Skoči na vsebino

thepeach

Rumeni jak
 • Število vsebin

  126
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves med gmajno

55 Jogurt

Več o članu thepeach

 • Butast stavek
  🍐 v preobleki!
  Poslednji jamski človek.

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 925 vohunjenj
 1. Danes glede na dostopnost tečajev to verjetno res ni najpametnejša poteza, še ne tako daleč nazaj pa so bili tečaji samo v organizaciji AOjev. Če so ga organizirali samo enkrat letno, za omejeno število kandidatov, so se ostali naučili preko mentorjev - (upam) izkušenejših plezalcev. Ampak takrat si bil pač ziher, da nekdo, ki pleza 7a obvlada tudi vrvno tehniko v nulo.
 2. Slaba...čeprav glede na stvari, ki se jih da vidt po naših plezališčih in vedno večjo obiskanost, je tega na srečo še malo.
 3. Kdo je odstavil Goloba z vrha Gen-i?
 4. Tut jst sm slišal za Polčeno in Malič...bo fajn mau nove plezarije pri nas...glede Tega pa kolkr vem lastnik zemljišča ne pusti objave vodnicka in lokacije. Greš pač z nekom ki je že bil tam...je pa fajn plezarije od 6b al pa 7a naprej
 5. @Tesko_je a še kr imaš povito nogo? Zgleda je bil konkreten zvin. A si že mela kej fizioterapij?
 6. Če nisi glih 50 let stara, bi mogu bit gleženj po dobri rehabilitaciji približno tok stabilen kot prej...odvisno od tebe (to v primeru, da gre za običajen zvin, ne pa kako zakomplicirano grdo pizdarijo). Je pa ena "dobra stvar" poškodbe gležnja, da od nje naprej malo bolj previdno "skačeš" z balvanov, jaz recimo v bolder sceni vedno uporabljam tiste turkizne šalce na competition wallu in ni šans, da prostovoljno "padem" z vrha balvana iz 4ih metrov, downclimb al the time. Jebiga, nimam več 18 let. Ni Peter, se je pa ravno v sredo vrnu iz Pekinga. Odkar ga poznam mam res čist drug pogled na poškodbe. Skoraj nobena ni konc sveta, ti pa preusmerijo fokus na določen del telesa in si potem tudi v naprej precej bolj pozoren na tiste tihe, a očitne znake, sploh pri kroničnih poškodbah. Tvoja poškodba je itak pač posledica nerodnega doskoka/padca, tega načeloma ne moreš kontrolirat, vendar tut tukej lahko zmanjšaš možnosti, da se zgodi (preventivno delo, ojačanje gležnjev, kolen, ramen,... ali pa pač bolj previdno in predvsem pozorno pri vsakem skoku iz višine).
 7. @Tesko_je slaba. A si bla na slikanju? Hitrost rehabilitacije je odvisna od stopnje poškodbe ligamenta, prejšnjih poškodb itd... Najprej mora oteklina stran (2-4 dni), potem pa razgibavat in krepit (risanje črk abecede s stopalom, vaje s therabandom, stabilizacijsko žogo...tile fantje in babe so neskončen zaklad modrosti ob poškodbah https://theprehabguys.com/) sorce: nisem dr. alpakej, mam pa za sabo že več zvinov, ki so se redno pojavljali zaradi neustrezne rehabilitacije. Zadnjih par let, odkar sem se "priženil" v familijo s fizioterapevtom olimpijske reprezentance, pa so gležnji in še kej druzga bp. Hangboard: glede na to, da sprašuješ kako trenirat na tem, je odgovor PREVIDNO. Neverjetno orodje za močne prste, žal pa tudi za poškodovane prste. Sploh v situaciji, ko zaradi poškodbe ne delaš nič drugega (plezaš recimo) in imaš občutek, da "moraš" nadoknaditi zamujeno na hangboardu. Obstaja "miljon" različnih protokolov za HB, odvisno od cilja. Za prvega resnega (se pravi nikoli nisi sistematično trenirala na njem, si ga pa že uporabljala, predlagam hangboard ladder od Steva Bechtla. Enostaven, učinkovit, predvsem pa dovoli prstom, da se privadijo na visoke obremenitve, saj povečuje intenziteto s TUT (time under tension) in ne s povečevanjem teže ali bognedaj z zmanjševanjem krimpov. Vsekakor pa vedno treniraš prste dobro hidriran, spočit, in ogret. https://www.climbstrong.com/education-center/hangboard-ladder-training-1/
 8. S čim so se ti zamerili? @smarnca A to bo kak poseben event ali imajo dlje časa za probo?
 9. @Tesko_je ja sj, če ti plate ležijo je idelno plezališče za sajtat... moja draga fleša vse na kar se spravi, ker "dobr stoji" na nogah, jst se pa matram z iskanjem bete in morm it skor vsako smer vsaj še enkrat. Dvigrad je pa "specifično" plezališče. Mene zagotovo ne vidi nikol več. Drgač je pa materiala v kanjonu Čikole za vsaj nekaj 100 smeri. Samo ta sektor Osoje je 800m dolg kos res kompaktne skale. Dečki pridno vrtajo vse dni vse dni kar sva tule. Edino evropskih € ni več in se je zadeva malo upočasnila.
 10. Ja je kr neobičajno, ko si ovesiš 20+ kompletov na vse zanke na pasu. Večina jih je 35, ene par je pa daljših. Ta 7a je mel cca 45m. Majo pa vse daljše vmes sidrišče, da se lahko abseilaš do tal.
 11. Evo midva sva šla za podaljšan vikend v kanjon Čikole...nove smeri, ostre, dolge plate. Čist vse smeri, ki sva jih šla noro lepe in res uživaške. Edino sedmice me zajebavajo, ker na 35m konstantnega krimpanja se bo treba navadt. Pa nikjer še nism vidu tako na gosto navrtanih svedrov. Prvič sem v smer nesel 26 kompletov, ker mi jih je prvič zmanjkalo že pred prvim štartom, sem mogu it še enkrat.
 12. Zna bit... večina ljudi si bo podaljšala vikend
 13. V soboto je bilo v Ospu "znosno". Je pa res odvisno kakšno težavnost plezaš. V desni strani Babne, kjer so v glavnem šestice je za vikend vedno gužva. Je bila pa včerej v Kotečniku poezija. Trapez čist poln v Kolomonu pa je bila poleg naju še ena naveza.
×
×
 • Ustvari novo...