojna je zgolj posledica nečesa čemur sam pravim "vojno stanje", v katerem so že izpolnjeni zadostni pogoji za to, da pride do vojne. vojna, predvsem pa svetovna vojna ni zgolj odgovarjanje nekim enostavnim ekonomskim interesom, ampak je že potrebno vnaprejšnje stanje iz katerega se vojna sploh pokaže kot možna poteza (tu seveda govorim o vojnah v modernem času ... ko je potrebno vojno "demokratično" izbrati). Tako recimo si nobeden ni mogel predstavljati, da bo Rusija napadla Ukrajino v času ko je Putin prevzel oblast. Čas sam je moral dozoreti, čas v katerem je nekaj takega kot vojna sploh možni odgovor. AO je ideološko v tistem času že razpadla. Tudi Gavrilo Princip je aktivist, ki zahteva opolnomočenje Srbije. Ko pravim opolnomočenje moramo to besedo premisliti : opolnomočenje je to, da moč dobi moč. Če vzporedimo : ZDA je imela dolgo nadvlado in šele opolnomočenje Rusije in Kitajske je povzročilo da obe sploh lahko resno razmišljata o vojni. Mir ni samo odsotnost vojne, ampak je odsotnost samih pogojev v katerih se vojna lahko pojavi kot odgovor. V tej zevi tistega razpada se je sploh pokazalo nekaj takega kot možnost vojne. Če kontrastiramo : odkod kar naenkrat se Francija oglaša kot "vojna sila"? Nemčija je še utišana : njena bližina z drugo svetovno vojno ji še ni dala zares možnosti, da bi pomislila na vojno. V Franciji pa že vidimo ta premik.
 3. Ja, ampak to na ideološki ravni. Kdo bo glavni, kako bo razpadla AO ... AO je bila pred 1. svetovno že "melting pot" različnih kultur, ki so vse želele svobodo (ironično večina AO podložnikov danes rine v Avstrijo na delo : svoboda nikoli ne koristi nikomur) Na eni strani to, na drugi pa je to že posledica izgube identitete.
 4. ideološko nedvomno, ampak naša globalna trgovina nekako zagotavlja, da se spopad ne izplača. Potreben je torej preskok (in svetovne vojne so ta preskok) od ekonomijo v ideologijo. V tem smislu je hladna vojna pravzaprav odličen primer. Kako se ljudem lahko "hitro zmeša". Če tako od daleč gledamo ta spor, se moramo vprašati : kaj točno je "grožnja komunizma" ... ker to ni bila zgolj vojaška, ozemeljska grožnja, ampak ideološka. Tu vidiš kako se je ljudem zmešalo, ko so se borili proti. je neka iracionalnost v povprečnem človeku, ki ga spravi čez. in ta iracionalnost je danes že v veliki meri vidna. vprašanje je samo : ali bo prevladala ekonomska računica ali "tisto": ta brezinteresnost, ki želi, zahteva interes. ideologija je tak interes, to vidimo pri ekstremistih.
 5. Kar je meni zanimivo je način kako se "danes" reagira na zaostrovanje razmer vs. ko smo bili mi mladi. Zdi se, da je že prišlo do nekega switcha v vojno stanje, kjer so "vsi" že pripravljeni na spopad in je spopad pogosto tudi prvi odgovor : čeprav je bil še nekaj let nazaj nezamisljiv. zunanja politika se je bistveno spremenila in rožljanje z orožjem je postala stalnica globalne politike, čeprav je bilo kaj takega že 20 let nazaj težko zamisljivo. Zdi se mi, da to kaže na to, da "vojno stanje" predhodi "vojni" ... je kot da se zgodi neki switch iin mentaliteta celotne človeške rase (vsaj te udeležene v konfliktih se spremeni). .To lahko vidiš dnevno po tem kako se rešujejo konflikti. Ne bi rekel, da živimo bistveno slabše kot boomerji, vsaj kar se tiče življenskega standarda. Je pa problem v tem, da smo kot ljudje bistveno nazadovali. Da smo pustili produkciji da nas totalno določi in da mimo tega pravzaprav ni več ničesar. V tem izginejo globlje identitetne diference, na površje pa pridejo tiste najbolj površisnke : kot si sam rekel, delitev med nami in vami, ki se je neverjetno intenzivirala med covid lockdownom. Čeprav sem bil sam mnenja, da bistvenih sprememb ne bo, moram priznati, da je zaprtost v echo chamberje (v času lockdowna) NEVERJETNO potencirala le-te. Človek je izgubil identiteto. Išče se. In nima več veliko ... vse kar ima so razlike : ni naključje, da HItlerjeva politika "uspe" na rasni razliki. wokeism je samo na glavo obrnjena rasna razlika : je način kako se izgubljeni človek identificira. V filozofiji bi temu rekli privativna modifikacija zanimivo bo videti ali bomo videli svetovno vojno. ker točno to se pripravlja. Vprašanje je samo kako močna je naša ekonomija, v smislu : ali bo ekonomski interes prevladal? Definitivno pa smo v situaciji Franca Ferdinanda, ko lahko vsaka napačna poteza zaneti konflikt. Zato mi je zanimivo, da mediji niso bolj senzacionalno poročali o enem največjih sovražnikov zahoda : iranskem predsedniku. Glede na situacijo : konflikt z Izraelom, trditve o tem da imajo nuklearno orožje ... me ne bi presenečalo, če bi se izkazalo, da je šlo za atentat.
 6. fauzić

  Premier League

  Kot sem rekel. V Manchestru so IGRALI NA NULO. Tako pač ne moreš osvojit lige proti cityju
 7. vojna je. ljudje umirajo. takih prizorov je bržkone dnevno na pretek. ne nasedat propagandi, da je pa rav no ta travnik nekaj posebnega. razne : da je vsak travnik nekaj posebnega. sicer je malo surrealno gledati iz udobja lastnega naslanjača travnik poln trupel - travnik, ki je bil še 3 leta nazaj lahko pribežališče zaljubljencev ... čudden je ta svet. kljub vsemu razumu smo/so/ste še vedno živali. filozof pripomne: ali pa prav zaradi njega?
 8. Tisto je bil slabo uporabljen meme. Seveda starejši to pomnijo. Zadnjič med hladno vojno. Musil v Možu brez posebnosti popisuje "razpoloženje dobe" v Avstriji/Avstroogrski pred vojnama. Zdi se, da je situacija dokaj podobna : "nekaj" "vre" pod površjem ... ljudje se (ideološko) nimajo kam dati in vedno bolj svet postaja vrelišče. Dogajajo se stvari, ki si jih kot otrok nisem mogel niti zamisliti ... pa ne samo na globalni ravni, čeprav tudi. Prehajamo iz obdobja miru v obdobje vojne in to je čutiti. filozofsko vprašanje : a je vojna kulminacija tistega obdobja, ki sem ga imenoval "obdobje vojne" ali je odbodje vojne določeno po vojni?
 9. Ne mislim samo razpoloženja držav, ampak ljudi. Je kot da potihem nekaj vre. Poglej si koliko incidentov se dogaja dnevno. Starejši ne pomnijo
 10. ni ravno vojna, je pa stanje. ni samo v eu. nek nemir je čutiti. streljanje tam, poboji tam, spet drugje zažigajo cerkvene objekte, ... to je zanimivo. kot da se pod površjem nekaj dogaja. nekaj kar je z golim očesom še nemogoče opaziti ... se nekaj kruši. težko je povedat kaj, težko napovedat kaj bo iz tega ... ampak je kot da se bo nekaj prelomilo.
 11. fauzić

  Premier League

  kot sem predvidel smo zajebali v liverpoolu
 12. lol, kdaj pa sem tebi grozil s smrtjo? samo napisal sem ti, da si glupa pička, ki nima pojma o tem kaj je lajf in gre smučat. kar mi je še danes smešno v tri pm in ... mi da misliti kdo ... . ampak hey, you do you.. in daleč od tega, da bi bil psihič in komurkoli nevaren. mel sem pač obdobje, ko nisem videl izhoda in se mi je stemnilo pred očmi. večini teh uporabnikov sem se tudi opravičil in vem, da ni bilo prav. imam pa pač svoje mnenje o tem kdo ste in kaj ste. to pa me nikakor ne dela psihiča. tko da ... folk, ki me pozna irl lahko tudi potrdi, da nimam nobenih problemov s psiho. razen depresije. EDIT : razumem pa da ne ti ne berba ne večina tu : ni sposobna dojet moje pozicije. samo to me ne naredi za psihiča @Slinch če se me tako nemarno opravlja ne morem bit tiho.
 13. definitivno prosti trg sam sebe zajeda. ni variante, da centralni plan ne povozi prostega trga
 14. RES ne vem kaj vam nekaterim dogaja v glavi. A to misliš, da je dokaz, da sankcije delujejo? Mislim, kaj pa si pričakoval : da bo Gazprom medtem ko so mu zaprli glavne pipe posloval pozitivno? Sankcije bi delovale, če ne bi ruskiji imeli dovolj zalog, da prebrodijo krizo. Tako pa so naredili zelo hiter preskok na kitajski trg in kmalu se jim verjetno ne bo poznalo. Rusi napredujejo, Ukajinci nimajo več vojakov, Macron pa grozi z boots on ground. Ti pa misliš da to da ma Gazprom majhno izgubo pomeni, da je konec vojne al kaj? Baje se ruskiji pripravljajo, da poleti izvedejo novo invazijo. Glede na stanje ukrajinske vojske, bogsigavedi kako daleč bodo prodrli. Na koncu se bomo res še za Kijev borili.
 15. na koncu se bo izkazalo da ti bebci niso samo nesposobni, ampak obenem tut požrešni kot Janša. Samo še vedno top nam manjka. @Aktivist Vanč
×
×
 • Ustvari novo...