Skoči na vsebino

kmjr

Komunist
 • Število vsebin

  271
 • Pristopni dan

 • Dnevne zmage

  1

kmjr je zmagal 1. julija

Bitje kmjr je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

117 Jezus

Več o članu kmjr

 • Stopnja
  Ponosen na rudečo!

Nedavni obiski profila

178 ogledov profila
 1. V praksi, seveda; ne moremo živet teorije
 2. A meniš, da je moč imeti smiselne in pravične zakone, ki bi dejansko veljali za vse na način, da bi se jih dolsedno izvajalo v smislu ideala pravne države in enakosti pred zakonom?
 3. Do neke točke ima prav. Od te točke dalje pa lahko razpravljamo le o tem zakaj je temu tako in ali lahko to spremenimo. :D Seveda gre za poenostavitev - saj je poenostavitev mati posplošitve, jaz pa svoje trditve v tej temi (na zadnjih straneh, prejšnje so preveč časovno oddaljene) dajem posplošeno. Morda sem površno bral, a zdi se mi da je nekdo v tej temi že napisal, da je policija orodje, ki ga lahko koristiš (no, stvarni odločevalci v neki državi) na različne načine in ni sama po sebi nekaj nekaj. V luči tega dojemam (naprimer) našo policijo drugače kot kakšne druge policije v drugih državah. Tudi način pridobivanja in krepitve avtoritete se od policije do policije razlikuje - rekel bi, da gre za kombinacijo strahu, spoštovanja in razumevanja v različnih razmerjih. Morda sem kako komponento izpustil. Zakoni niso samo za okras, če ne bi imeli določene funkcije, jih ne bi potrebovali. V bivši skupni državi je bilo to lepo urejeno z obstojem vzporedne (tajne) zakonodaje - ta je bila objavljana v tajnem uradnem listu, ki ni bil dostopen prebivalstvu. No, demokratične družbe imajo te tajne uradne liste nenapisane.
 4. To je samo kamuflaža. V grobem imaš tri razrede: vladajoči razred, sluge vladajočega razreda, poljubno poimenovane ostale. Policist je sluga, žrtev je "vsi ostali". :) Malo se hecam, oziroma sem poskusil pohecat @Thriviala. Kaj policist ve o razredih, realno. V Izoli je svoje čase bil grafit (prevedl bom v SLO jezik): "Policisti so psi bogatih."
 5. Morda ne gre za klasični rasizem ampak razredno motivirano sovraštvo :)
 6. No, policija v osnovi služi temu, da ohranja red in mir, vendar ne samo to. Tudi logično in smiselno je, da ima mandat za svoje početje (legitimnost) le dokler uživa zaupanje prebivalstva. Podobno kot trener NBA ekipe ima neko avtoriteto (in vpliv) le dokler mu igralci zaupajo :))
 7. Gojilnice polžev so kar biznis. SLučajno vem za eno, pri nas, ki ima za 8 mesecev vnaprej prodane vse polže. Pa jih nimajo malo :) Večino prodajo v Italijo.
 8. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Jo imam, nisem se pa se lotil branja
 9. Če s preostalimi imaš v mislih prebivalce neke države, je to stvar relacije med njimi in tistimi, ki jim vladajo. Vsak narod namreč ima tako oblast kot si jo zasluži
 10. No, Kitajci ne bi imeli za burek s svojimi ponudbami, če ne bi bile alternative še slabše. Folk njihovo pomoč sprejme, ker je najmanj slaba od vseh razpoložljivih možnosti. Kitajci pač ne zahtevajo komplet spremembe družbenopolitičnega sistema in menjave elit na oblasti
 11. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Serpico je v tej zgodbi porocil Ursko
 12. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Komu bi dal preiskovat TEŠ6?
 13. kmjr

  ZDA vs Evropa

  Ne pisem tega na podlagi njihovih PR izjav. Lahko nadaljujeva po ZS, ce te res zanima :))
 14. Mislim, da je tri mesece ali pol leta odsotnost storitev določenega operaterja na danem naslovu dovolj, da se smatraš za novega naročnika. Itak se pri teh firmah uprave menjajo precej hitro (sploh ljudje zadolženi za prodajo), pa potem samo gledajo na to kako kratkoročno (v svojem mandatu) dvignit številke. Tako, da je njim v interesu bolj kot tebi, da prideš k njim. A1 pa ima za cilj doseč cca 500k fiksnih priključkov (kako jim bo to uspelo, ne vem), zato bo do takrat IMO najugodnejpši ponudnik za končne uporabnike. Če si vmes ne premislijo, seveda.
 15. Enako. Fasciniran sem bil nad tem kako je un srednja žalost komik tko dobro naštudiral Trumpa (Alec Baldwin?) pol pa sem pri preverjanju ugotovil, da zadeva ni skeč :(
×
×
 • Ustvari novo...