Skoči na vsebino

kmjr

Komunist
 • Število vsebin

  255
 • Pristopni dan

 • Dnevne zmage

  1

kmjr je zmagal 1. julija

Bitje kmjr je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

111 Jezus

Več o članu kmjr

 • Stopnja
  Ponosen na rudečo!

Nedavni obiski profila

166 ogledov profila
 1. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Serpico je v tej zgodbi porocil Ursko
 2. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Komu bi dal preiskovat TEŠ6?
 3. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Ne pisem tega na podlagi njihovih PR izjav. Lahko nadaljujeva po ZS, ce te res zanima :))
 4. Mislim, da je tri mesece ali pol leta odsotnost storitev določenega operaterja na danem naslovu dovolj, da se smatraš za novega naročnika. Itak se pri teh firmah uprave menjajo precej hitro (sploh ljudje zadolženi za prodajo), pa potem samo gledajo na to kako kratkoročno (v svojem mandatu) dvignit številke. Tako, da je njim v interesu bolj kot tebi, da prideš k njim. A1 pa ima za cilj doseč cca 500k fiksnih priključkov (kako jim bo to uspelo, ne vem), zato bo do takrat IMO najugodnejpši ponudnik za končne uporabnike. Če si vmes ne premislijo, seveda.
 5. Enako. Fasciniran sem bil nad tem kako je un srednja žalost komik tko dobro naštudiral Trumpa (Alec Baldwin?) pol pa sem pri preverjanju ugotovil, da zadeva ni skeč :(
 6. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Ma to, da pač vodi komisijo SDS, je bil samo izgovor. Uporaben izgovor pri njihovi volilni bazi. Če bi folk lažje požrl tako stališče z obrazložitvijo, da je tako pisalo v dnevnem horoskopu, bi se sklicevali na dnevni horoskop in ne na to, da SDS vodi komisijo. Poanta je v tem kakšno stališče so zavzeli, ne kako so ga obrazložili.
 7. kmjr

  ZDA vs Evropa

  https://fotogalerija.dz-rs.si/datoteke/Publikacije/Sejni_zapisi_Drzavnega_zbora/2014-2018/2018_04_10_IS_58.pdf Na strani 12 imaš. Evo za pokušino: TLDR: Uradno niso podpirali preiskave, ker jo vodi SDS. IRL niso podpirali preiskave, ker bi jim Mladina odrekla medijsko podporo kot edini mainstream medij, ki se je takrat obnašal kot da jih jemlje resno.
 8. kmjr

  NBA tema

  tldr je bila arena sploh ustanovljena kot protiutez sport klubu, ki je lastnisko povezan s telemachom. Lahko se jutri razpisem, zdej gledam dallas : sacramento
 9. Sem bral ampak pozabil :)) Imamo ze dva
 10. Drži, vendar je potreben kontekst. Šlo je za postopek v katerem je bilo udeleženih več policistov kot George Floydov. In še ta en, ki je bil, ni mogel kontrolirat svojega telesa.
 11. kmjr

  ZDA vs Evropa

  V arhivu RTV SLO 3 imaš posnetek prenosa seje resornega odbora DZ, ki je odločal o uvedbi parlamentarne preiskave poslov z žilnimi opornicami in ostalim. Poglej čigav glas PROTI uvedbi preiskav je prevladal in omogočil, da se "posli" nadaljujejo in kdo je od tega imel korist (ena redkih točk, kjer dam prav VG-ju). Prej so nekaj let bili glasni da je treba zdravstvo naredit dostopno ljudem in učinkovito, pol so pa lastnoročno preprečili preiskavo najbolj očitnih in nesramnih kraj denarja namenjenega za zdravstvo. Od takrat dalje bi lažje volil SDS kot Levico.
 12. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Ko sem govoril o konsenzu sem imel v mislih konsenz med vsemi "deležniki", se pravi od vladajočih, do ljudskim množic in stroke. Pri nas imamo glede zdravstva (ajvnega) konsenz samo med nepremožnimi, oziroma še huje - med spodnjim delom srednjega sloja in delom revnih. Še tisti revni, ki gojijo ambicije ali iluzije po tem, da bodo nekoč premožni, niso najbolj naklonjeni javnemu zdravstvu. Se pa strinjam s teboj, da mirnodobni interesi ljudstva ne štejejo dosti, le jih lahko vladajoči ignorirajo. To, da se krade, je jasno kot beli dan. Sredstva, ki so na voljo (na papirju) rastejo, učinka (outputa al kako bi temu rekli, realizacije) pa vedno manj. Včasih, malo cinično, pomislim, da je danes tako, ker vladajoči verjamejo, da je Jugoslavija propadla zato, ker se je dovolilo krasti vsem, ne samo elitam :)) Včasih, manj cinično, se mi zdi, da vse kar je javnega poskušajo demolirat in načrtno spodbujajo (omogočajo) krajo in izčrpavanje, da bi, na neki točki, kot rešitev vsilili privatizacijo vseh javnih dejavnosti (zdravstvo, šolstvo, socialno skrb, ... pač vse).
 13. Sprejet odgovornost za svoj boljši jutri je nekaj za kar je treba imet več poguma kot za protest. Ampak lahko je nam z druge celine pametovat.
 14. Morda sem pristranski, ker sem po defaultu na strani šibkejšega, ampak meni se ne zdi, da je bil obravnavan človeško in umrl po spletu nesrečnih okoliščin. Zakaj pri nas ljudje ne umirajo tako po spletu nesrečnih okolišin? Edini primer, ki se ga spomin, da je pri nas nekdo umrl med policijso kontrolo, je bilo, ko je tip potegnil pištolo in se ustrelil sredi postopka v glavo.
 15. kmjr

  ZDA vs Evropa

  O tem sem že pisal (kako je Levica (konkretno škofjeloški čegevara)) pokopala možnost, da se preišče in dokaže vsaj politično odgovornost za preplačila medicinske opreme in del druhih stranpoti našega zdravstva, pa se ob tej priliki ne bi ponavljal. Dejstvo je, da konsenz med navadnimi smrtniki obstaja, samo tisti, ki imajo škarje in platno v rokah, tega ne bodo naredili dokler jih množica v to ne prisili. :/ A množica raje kolesari
×
×
 • Ustvari novo...