Skoči na vsebino

Marketa

Rumeni jak
  • Število vsebin

    315
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od Marketa

  1. Marketa

    Hribi

    +1. Sem bil ravno prejšnji teden, melišče na začetku je super, se hitro spustiš nekih 500 višinskih m, naprej od tam pa fujfej. Če bi šel še enkrat, definitivno mimo Krnice gor in dol.
  2. Marketa

    Hribi

    Se pravi na tisti jasi pred ovinkom pa lahko parkiraš, če prav razumem?
  3. Marketa

    Hribi

    Ne razumem do kje lahko parkiraš? To kar si označil na sliki je itak gozd in dolina kjer ne moreš parkirat? Ob tej cesti se je vedno parkiralo. Kje se zdaj po novem ne sme in dobiš kazen?
  4. Marketa

    Hribi

    In če so popoldne napovedane možne nevihte, do 15h pa lepo sončno, a naj potem folk ostane doma, ker žal ni dovolj zgodaj busa, pa da slučajno ne štarta prezgodaj? Al kaj je tvoj point? Jaz se mogoče res ne rabim, da sem hitrejši. Samo v hribe hodijo stari, mladi in vse vmes. In za nekatere so časovnice popolnoma realne, zato so tudi napisane kot take. Tako da res ne razumem kaj je sploh tvoj point? Da je ta organiziran prevoz super in naj vsi hodimo kasneje v hribe, da nas na polno prži dopoldansko sonce sredi klanca? Do Vrat imam cca 1 uro in 30min vožnje. Lani, ko sem nazadnje štartal od tam, je bilo to ob 4h zjutraj. Bilo je pa med tednom, pa je vseeno bilo na parkingu polno normalnih hribolazcev in večinoma slovenskih registrskih tablic. Tako da ja, folk vstane zgodaj za v hribe poleti, shocker. Ko sem se vračal in odhajal popoldne, pa vidiš same tuje registrske, ki rinejo v Vrata da nardijo 2 fotki za instagram. Evo tole. Oz. 6€ kolikor je bil lani parking, mi ni bil nikol problem dat ob 4h zjutrej, sem z veseljem plačal. Naj bo neka normalna tarifa za folk, ki pride zgodaj parkirat za cel dan in dejansko hribolazit. Pa naj konkretno kasirajo na teh izletnikih, ki ga pridejo srat za uro-dve okoli Aljaževega doma in Bistrice, če se jim gre za "umirjanje prometa". Ker tega folka je ogromno, delajo gužvo in se furajo gor pa dol. Ne pa tistih, ki zgodaj zjutrej parkirajo in popoldne enkrat odpeljejo. Sam itak se jim gre sam za lupit folk.
  5. Marketa

    Hribi

    Poleti, ko imaš kar veliko šanso za kake popoldanske nevihte v gorah, je prepozno ja. Pa nekateri radi na vrhu mal posedimo, počiliramo, rečemo kako z drugimi pohodniki itd. Ne pa da se bom gnal na pas mater dopoldne v klanec, ko že konkretno žge sonce, da bom ja čimprej gor, da odbijem eno ali dve uri s časovnice.
  6. Marketa

    Hribi

    Nisem za in ne podpiram vandalizma, ampak upam da jim nekdo utrga to rampo in razbije parkomate. Potem pa bereš kako oskrbniki jamrajo nad zaslužkom gorskih koč, da ljudje ne naročajo več ničesar, ampak si nosijo sabo za pit in za jest. A olupi te gamad že v dolini za parking, pol naj pa še na hribu zapravljam, da me na koncu enodnevni pohodniški izlet, ki naj bi bil neka poceni aktivnost, pride 50€+. Ja pa jade. Pa še tale prvi avtobus, je na tistem voznem redu označen kot kombi. Ob 5h zjutraj, ko mislijo oni prvih 20 ljudi dostavit v Vrata, sem jaz po navadi že na pol poti. Edit: upam da jim še bus in kombije razbijejo. Gamad
  7. Marketa

    Hribi

    Cigani gorenjski, najboljše in najlažje pa lupit folk, ki gre v hribe za cel dan s parkingom, pod pretvezo da gre za "umirjanje prometa". Naj lupijo jebene Čehe, ki bi dejansko lahko šli na avtobus, ko pridejo sredi dneva delat gužvo, za to da se sprehajajo in poležavajo ob Bistrici.
  8. Marketa

    Mi smo idioti

    @fauzo kje si brt legenda, kaxi kaj?
  9. Marketa

    Tek

    @kmetek a ti tut kej laufaš, al sam nakupuješ stvari? Drugače pa po mojih izkušnjah, kar je waterproof, ne bo zračno prepusto, čeprav piše kako super diha in oh in sploh.
  10. Marketa

    The Mandalorian

    Se pridružujem mnenjem da je tole ratalo smeće
  11. Marketa

    The Last of Us

    Nisem igral, seriji bi dal pa ene 7/10. Nič posebnega, dost overhyped
  12. Moderni dušilci ne vplivajo kaj veliko na samo kroglo in njen let. Spremeni pa se point of impact in barrel harmonics (ne vem slovenskega izraza za to), ker na konec cevi obesiš polkilsko utež. Tako da če želiš spet najboljšo natančnost je po navadi treba prilagajat strelivo novi situaciji, da.
  13. Dušilce za velike kalibre ni treba čistit, krogle so oplaščene, ne puščajo svinjarije, ostalo se pa bolj kot ne spuca samo, zaradi velikih pritiskov plinov za kroglo Ne, nič od tega ne drži
  14. Marketa

    Tek

    Jaz sem za naročene superge po enem tednu dobil mail in sms, da jih ni več Ampak sreča v nesreči, sem potem dobil boljše za isti denar čez 2 dni
  15. Marketa

    DO YOU EVEN LIFT

    Vsaj od nje sem močnejši. Jedva. Bi ji pa pustil, da me stisne med kvadri ko lubenico
  16. Marketa

    DO YOU EVEN LIFT

    Ne, ker ratam depresiven kakšna švohotna pička sem
  17. Jemlješ evropske medije z rezervo, za ruske te boli kurac = wtf tip verjame ruski propagandi LOOOOOOL rusofil, Putleeeeer Putkooo, orkiiii lmaoooo hehehe, pejt v Rusijoooooo če jih maš tok rad <3<3 Res miselni vzorec par excellence večine folka k tle posta
  18. Marketa

    DO YOU EVEN LIFT

    Kamahl se je malo zmedel, zamešal whey in soyo
  19. Marketa

    Tek

    Jap, jaz mam merino gate pa kratko majco za pohodništvo @kmetek vodoodporne hlače pa še warm za povrhu = skuhal se boš. Ker to nula diha in ti bo švic po nogah se v teniske zlival
  20. Marketa

    Tek

    Najslabši je bombaž, ker ne odvaja vlage, jo samo vpija in zadržuje pri telesu in se lahko fajn prehladiš. Glej razne sintetične materiale, ali pa kako merino volno.
  21. Marketa

    Tek

    Keller-sports, majo dostkrat znižanja pa lahko kaj trofiš
×
×
  • Ustvari novo...