Skoči na vsebino

Haldim

Rumeni jak
 • Število vsebin

  5
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

4 Jogurt

Več o članu Haldim

 • Stopnja
  siromak s petimi sporočili
 1. Haldim

  Vrtičkarji

  @berghaus Pustil sem izpust na najnižji točki, me pa malo skrbi ker nisem preveč pazil na pravilen padec po celotnem sistemu. Ven bi moralo steči vsaj tisto vode kar je v ceveh, ki gledajo ven. V zemlji zakopane bi morale bit ok, razen če bo res nizka temperatura. @Lunco Nisem siguren da ti bo moj prevoznik lahko pomagal, večinoma vozi na relaciji Bela krajina - Ljubljana. Jaz sem tudi iskal po netu, na koncu mi je pa sosed povedal za tega tipa :) Predlagam da povprašaš pri znancih, ziher nekdo pozna nekoga ki se s tem ukvarja. Imaš pa pri njih možnost kupit kompost tudi v Jumbo vrečah. Notri ti je cca 1 m3 oziroma 500 kg, stane pa okoli 50 EUR. To ti pa prepelje vsak poltovornjak s kasonom do 3.000 kg obremenitve. Prevoz za to še hitreje najdeš, verjetno pa tudi poznaš koga ki ga ima doma in ti ga posodi za eno furo.
 2. Haldim

  Vrtičkarji

  @Lunco Iz Metlike sem. Dobu sem si prevoznika, ki bo šel poln v Ljubljano in bo potem nazaj meni pripeljal kompost. To me bo stalo 130 EUR. Če naloži še kaj za koga drugega pa še manj Da bi šel samo zaradi mene v Ljubljano in nazaj me pride predrago. 1 tona je cca 2 m3. V sredo sem bil v Ljubljani in sem se usput vstavil še pri njih da "preverim robo". Seveda so se izgovorili na korono da mi ne morejo pokazat komposta. Naj kupim 1 vrečo pa bom videl kak zgleda No, ena 50l vreča je bla 13 EUR ampak so meli neko akcijo in so dali še eno zastonj. Doma sem obe vreči vrgel na vago in je blo nekaj manj kot 50 kg. @berghaus Ja, mogoče res Z ženo sva začela migat na tem vrtu letos spomladi, ko mama zaradi zloma ni mogla, potem sva pa samo podaljšala. V tem času sem dobil prav veselje do vrtičkanja in sem posledično začel gledat še Youtube kanale na to temo. Seveda sem se napalil na no-dig garden. Celosezonsko puljenje trave z gredic in potk me je pripeljalo do lesenih gredic in sekancev po potkah. Zalivanje je pa itak tečno ampak obvezno, posledično namakalni sistem. Za namakanje sem si zamislil dovod do vsake gredice z 1/2" cevjo. Ker ne bom namakal vseh naenkrat bo večina dovodov zaprtih, tam kjer pa bom, bom pa razpeljal namakalne cevi po gredi. Priklop je na pipo, na kateri bo avtomatski regulator ki bo spuščal vodo 4 ure, od 4 do 8 zjutraj. Verjetno bom dodal še senzor za dež da ne bo zalivalo ko bo deževalo. Za probleme s plastiko sem slišal od par ljudi, ko sem klicaril okoli za kak bližji kompost in prevoz. Na koncu sem se pogovarjal z eno žensko na komunali v Novem mestu. Rekla je da ga bližje kot v Ljubljani v taki količini ne bom dobil in da je njihov zelo kvaliteten. Rekla mi je da so težave s plastiko rešili z nabavo neke nove centrifuge, s katero jo odstranijo iz komposta.
 3. Haldim

  Vrtičkarji

  Jaz sem tudi iskal lokalni kompost ampak neuspešno. Na koncu sem poklical Snaga Ljubljana in bom pri njih vzel Rastkota. Fun fact: 50l vreča komposta stane 13 EUR, 1 tona (2000l) pa manj kot 30 EUR. V bistvu me bo prevoz prišel več kot sam kompost, vzel bom dobre 3 tone. Sem pa že začel s prenovo. Zaenkrat so samo grede in namakanje (s Claber sistemom). V grede pride kompost, okoli pa koprena in gor sekanci. Enkrat spomladi pa še ograja. Planiram panelno.
 4. Haldim

  Barbari

  Edini plus je glavna igralka
 5. Haldim

  Vrtičkarji

  Ima kdo urejeno namakanje vrta in kako? Jaz nameravam letos postaviti lesene grede (višine 15 cm), navmes pa nasuti sekance pa bi istočasno razvlekel še cevi za namakanje. Ena opcija je da rečem vodovodarju da mi naredi sistem iz vodovodnih zelenih cevi, druga pa da si sam razvlečem nek "naredi si sam" namakalni sistem. Moj vrt spomladi, nimam novejše slike:
×
×
 • Ustvari novo...