Skoči na vsebino

The Elder Scrolls


Priporočeni prispevki

Najbolj epska RPG serija vseh časov, ki ruši meje realnega in postavlja standarde za razvoj memetov na Youtube si zasluži temo, kjer se lahko pogovarjamo tudi o njegovih začetkih izven Starinarnice.

 

1280px-The_Elder_Scrolls_Logo.svg.png

https://en.uesp.net/wiki/Main_Page

 

 

Tole je S'virr. On je glavna faca.

 

MRt5rBf.png

uredilo bitje sadhu sequencer
  • Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Najbrž si bom drugo leto vzel čas in še enkrat preigral Morrowind, prvič sem ga igral ob izzidu, dejansko preigral pa 15 let nazaj. Pogrešam svet brez prilagajanja tvojemu levelu; unique iteme, ki so na voljo takoj ob vstopu v svet (mi gre že na bruhanje, ko delam queste ter dungeone in na koncu dobim generičen 5% boljši item od sedanjega); kompleksne queste z veliko teksta in več odločitvami...

 

in seveda

 

N'WAH

 

Drugače je pa glavna faca Caius Cosades. Človek je vodja bladesov, okoli hodi brez majice in ima svinjak v hiši s flašo zraven postelje. Totalno IDGAF

 

600px-MW-npc-Caius_Cosades.jpg

Povezava do prispevka

Moral sem si malo osvežiti spomin z googlom, ker je že kar nekaj let od igranja, ampak se je vse hitro vrnilo. :D Ne vem kdo si je izmislil ozadje lika ampak kapo dol, citiram del opisa iz wiki: 

Navedek

To become Hlaalu Hortator, part of completing the Fourth Trial in the Main Quest, he may request that you give him a kiss, and will also refuse to sponsor you in Great House Hlaalu until you undress for him. He will ask these favors regardless of your gender.

 

 

Povezava do prispevka

Pred dvema tednoma sta me napadla medvedja mladiča v Oblivionu par km SZ od Skingrada. Ful grozljiv trenutek, ker ju najprej med visoko travo na jasi ne vidiš, pa nista me dejansko napadla, ampak tekala sta okrog mene, rjoveta pa isto kot odrasel medved. Je bilo treba šprintat do ene ovčje staje, ker noter pa nista mogla. Totalen imbecil od živali.

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

@Flamingo

 

Če imaš slušalke in si sredi neke jase z visoko travo slišiš medveda ali volka iz neke strani, precej scarry, je pa to delno trademark Elders Scrollsa, da ima majhen element neke subtilne srhljivosti kar je povzel od Daggerfalla. Iz Morrowinda se ne spomnim kaj podobnega, mogoče jame z Dagothovimi svetišči.

 

Tole spodaj je zajebano. Enkrat mi je tista kurba Barenziah dala nek tak quest in lagano spizdim ven iz dungeona fuck this shit, ampak če failaš quest za Barenziah se ti slabo piše v Hammerfellu High Rocku, ker reputation ti gre počasi dol vsakič ko obiščeš kakšno mesto in se mudiš v njem. Šinfa prasica.

 

 

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

@sadhu sequencer

 

Ok, moram priznati, tele stare igre so scary za popizdit. Na koncu je najboljše, ko se obrne in je skeleton za njim, teče naprej in ko se obrne je še zmeraj na isti distanci :D Mogoče je bil meni v Morrowindu še najbolj strašljiv Corprusarium, ker nisi smel poškodovati nasprotnike in tudi ni mi bilo najbolj jasno v katero smer moram iti, tako da sem potem zmedeno stekal sem ter tja in pogledoval za seboj. So mi bili pa na splošno dungeoni dokaj strašljivi, ker nikoli nisi vedel ali bo walk in the park ali bo jebačina. Določene temnice so kar pestre kar se tiče raznolikosti nasprotnikov, pa ne samo vizualno ampak tudi težavnostno. Sem se kar s strahom premikal po ovinkih za razliko od Skyrima, ko sem že vnaprej več ali manj vedel kako bo potekala jama. 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

And the champion title bug of all bugs goes to:

 

Skyrim Mamut ki se je znašel 100m v luftu takoj ko stopim ven iz neke stavbe in pade dol ter crkne. Quest za wannabe trgovko Ysoldo v Whiterunu rešen na pladnju. Hroščovje, ki ga ne pomnijo najstarejši občani Daggerfalla.

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

Tale je smešen, manj smešni so pa zbuggani zmaji, ki te lockajo v combat in ne moreš spat/uporabljat kočije. Zmaja nikjer, v ozadju pa napeta muzika<_<

 

Drugače sem pa včeraj začel z Morrowindom, samo nujni modi za hroščovje in nekaj grafičnih bombončkov. Ravno prišel v Balmoro pešake (ker sem žid) in sem nabavil full set "ciganske mešanice heavy armorja, ki je bil slučajno na zalogi". Ponoči sta me napadla dark brotherhood pajaca, ki sem jih pojedel z lahkoto, kmalu zatem so me pa miši pojedle kot za šalo pri prvem fighters guild questu. 

 

Grem sedaj 1 urco povohat, če se ne motim so egg poacherji na meniju danes

Povezava do prispevka

Bemti kje so casi, ko sm Morrowind spimpal da zgledal se nekak. Aja pa ebony sword v unem guard towerju... 

 

Vedno sm hotel neki summonerja/necrota roleplayat pa ni slo, enostavno redguard pa ciao. Se najboljs blo v Skyrim requiemu.

 

 

Btw, glede na starfield mega win, si upate kaj cakat TES6?

uredilo bitje DARKKK
Povezava do prispevka

@Flamingo

 

Peš je najboljše v Morrowindu, ker zaužiješ okolico in vedno najdeš neko quest podrobnost: modelka ob cesti prodaja cunje, pijani Nordijec, kakšna grobnica / velotska trdnjava / deadra tempelj za grindat itd., ker Morrowind dungeoni najboljši dungeoni. Drugače pa konj v Oblivionu to se razume.

 

DARKKK reče pred 3 urami:

Btw, glede na starfield mega win, si upate kaj cakat TES6?

 

Niti ne, ker so ostale 3 province. Torej lahko da bomo pošteni ljudje prekleti s kakšnim od naslednjih urokov:

 

- reptilianske teorije zarote, antisemitizem incoming

- funny cat pictures

 

Držim pesti za provinco Summerset.

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

Po 1 tednu končno prišel do PC-ja, da malo zalaufam tole čudo čez praznike. 

 

@sadhu sequencer

Načeloma grem v štartu vedno brez fast travela, ker drugače zgrešiš preveč stvari, kot si jih že sam nekaj naštel. Skyrim me je mogoče na tem področju malo razočaral, ker na poti ne najdeš kakšnih razvitih questov ali zanimivih likov. Več ali manj so random nasprotniki in grobnice. 

 

@DARKKK

Glede na zadnjih nekaj "RPG"-jev bo najbrž flop, če se ne spravijo skupaj. Od Skyrimovih 95% ponavljajočih se bedno bednih radiant questov, preko Falloutovih YES-YES-YES-YES masterpiece dialogov, do Starfielda, ki ga sploh ni vredno omenjati. 

Povezava do prispevka

@Flamingo

Skyrim je ena taka grinding-fešta, kjer je vsaj meni edini + okolje. Ampak ok pač naredili so Diablota v Elder Scrolls svetu, kar mene v končni fazi glede na obsežnost in razsežnost lorea v seriji ne moti. Ko vsaj journal ne bi zgledal kot en velik fakič RPG tradiciji.

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

Štartal novega lika, heavy armor two handed tank mi sploh ni sedlo, pa še brez energije sem bil non stop. 

 

Light armor, axes, block, security. Fighters guild, thieves guild in house hlaalu zaenkrat, še templju se moram pridružiti in iti na romanje. Da vidim koliko časa me bo držalo, ker sem si privoščil BG3 na steamu :D Bloodmoon moram definitivno preigrati, ker to mi je nekako najbolj ostalo v spominu, grajenje mesta ftw. 

 

Drugače pa bolj kot igram, bolj opažam, da se niso veliko premaknili do skyrima. Recimo vstop v hišo = loading screen, not je statičen prodajalec, nekaj razstavljene robe in kotiček za spanje. V obeh igrah je identično, razen par grafičnih  bombončkov in animacij. Sem imel občutek, da sta obe igri sprogramirani v istem okolju. Kratek google search je vrnil info, da so pri morrowindu uporabili gamebryo, pri skyrimu pa creation engine, ki je sicer le nadgradnja bivšega. TES6 bo tekel na creation engine 2, ki je bil pa že uporabljen v starfieldu in konkretno skritiziran, odgovor bethesde je bil pa: 

 

Bethesda Game Studios' executive, Todd Howard, replying to the criticism towards Creation Engine 2 and Starfield as the first game built on top of it, has stated that "[Starfield is] running great", called their new release a "next gen PC game", and suggested that users may be required to upgrade their hardware in order to play.

Povezava do prispevka

Za Morrowind sem si naložil mod, ki prenese zvoke neviht v notranjost objektov. Zaenkrat sem stestiral samo v deževni nevihti v birtiji v Calderi in deluje odlično, res pripomore k boljši atmosferi, ko se po dolgem lomazdenju ves premočen zavlečeš v toplo gostilno in slišiš v ozadju grmenje in deževanje. 

 

Also res me je presenetila raznovrstnost arhitekture, čisto nasprotje od Skyrima, kjer je 9/10 objektov copy paste. 

800px-MW-place-Ghorak_Manor.jpg

800px-MW-place-Telvanni_Council_House.jp

800px-MW-place-Arena_Canton.jpg

800px-MW-place-Nerano_Manor.jpg

 

 

Povezava do prispevka

Za une, ki jim je Morrowind najboljši Elder Scrolls. Predelava Morrowinda za Skyrim imenovan Skywind. Video res ni najboljše kvalitete, ampak se da dosti videti... ampak zvok... sploh v Molag Amur regiji... perfekcija.

Morrowind ima najboljši svet.

 

 

uredilo bitje Wallux
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
nimious reče Dne, 7. 1. 2024 at 19:10:

Skywind je nek tak Duke Nukem projekt k vprašanje če ga bomo kdaj dočakali...

Jaz Skyblivion pomoje ze ene 3 leta.

 

Drugac, ce ma kdo zeljo po malo drugacni izkusnji:

1. Nehrim (cist drug spil v Skyrim engine)

2. Skyrim: requiem (delevelan Skyrim z ful boljso igralno izkusnjo in dodelano mehaniko. Zahteva ful potrpljenja, ker do kar visokega levela umiranje bolj pogosto kot v dark soulsih, tko da na momente bi blo boljs ime Skyrim:Reload Oz Skyrim:F9.)

Povezava do prispevka

Zaključil romanje za temple, dejansko si nisem mislil, da mi bo tako všeč quest. Te odpelje dokaj rano na nekaj mest, ki jih drugače ne bi (še lep čas) obiskal. Za konec sem si pustil Ghostgate, kjer sem naletel na skoraj full set glass armorja, ki sem ga izmaknil, ker sem drugače klošar. Tudi naslednji quest, ki me je poslal v daedra worship ruševine, ni razočaral, saj sem odšel s kupom dragocenosti in glass sekiro. Sem pa res požlampal skoraj vse potione, da sem potamanil častilce, ki so imeli dobro opremo in celo malho magij. Sem hotel naprej v Urshilaku kamp, ampak moram pešake nazaj, da popravim gear, nabavim potione in strogam kramo Creeperju. Najbrž bom še malo stranske queste povohal in se poigral z enchantanjem. 

 

Pa itak, stranski questi po poti so 1A. Tisti z ukradenimi hlačami v Gnisis je lol, izgubljen prstan v mlaki me je pa popolnoma presenetil. 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 4 tedne kasneje...

Jaz sem pa končno malo nabildal characterja in za hec sprobal začeti Tribunal. V prvem obisku kanalizacij so me goblini pohlopsali kot za šalo. Sedaj sem se prijel v roke in nagrindal dva grand soula, tako da imam 2xring constant effect healing 4-5pts + amulet, ki me healne 100pts na uporabo 4x. Morem še nekje polovit kakšne golden sainte, da si še na armor fliknem kakšen constant fatigue restore. 

 

Drugače sem že kar hrust, enchanti se res močno poznajo, so me pa včeraj konkretno prizemljili v enih daedric ruševinah, ko sem naletel na 2 flame atronacha, 2 daedrotha in hungerja naenkrat. Sem spamal amulet in healing potione in je šlo za las skozi:D

 

Pa moram še do konca nabildat speed/acrobatics/athletics, ker rata super zabavno, ko začneš enkrat šprintat ter skakat kot zajec povsod. 

 

Morrowind 2024-03-05 19.36.40.393.png

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Končal main quest, sedaj še Bloodmoon obrnem in gremo naprej na Oblivion.

 

Glavna štorija ima kar nekaj carskih dungeonov - recimo Kogoruhn ter Urshilaku burial caverns. Še posebej mi je bil všeč tisti občutek straha, ko nisi še nagvihtan in ne veš ali boš zmogel premagati kakšne zajebane sovražnike. Tudi questi so dovolj pestri, recimo iskanje plemenite žene za vaškega poglavarja, ki se na koncu spremeni v treniranje in oblačenje sužnje :D Edino konec je malo bolj meh, ker se odvije prehitro in si itak OP, tako da kar preletiš čez. 

 

House Hlaalu sem obrnil, en kup spletk, lopovščin ter perverzij...in pa seveda cutiepie. 10/10

Stranske hiše sem samo povohal, še največ sem delal za Temple, ki ga je folk najbolj hvalil. 

 

Čisto drugačna izkušnja kot kakšen Skyrim. Veliko več pogovarjanja, branja, izbir in dela na površju. Ne moreš samo slepo slediti markerjem in čistiti grobnice. V prihodnosti zagotovo še pade eno preigravanje s house Telvanni, ker sem bil na vzhodni polovici mape čisto premalo časa. 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Oblivion je živ dolgčas. Vse je sivo-zeleno, po kvatch oblivion gatu mi gre na bruhanje, fast travel povsod. Sicer vem, da ima ene izmed boljših questov v seriji, ampak dobesedno nimam ne časa ne volje preigravati vse skupaj. 

 

Morrowind me je razvadil, explorer chill chill chill:wub:

 

Zgleda bom spet naložil Skyrim in počasi preigraval, itak poleti ne bo skoraj nič časa. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...