Skoči na vsebino

Henrik

Vesoljc
 • Število vsebin

  222
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

91 Jogurt

Več o članu Henrik

 • Butast stavek
  je ravnokar kraljevsko prdnil.

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Henrik

  COVID-19

  Ta tema je polna ljudi, ki podcenjujejo koronavirus Še dobro, da taki kot vi niste na oblasti, ker bi zdajšnjo situacijo spravili iz dežja pod kap. Nekako Švedska na steroidih, ko bi se nekontrolirano virus širil in bi tako zabasal zdr. kapacitete, da bi vse klecnilo. S tem pa bi bila smrtnost še bolj drastično višja kot je zdaj. Nisem presenečen nad vašimi odgovori, ampak hej, vi boste travme delali zaradi cepiva. Jaz bom pa samo zamahnil z roko in se šel cepiti lepo s pfitzer-biontech cepivom. 2 milijona Izraelcev so cepili s tem cepivom do danes in resnejših str. učinkov je bilo pod 100 primerov. Za razliko od virusa, ki je terjal 3846 Izraelcev je cepivo občutno boljša opcija. S tem da že zdaj prinaša zmanjšano širjenje virusa. Ko bodo pa dosegli 70 % precepljenost in to z obema dozama pa bo učinek zelo zaznaven. Vir: https://www.ynetnews.com/health_science/article/SyUu1N2CP Boste videli da bo Izrael prva država na tem svetu, ki bo najbolje šla skozi leto 2021, medtem pa bodo v državah s preveč anti-cepilskimi bedaki imeli stalno izbruhe epidemij in dodatne nepotrebne stroške.
 2. Henrik

  COVID-19

  Podpiram! Prav užival bom, ko se raznorazni anticepilci ne bodo smeli premikat po Evropi, ampak bodo obtičali v lastni državi. To ali pa se kar naj lepo cepijo Korona je naredila preveč socialne in ekonomske škode, da bi lahko tolerirali ponovitev jesensko-zimskega vala v letu 2021. 2020 je bil zadosti smrtonosen. Nočem več ponovitve te bliskovite epidemije.
 3. Henrik

  COVID-19

  Toliko o naravni čredni imunosti, ki traja dalj časa. https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/hopes-herd-immunity-wane-manaus-city-declares-state-emergency Tako kot sem že dolgo vedel glede na poročila zadnjih mesecev iz vsega sveta. Imunost je kratkotrajna. Ta primer ne bo osamljen in to je še en dokaz več, da je program cepljenja zelo nujen. Nasprotovanje cepljenju bo prinašalo še več nepotrebnih žrtev.
 4. Henrik

  COVID-19

  Glede unega videoposnetka, sam da vam pokažem Captaina. https://9gag.com/gag/aqj4P7P Captain here: In Quebec, people in "Red Zones" were not allowed to have familly members over for the holidays. Only people who live alone were allowed to visit into the "bubble" of another home. If you break the rules and are caught by the cops, they normally tell you to stop breaking the rules and go home. If you refuse, they will physically remove you and give you a $1500 fine. *Flies away... Kdor krši pravila bo pač dobil posledice in v tem primeru ta ravs ter kazen sta čisto na mestu. SAj na tem videu se vidi da je to družina enih čapacev, ki mislijo da vedo več od vseh ostalih in se lahko požvižga na pravila.
 5. Henrik

  The Expanse

  Nov, peti del zunaj Pogledal, še en dober del, ni presežek, ampak gledljivo in 46 minut mine kot bi trenil.
 6. Henrik

  COVID-19

  Saj, propaganda in laži ter manjko transparentnosti. Že ko so Rusi lansirali to njihovo cepivo in preskočili ključno tretjo fazo in kasnejše sem si rekel: Ni variante, da sprejmem to rusko cepivo, pa če mi plačajo. Kitajskega pa še manj. Tole s prikrojenimi številkami smrti pa sem že pred meseci bral članek, kjer je bil tudi omenjen ta ruski statistik in mi je bilo že takrat jasno, da ruske številke smrti niso točne. To priznanje pa je vse potrdilo. In če so lagali glede teh številk, kako naj pol zaupaš ruskemu cepivu ali drugim stvarem, ki jih rusi producirajo. Nikakor, še manj jim zaupam kot v cepiva američanov in angležev, slednja so šla skozi vse faze in so jih potestirali po dolgem in počez. Tu je več transparentnosti kot pri ruskem cepivu in propagandi. Bogsivedi kakšne stranske učinke imajo že tam, ker rusko cepivo temelji na drugi osnovi kot od piftzerja in moderne (mRNK), od AstraZenece pa je podobno ruskemu, z manjšim deležem zaščite (ne prime pri večjem %) in verjetno z več str. učinki.
 7. Henrik

  Star Trek

  In pa za Amazon, ki je rešil the Expanse pred prekinitvijo. Sam na žalost bo Expanse imel le še eno sezono (6) in potem gre na pavzo do nadaljnega. Je problem nastal z igralcem ,ki je v vlogi Alexa zaradi obtožb seksualnega nadlegovanja.
 8. Henrik

  Star Trek

  @Ascender Morda to, ker je sci-fi serij prgišče in potem vzameš kar ti je dano na voljo. no saj jaz bom samo še ta dva dela pogledal in konec. 11. del 3. sezone je bila točka preobrata glede te serije in upanja da bi bilo kaj boljše.
 9. Henrik

  Star Trek

  Žal, jaz bom raje pogledal komplet DS9 serijo večkrat v življenju kot pa da grem še 1x skozi bilokatero sezono Discoverya ali Picarda. Ne moreš verjeti, kako je kvaliteta "čeških" igralcev v DS9 neprimerno boljša kot pa kvaliteta teh igralcev v Discoveryu. Edino efekti so bolj starinski, ampak point star treka ni bil bam bam, flash, flash, lens flares, boom boom, temveč da se pristopi k reševanju problema brez nepotrebne pretirane akcije in mary sue likov, ki rešijo dan. Expanse je dokaz, da se da narediti kvalitetno serijo dolgo 13 epizod na sezono, če le imaš prave pisce (nov primeru expanse je itak knjižna serija) a v primeru ST pa je obsežna lore baza iz katere bi lahko naredili zanimive nove štorije. A pri ST se ne gre za kvalitetno podajanje štorije in razvoj likov, ampak za forsiranje LGBTQWHATEVA agende na škodo kohezije in razvoja serije ter likov. Sploh pa bi lahko konkretno reducirali screentime Burnhamove, ker je nadležno da se zanemarja ostale like in njihovo preteklo/prihodnje ozadje. Kot je že en napisal je od vseh likov najboljši Saru, tu dejansko prav spremljamo razvoj od podrejenega in prestrašenega člana posadke te ladje do kapitana, ki ima tudi svoje momente šibkosti (skrbi ga za Kelpiane) a on je še vedno naredil manj grehov in škode kot vsi ostali liki, ki so dobili malo posledic. Admiral Federacije pa je tudi meni všečen lik, tak odločen in formalen, samo škoda je, da preveč popušča, v realnost bi bil takšen admiral bolj neizprosen in neusmiljen saj je na kocki preostanek Federacije. Ne bi dovolil da ga ena mary sue ali kak drug volatilen član ogrozi. Potrebe večine imajo prednost pred manjšino. Ma če že bi ta 3 sezono naredili kolikor toliko podobno seriji Andromedi b bil rezultat veliko boljši in bolj zanimiv. Seveda s čimmanj screentime Burnhamove, ko jo forsirajo v vsak drek, res... jebeni producenti in scenaristi. A so Sisko, Picard, Kirk, Archer v vsaki epizodi vse reševali in bili ko mary sue. Kje neki, celotna ekipa je bila tista, ki je prispevala k rešitvi problema ali pa k porazu, odvisno od situacije do situacije. Nič ni popolno. Star trek je res potonil z letom 2009, ko je prišel Abramsov Reboot in ni več upanja, da se to franšizo reši. še par let, desetletij take degeneracije, pa bo franšiza dokončno izgubljena. Mlajše generacije bodo pozabile na ta novi garbage, starejše pa bo(m)do gledale starejše star treke, ki so veliko bolj gledljivi. Novejše post 2009 zadeve pa ločili od starih serij kot slab fanfiction material
 10. Henrik

  Star Trek

  @LorD_D'DooM Se podpišem pod ta komentar. Res je Discovery nizko padel, sem z mukami pogledal zadnjih 6 delov, sem pa tja so bile kakšne svetle izjeme med neakterimi liki, ampak overall je težko gledat to forsiranje in neumne razvoje karakterjev - Burnhamova najbolj izstopa. Za Burn sem res pričakoval da bo nek mastermind v ozadju, ki je hotel s tem narediti premešanje kart in pozicij moči... Pol pa izvem kaj je bil vzrok za the burn v 11 epizodi 3 sezone. Ma sem mislil da bom nekoga počil, tako bolj blesavega razloga the Burna in razvoja pa še ne. Da ne govorim o tem, da Dilitija primanjkuje in da bi morala vsaka civilizacija takrat že desetletja, stoletja prej močneje in konkretneje pristopiti k reševanju tega problema, saj je na kocki ogromno warp civilizacij. Pa že tu je sam plot hole, ko se da warp potovati brez dilitija - Zeframovo prvo plovilo, ki je prebilo warp pogon ni imelo dilitija. Romulanski warbirdi imajo vir energije - umetno kvantno singularnost vir: https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Singularity#Artificial_quantum_singularity Že tle je polno plotholov, ko se vidi da Star trek pišejo tisti, ki se niti ne poglobijo prej v take detajle, da bi bili vsaj kolikor toliko konstitentni. Žalostno kaj so naredili s star trek 3. sezono, zadeva je občutno slabša napram prvi in drugi sezoni. Pa kaj je s Controlom, ker kolikor vem zadeva ni povsem dokončana? No jaz bom pogledal še zadnja 2 dela, ki bosta izšla, pol pa bom s to serijo dokončno končal. Niti ne bom četrte sezone gledal, ker tole je res da ne moreš verjeti kako so zjebali toliko potenciala. Bom pa z navdušenjem gledal nov del serije the Expanse, tu res uživam v vsakem delu. Četrti del 5. sezone je bil fantastičen. The Expanse je proti STD obisk sci-fi paradiža in konsistentnosti razvoja dogodkov ter likov brez forsiranja SJW agende, pa so tam raznorazni primeri LGBT, ampak so narejeni na tak način, da ne vplivajo na samo zgodbo in temu ne dajo velike teže. Štejejo dejanja in poteze likov.
 11. Henrik

  COVID-19

  Saj v bistvu bo to realno edina opcija, da v doglednem času čez poletje precepiš večjo populacijo. Morčku se te Slolvenci ne bodo odpovedali, pa naj stane karkoli, če se je treba cepiti. "So be it". Jaz se takim Slolvencem samo smejim. Otroci
 12. Henrik

  COVID-19

  omenjate KME No jaz sem eden takih, ki redno sprejema samoplačniško vsakih 5 let obnovitveni booster cepivo proti KME. Živim na ruralnem območju, kjer je tudi veliko klopov in ne mislim tvegati posledic KME... Če bi proti boreliji obstajalo cepivo, bi se še cepil, sam žal ni. Razvoj pa je zapleten, ker je to bakterija in ne virus. Zaradi KME pridejo skurjeni možgani in skurjen živčni sistem, pa da rataš invalid. Poznam enega mladinca, ki je v istme letu dobil KME in Borelijo... preživel, ampak ima posledice. Tudi za SARS-CoV-2 se bom cepil, takoj ko bo cepivo na voljo za našo starostno skupino. Prejel bom obe dozi in potem še šel vsako leto booster paket, jebeš ta virus. Rajši se cepim vsako leto in imam mir ter zmanjšano tveganje za težji potek + potovanja v tujino bodo itak pogojena s cepljenjem, v to sem 100 % , tudi za obisk Hrvaške bo isto. Boste videli, da vas bodo Hrčki nafukali s tem odlokom, da morajo vsi tujci imeti cepilno knjižico ali pa bodo dobili 500 ali več evrov kazni. Hrvatje so tak narod, tako da kar računajte na masovno cepljenje slolvenskih turistov, ki bodo hoteli v njihovo gnilo našo.
 13. Henrik

  COVID-19

  66 mrtvih ... res nam ne kaže najbolje ta boj proti koronavirusu
 14. Henrik

  COVID-19

  @nimious - a se delaš norca iz sebe. sploh veš kaj je stran theonion https://en.wikipedia.org/wiki/The_Onion The Onion is an American satirical digital media company and newspaper organization that publishes articles on international, national, and local news. The company is based in Chicago but originated as a weekly print publication on August 29, 1988 in Madison, Wisconsin.
 15. Henrik

  COVID-19

  Facebook pa vse prenese, kot papir a ne. Jaz bi raje to ignoriral sploh ker je objava na FB.
×
×
 • Ustvari novo...