Skoči na vsebino

erted45

Rumeni jak
 • Število vsebin

  40
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

7 Jogurt

Več o članu erted45

 • Stopnja
  je prijavljen z ruskim računom.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Najbolje da vprašaš @gorančuga, on je bil na fittingu nekje v Celju, mislim da je plačal okoli 100eur (http://www.bl-sport.com/body-geometry-fit/).
 2. Imam original 11-32 kaseto, spredaj sem šel iz compact (34/50) zobnikov na sub compact (32/48). Ravno toliko, da lahko malo hitreje vrtim v klanec
 3. Sem imel Shimano pedala (sicer 105 in ne Dura Ace), pa ni bilo OK. Na Speedplay sem šel bolj ali manj zato, ker imajo možnost postavitve blokeja bolj nazaj proti peti (cca. 15mm) od Shimanotovega sistema. @bozicekman, hvala za izkušnjo. Vidim, da sva praktično na istem in da sva tudi prišla do istega zaključka. Sem tudi sam do konca nazaj proti peti z blokejem, pa sub compact ovalni zobniki spredaj, da bo kadenca večja
 4. Zadovoljen, kakopak. Pač majster je res majster (saj ima navsezadnje doktorat iz fittinga) in nastavi kakor se zagre. Po fitingu sem opazil predvsem več udobja v zgornjem delu trupa (ker mi je dal krajšo fajfo) in pa lažje sem dal moč od sebe. Dal mi je čevlje in vložke za test. Mi je pa všeč tudi, ker posname pozicijo kolesa po končanem fitu in po potrebi svetuje pri nakupu novega kolesa. Tudi ovalne zobnike ima testne. Težav s stopali sicer nisva rešila v celoti (moram še odpeljat kakšen kilometer ali 2, da vidim, kako se obnese Speedplay), ampak je bilo že takoj jasno, da je nekaj narobe s stopali. Sicer sem bil pri ortopedu, ki me je poslal na MRI zaradi suma na mortonov nevrom, ampak je MRI to ovrgel, pa se mi zdi da je začel ortoped malce ugibati kaj bi blo in me pošiljati najprej na fizioterapijo, zdaj bi moral iti naredit vložke (še čakam). Se pa lahko po fitu vsaj normalo peljem, pač vsake toliko malo pomigam s prsti na nogi pa je OK. Prej sem moral odpenjati nogo oz. se ustavljati. Cena pa je 370 eur. Relativno drago, ampak je storitev temu primerna.
 5. Speedplay so, ja. Prejšnji Shimano 105 SPD-SL so bili že v letih (6 let) pa sem predlagal Fondi, če bi sprobala Speedplay, ker imajo malo bolj pravokoten blokej in, kar je še bolj važno, imajo možnost večjega hoda naprej - nazaj za blokej. Zaenkrat so OK, sicer sem naredil le 20km odkar jih imam, edino za zapenjat so pa trdi u 3 krasne, kar je menda normalno, ker so pač novi.
 6. Sva delala tudi fitting ja, ker mi je zmanjkalo idej kaj narediti glede mojih stopal in mrtvičenja prstov - probal sem že več ali manj vse, od prestavljanja blokejev in sedeža, do menjave čevljev, sedeža in vložkov, pa se nikakor nisem mogel rešiti problema. Ostale sta mi dve opciji, ali upasat gor flate in nosit teniske ali pa probat še s fitingom. Sem bil v petek spet pri njem, ker sva mela checkup, pa sva udarila debato še o ovalnih zobnikih in smiselnosti le teh - sem dobil presenetljiv odgovor, da zadeva deluje in stoji za temi zobniki, o smiselnosti pa da ne bo govoril ker je to eventualno odvisno od mene.
 7. Mali zobnik je bil 54,95, veliki pa 115,95, namestil in nastavil mi je Fonda zastonj. Pozna se pa predvsem po tem, da je moč čez cel obrat bolj enakomerna, cel obrat je bolj "gladek" ali kako naj pojasnim. Meni je všeč.
 8. Shimano 105 (5800) komplet paket (gonilka in menjalnik).
 9. Jaz sem šel iz 34-50 na 32-48, kaseta je 11-32. IMO je bila do zdaj moja najpogosteje uporabljena kombinacija največji zobnik zadaj in največji spredaj. Dva zoba manj mi data ravno dovolj ekstra prostora, da zvozim bolj strme klance z večjo kadenco in več udobja. Pa ker je to tehnično moj prvi "upgrade" kolesa odkar ga imam (no OK, sedež sem menjal) sem si pač privoščil
 10. Jaz sem dal gor manjše zobnike spredaj. Zakaj bi se mučil v klance, če se ni treba
 11. Čak Goran, teb ni blo treba dajat daljše kletke gor za 36 kaseto?
 12. Hudi oboji. Jaz sem naročil tele, za videt, kako se obnesejo.
 13. Pobje, a mate namenske čevlje (in če ja, katere) za flate?
 14. Pogledaš koliko redno kaseto imaš (koliko je zobnikov v kaseti) in izbereš temu primerno ketno.
×
×
 • Ustvari novo...