Skoči na vsebino

[uradna] mopij tema

Priporočeni prispevki

Po 7000km se mi je na Michelin Anakee Adventure pojavila ta črta, na obeh, spredaj in zadaj (poleg tega, da se te gume vedno bolj čudno obnašajo, bolj, ko so izrabljene). Wtf je to, prvič vidim kaj takega?

IMG_20240719_164606.jpg

IMG_20240719_164519.jpg

Edit: sem malo pogooglal in najbolj podobna zadeva temu je tako zvani "antenna tread", katerega namen je odvajanje statične elektrike. Samo, da je ta antenna tread rahlo drugačne barve, kot preostala površina gume, pri meni pa je ta črta vdrta v gumo za od oka cca. milimeter.

uredilo bitje MorskaGlista
Povezava do prispevka

Ja čisto v kurcu so. Na začetku sem si rekel "ma glej, ki so končno naredili eno dobro gumo, gre lepo po lahkem terenu in po asfaltu", zdaj pa kar na enkrat nek čuden filing, kar na enkrat sprednja guma zgubi oprijem, tako na random mestih, čisto nepredvidljivo. Zadnja enako, samo da tam ni take panike.

Sem bil dva dni nazaj en giro čez Dolomite pa mi je prednja zdrsnila ene 6x, zadnja pa niti štejem ne več, vožnja pa ne preveč divjaška, bolj na umirjeni strani bi rekel.

V glavnem, slabe gume, ampak so pač prva vgradnja. Ma jih bom najbrž kar menjal, čeprav bi naredile verjetno čez 10 tisoč brez težav.

Povezava do prispevka

Ne bosta znucala do takrat. Kar se tice voznje na novih pravita da so najboljse kar sta imela do sedaj. 
Meni so tudi bile Power RS+ in Power cup 1 in 2 super gume dokler so bile nove. Proti koncu pa vedno slabse. 
Continental so recimo vec cas enake. Metzeler tudi. Ajde Tourance me niso navdusile prevec. 

uredilo bitje moderator
Povezava do prispevka

lepo kupis conti in si brez skrbi.

sprobal sem metzeler roadtec, pirelli angel gt, dunlop road smart(?). ajd z vsemi se (dobro) peljes ampak conti road attack je next level. pa ne mislim v smislu da podiras hitrostne rekorde ampak zaupanje v gumo. s conti nima veze po kakem asfaltu se peljes ves da bodo drzale. tudi oblika gume pase mojemu motorju al pa nacinu voznje, ker je zelo lahko izbrati in drzati linijo v ovinek. pa iz tovarne ne pridejo gladke tko da je utekanje dosti bolj komot. edino vprasanje je kako dolgo bodo zdrzale. metzeler so tudi ble super ampak so full hitro ratale kockaste.

Povezava do prispevka

Se strinjam, jaz furam conti TKC70 že skoraj 14 let in so top, te Michelin so bile pač prva vgradnja in so res krneki.

Na makadamu se pa precej pozna globlji profil, sploh na sprednji gumi, ni brezveze. Sem prevozil že kar dosti terena in mi lahko verjameš. Govorimo seveda o bolj globokem makadamu, zbit makadam precozis v easy tudi s športno gumo.

Povezava do prispevka

Evo en update glede črvov za flikat gume.

Včeraj sem se odpravil na Grossglockner, Gerlos in danes čez Dolomite domov. Z mojo srečo sem takoj, ko sem prečkal avstrijsko mejo v zadnjo gumo fasal, pazi to, dva žeblja hkrati 

En žebelj ni ostal v gumi in je kar padel ven, drugega sem nekako izvlekel s kleščami, vse skupaj sem zafilal s črvi in zadeva po 900km, več prelazih in od tega 140km avtoceste še zmeraj drži, pa sva bil dva na motorju s tremi kufri in nisem pazil, da bi vozil glih počasi. Niti dofilat pritiska ni bilo treba.

Tiste bombole, ki so zraven črvov, so brezveze, napolnijo od oka 0.7 bara. Jaz sem imel s sabo Xiaomi kompresor na baterijo in je za svojih 45€ super. Res, da za napolniti 3 bare rabi ene 2-3 minute ampak napolni pa.

V glavnem, črvi so me rešili.

Povezava do prispevka

Kompresor je ta

https://mi-store.si/products/xiaomi-portable-electric-air-compressor-3

Koliko zdrži baterija nima pojma, je nisem še nikdar spraznil do konca. Sedaj sem na primer ene 5 minut pumpal gumo, preden sem opazil, da je v njej še ena luknja, potem sem luknjo zaflikal in gumo napumpal na 3 bare pa še je ostalo baterije.

Grossglockner je lep, če si vzameš se malo časa za se pošetat naokrog. Lahko greš z vzpenjačo do vznožja ledenika, imaš neko tematsko potko skozi ene rudarske tunelčke, muzej je gor... Pa seveda lepi razgledi. Brez, da plačaš na postaji, ne prideš v bistvu prav nikamor, postaja je čisto spodaj.

Povezava do prispevka

Vzpenjača se plača, potem imaš pa še cca uro hoje do ledenika. Te razstave pa so zastonj, če se prav spomnim.

Drugače pa ja, imajo radi denar tej Avstrijci. Da ne omenjam Gerlosa, vsega skupaj 5 ovinkov, sredi ceste pa postaja, kjer kasirajo cestnino. Kot, da bi pri nas postavili kučico pri kamnolomu v Črrnem Kalu :nicjasno: pa ob 21:30 zvečer je bila še zmeraj tetka notri, sem mislil, da vsaj ponoči ni nobenega.

Povezava do prispevka

Jaz imam ta tyre inflator in jump starter v enem Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! 
€141.55 | BASEUS 2 in 1 Car Jump Starter Power Bank Portable Air Compressor Inflator Pump Power Station 1000A Battery Starter Auto Booster
https://a.aliexpress.com/_EwWHktN

Zadeva je dokaj mala da jo spravim pod zic. Že nekajkrat sem prižigal avto in kombi z slabim akumulatorjem ter je dejansko delovalo. Tudi pumpa dela dokaj hitro le glasna je...

Povezava do prispevka

Danes sem šel na Gerlitzen Alpenstrasse. Da računajo 9€ za tako cesto je res sramota. Tako slabega asfalta že dolgo nisem videl. 

Na Villacher Alpenstrasse je cena 15€. Tam je vsaj ok cesta in se kljub kratki cesti nisem počutil tako nategnjen kot na Gerlitzenu.

uredilo bitje modriadsl
Povezava do prispevka

avstrija pac. lupijo kjerkol lahko.

sem pa videl v zivo novega gsa v austrialandu. kva je hud. bil je brez windscreena, mel je stoplasto gumo odzadaj in un plasticni pokrivac zadnje gume odstranjen. res je hudo zgledal.

jutri pa z mopedom na morje. ce bo vse po sreci pridem do dubrovnika

uredilo bitje drevored
Povezava do prispevka
Navedek

Motoristi, dobrodošli!

Motoristična sezona je na vrhuncu, številni bencinski servisi MOL in INA pa omogočajo udoben počitek tudi vsem ljubiteljem ovinkov. Vsak motorist ve, da so redni postanki, ki se običajno zgodijo na bencinskem servisu, obvezni. Zato smo letos na kar 25 bencinskih servisih po Sloveniji pripravili posebne motoristične kotičke, v katerih so brezplačno na voljo izdelki za čiščenje motoristične opreme na poti, kot na primer sredstva in krpe za čiščenje vizirja čelade. Ob tem lahko motoristi svojo težko, a obvezno zaščitno, motoristično obleko odložijo na posebna stojala, kjer se jakne prezračijo, medtem ko vozniki natočijo vrhunsko gorivo EVO in uživajo v slastnih dobrotah Fresh Corner ponudbe na servisu.

Posebna ponudba za motoriste je na voljo na bencinskih servisih:

MOL Lesce
    MOL Kamnik
    MOL Ilirska Bistrica
    MOL Koper Šmarska
    MOL Kozina
    MOL Postojna Titova
    MOL Portorož
    MOL Kočevje
    MOL Slovenska Bistrica
    MOL Ribnica
    MOL Kranj
    MOL Maribor Tezno
    MOL Hoče
    MOL Selnica ob Dravi
    MOL Lormanje
    MOL Dramlje
    MOL Mestinje
    MOL Šentilj
    MOL Ptuj
    MOL Zasavje
    MOL Lenart
    MOL Radlje ob Dravi
    MOL Letuš
    MOL Rudnik
    MOL Vodice
    MOL Rožna Dolina Sever
    MOL Murska Sobota Lendavska
    MOL Velenje Selo

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...