Skoči na vsebino

Andy

Rumeni jak
 • Število vsebin

  30
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves med gmajno

6 Jogurt

Več o članu Andy

 • Butast stavek
  želvak brez oklepa
 1. Andy

  COVID-19

  Hahaha, na koncu bi pa radi donacije na nek random Revolut račun.
 2. Ne vem, kakšno je stanje zdaj, ampak ko sem pred leti naročil par knjig prek Konzorcija, je bila cena praktično enaka kot na BookDepositoryju in Amazonu, vsekakor nižja, kot bi bila na Emki. Samo čakal sem vsaj kakšen mesec, po mojem so čakali, da se nabere več naročil.
 3. Andy

  COVID-19

  Ni je, ampak še vedno jo čudežno dobi vsaj polovica cepljenih.
 4. Andy

  COVID-19

  65 % je verjetnost, da se sploh ne okužiš, zaščita pred težjim potekom naj bi bila pa tudi pri Assy Z 100-procentna.
 5. Andy

  COVID-19

  Ravno na istem ne, po podatkih s Sledilnika je imela Osrednjeslovenska 49,6, Zasavska pa 49 primerov na 100.000 prebivalcev na dan. Res pa je tudi 49 še rdeče. 🤷‍♂️ Vsekakor je absurdno, da bomo mogoče dejansko že rumeni, preden bomo uradno oranžni.
 6. Andy

  COVID-19

  Upoštevali so pač podatke prejšnjega torka. Takoj naslednji dan se je stanje bistveno spremenilo.
 7. Andy

  COVID-19

  Meni se to s kadri v bolnicah vseeno zdi bolj len izgovor. Vsekakor se strinjam, da ne moreš iz riti potegnit izšolanega kadra (pa še to lahko privabiš koga iz revnejših, manj prizadetih držav), ampak saj so izredne razmere, a je res tako nemogoče najti nekaj ljudi in jih natrenirat za delo specifično s covid bolniki (ne verjamem, da je za to nujen cel medicinski faks), magari z nule? Verjetno ne bojo tako dobri kot profi specialisti, ampak boljše kot nič. Saj so v DSO dejansko isto delo opravljali tudi prostovoljci.
 8. Uradni list ima malo večjo težo kot mediji. Prej si lahko, ja, zdaj so pa tisto izjemo izrecno črtali, tako da je tudi težko reči, da so se samo zmotili.
 9. A ti ne znaš brat?
 10. Od četrtka je pri cestnem kolesarjenju obvezna maska: Tenks, Janša.
 11. Andy

  COVID-19

  Ne po zakonu, po odloku, ki mogoče sploh ni zakonit. Mislim, ja, če se hočeš do pikice držat odloka in hodiš po nekih ozkih poteh, je res težko. PST z malo zdrave pameti (da se kdaj za pol sekunde približaš na manj kot 2 m, kdaj pa kakšno sekundo počakaš, preden greš mimo koga) bi sicer po mojem morala biti izvedljiva.
 12. Andy

  COVID-19

  TBH pri nas niti v mestih ni take gužve, da ne bi mogel imeti razdalje vsaj večino časa. Decembra sem hodil po centru LJ brez maske, pa nisem bil nič v prekršku. Pa tudi če greš mimo nekoga na 1 meter namesto 2, je to pač smešno majhno tveganje, če si ravno ne zakašljata drug drugemu v faco. Se pa seveda povsod najdejo debili, ki ti grejo med čakanjem na semaforju/postaji/pred trgovino povsem brez potrebe dihat za ovratnik.
 13. Andy

  COVID-19

  No, potem je najbolj verjetno, da si imel prvič pač srečo in se sploh nisi okužil. Ne vem zdaj, kakšne so bile podrobnosti v tvojem primeru, ampak še zdaleč ne bi bil prvi, ki je bil v skupnem gospodinjstvu z bolnim in se ni okužil.
 14. Ne bo carine, tudi DDV je že vključen v ceno (ob naročilu to sicer ni ravno jasno, je pa potem na računu, zdaj imajo prav slovenski ID za DDV).
 15. Andy

  COVID-19

  Da bi število okužb še poskočilo v rdeče ali črno, se mi zdi povsem možno, čeprav seveda upam, da ne bo. Že danes (oz. jutri) se bo 7-dnevno povprečje sigurno precej povečalo, samo zato, ker je bil prejšnji ponedeljek praznik (me zanima, če bodo to spet predstavili kot šokantno 🙄). Da bi se bistveno povečalo število hospitaliziranih, se mi zdi pa precej manj verjetno. Glede na to, da je point lockdowna reševanje zdravstva pred preobremenitvijo (zdaj ga sicer preobremenjujejo ravno s hitrimi testi 🙄), bi bilo verjetno smiselno malo prilagoditi thresholde faz, da ne bomo šli v zaostrovanje samo
×
×
 • Ustvari novo...