Skoči na vsebino

Dog

Rumeni jak
 • Število vsebin

  143
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves med gmajno

153 Tabornik

Več o članu Dog

 • Butast stavek
  ne loči razlike med pomelom in kumkvatom. Niti v riti.

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 481 vohunjenj
 1. Dokler je desnica pod trdo roko SajVesteKoga, ne gre noben v kurac.
 2. Dog

  Vojna tretjega sveta

  Ta je malce huda. Imaš kak vir?
 3. Dog

  Vojna tretjega sveta

  Rusija je sila že zaradi ogromno železja, ki ji je ostalo iz sovjetskih časov. Da nukic ne omenjam. Je pa veliki fail ta invazija. In logistično in plansko, čisto kockanje.
 4. Dog

  Vojna tretjega sveta

  Se komu sploh sanja, če obstaja kakšen racionalen razlog za invazijo? Recimo, v kontekstu neke globalne strategije? Itak ma Rusija nukice, lahko je vsaka država ki jo obdaja v NATU, ne igra neke vloge. So se bali kake barvne revolucije znotraj svojih mej? Ali se gre za kak "Peter Veliki" kompleks s strani Putina? Koji k**** so sploh šli v Ukrajino? A je sploh kak globji strateški smisel? Jaz se ga ne morem domislit. Ker če se gre zgolj za rusko manjšino, bi lahko veliko več naredili z zunanjo politiko, pa prek združenih narodov, kot pa s tem failom od vojne.
 5. Dog

  Vojna tretjega sveta

  Mogoče nimajo cirka 200 županov, pa podobnih neumnosti. Pa mogoče kapirajo, da kapitalizem ni sploh slab, če je implementiran dobro, in da ni vsak SP mehanik zlobni kapitalist, ki ne plačuje svoj delež (čeprav nima regresa, plačanega dopusta, plačane bolniške, možnost uveljavitev vzdrževanje družinskih članov, itd). Mogoče je tudi manj korupcije. Glede na to da imajo povprečno neto plačo 1100€, pa iz kake bede so štartali, nekaj že počnejo prav.
 6. Dog

  Vojna tretjega sveta

  Poljaki, če izvzameš jedrske konice, bi v bližnji prihodnosti komot zbrcala Rusom rito. Proizvajali bodo K2 Black Pantherje iz Južne koreje, trenutno verjetno najboljši tank na svetu, in to 820 njih. Kupili bodo shitload Abramsov (cirka 400 komadov), Leopardov 2 majo čez 200, pa še cel kup t72 lastne proizvodnje iz cajta komunjizmja, ki so za silo še vedno proper tanki. Veliko stvari, ki jih bodo nabavili, bodo sami proizvedli (po licenci), se pravi da bo dost keša ostalo v državi, ala Juga variante. Artiljerije spet shitload, brezveze sploh naštevati. Lovcev majo pa tudi neki. Cirka 30 Mig29. 48 F 16. Prihaja 32 f35. Pa še 50 korejskih t50, ki je sicer bolj light multirole, ampak vsen, za ownat ruse bi očitno blo dovolj . Rusi majo zaostalo vojaško doktrino, naborništvo, get the fuck out of here. Ne morejo neke koruptivne sirotinjske Ukrajine pokorit, ob Poljakih ne bi meli za burek.
 7. Dog

  Star Wars

  Meni je Star Wars res kul, kljub zelo nihajoči kvaliteti. Originalna trilogija je mela fenomenalno vzdušje, sploh od V naprej, neka teže preteklosti se čuti ob vsakem koraku in dodajo mistiko. Prequeli so milo rčeno zelo okorni filmi (mogoče Revenge of the Sith niti ne toliko), ampak spet, imajo neko dušo. The Clone Wars sploh ogromno doda in nekako tudi odreši prequele. Pa ligthsaber mi je najboljše fantasy orožja evah. Ni pa Star Wars recimo LOTR, ki je za moje pojme skoraj perfektna trilogija.
 8. Dog

  Star Wars

  Sequel trilogija je bruh in obup. Sej prequeli tud niso višek filmske umetnosti, ampak imajo neko dušo, strast. Sequel so čista plastika, Marvel wannabeji. To kako so izmaličili Lukca je grozno. Model je videl dobro v Darth Vaderju, ampak buhu, mel je gadan filing glede nečaka in zgolj zato ga je hotel umoriti v spanju. Mislm, what the fuck?!? Kdo piše ta sranja? Za Everywhere all at once, okej, ampak ostala dva pa ne prideta blizu original Star Warsem IMO. Glede serij se pa kar strinjam s teboj, sicer moram pogledati se Better call Saul, dosti folka pravi da je boljša od Breaking Bada.
 9. Dog

  Star Wars

  Katere nove stvari, do share. Jaz vidim samo remejke, pa molzenje eno ta istih kravic.
 10. Dog

  Star Wars

  Se strinjam. Je pa lukov razčefuk droidov obliž na rano, ki jo je povzročil the last jedi, in kot tak fajn sede.
 11. Dog

  Vojna tretjega sveta

  https://www.rtvslo.si/svet/evropa/mednarodno-kazensko-sodisce-izdalo-nalog-za-aretacijo-ruskega-predsednika-putina/661628
 12. Dog

  Star Wars

  Men so nanizanke kul, The Clone Wars sem ful rad gledal in nekatere epizode so mi prav vtisnjene v spomin. Pri Mandu mi je pač narativa čist prazna. So pa posamezni deli so ful vredu, Luke proti robotom scena je bla woho.
 13. Dog

  Star Wars

  + world build. Od kostumov do lokacij, prvič da Star Wars ne deluje "pravljično" + imperij je faking sposoben in zlovešč, ne zgolj klasični bad guyi za simpeltone. + kul liki, ogromno sivine + ko je akcija, je akcija z razlogom, oz služi zgodbi, ne zgolj "bum tresk žvajz" + kljub počasnosti narative se ogromno zgodi, ne kot pri Mandalorianu, pri katerem je kar brutalno kolk praznine je v zgodbi + vizualno je ful lepa serija, ne deluje pa plastično kot recimo Rings of Power Edini minus je mogoče malce prepočasen tempo.
 14. Mogoče se motim, ampak ni Slovenija med najbolj egalitarnimi državami na svetu? Mislim da sem nekje zasledil ta podatek, ampak se mi ga ta trenutek ne da brskat. Pač, najmanj 60% ljudi v Sloveniji je močni srednji sloj in najbolj bodo udarili po njih. Ker spet pridemo do tega, kdo je bogat? A nekdo ki ima 3000€ neto? Men se to ne zdi neko hardcore bogatstvo. Poleg tega, svaka čast sirotinji, ampak kompetentni ustvarjajo kapital s katerim se napaja državni aparat in sociala. In če slednjim zvežeš roke in pričakuješ da bo deliveral iste rezultate, sori, ne bo. Ali bo šel kam drugam, ali bo posloval bistveno težje, ali pa (najbolj tragično) sploh ne bo začel posla; si bo najdel nek šihtek in po njem čamil na piru s kolegi. Oz, mu bo Golob zrihtal službo v javni upravi. Se strinjam da je treba najti neko zlato sredino (Us of A sistem je brutalen), ampak mislim da je Slovenija že zdaj kar okej kar se balansiranje tiče, ni treba še bolj pritisniti kapital ali premoženje. Kolega je bil na sociali, po faksu, kako leto. In to kljub temu da je takrat živel doma, pri starših, ki so mu še žepnino dajali. Iz sociala keša si je kupil takrat Iphone 6ko, ki je pravkar prišel ven. Argument: "Sej ko bom delal, bom pa pač nazaj dajal v sistemda, fair game." V take pizdarije gre keš. To povečavanje davkov je res zgolj jebanje v glavo in pa masturbacija na lastno fejk plemenitost, mogoče celo mentalna kompenzacija za lastno pasivo. Spet. Ni črno-belo, se strinjam. Ampak Slovenija tud ni nek faking Afganistan, kjer ljudje jedo krompirjeve olupke. In marsikateri problem bi se dal enostavno rešiti z več kapitalizma, ne več birokracije.
 15. But why? Sej si plačal več davkov ko si pač kupil/zgradil graščino (več kot nekdo, ki je dal za flet). Če gledaš drugemu v krožnik, glej zato da se prepričaš da nima premalo, ne da nima preveč. Slednje te ne briga, če je zasluženo na pošten način. Davkov je absurdno preveč, idiotske birokracije pa še več. Sploh pa ne kaperam kako lahko komu dogaja to, da gredo davki gor? Verjetno se res gre za neko obliko zavisti, zakamuflirano v fejk altruizem za ljudske množice. Kao, meni in podobnim ni do Utopije, ker smo preveč pohlepni. Ja, to bo to. Ta vlada je razočaranje. Jebiga. Krivec za stanje je čelavi SDSovec, ki noče razumeti, da ga nihče ne mara (z razlogi). Ker Slovenija obupno potrebuje kontrautež levi politični struji, ker slednji so čisto preveč prepotentni (spet - ker so lahko, thx Janez, največji adult levičarjev).
×
×
 • Ustvari novo...