Skoči na vsebino

kmjr

Komunist
 • Število vsebin

  275
 • Pristopni dan

 • Dnevne zmage

  1

kmjr je zmagal 1. julija

Bitje kmjr je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

117 Jezus

Več o članu kmjr

 • Stopnja
  Ponosen na rudečo!

Nedavni obiski profila

183 ogledov profila
 1. kmjr

  Grčija

  Pravilen odgovor je bil Slovenija, nato oznaka da grem cez drugo drzavo in sele takrat sem lahko (izmed ponujenih) izbral svoj let. Na letaliscu v Cipru so nas vse testirali (vzeli vzorce), ce je kdo pozitiven, ga bodo baje obvestili. Potniki iz B in C drzav so morali placati test, mi iz A pa ne. Zdej sem ze v hotelu, izvida pa se nimam. Upam, da sem negativen, ker me bo v nasprotnem drugacen izzid stal... prevec
 2. kmjr

  Grčija

  Za Ciper ti dovoli vnos podatkov le, ce je se manj kot 24 ur do odhoda. Upam, da govoris za Grcijo :)) edit: se opravicujem, ker se obnasam kot na gnoju, sam ne zdi se mi smiselno locene teme odpirat :))
 3. kmjr

  Grčija

  Sam obrazec bom izpilnil dan pred odhodom, ko bom ze v AT. Res pa je izhodisce Slovenija.
 4. kmjr

  Grčija

  Eno vprašanje na katerega odgovor mi ni samoumeven: država odhoda (ta iz katere odhajam na končno destinaicjo) je Slovenija, al kar Avstrija, glede na to, da letim z Dunaja? Morda smotano vprašanje, ampak vprašati ni greh
 5. V praksi, seveda; ne moremo živet teorije
 6. A meniš, da je moč imeti smiselne in pravične zakone, ki bi dejansko veljali za vse na način, da bi se jih dolsedno izvajalo v smislu ideala pravne države in enakosti pred zakonom?
 7. Do neke točke ima prav. Od te točke dalje pa lahko razpravljamo le o tem zakaj je temu tako in ali lahko to spremenimo. :D Seveda gre za poenostavitev - saj je poenostavitev mati posplošitve, jaz pa svoje trditve v tej temi (na zadnjih straneh, prejšnje so preveč časovno oddaljene) dajem posplošeno. Morda sem površno bral, a zdi se mi da je nekdo v tej temi že napisal, da je policija orodje, ki ga lahko koristiš (no, stvarni odločevalci v neki državi) na različne načine in ni sama po sebi nekaj nekaj. V luči tega dojemam (naprimer) našo policijo drugače kot kakšne druge policije v drugih državah. Tudi način pridobivanja in krepitve avtoritete se od policije do policije razlikuje - rekel bi, da gre za kombinacijo strahu, spoštovanja in razumevanja v različnih razmerjih. Morda sem kako komponento izpustil. Zakoni niso samo za okras, če ne bi imeli določene funkcije, jih ne bi potrebovali. V bivši skupni državi je bilo to lepo urejeno z obstojem vzporedne (tajne) zakonodaje - ta je bila objavljana v tajnem uradnem listu, ki ni bil dostopen prebivalstvu. No, demokratične družbe imajo te tajne uradne liste nenapisane.
 8. To je samo kamuflaža. V grobem imaš tri razrede: vladajoči razred, sluge vladajočega razreda, poljubno poimenovane ostale. Policist je sluga, žrtev je "vsi ostali". :) Malo se hecam, oziroma sem poskusil pohecat @Thriviala. Kaj policist ve o razredih, realno. V Izoli je svoje čase bil grafit (prevedl bom v SLO jezik): "Policisti so psi bogatih."
 9. Morda ne gre za klasični rasizem ampak razredno motivirano sovraštvo :)
 10. No, policija v osnovi služi temu, da ohranja red in mir, vendar ne samo to. Tudi logično in smiselno je, da ima mandat za svoje početje (legitimnost) le dokler uživa zaupanje prebivalstva. Podobno kot trener NBA ekipe ima neko avtoriteto (in vpliv) le dokler mu igralci zaupajo :))
 11. Gojilnice polžev so kar biznis. SLučajno vem za eno, pri nas, ki ima za 8 mesecev vnaprej prodane vse polže. Pa jih nimajo malo :) Večino prodajo v Italijo.
 12. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Jo imam, nisem se pa se lotil branja
 13. Če s preostalimi imaš v mislih prebivalce neke države, je to stvar relacije med njimi in tistimi, ki jim vladajo. Vsak narod namreč ima tako oblast kot si jo zasluži
 14. No, Kitajci ne bi imeli za burek s svojimi ponudbami, če ne bi bile alternative še slabše. Folk njihovo pomoč sprejme, ker je najmanj slaba od vseh razpoložljivih možnosti. Kitajci pač ne zahtevajo komplet spremembe družbenopolitičnega sistema in menjave elit na oblasti
 15. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Serpico je v tej zgodbi porocil Ursko
×
×
 • Ustvari novo...