Skoči na vsebino

Dog

Rumeni jak
  • Število vsebin

    245
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od Dog

  1. Dosti špilov mi lepše zgleda na Segi, kljub močnejši moči SNESa.
  2. Dog

    Fallout

    Meni je bila kar okej, res pa da špile poznam zgolj po imenu, tako da ne vem če to igra vlogo pri tem, da mi je ogled bil kul? Pač gledaš neki kar je napol zajebancija, ni treba da je vse The Wire in ostale heavy weighterke.
  3. Dog

    Star Wars

    Zgleda kar kul. Čeprav tematika je pa znucana kot stara cipa.
  4. Dog

    Shōgun

    Game of Thrones je itak precenjen AF. Prva sezona je res proper TV, vse drugo pa big floppy donkey dick variante: "tHis Is EpIC! tHis Is EpIC! tHis Is EpIC! tHis Is EpIC!" Rome, z relativno podobno tematiko, je mnogo nadmočen Prestolom, imo.
  5. Dog

    Shōgun

    Meni ima nek pridih cenenosti, ampak ne morem s prstom pokazati na nič konkretnega. Mogoče mi "commercial breaks - ekran gre črno" malce nerodno razbijejo nit. 9.2 ocena na IMDBji se mi vsekakor zdi pretirana. Drugače pa kar okej za gledati.
  6. Dog

    Shōgun

    Meni se je tudi zdel downgrade od prvih dveh.
  7. Imaš novega suba, super kanal . Pa še tajming se je lepo poklopil, TV mi je postal počasen za znoret, do te mere, da sem vrnil na tovarniške nastavitve in izklopil wifi. Tako da, to je usodbina !
  8. Dog

    Vojna tretjega sveta

    Samo tri, zakaj ne trideset ? Ves ta info je na nivoju "reku reku, mačka speku" . Tudi točkanje gorečih abramsov pa zrušenih Sujev z varnega fotelja je pataloški idiotizem.
  9. Dog

    Vojna tretjega sveta

    Mešaš hruške in jabolka. A pod F-16 kille se štejejo tudi Jastrebi nad Bosno, haha ?
  10. Dog

    Napoleon

    Rommel. Dostikrat je rinil v samo ospredje bitke in osebno poveljeval tam, kjer je bilo najbolj "vroče".
  11. Dog

    Vojna tretjega sveta

    V vojni so vedno izgube. To ne pomeni, da je Su-34 shit.
  12. Dog

    Napoleon

    Ja, vrhovne komandante sem mislil. Je pa Aleksander definitvno bil najbolj intuzijastičen pri tem, mogoče že malce na trčen način . Cezar je pri Aleziji bil tam, kjer je bilo najbolj gusto. Hanibal pri Kanah isto. Karla XII sem tudi omenil, model je imel zelo slično mentaliteto Aleksandru, tudi bil je veliki občudovalec slednjega. Konec je storil na bojišču. Tako da, se jih kar nabere.
  13. Dog

    Napoleon

    Jih je bilo še kar nekaj. Cezar, Hanibal, Karel XII, jih je za celo stran.
  14. Dog

    Vojna tretjega sveta

    Nobene (globalne) vojne ni bilo zaradi nukic. Če ne bi bilo slednjih, bi imeli Red Alert v real lajfu.
  15. Dog

    Vojna tretjega sveta

    In kako lahko NATO aliansa moralizira komurkoli, dokler ne pomete pred svojim pragom? Kaj je osnova za to?
  16. Dog

    Vojna tretjega sveta

    Takrat je bil aktualen S-75, še Juga je imela tole. Wikipedia pa pravi, da so jenkiji izgubili 10k letalnikov, fucking hell. "In total, the United States military lost in Vietnam almost 10,000 aircraft, helicopters and UAVs (3,744 planes,[3] 5,607 helicopters[2] and 578 UAVs[1] )."
  17. Dog

    Star Wars

    Ravno danes so končali snemanje druge sezone. Andor je tudi meni vrhunski, top top top.
  18. Dog

    Poor Things.

    Šel naključno gledat ta biser in nisem bil razočaran. Nekakšna zmes Ostržka, Frankensteina in Alice v čudežni deželi, vse skupaj pa konkretno zasoljeno s steam punkom. Emma Stone je skoraj neprepoznavna. Imdb pravi 8.4 . Priporočam.
  19. Ampak tako je štartala tudi FNRJ, glavni izvoz v začetnih letih je bil les. Ampak ja, kaperam. Težko si predstavljam scenarij, v katerem bi Slovenija po ww2 clusterfucku prišla bolje čez, kot pa pod partizani in partijo. Najmanj slaba alternativa (med zelo slabimi). Ker če odstranimo partizane kot nek relavanten faktor, dobimo dva scenarija: Končamo pod Sovjeti. Slednji ne bi cincali s Sremskim frontom 2040345645 let kot partizani, ampak bi ga prebili en dva tri, posledično vprašanje če ne bi prišli do Trsta hitreje kot titovci. Slovenija dobi svojo republiko, isto kot v Jugi, vendar je represija dosti bolj zajebana. Bi pa po osamosvojitvi prelevala bolj desna politika, kar dandanes Slovenija obupno potrebuje (sploh ekonomsko gledano). V tem scenariju tudi zelo verjetno ne pride do 10 dnevne vojne. Druga varianta pravi, da pademo skupaj s Hrvati pod zahod, vendar dvomim da bi v tem primeru dobili primorsko. Pač "jači tlači" s strani Italijanov. Danes bi bili za tretjino manjši, gospodarsko pa slabši, zaradi pomanjkanje notranjega trga (nema juge) in pa splošne konkurečnosti zahodne Evrope. Tako da ja, Jugoslavija pod komunisti je bila še najmanj slaba izbira, tako gospodarsko kot kulturno. Je pa za moje pojme miselnost nazadovala. Posledično je danes Slovenec finančno in politično nepismen, kar se vedno zgodi v totalitarnih sistem, tudi ta mehkih.
  20. Do tegale bi verjetno prišlo tudi brez komunizma. Obdobje od 1991 do 2000 pa lahko definitvno označimo kot zamujeno priložnost, sploh ko pogledaš kje je danes bivši vzhodni blok.
  21. Dog

    Vojna tretjega sveta

    Posipam se s pepelom, nisem naredil domače naloge. Thx za obrazložitev.
×
×
  • Ustvari novo...