Skoči na vsebino

kROKar

Prostozidar
 • Število vsebin

  78
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

47 Jezus

Več o članu kROKar

 • Stopnja
  je doniral šiROKo z vzROKom na ROKo.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Men se je tole s Pirčevo do včeraj zdelo čist odveč, kar neki jo nabijajo za neke malenkosti zarad kislih kumaric. Pač whateva. Pol pa začne za nazaj spreminjat račune, wtf is wrong with you girl.
 2. Ta neka naša generacija, ki je začela uporabljati forume v 00, še nekako držimo to arhaično stvar gor. Zadnji udarec forumom je naredil Discord, od njega naprej pa res forumov skoraj ni več.
 3. Začetna predpostavka je napačna, JJ sploh ni zaresen desničar, je avtokratski populist. Anti-komunizem, kot temeljni gradnik na katerem sloni program, ni dovolj, da te to postavi v desnico. To vam razloži zakaj se z ne-SDS desničarji lahko konstruktivno pogovarjate.
 4. "Številke so lažne" je nekako slab argument. Ali je v koncentracijskih taboriščih 10.000 ljudi ali miljon, to ni pomembno. Še vedno so in fašizma nikoli ne smeš relativizirati.
 5. Haha https://reporter.si/clanek/slovenija/strankarski-portal-v-sluzbi-neresnic-in-manipulacij-nova24tv-me-je-zamenjala-z-dr-matejem-makarovicem-in-celo-obtozila-korupcije-797379
 6. Dost zgrešena druga polovica grafov, ker ni na prebivalca ali kvadratni kilometer države. Napredek: Drgač pa ja, gre jim super in samo zato, ker smo jih sprejeli v WTO. Stagnacija zahoda zavoljo napredka Kitajske je globalno gledano smiselna. Ampak bo treba biti previden in tu me skrbi, da zahod nima skupne politike glede prihodnosti sodelovanja oz. leechanja.
 7. 200 let nazaj je bila enaka neenakost, če ne slabša, kot sedaj. Amerika/EU se ne sesuva, še veliko večje sranje bo potrebno, da se kaj spremeni:
 8. Mi gre n k. da se večina spletnih debat vedno usmerja v primerjavo z ZDA. Ravno TO je vpliv njihove kulture. To, da gledate njihov news in njihove oddaje, namesto avstrijskih ali francoskih, ki so nam kulturno veliko bolj blizu. To v katero crony capitaliasm smer je ZDA je za nas oddaljena distopoja, gledati na dogajanje pri nas skozi njihove kulturološke oči je totalno brezpredmetno in kontraproduktivno. Mi ne bomo nikoli tam, če pa bomo, bomo pa ravno zaradi te konstantne primerjave z njimi in kulturnega dosega njihovih medijev, ki nam ne da bi se tega zavedali, vodijo diskurz. Torej ne govorit kako jih zavračate, ko pa njihova politična bipolarnost in identity politics štrli iz vaših objav. Na ZDA bi morali gledati kot na nekaj fiktivnega in oddaljenega od naše realnosti. Enako z Venezuelo. Nobene od teh držav ne rabimo kopirati ali se z njimi primerjati.
 9. https://damijan.org/2020/07/27/kako-po-vzoru-slovenskih-zeleznic-iz-rtv-slovenija-narediti-paradnega-konja/ Zadel.
 10. Po mojih izkušnjah so najbolj sprevrženi Janšisti ravno tisti, ki niso uspeli v obstoječem sistemu. Pa če je bila to partija ali trenuten sistem.Tudi samemu JJju v partiji ni uspelo, pa si je zelo prizadeval. Sam zato vidim te gasterbajterje ne kot uspešne, ampak falirance, ki jim v domovini ni uspelo. Pa ne dajem sem vse, samo tiste, ki po "uspešnem odhodu v tujino" smetijo po slovenskih forumih o neki globoki državi, ki je v resnici samo plod njihovega obrambnega mehanizma ega.
 11. Nikjer nisem uporabil besede avtoritarno. Avtoritarnosti je še premalo in je rak rana EU. Govoril sem o ustroju države. Kurz recimo ne demontira tretje in četrte veje oblasti. To delajo bivši komunisti, ki si jih naštel, vključno z JJ.
 12. Ja ampak podpiranje SDS je točno to. Iti v socializem, kjer so sodstvo in mediji v popolno oblasti vlade. Pri t.i. socializmu se ne gre samo za ekonomski sistem, ampak tudi družbeni in politični, in tega SDS kopira. Da je SDS ekonomsko kaj drugačen od SDja in Levice je pa samo laž za njihove volilce, Janša je v vsej svoji vladavini privatiziral primarno družbe, ki so bile vzvod za vpliv na medije in zato imamo največ gospodarstva v Evropi v državni lasti. Tako SD kot SDS sta enako sranje, prejšnji sistem.
 13. Tako, kot je trenutna demokracija najmanj slab sistem, je financiranje kulture (pa če je to cerkev ali leposlovje) v trenutni obliki najmanj slab sistem. V nobenem primeru od teh dveh anarhizem ni rešitev. Levica useful idiots bi razmontirala prvo, Desnica pa drugo.
 14. Očitno ga ne boš naučil razlike med socializmom ter socialno državo in bo govoril podobne neumnosti kot ti.
×
×
 • Ustvari novo...