Skoči na vsebino

Haldim

Rumeni jak
 • Število vsebin

  29
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves med gmajno

9 Jogurt

Več o članu Haldim

 • Butast stavek
  želvak brez oklepa

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Haldim

  Vrtičkarji

  Pa cca 5 ton, od tega so 3 že na vrtu. Problem je ker se ne vidi dokler je kompost suh, šele ko ga spere pride na plano. Na vrtu sem pobral vrhnji sloj oziroma to kar se vidi. Drugo bom sproti ko se pojavi. Zgleda da bom za drugo leto moral nabaviti drug kompost ker se zaenkrat še ne mislim ukvarjat s proizvodnjo svojega. Kupi kdo 2 toni?
 2. Haldim

  Vrtičkarji

  @Lunco Kje si na koncu nabavu kompost? Jaz moram rečt da sem kr slabe volje zaradi Kompostkota. Zdej ko mi je kompost stal na vrtu čez zimo ga je dež malo spral, se na vrhu vidijo koščki plastične folije. Kot kaže niso nč naredili na tem da ta problem rešijo
 3. Haldim

  Vrtičkarji

  Če boš vzgajal papriko iz lastnih sadik v mediteranskem podnebju potem je sedaj pravi čas za sajenje. Pod pogojem da imaš topel in svetel prostor kamor boš to postavil. Paradižnik lahko še počaka par tednov ker hitreje zraste kot paprika, želiš pa da sta oba istočasno pripravljena za sajenje v gredo.
 4. Haldim

  Vrtičkarji

  Nič me nisi potolažil Pa ni proces kompostiranja že zaključen? Kam ma zdej še za kompostirat ffs. Misli da bi pomagalo če pustim vreče zgoraj odprte, da jih samo pokrijem s črno kopreno da ne pride svetloba not?
 5. Haldim

  Vrtičkarji

  Če boš imel višje grede pol je mreža super. Jaz nisem mogel ker imam nizke in ne bi mogel sadit korenja in podobne zelenjave. Voluharja sicer do sedaj nisem imel je blo a kar nekaj bramorjev. Niso mi pa naredili neke opazne škode. Komposta sem planiral cca 5 cm je ga pa ziher več. Bom šel preverit po dežju kolko se je polegel ker je bil kar suh ko sem ga metal po gredah. Ostalo mi ga je še več kot 4 m3 (od 10), dodajal ga bom še spomladi tik pred sajenjem. @berghaus Višek komposta sem zmetal v 4 jumbo vreče. Še ko je bil na kupu na tleh je bil znotraj kupa kar vroč. Predvidevam da s
 6. Haldim

  Vrtičkarji

  Bom. Količina sekancev je res majhna tak da ne bi smelo bit problema z vezavo dušika. Pa s kompostom ga bom dodal več kot je potrebno.
 7. Haldim

  Vrtičkarji

  Namesto kartona, ki ga nisem uspel nabavit. Da zatre travo. Pa za povečanje kakovosti zemlje nasploh. Morali bi zgnit v roku pol leta.
 8. Haldim

  Vrtičkarji

  Prej kot sem šel postavljat grede sem vse prebranal tak da bi moralo bit ok. Sem tudi karton planiral ampak ga nisem mogel dobit v taki količini pa sem odnehal. Na koncu sem malo sekancev pometal noter v grede, sam tolko da je prekrilo zemljo. Še nekaj slik: prva je pred sekanci ko sem polagal kopreno, druga je ko sem pometal sekance tretja je ko sem napolnil s kompostom. Še ograja spomladi in projekt zaključen. Namakanje bom urejal ko mi pripeljejo priključek z vodo, upam da enkrat naslednje leto.
 9. Haldim

  Vrtičkarji

  Glavni namen komposta pri meni je zastirka, da se rešim plevela in s tem povezanega dodatnega dela. Če bi zmešal kompost z zemljo nisem naredil nič. Nasipal ga bom na 5 cm debelo in pustil do pomladi. Predvidevam da se bo v rem času nekaj spral in ne bo več tako močan. S tem bo tudi zemlja spodaj pognojena. Potem marca bom pa videl kakšno je stanje in če bo potrebno nasipat še kakšen cm zaradi lažjega dela. Ne skrbi me tolko da bo kaj manj naraslo, vrt mam velik in že lani smo imeli konkretne viške, ki smo jih talali okoli
 10. Haldim

  Vrtičkarji

  thx. Sam ne vem al je dobro da ga je tolko ali ne
 11. Haldim

  Vrtičkarji

  Končno sem tudi jaz pršel do komposta. Danes mi je pripeljal 5 ton. Malo sem povečal količino da bo še kak kubik ostal za naslednje leto. @Lunco Zraven dobiš tudi specifikacijo komposta. Na prvi pogled je razlika v dušiku, ki ga je pri meni manj in količini suhe snovi, ki je pri meni večja. Tudi teža na kubik je pri meni kar manjša. Ne vem pa kaj je ta CaO ...
 12. Haldim

  Tribes of Europe

  Meni vse skupaj deluje kot evropsko recikliran The 100. Upam da se motim.
 13. Haldim

  The Mandalorian

  Zdej mi pa ni več nič jasno. Kam v timeline paše Mandalorian? Aja, dober finale
×
×
 • Ustvari novo...