Skoči na vsebino

Logitech Z906 + Asus Xonar DGX


akulp

Priporočeni prispevki

Živjo.

Kupil sem omenjene zvočnike, čakam nov TV in bi rad razjasnil par zadev.

Zamislil sem si povezavo PC--HDMI--TV--SPDIF--zvočniki.

Trenutno imam samo PC in zvočnike, tako da testiram, kako se sploh obnašajo ob predvajanju različnih virov in imam par vprašanj za tiste, ki ste bolj domači v tem. Zame so tole namreč prvi zvočniki, ki omogočajo DTS in SPDIF.

ANALOGNI, 3.5 priklop

1. Če priklopim PC--zvočnike na 3.5 analogne izhode lahko reguliram glasnost vsakega zvočnika posebej, kar je v mojem primeru nujno, saj je, zaradi postavitve zadev v prostoru, levi zadnji zvočnik precej bližje ušesom, kot desni.

2. Je kakorkoli možno DTS/DD spraviti do zvočnikov brez, da so povezani s SPDIF kablom? Verjetno bi v tem primeru potreboval zvočno, ki to podpira. XOnar DXG, kakor vidim, nima decodinga.

-------

SPDIF priklop

1. Če prav razumem, gre v tem primeru signal iz zvočne do dekoderja na zvočnikih in se ga zvočna "ne dotakne"? Zato tudi verjetno ne morem regulirati glasnosti posameznega zvočnika, ampak lahko to počnem samo prek dekoderja zvočnikov, kjer pa očitno lahko nastavljaš glasnost zvočnikov le v paru

--------

Z906 DECODER in filmi.

Videl sem, da mi filme v formatu Dolby Digital AC3/DTS 5.1 dekoder zazna in predvaja v 5.1 načinu. Potem pa so tukaj DTS/DD filmi v 2.1 forumatu, ki ga dekoder prav tako zazna.

V primeru, ko je decoding na Z906 vklopljen, pa ni možno spreminjati formata (gumb effects) 3D/4.1/2.1.
Obstaja varianta, da bi zvočnike, v primeru, ko je film posnet v 2.1, prislil v predvajanje 4.1?

Hvala.

Povezava do prispevka

Razmerje levo/desno imas povsod moznost. Od gonilnijov za zvocno, tvja, se celo nekateri zvocniki imajo to vgrajeno.  Ce ne drugje, lahko to nastavis v predvajaljiku media datotek. Ce imas netflix-ish zadevo pa bi tut skoraj ziher bil da lahko to rihtas direkt v sistemu. 
Ostalih odgovorov ne ven :)

Povezava do prispevka
Arey reče pred 4 urami:

Razmerje levo/desno imas povsod moznost. Od gonilnijov za zvocno, tvja, se celo nekateri zvocniki imajo to vgrajeno.  Ce ne drugje, lahko to nastavis v predvajaljiku media datotek. Ce imas netflix-ish zadevo pa bi tut skoraj ziher bil da lahko to rihtas direkt v sistemu. 
Ostalih odgovorov ne ven :)

Po mojem nisi pozorno prebral vprašanja.
Meni je jasno, da lahko nastavljam glasnost prek gonilnikov/app zvočne kartice v Win, VLCju, MPC-ju, ipd. Ampak, to deluje, dokler nimaš SPDIF povezave.

Ko pa vklopim preko SPDIF, pa lahko reguliram samo še na zvočnikih. Tam pa sem tudi opisal, kje je problem.
Tako da, bolj me zanima, če je tukaj omejitev v sami zvočni kartici ali pa SPDIF signal deluje tako, da se ga zvočna, katerakoli že, ne dotika in samo prenese audio zvočnikom. Tam pa nastavljaš, kar pač lahko nastavljaš.

Povezava do prispevka
Arey reče pred 6 urami:

Skor ne morem verjet, sm mel povezano direkt prek optike in zdej mam povezano hdmi - tv - optika - zvocniki in glih isto lahko kontroliram razmerje.

SKor ne morem verjeti, da ti to dela. :)  Povsod kar berem, sem prišel na koncu nekako do tega:

"If you have a connection with an optical cable, you carry the digital signal to the sound bar and the sound bars DAC handles the conversion. The better quality probably comes from lesser losses on the way the signal has to go analogly and from a better DAC in the sound bar itself.

This is why you can't change the volume in Windows: The system does not change the digital signal at all, it just transfers it to the sound bar."

Povezava do prispevka

Ne moreš tega štelat na računalniku. Če ne moreš na zvočnikih, potem se ne da. Arey je malo zamešal.

 

Dolby Digital si predstavljaj koz ZIP fajl, skratka zazipana audio datoteka, če jo želiš spreminjat ali predvajat jo moraš odzipat. Odzipan fajl  zvočni fajl je PCM. To lahko počne zvočna zvočna kartica ali receiver v tvojem primeru zvočniki. Po SPDIF kablu lahko potujejo samo zazipane datoteke, odzipane ne morejo, ker so prevelike, razen čisto male (2.0 zvok). Se pravi po SPDIF ali Optiki lahko potuje 5.1 dolby digital ali največ 2.0 PCM. 

Se pravi, ko je enkrat zvok odzipan, lahko štelaš glasnost, dodajaš efekte itd... To dela naprava, kjer se zvok odzipa v tvojem primeru zvočniki in če tega ne znajo, potem ne moreš. 

 

Kaj to pomeni v praksi? Da če imaš računalnik prek optike povezan na zovčnike, iger ne moreš igrati v 5.1. Ker zvok v igrah ni zazipan v dolby digital, ker je to nemogoče, ker zvok ni vnaprej posnet, ampak se dogaja in kreira v realnem času glede na dogajanje in ne more realnočasno zazipat zvok in preko optike poslat dolby digital 5.1, PCM(odzipan) gre pa največ 2.0

 

Kako je pa potem Xbox360 pošiljal 5.1 zvok prek optike? Tako da je zazipal zvok v realtime!

Zato so razvili tehnologijo Dolby Digital Live! Kot že ime pove kater koli zvok v real time zazipa in ga pošlje po optiki.

 

Ti pa nimaš zvočne, ki bi podpirala Dolby Digital Live? Obstaja hack, ki onboard zvočnam omogoči uporabo te tehnologije.

 

 

Potem na računalniku nastaviš vse parametre, glasnost zvočnikov in vse, vse druge formate, kot so Dolby Digital true HD, DTS in podobno bo računalnik realnočasno predvoril v Dolby Digital in poslal na zovčnike, ki bodo odzipali :)

 

 

Upam, da sem dovolj razumljivo razložil.

 

Lp

Mr. Hardware

 

 

 

 

Povezava do prispevka

Vau, hvala! :)

Zelo lepa razlaga. Sem potem pravilno sklepal ja, da SPDIF je raw in that's it.

 

Tale hack sem pa samo ošvrknil z očesom in nisem verjel, da res dela. :)

 

Poskusim, samo moram prej priti do SPDIF konektorja za plato, drži? Tole:

s-l1600.jpg
 

(btw, najdem to kje pri nas?)

 

Oz.

 

Trenutno sicer uporabljam Xonar DXG zvočno, pa ne vem, če je zares kaj boljša od tiste na plošči. Predvsem nima nobene dobre podpore z gonilniki, že leta uporabljam te, ki vsaj omogočajo predvajanje glasbe na vseh 5-ih zvočnikih hkrati in lahko lepo preklapljaš med tem in 5.1 za filme.

 

Kak podoben  hack za DD Live dvomim, da obstaja zanjo ...


http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/#comment-236873

 

Mogoče najbolj bistveno zame: V primeru priklopa PC--HDMI--TV--zvočniki pa zna PC poslati skorigirane parametre prek HDMI do TVja, ta pa potem dalje?

 

------------------------------------------------------------------------
Mi znaš povedat, kako pa je s tem?

"Obstaja varianta, da bi zvočnike, v primeru, ko je film posnet v 2.1, prislil v predvajanje 4.1?"
Mogoče bi s tem modom uspel tudi to ...

uredilo bitje akulp
Povezava do prispevka
  • 1 leto kasneje...

Zdravo! 

Navezala bi se kar pod ta post, če smem... Pred parimi dnevi sem kupila te zvočnike in jih želela preklopiti na tv, tako kot prejšnje Geniusove, ki so več kot 15let odlično služili... Prejšnje sem imela priklopljene preko scart adapterja in prav tako sem želela priklopiti te, vendar mi ne deluje. Poskusila sem še preko izhoda za slušalke, kaj drugega pa tv nima, nima niti optičnega izhoda... Ima kdo kakšno idejo? 

Hvala in lp

Sandra

Povezava do prispevka
Navedek

Plug in all the connections to the TV, including audio. Plug in a 3.5mm to stereo RCA adapter to your TV's headphone port. Take RCA analog cables to the back of the Z906 sub, and leave the sub set on the input for that. This way, whatever input you switch the TV to, it sends the audio signal to the speakers.

 

uredilo bitje maksi
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...