Skoči na vsebino

young

Rumeni jak
 • Število vsebin

  31
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

8 Jogurt

Več o članu young

 • Stopnja
  želvak brez oklepa
 1. In kako nardiš to? (jaz živim v prepričanju, da nesplezana smer pomeni en izgubljen komplet, če ti hrbta ne krijejo bolj izkušeni plezalci)
 2. young

  r.i.p Ennio Morricone

  rip moj najljubši filmski skladatelj
 3. young

  Protivladni protesti

  Dejansko se mi zdi, da bi vsem nardili uslugo, če bi malo opustili to jugonostalgično in staro komunistično navlako (predvsem sebi)
 4. young

  Protivladni protesti

  Iz katerih razlogov si prišel do sklepa, da je Amerika standard (merilo uspešnosti) po katerem naj bi se zgledovali?
 5. Kakšna je pravilna vrvna tehnika pri plezanju večraztežajnih smeri? Kaj vse je potrebno vedeti?
 6. young

  Hribi

  Aja, v tem primeru bi jz izpeljal drugačen plan: tako da greš od tam naprej. Raje kot dve kratki turi, kjer se vsakič vračaš nazaj v dolino. Prespiš v koči in povežeš, recimo Krn, Batognica in vrh nad Peski in tam po drugi strani dol. Nevem zdej na pamet, ma groba ocena iz spomina bi bla, da če spiš v gomiščkovem zavetišču pod krnom mas cca 5 ur do tam, in 5 ur za naslednji dan.
 7. young

  Hribi

  Verjetno sta mislila Grintovec in oba falila Grintavec je Bavški
 8. young

  Protivladni protesti

  Seveda ne, komentar leti na ta nagib, kjer se od sogovornika pričakuje, da bo cenil višjo kulturo in upravičenost, da slednjo financira država. IMO bi mogla država skrbet samo za praktično naravnane stvari, kot je zagotavljanje ljudem dobrega ekonomsko-prežitvenega standarda.
 9. young

  Protivladni protesti

  In kaj potem, če gre človek raje na gasilsko veselico kot v opero? Človek oddela šiht, je zraven še prostovoljni gasilec, jz mu privoščim iz srca da si da duška, se natanka šnopca kolker hoče medtem ko divja na Atomik Harmonik: bog mu požegnaj! Ne razumem zakaj naj bi tu bilo releventno na kakšen način bo človek preživel prosti čas, če kot delavec vsej družbi prispeva k večji blaginji.
 10. young

  Protivladni protesti

  hmm tudi zame je tle neka siva cona, kjer razumem drugo stran, namreč: Zakaj bi vsiljevali ljudem nekaj kar je za njih nekoristnega in odveč? Če bi malo sčistili to greznico od države, ki odteka davkoplačevalski denar v nekoristne neumnosti, bi blo lažje in legitimnejše žlajfati ta gon po uničevanju vsega državnega. Ne vidim dobrega razloga, zakaj bi ljudje. ki delajo, mogli plačevat Kulturo? Tako imamo neko igro zrcaljenja, kjer vsak vidi sranje na drugi strani, medtem ko je slep za svoje lastno (vladavina kapitala na eni in država, ki ne služi delavcem, na drugi).
 11. young

  Protivladni protesti

  Ja se strinjam, če je ena izmed teh dveh stvari očitno nujno potrebna po tej ali-ali logiki
 12. young

  Protivladni protesti

  Jz mislim da ti veš zakaj se protestira še boljš od protestnikov. Saj veš kako je: to so te popolnoma iztirjeni posamezniki, ki delajo napačne izbire, namesto da bi se odločili prav in delali stvari, ki so za človeštvo resnično pomembne: recimo v kazinoju.
 13. young

  Hribi

  Če greš k krnskemu jezeru lahko v dodatni dobri uri skočiš še na Veliko Babo, če želiš imet vrh za cilj. Južneje maš tudi lepe krajše ture kot so recimo Drežniške ravne - Krasji vrh ali Planina kuhinja - Krn.
 14. Heroes of Might & Magic III notranjost gradu Tower vojskovodja na obisku domačega gradu Rampart bojevniki gradu Rampart nabiranje surovin odličen soundtrack zaslužen za čarobno vzdušje
 15. young

  Hribi

  +1 Branje zemljevida je veščina, ki zahteva nekaj truda, a ima svoj čar in je z veščo uporabo gotovo zanesljiva in dobra metoda: ne rabiš se zanašat na signal, baterijo ipd. Z nekaj izkušenj lahko hitro oceniš pot: z branjem izohips prebereš višinsko razliko, glede na merilo razbereš dolžino (1:50 000 -> 1cm = 0.5km) pri čemer si za hitro oceno pomagaš s pomožnimi kvadrati (na prej omenjeni karti 1:50000 stranica kvadrata predstavlja 1km). Vsekakor uporabna in nepogrešljiva veščina za v hribe, ki odpira nove možnosti (samostojno določanje poti, improvizacija, samoreševanje...). Tako samoumevno kot zgleda, je v tem da vzameš zemljevid in kompas v roke popolnoma druga izkušnja hribov in svobode, ko veš da se lahko zaneseš na to in ne rabiš iskat odcepa za katerega si izvedel iz vodiča.
×
×
 • Ustvari novo...