Skoči na vsebino

Hosta

Rumeni jak
 • Število vsebin

  162
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

126 Jezus

1 zasledovalec

Več o članu Hosta

 • Stopnja
  si je od ust odtrgal za rumenjak!

Nedavni obiski profila

232 ogledov profila
 1. Ajde mojstri, men je ratalo večino iger iz otroštva poiskat, ena mi je pa popolna skrivnost. Letnik 1990-95 ugibam, top down pogled na figuro (tak križec, sem skiciral), ki jo premikaš po sobah nekega gradu. Grafika je neobstoječa, črno ozadje pa beli zidovi, neki sivin, cela žalost Blo je ena soba čez cel screen, pol si šel čez vrata v drugo. Kot nek labirint, vem da obtičal sem v neki tretji/četrti sobi, kjer se je vate takoj po vstopu zaletela druga figura in nisem štekal kaj nardit.
 2. Hosta

  Kapadokya

  hjooo zmeri maš hude destinacije en dokumentarc o istanbulskih mačkah, kar je res še največji kulturni šok, ko prideš tja če je dober pa ne vem, nisem gledal
 3. Hosta

  Trenutno berem

  Stanka Hrastelj, Prva dama. Sem se odločil, da se malo bolj posvetim sodobnemu slovenskemu leposlovju. Tale mi je všeč, kralj David in Batšeba v današnjem času.
 4. Sj nutrija tud ni invazivna vrsta. Mogoče je prej bila, ampak če se ne motim, je zdaj celo kot divjad klasificirana. Polno enih sivih con, ne poznam pa nekega termina, po katerem bi iskal vse sporne vrste.
 5. Všeč mi je taka hitra risba pri spodnjem motivu, dobi občutek gibanja pa pristoji mu nekaj nejasnosti
 6. @lynx Bo res alohtona. Ji delam krivico. Kako se okolje s tem degradira, je sploh težko gledat. Kar ti opažaš ob vodi, vidim jaz na travnikih. Zarasli robovi z ambrozijo/dresnikom. Pa to je zdaj na travnikih, ki se redno kosijo. Zanima me, kaj bo ko pride ambrozija na travnike, ki so že na pol zapuščeni, ali pa kakšne čistine in jase v gozdu. To bodo cele planjave ambrozije. Za njo sicer pravijo da je grozno alergena in povzroča izpuščaje in poln nos, ampak po pravici povedano nimam teh izkušenj. Je pa zanimivo, da so invazivne tudi nekatere sorte javorja, hrasta in jesna. In glavni uporabniki appa za invazivne rastline so gozdarji, ki ta drevesa kar redno odkazujejo za posek. https://www.invazivke.si/pregled.aspx
 7. Hosta

  Pravkar pogledano

  https://www.imdb.com/title/tt4686844/ Death of Stalin, od avtorja The Thick of it. Blo ravno na SLO2, smešno za crknit, pa lepi kadri, lepo narjeni. Zelo razvedrilno, pa tud precej morbidno.
 8. Kako se kaj soočate z mešanjem kultur in tujci? Jaz se odbijam od dveh skrajnosti, ker enkrat pulim ambrozijo ob cesti in preklinjam nutrije, drugič sem pa bolj pomirjen s svetom okrog sebe in vidim, da nima smisla se upirati z vsemi štirimi. Čeprav do živali sem precej popustljiv, bolj me rastline spravijo ob živce. Japonski dresnik, ki ga vidiš kje sredi vasi, pa sploh ambrozija, ki se je pri nas grozno razrasla v zadnjih letih. Sredi hoste nek makedam, 5 km v vsako smer do prve hiše, cel travnik ambrozije https://www.tujerodne-vrste.info/tujerodne-vrste/tujerodne-rastline/ Pa opažam, da je pri dojemanju spornosti neke vrste najpomembnejši element čas. Recimo turška grlica se je pri nas pojavila po drugi svetovni vojni in je tako invazivna tujerodna vrsta, pa je ne dojemamo tako. Med rastlinami je pa sploh cel koš dreves, plezalk in rož, ki se zdijo zelo domače, pa to niso. Tako da kaj, čez 50 let bosta ambrozija in japonski dresnik na instagram fotkah v sončnem zahodu, japonske polonice bomo pa v nebo pihal in jim peli pesmice?
 9. Hud pdf, tenks. Mam nek sweet spot za zelo naključne pdfje, zdej sem dva dni bral zbornik Državnega sveta o dimnikarstvu v Sloveniji, mslm da bo tole kar dobra alternativa
 10. Hosta

  COVID-19

  ne prov ničesar ne najde, oziroma najde srbsko aplikacijo, pa avstrijsko, ostalo so pa kr eni zadetki. #ostanizdrav, ostani zdrav, ostanizdrav... saj če drugim najde, mam očitno jaz neke probleme.
 11. Hosta

  COVID-19

  A appa ni več? play store ga ne najde edit: search ga ne najde, direkt link pa ja.. ah.
 12. Hosta

  Zdajle poslušam:

  u robot evo direkt tole mam odprto, direkt gre k tvoji
 13. Hosta

  Benetke

  Pejt se ponoč sprehajat, to je kar kul. Pa un otok nasproti... Ne spomnm se imena, ampak lep in zelen, stare vile, mir, stari pajzli z starimi zapitimi kvartopirci...guidecca je otok, evo.
×
×
 • Ustvari novo...