To je priljubljen prispevek. pumpahhh Objavljeno 9. maj 2023 To je priljubljen prispevek. Share Objavljeno 9. maj 2023 (urejano) Vlak do Brašova Gara de Nord v Bukarešti Po mestu Najtežja zgradba na svetu, za pentagonom druga najvecja vladna zgradba na svetu majo radi polento večerni vlak Bukarešta Kišinjev vagon bar zapečateno da ne švercajo cigaret moldavija ima širši razmak med tiri in je potrebna menjava sklopov koles ker ima punca ruski pasuš so nama zavrnili vstop v moldavijo čez reko nazaj v romunijo Iasi Punca je potem ostala v Iasiju jaz pa sem šel z maršrutko v Kišinjev in direktno naprej v Tiraspol Že čez mejno kontrolo, mesto Bendery booking za 18eur tipični sovjetski flet nekoč so vsi te vlaki šli čez mesto, sedaj ni več nobenega nazaj v kišinjev šerif tiraspol klub vsaj stal niem Kišinjev to je to. Sovjetska izkušnja 2023 preden se zakuha kakšna vojna... 9. maj 2023 uredilo bitje pumpahhh 19 2 Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 10. maj 2023 Share Objavljeno 10. maj 2023 a prav zavrnili so vama vstop al so vaja potem spustili? Navedek Povezava do prispevka
quessoy Objavljeno 10. maj 2023 Share Objavljeno 10. maj 2023 noro! hvala za tole. 1 Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 11. maj 2023 Share Objavljeno 11. maj 2023 Insane fotke. Faking živeči muzej sovjetske zveze. Sej sem vedel da je na hard, ma tole me je pa sezul 3 Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 12. maj 2023 Share Objavljeno 12. maj 2023 Zavidam izkušnjo. Že Moldavija je iz nekega drugega časa, Pridnestrje pa je res od boga pozabljena dežela. Prečitaj dosti dober roman Sibirska vzgoja, če želiš izvedeti več. Navedek Povezava do prispevka
skvedr Objavljeno 21. maj 2023 Share Objavljeno 21. maj 2023 Kako pa sta se nasplošno počutila? Je safe za solo popotnika? Navedek Povezava do prispevka
pumpahhh Objavljeno 22. maj 2023 Avtor Share Objavljeno 22. maj 2023 Povsem brez problema. Sem šel solo Kišinjev in Pridnjestrje in ni panike. Fajn je pa znat malo ruščine Navedek Povezava do prispevka
To je priljubljen prispevek. pumpahhh Objavljeno 30. julij 2024 Avtor To je priljubljen prispevek. Share Objavljeno 30. julij 2024 (urejano) seveda mi ni dalo miru, da sem bil lahko samo en dan v pridnestrovju, tako da sva šla letos za podaljšan vikend velike noči s kolegom še enkrat pogledat najprej maršutka iasi kišinjav kišinjev maršutka v bender bender tiraspol Elektromash Hotel Tiraspol Železniška infrastruktura sameva dom sovjetov pa porše borš, palačinke pot na jug ograja na ukrajinski meji, tiste hiše so že ukrajina mejni prehod v ukrajino, od vojne naprej je zaprt paralel universe Ribnita 30. julij 2024 uredilo bitje pumpahhh 12 2 Navedek Povezava do prispevka
kmjr Objavljeno 30. julij 2024 Share Objavljeno 30. julij 2024 Dej kaj več napiši OP. A si šel s taksijem iz Bukarešte, al kako? Kje si spal, koliko te je stalo,... Navedek Povezava do prispevka
pumpahhh Objavljeno 30. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 30. julij 2024 petek zvečer wizzair benetke iasi, karta je bla nekih 20eur če se ne motim spanje hotel amada city center 50eur https://g.co/kgs/N3nspxn sobota zjutraj maršrutka iasi kišinjev, ko smo prišli sem šel kupit karte za maršrutko kišinjev tiraspol, prva je bila dve uri kasneje tako da kratek sprehod po tržnici in železniški postaji v kišinjev nato pa z maršrutko v PMR. maršrutka klasično nabita da je folk stal, na meji nobenega problema, samo vprašali kje spim. ven sem šel v mestu bender, kratek krog peški po nekem parku na vstopu v mesto in po centru in po parku ob dnepru. potem trolejbus do tiraspola, checkin v hotel elektromash https://g.co/kgs/JuvntkP 25eur. sprehod po centru tiraspola, pojest en šašlik pa spit par pirov nedelja pogledati znamenitosti in industrijsko cono v tiraspolu, zajtrk v eni back to ussr restavraciji. krog z avtom do ukrajinske meje, čisto na jug PMR do mesta Pervomaisc, Dnestrovsc, pogledat termoelektrarno Moldavskaya GRES. vožnja po južni cesti nazaj, skozi tiraspol v bender. Pogledat tam center, par rajonov s sovjetskimi bloki in starimi fabrkami (zavodi). zvečer vožnja proti severu po cesti M4 do mesta Dubasari. spanje hotel dnestrovsky sad https://g.co/kgs/H7VQZfg 28eur ponedeljek pogledat mesto dubasari, jez na katerem je mejna kontrola oziroma mirovniki iz rusije moldavije in pridnestrovja. pogledat par zapuščenih bajt. vožnja proti mestu ribnita. Sprehod po centru mesta, pogledat par zapuščenih fabrk, splezat na streho enega bloka potem ko nama je en mulc odpru domofon. šaurma za kosilo. vožnja nazaj v moldavijo, čez mesto orhei. vračilo rent a carja, vožnja v airbnb s trolejbusom, checkin, večerja v kišnjavu, par pirov. https://www.airbnb.com/rooms/604178638964067247?source_impression_id=p3_1722371084_P3bEGEihXJSD3bFW 38eur torek zjutraj mal po mestu, opoldne let kišinjev benetke 2 Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 31. julij 2024 Share Objavljeno 31. julij 2024 (urejano) Kva pa rabiš, da vstopiš v transnistrijo? Al sam pasuš 31. julij 2024 uredilo bitje Kruz Navedek Povezava do prispevka
pumpahhh Objavljeno 31. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 31. julij 2024 ja. pa dobro je da moldavcem nič ne govoriš da greš tja, ker ti lahko zavrnejo vstop. rečeš da greš v kišinjev na par pirov pa je 1 Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 31. julij 2024 Share Objavljeno 31. julij 2024 (urejano) pumpahhh reče pred 3 minutami: ja. pa dobro je da moldavcem nič ne govoriš da greš tja, ker ti lahko zavrnejo vstop. rečeš da greš v kišinjev na par pirov pa je kako pa to poteka? pač moldavec na meji moldavije bi vihal nos, če bi omenjal pridnestrje in me morda ne bi spustil v moldavijo; ampak ko greš iz moldavije v pridnestrje pa moldavec, ki je tam na meji s pridnestrjem, nič ne komplicira? al moldavci tam ne stojijo 31. julij 2024 uredilo bitje Kruz Navedek Povezava do prispevka
pumpahhh Objavljeno 31. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 31. julij 2024 moldavci smatrajo transnistrijo za svoje ozemlje tako da tam sploh ni moldavske mejne kontrole, stoji sicer policaj, ki na obratni poti pogleda v avto, ampak ni bilo nobenih komplikacij. Mogoče se tudi bojijo, da bi v moldavijo prišli ruski agenti in pomagali začeti kakšne proteste v kišinjevu ko so me zavrnili 2023 sem videl ,da so imeli seznam držav, katerih državljane bolj podrobno zaslišujejo, med njimi tudi grčija, srbija, bolgarija 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.