Skoči na vsebino

Henrik

Vesoljc
 • Število vsebin

  129
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

50 Jezus

Več o članu Henrik

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Henrik

  COVID-19

  Novi srednji vek, v 21. stoletju pol? GG EZ.
 2. Henrik

  COVID-19

  Se vidi da je tvoja objava samo navadna pikra pripomba, si pač zguba, s katero se ne bom več daljej ubadal. Napi sal bom samo to: Glej, vsaka bolezen pusti posledice in to smo videli na SARS-u leta 2002, da še več let po prebolitvi nosijo posledice in niso šli na prejšnjo raven. https://www.nature.com/articles/s41413-020-0084-5 - ČLanek o skupini obolelih po SARS-u. Za SARS-CoV-2 so tudi posledice. Zdaj vprašanje koliko je takšen delež, a ko imaš milijone okuženih bo logično tudi nastal večji delež kroničnih bolnikov, čisto drugače kot če bi imel le 1 tisoč obolelih. Zato zagovarjam to, da se prepreči nekontrolirano širjenje, saj v končni fazi to tudi pomeni da bo manjša populacija okužena in bo manj novih kroničnih bolnikov. To je samo v naše dobro. Odgovor si dobil, ostalo pa se znajdi kot veš in znaš, no saj te itak to ne briga. TEbi je važno samo da provociraš folk in se počutiš v slogu "Feels good, man". Take sorte človki ste zame samo obvoz. Zato ti zadnjič odgovarjam, v prihodnje bom samo tvoje objave obvozil in bomo vsi zadovoljni. Adios
 3. Henrik

  COVID-19

  @hordak https://www.bbc.com/news/world-asia-india-53576653 Realna številka okuženih je itak večja + dodaj to, da je prebivalstvo v Indiji mlado. Mediana starosti v Indiji je 26,8 let. To pomeni blažji potek covid-19 in manjšo smrtnost. https://www.statista.com/statistics/254469/median-age-of-the-population-in-india/ Je pa tako, da se vseeno št. mrtvih zaradi koronavirusa v Indiji postopoma povečuje, ravno 2 dneva nazaj je prebilo 1 tisoč mrtvih v enem dnevu in ne kaže opaznega umirjanja ali da bi doseglo vrh. Indija bo še dolgo časa večje žarišče, če dodaš to da tam živi 1,3 milijarde ljudi.
 4. Henrik

  ZDA vs Evropa

  Nisem presenečen, realno je več smrti zaradi pljučnice kot posledica COVID-19. Realno v bistvu ne bomo nikoli imeli natančne številke umrli zaradi covid-19. So pa statistični trendi smrti zadnjih 5 let in z letom 2020 dobra osnova za primerjavo. in v več mestih po vsem svetu so zaznali občutno povečanje št. smrti napram prejšnjim letom. Tega ne moreš nikakor skriti.
 5. Henrik

  Upload

  Pogledal dva dela, kaj vem. Men je solidna za lahkoten ogled tv serije. Niti ne razmišljam dosti o kvaliteti, fotografiji in postavitvah .
 6. Henrik

  Vesolje

  Saj to mi je pri Muskovem starlinku bizarno, ker bi več baznih postaj 5G zadevo dosti ceneje in bolje rešilo brez da bi uničil nočno nebo s temi črtami... Nočem gledat prihodnosti, ko bom hotel opazovati zvezde in bo nočno nebo zgledalo takole: Praktično pol nima nobenega smisla uživat v opazovanju zvezd, če veš da boš dobil celi kup teh motenj spredovov starlink satelitov. Da o Kesslerjevem sindromu ne govorimo, ko bo čedalje več teh objektov povečalo rizik za hudo nesrečo in s tem kaskado satelitov ter pahnilo napredek človeštva par desetletij nazaj, ker ne bo več možno GPS satelitov utiriti.
 7. Henrik

  Upload

  Leto 2020: Protokol se ni uresničil, dobli smo pa Tv serijo - Upload (2020)
 8. Henrik

  COVID-19

  @Assembly75 Neke veze nima, ampak ta slikanica je pa res črno-bel pogled na kompleksnost naše civilizacije in vrste. Pa navaden ludizem, vsi proti tehnološkem napredku. A se sploh take budale ne zavedajo, kako težko in bedno življenje poljedelcev in živinorejcev je bilo v preteklosti s kratko življ. dobo in visoko smrtnostjo. In taki okrog širijo to sranje na portalih in dobivajo kup somišljenikov, sploh se ne zavedajo da stvari niso tako enostavne. Če se vrnemo v njihovo fantazijo bo moralo umreti 6,7 milijard ljudi, ker ekološko kmetovanje ni sposobno prehraniti toliko populacije, ne brez cene uničevanja habitatov. (ekološko kmetijstvo je nizko produktivno proti moderni agrikulturi in terja več površine za isto količino pridelka.).
 9. Tale je pa res pravi primerek genius meme In čisto nič ni profitiral od tega. Generira elektriko s sončnimi paneli, a hkrati je porablja dosti za hlajenje hiše s klimo napravo. Draga šola ni kaj. Pa fino, da imate drevesa, ki vam delajo senco na objekt.
 10. Henrik

  COVID-19

  To postaja že smešno. Daj, reši si svoj problem in me daj na ignore listo, pa ne boš več videl mojih objav. Tvoj mehurček bo tako s tem pomirjen in nedotaknjen. Če imaš problem, uporabi rešitev, ki ti je na voljo. S tem dejanjem boš vsem ostalim naredil uslugo. pa lep Lp
 11. Če koga zanima branje o tej tematiki, sta na voljo dva članka, ki obravnavata ta problem povečenega povpraševanj po klima napravah in vse večjem deležu energije namenjenem za hlajenje. Trenutno je 10 % energije po svetu namenjene za klima naprave, leta 2050 pa bo ta delež narasel e že na 30 %. https://www.iea.org/reports/the-future-of-cooling - IEA poročilo, ki kaže kakšni bodo trendi. https://www.theverge.com/2017/9/14/16290934/india-air-conditioner-cooler-design-climate-change-cept-symphony - Situacija v Indiji. Spodnji članek je meni zanimiv, nisem si predstavljal, da imajo tam vse več klimatskih naprav. A glede na to, kakšne temperature imajo tam pred monsunom nisem presenečen in samo še bolj vroče bo v prihodnosti. S tem pa vedno več klimatskih naprav in povpraševanja po el. energiji, več premogovnikov, več emisij, in morda tudi malo več toplote s tem pa tudi več hlajenja. Zanka je tako sklenjena, kar ironično a ne. Kako je pri vas glede klima naprav, porabite dosti elektrike za hlajenje stanovanj. Pri meni ni klima naprave, je hiša odlično izolirana. Edino prezračim zjutraj in zvečer in to je vsa umetnost. Živim na podeželskem koncu, kjer je tudi manj dodatne toplote. Čisto drugače je bilo, ko sem živel v mestnem okolišu in je bil vročinski val takrat. STanovanje pa brez klima naprave. Najbolj smotano obdobje, kar sem ga imel, nikakor se ni dalo ohladiti, ker so bili tudi večeri in jutra vroči. Tu postane res klima nujno zlo.
 12. Henrik

  COVID-19

  Ti si pa res en patron, a ne. Še dobro da taki kot si ti niste na pomembnih funkcijah, ker bi našo državo spravili v scenarij, kot ga imajo Američani zaradi TRUMPtarda in še na to bi bil ponosen. Pa poglej statistiko in ekonomsko škodo, ki jo imajo, ker palamudijo brez strategije. Kitajska na drugi strani pa ima zadeve pod kontrolo in s tem manjšo ekonomsko škodo. Naši so izvršili stroge ukrepe, ker je bila izredna situacija in je bil drag špas. Tega ne bodo ponovili, ker je stroga karantena predraga in ekonomsko uničujoča. Zato pa promovirajo maske, distanco in razkužila. V izrednih primerih bodo uvedli karanteno za lokalna večja žarišča. Samo trenutno po tem ni potrebe, ker je stvar v Sloveniji zaenkrat pod nadzorom. Ma kakšna odrešitev. Meni se gre samo za to, da bi bilo življenje čimbolj normalno in to se doseže s čimbolj kontroliranim številom primerov na dan.. Če zvenim kot bot, to ni moj problem. Dejansko je problem izključno samo en - Ti. Namreč še vedno si v fazi zanikanja in nezmožnosti sprejetja dejstva da živiš v novem drugačnem svetu v katerem je imenovalec - SARS CoV-2. To te tako očitno boli, da vsakega, ki zagovarja osnovne ukrepe označiš za paničarja in pozivaš k bananju.
 13. Henrik

  COVID-19

  Ne razumeš, kaj ti hočem povedati, a ne. Gse zato, da je pri tem nalezljivem virusu ključno to, da se dosledno izvaja nadzor in kontrolo, da se žarišča čimprej omeji. Če ni nobenga nadzora dobiš preobremenejne zdr. sisteme in posledično več mrtvih ter kroničnih bolnikov v nastajanju. To je čista matematika in nič drugega.
 14. Henrik

  COVID-19

  Kot je že Bainit pojasnil. en okužen otrok in se razširi na cel razred. Razred pa je 20-30 otrok. Ti imajo svoje starše, prenesejo na starše in sorojence. Ti pa naprej na delovno mesto, kolege, prijatleje, lastne starše (stari starši). In imaš novo večje žarišče. Otrokom v večini ne bo, kroničnim bolnim staršem in še predvsem starim staršem pa bo to lahko smrtna obsodba ali začetek še hujšega kroničnega stanja, iz katerega se ne vrnejo več na prvotno raven. Vsi govorijo o smrtnosti, ki je 0,5 - 1 %, ampak pozabljajo da je to samo ena posledica tega virusa, kaj pa so tole: - srčne kapi - izguba vonja in okusa, ki traja več tednov ali celo mesecev da se vrne nazaj - težave z možgani in živčnim sistemom - težave s pljuči, sence, luknje, zmanjšana pljučna kapaciteta - težave s prebavnim traktom - težave s plodnostjo Že za SARS (iz 2002) je bilo veliko poročil o posledicah, pa je bilo takrat globalno 8 tisoč okuženih. Zdaj pa pomnoži to z večkratnikom. Večini ne bo nič, ampak a si sploh želimo več milijonov novih kroničnih bolnikov, ki bo vplivalo na produktivnost prebivalstva in povečano porabo zdravil za lajšanje kroničega stanja? Že zaradi tega je bolje, da se virus nadzoruje in prepreči da bi nekontrolirano okužil večjo populacijo. V Sloveniji imamo že zdaj veliko ljudi, ki spadajo pod rizično skupino in bodo imeli hujše posledice. Preprečevanje in nadzor sta cenejši opciji kot pa sanacija posledic.
 15. Pozdravljeni, trenutno nimam pripomb na forum. A moram pa pohvaliti, da stega tako naštimali, da sem se navadil, da sploh ne opazim več razlike med prejšnjim. Tako se dela nadgradnje forumov, da človek sploh ne pogreša stare različice in objokuje izginotje le-te.
×
×
 • Ustvari novo...