Skoči na vsebino

tomzzi

Rumeni jak
  • Število vsebin

    370
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od tomzzi

  1. Luft ja. Termalne blazinice so dost debele ja. Stika je zelo malo. Kot pravim je tudi če je hladilno rebro do konca zategnjeno še vedno nekaj lufta, da se komot ob pritisku prsta premakne rahlo dol. Pod kotom je težko slikat saj je matična trenutno že v ohišju. Ni pa še vse sestavljeno, ker čakam na hladilnik CPU. Bom probal kakšen gif naredit ali uploadat kratek video.
  2. Evo dobil sem MSI Mag Tomahawk Z790 DDR 5. Moram rečt, da mi je nekaj sumljivo že v štartu. Hladilniki za m.2 imajo luft. Že ko sem jo vzel iz vrečke so imeli veliko lufta na dotik. Imam 3 m.2 ssdje. Ko sem jih montiral imajo hladilniki še vedno luft. A je to normalno? Z roko jih lahko še vedno rahlo privzdignem. Tudi če so vijaki zategnjeni do konca. Se mi ne zdi normalno in imam pomisleke glede kvalitete MSI. Plata ni bila poceni in me seveda tole moti.
  3. tomzzi

    Xiaomi

    Evo včeraj naredil factory reset. Po ponovnem zagonu in primarni nastavitvi se je še zaklepal, ugašal ekran. Danes pa ko sem dokončno namestil vse aplikacije in uporabljal telefon cel dan spet noče v mirovanje oziroma ne izklopi ekrana. Sumim na kakšno aplikacijo. Čeprav dvomim, ker na telefonu nimam navlake oziroma je aplikacij enako ali celo manj. Očitno je nekaj z updatom. Edit: Nisem edini. Očitno po tem updatu odpove screen time out takoj ko zaženeš Android auto. Po restartu telefona deluje dokaj normalno.
  4. tomzzi

    Xiaomi

    Ja sigurno. Sem probal že izklopit always on display, ker sem posumil na aod. Nastavit time out na 15s, 30s, 1 minuto. Dejansko ne izklopi ekrana. Tudi na zaklenjenem zaslonu ostane ekran vklopljen če ga ne ročno izklopim s pritiskom stranske tipke za vklop/izklop.
  5. tomzzi

    Xiaomi

    Imam 12T. Do sedaj je deloval normalno oziroma bolje kot prejšji S20FE. Nobenih problemov razen glupega auto brightnessa. Par dni nazaj sem prejel update. Sedaj pa se ekran po 15 ali 30 sec ne izklopi oziroma se telefon ne zaklene več samodejno. Kaj je lahko vzrok? Kakšna aplikacija? Je bil pa dokaj "velik" update. Čez 5gb. Nisem naredil factory reseta. A probam ponastavit? Je že kdo imel tak problem?
  6. Kot pravim so diski že stari in so dali nekaj tb čez. Nobena stvar ni pa večna.
  7. Jaz uporabljam samo Cruical ssdje. Edin eden Samsungov m.2 500gb mi je za sistemski disk. Ostalo je vse Cruical (3x 1tb). Sem jih selil iz prejšnjega sistema. Pa jih bom verjetno spet uporabil v novem sistemu katerega še naročam. Čeprav mi je sedaj health dveh že padel na okrog 93%. Je to že kritično? Oziroma kdaj je dobro zamenjati diske? Ko health pade pod koliko procentov? Sicer pa nobenih problemov s temi diski.
  8. Hja se je treba sprijazniti, da so šle cene gor. Kje so časi ko si dobro plato dobil za 200-250€. Bom verjetno kar MSI ali Gigabyte vzel za okrog 300€.
  9. A je ASUS ROG Strix Z790-H Gaming vredna 360€?
  10. Ok potem verjetno z Z790 Tomahawk ne morem zgrešit?
  11. Grafa bo zaenkrat XFX 6800XT. Modularne gledam. Saj verjetno bom kar 850W vzel ja. Hvala. Kaj pa glede matične? Gigabyte imam sedaj in je bila dokaj ok. Bios je pa tako tako. Asus, MSI?
  12. Katero plato (z790) za i5 13600k in kater nizek RAM. Verjetno je 5600 ok? Plata naj bo do 300€. Kater napajalnik 850 ali 1000w?
  13. A je hotspot temperatura 90-95c normalna za Sapphire 6700?
  14. Thnx. Vidiš ko ne spremljam več tako pogosto. Sploh nisem več na tekočem. Kdaj pa je kaj predvidena nova arhitektura? Ker verjetno se mi trenutno ne splača menjat i7 9700K za novega a ne? Edit: vidim, da pozno drugo leto. Bomo vidli kaj bo Raptor Lake-S pokazal.
  15. Torej za ne več kot eno spodobno matično ali procesor. Saj več tudi dobil ne bi. Saj drugače je verjetno še vedno zelo ok procesor a ne? Drugače imam noter še 6800 XT. Mislil sem menjati vse razen grafične pa ne vem če bi. Kdaj pride nova generacija Intelovih?
  16. Mogoče kdo ve koliko bi bil vreden tale istem? - Phanteks P400A - Gigabyte Z390 Aorus Elite - Intel Core i7-9700K - G.Skill TridentZ RGB 32GB (4x8) - Crucial P2 500GB M.2 Nvme - Corsair RM750i - Noctua NHU12s Brez grafične. Ohišje je brez original ventilatorjev. Spredaj sta dva 140 Noctua Chromax in zadaj eden 120 Be Quiet. Ohišje ima malce zdelan zgornjo mrežico. Pa spredaj je majhna udrtina od stola. Kaj mislite koliko je vredno?
  17. Je bila nalepka ja. Na enem od 4 vijakov ki pritiskajo na gpu. Ne morem verjet, da to še delajo. Drugače ni problem odprt. Priporočam pa, da se jo prej malo "zalaufa" da zaradi vročine malce popusti pasta. Sicer pa se že če se pasta zamenja nekaj pozna. Ko pa še nove pade vržeš gor se pa itak še več pozna. Sploh na memory.
  18. Je tudi pomembno kako je zamišljeno ohišje. Ni vse samo v ventilatorjih. Tudi če prestaviš ventilatorje v drugo ohišje ne boš imel enake glasnosti. Torej ja tudi od samega ohišja je odvisno koliko prepušča zvok. Define odpade saj ima omejen pretok zraka. Imel sem R5. Odlično ohišje a preveč zaprto. Očitno bo Pure Base 500FX. Čeprav me še vedno mika 216.
  19. Katero je pač tudi glasno. Design je vrhunski. To je res. Mi pa design ne pomeni velik če imam kišto pod mizo (sicer dvignjeno od tal).
  20. Meshify Compact 2 odpade. Sicer so Fractal ohišja odlična. Sem imel v preteklosti vsaj dva njihova ohišja. Vse top. Se pa vse bolj nagibam k Pure Base 500fx. Čeprav ima dve pomanjkljivosti. To je način pritrditve "šajbe" in pa kratki velcro trakci zadaj oziroma na splošno slabši cable management od 216.
  21. Lancool 216 ali BeQuiet Pure Base 500fx? BeQuiet je nekaj dražji a verjetno tudi tišji. Kaj bi vzeli? Mogoče kaj tretjega za nov sistem? Do 150€.
  22. Se spomnite časov ko so na veliko prodajal aftermarket hladilnike za gpu? Arctic? 😀 No eni so premladi tukaj, da bi vedeli.
  23. No če to spremljaš že leta potem veš zakaj se menjajo paste in padi. Jaz se z računalniki ukvarjam že 30 let. Sem še iz časov ko smo uporabljali DOS in bež tipkovnice. Še miške so bile redkost. To ni pogosto. To je res. Redko kdo bo šel odpirati grafe. So pa izjeme. Med njimi sem tudi jaz, ker pač imam izkušnje. Kot sem zapisal se to ne odpira kar tako ampak samo z razlogom. Če je nek problem ga bom tudi rešil. Če ne bi bilo problema potem tudi grafe ne bi odpiral. To je jasno. Ne boš verjel ampak sem tudi že našel popolnoma zasušene paste pod hladilniki. Zakaj bi bile grafične izjema? Spraševal sem pa zato, ker sem malo "out" s tem in nisem več tako na tekočem kot sem bil včasih. Včasih sem prebral vsako računalniško revijo. Tako slovenske kot tuje in sem bil z vsem na tekočem. Pogrešam Jokerja. Sedaj pa se mi ne da več spremljati niti ni več toliko časa.
×
×
  • Ustvari novo...