Skoči na vsebino

kmjr

Komunist
 • Število vsebin

  249
 • Pristopni dan

 • Dnevne zmage

  1

kmjr je zmagal 1. julija

Bitje kmjr je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

109 Jezus

Več o članu kmjr

 • Stopnja
  Ponosen na rudečo!

Nedavni obiski profila

163 ogledov profila
 1. kmjr

  ZDA vs Evropa

  https://fotogalerija.dz-rs.si/datoteke/Publikacije/Sejni_zapisi_Drzavnega_zbora/2014-2018/2018_04_10_IS_58.pdf Na strani 12 imaš. Evo za pokušino: TLDR: Uradno niso podpirali preiskave, ker jo vodi SDS. IRL niso podpirali preiskave, ker bi jim Mladina odrekla medijsko podporo kot edini mainstream medij, ki se je takrat obnašal kot da jih jemlje resno.
 2. kmjr

  NBA tema

  tldr je bila arena sploh ustanovljena kot protiutez sport klubu, ki je lastnisko povezan s telemachom. Lahko se jutri razpisem, zdej gledam dallas : sacramento
 3. Sem bral ampak pozabil :)) Imamo ze dva
 4. Drži, vendar je potreben kontekst. Šlo je za postopek v katerem je bilo udeleženih več policistov kot George Floydov. In še ta en, ki je bil, ni mogel kontrolirat svojega telesa.
 5. kmjr

  ZDA vs Evropa

  V arhivu RTV SLO 3 imaš posnetek prenosa seje resornega odbora DZ, ki je odločal o uvedbi parlamentarne preiskave poslov z žilnimi opornicami in ostalim. Poglej čigav glas PROTI uvedbi preiskav je prevladal in omogočil, da se "posli" nadaljujejo in kdo je od tega imel korist (ena redkih točk, kjer dam prav VG-ju). Prej so nekaj let bili glasni da je treba zdravstvo naredit dostopno ljudem in učinkovito, pol so pa lastnoročno preprečili preiskavo najbolj očitnih in nesramnih kraj denarja namenjenega za zdravstvo. Od takrat dalje bi lažje volil SDS kot Levico.
 6. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Ko sem govoril o konsenzu sem imel v mislih konsenz med vsemi "deležniki", se pravi od vladajočih, do ljudskim množic in stroke. Pri nas imamo glede zdravstva (ajvnega) konsenz samo med nepremožnimi, oziroma še huje - med spodnjim delom srednjega sloja in delom revnih. Še tisti revni, ki gojijo ambicije ali iluzije po tem, da bodo nekoč premožni, niso najbolj naklonjeni javnemu zdravstvu. Se pa strinjam s teboj, da mirnodobni interesi ljudstva ne štejejo dosti, le jih lahko vladajoči ignorirajo. To, da se krade, je jasno kot beli dan. Sredstva, ki so na voljo (na papirju) rastejo, učinka (outputa al kako bi temu rekli, realizacije) pa vedno manj. Včasih, malo cinično, pomislim, da je danes tako, ker vladajoči verjamejo, da je Jugoslavija propadla zato, ker se je dovolilo krasti vsem, ne samo elitam :)) Včasih, manj cinično, se mi zdi, da vse kar je javnega poskušajo demolirat in načrtno spodbujajo (omogočajo) krajo in izčrpavanje, da bi, na neki točki, kot rešitev vsilili privatizacijo vseh javnih dejavnosti (zdravstvo, šolstvo, socialno skrb, ... pač vse).
 7. Sprejet odgovornost za svoj boljši jutri je nekaj za kar je treba imet več poguma kot za protest. Ampak lahko je nam z druge celine pametovat.
 8. Morda sem pristranski, ker sem po defaultu na strani šibkejšega, ampak meni se ne zdi, da je bil obravnavan človeško in umrl po spletu nesrečnih okoliščin. Zakaj pri nas ljudje ne umirajo tako po spletu nesrečnih okolišin? Edini primer, ki se ga spomin, da je pri nas nekdo umrl med policijso kontrolo, je bilo, ko je tip potegnil pištolo in se ustrelil sredi postopka v glavo.
 9. kmjr

  ZDA vs Evropa

  O tem sem že pisal (kako je Levica (konkretno škofjeloški čegevara)) pokopala možnost, da se preišče in dokaže vsaj politično odgovornost za preplačila medicinske opreme in del druhih stranpoti našega zdravstva, pa se ob tej priliki ne bi ponavljal. Dejstvo je, da konsenz med navadnimi smrtniki obstaja, samo tisti, ki imajo škarje in platno v rokah, tega ne bodo naredili dokler jih množica v to ne prisili. :/ A množica raje kolesari
 10. Ma ne vem, če se strinjava. Podlago imajo v očutku dela populacije. Tudi, če bi GF umrl zaradi predobstoječega stanja nepovezanega s policijskim postopkom, bi imeli enako podlage kot je imajo.
 11. kmjr

  ZDA vs Evropa

  V bistvu imata oba prav in se oba motita. Sistem (vsaj pri nas) je zastavljen tako, da brez res širokega konsenza v zvezi s tem kaj želimo in česa nočemo, ne moremo vpeljati učinkovitih sprememb. Dokler je glavno merilo za izbiro na odgovorne in vplivne funkcije v sistemu lojalnost (ob naivnosti oziroma dovzetnosti za vračanje uslug in poslušanje nasvetov tistih, ki so te na pozicijo postavili) namesto storkovnosti in zavezanosti k jasnim in transparentnim ciljem, spremem (nenasilnih) ne more biti. Naša družba je, kot je JJ pravilno ugotovil, prežeta s KKN (klientelizem, korupcija, nepotizem).
 12. Pa ti res misliš, da je smrt tega GF razlog za prosteste in njihove občutke? To je bil samo trigger, če se tako izrazim, IMO. Pri tem ni pomembno, če je bil tip pod vplivom mamil al ne.
 13. No, sam nekako ne postavljam BLM protestov in smrti GF v isti koš, čeprav je slednje bilo povod (ali eden izmed) zanje. Okej, pa čeprav bo policist kaznovan strožje ravno zaradi teh protestov. Protesti so posledica občutka (pustimo stat razpravo, če utemlejenega ali ne) velikega dela populacije, da je policija rasistična oziroma ni v službi ljudstva. Ta posnetek ne bo spremenil občutkov ljudi.
 14. Pusti zdej rasizem, tudi, če bi tip bil bel ali zelen to ne spremeni zadeve, da je smrt nastopila kot posledica nenujnega ravnanja policista. Predstavljaj si, da bi pri nas policist, ko ga recimo da pljuneš v obraz, ravnal tako kot je ta in bi se enako končalo. Tipa bi linčali, ne pa mu sodili :) To, da je nek primer legalen te še ne razbremeni krivde za posledice, ki so nastopile kot posledica tvojega nenujnega ravnanja. Pa tudi sicer menim, da bodo raje žrtvovali posameznika (policista), da kupijo družbeni mir, kot pa šli dodatno razpizdit množice, kot pravi Miha.
 15. A sem površno bral, al je prepričanje dela izvedencev z mn3njalnika tako, da pač ni panike, če je tip imel v telesu sledi psihoaktivnih snovi? Torej, če si včeraj kadil, ni panike, če te policija med rutinskim postopkom usmrti vsem na očeh in to z nasmeškom na obrazu? Včasih se mi zdi, da imate pri iskanju izgovorov za ravnanje policije več domišljije in motivacije kot policija sama. Človek je rotil naj umaknejo koleno z vratu, ker ne more dihat, policist pa se smehljaje z rokami v žepih naslaja nad njegovim umiranjem. In zdej je to, da je bil tip zadet legit izgovor za njihovo ravnanje?
×
×
 • Ustvari novo...