Skoči na vsebino

BuDi

Prostozidar
 • Število vsebin

  122
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

26 Fant od fare

Več o članu BuDi

 • Stopnja
  bi rad na gnoj.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. BuDi

  Protivladni protesti

  Sem vprašal "kolesarja" zakaj ne protestira proti Jankoviću ali zakaj ni proti prejšnjim vladam. Pa mi je povedal da je nekje treba začeti, kje bo kdo začel pa izbira vsak sam. Prav tako je izpostavil whataboutism kot velik problem desničarjev...
 2. BuDi

  Protivladni protesti

  Kako pa bi potem rešil težavo ko že 10 let napovedujejo vsako leto 5% manj zaposlenih potem pa v treh letih zmanjšajo za 1%? Imajo kup ljudi, ki nič ne delajo (Miša Molk z eno višjih plač na RTV do lanskega video podcasta od ni 10 let delala nič, urednik Bojan Kranjc, od 3D serije Bučke z Artačem pred leti ne dela nič, kar mirnopriznajo... samo ni problem delavcev, če vodstvo ne zrihta dela... no Miša se v ene desetih ponujenih oddajah "ni videla") pa pač najemajo zunanje, ker si z notranjimi ne morejo pomagat (če ne bi najeli ljudi z novimi idejami bi ostali 30 let nazaj). No, pa TV Maribor ima več zaposlenih kot Poptv. Če od Kopra vsaj kdo pozna oddaje o ribičih, da je vse italjansko pa da tam dela Mef ... kaj delajo v Mariboru? Ne... zakonske spremembe niso potrebne, naj evolucija poskrbi... tudi z morja nismo prišli na kopno kar čez noč. Vse tuje evropske televizije imajo v svojem sistemu ZKP, oddajnike in zveze pa big band pa pevski zbor... Aja nimajo že od družbenih (in tehničnih) sprememb v devetdesetih... No ja, dajmo času čas. Ne kar na horuk spreminjat dobro utečenega kolesja!! Rtv menda ni samo informativni program.. ampak ko se jim karki spreminja, vedno sami omenjajo da stojijo na informativnem programu.
 3. BuDi

  Protivladni protesti

  Ko razmišljajo če bi sodelovali pri Evroviziji nimajo teh problemov, nenavadno. Če bi se oni sekirali kako razmetavajo denar, potem bi dejansko delalo 2300 zaposlenih in ne 400-600 zunanjih izvajalcev (zadnje čase sicer bližje 400). V treh letih so zaradi optimizacije poslovanja zmanjšali število zaposlenih za 1% Skoraj vsak, ki kaj pomeni na RTV je zunanji. Od Šaleharja do Marcela Štefančiča. Skoraj ves igrani program jim delajo zunanji izvajalci - enako kot komercialkam. Razen pri nekaterih projektih kjer delajo novinci se še vedno razmetava z denarjem in časom kot da je 1987. Če ima lahko RTV Koper 260 zaposlenih, RTV Maribor pa 200 (v Kopru hišnik dobi po pogodbi dodatek k plači zaradi znanja italijanskega jezika), samo v glasbeni produkciji imajo 110 zaposlenih. V okvir javnega zavoda spada tudi ZKP RTV - ki v zadnjih letih izda samo okoli 20 nosilcev letno (od tega samo 5 nekomercialnih, ostalo so Šifrer, Izštekani, Iztok Mlakar...) ima za polni delovni čas zaposlenih cca 30 ljudi.
 4. BuDi

  The Sinner

  V tretji sezoni sta sicer precej ok obravnavana osebka. Nick Haas pa Jamie Burns. Ravno ko sem pogledal tretjo sezono so je od nekod na pašnikih pojavila serija Traveler, kjer igra tip, ki je igral Burnsa. Tudi zelo ok.
 5. BuDi

  Protivladni protesti

  Jaz Nove24tv je jemljem kot medija, ki bi bil vreden kakršnekoli pozornosti. Nima vsebine niti nima dometa. Vladozlom ima realno več dometa kot pogovor z predsednikom na Nova24. V bistvu je mnogokje pravilo, da v Nova24tv niti ne smeš citirat kot vir informacij, ker niso kredibilni. - S tem res nimam problemov. (Kar povzroči vprašanja zakaj Mladino in RTV pa razne Špele Kožar, Kaje Sajovic, Mojce Pašek lahko brez zadržkov zapisuješ kot nedvomno kredibilen vir, tukaj pa imam probleme) Nova24tv ne gledam, razen slučajno kot gledam slučajno "Golf TV", nimam delnic, v bistvu mi je zanje RES vseeno. V bistvu sem zadnji direkten odziv pri sebi imel ko sem med preklapljanjem naletel na neke res slabe voditelje za katere sem se spraševal kako to da delajo pred in ne za kamero (če že delajo na TV). Niso niti tako zelo slabi da bi bili zato dobri (kar nekateri nasprotniki iščejo, potem so pa razočarani ker ne "delivera" - kot "Ancient Aliens" naprimer - to niti fenomen Damjana Murka ni, ki ga podobno vsi poznajo, vsi norijo da je beden, nihče ga ni slišal peti v živo - ker jih v resnici ne zanima, nihče nima njegovega albuma - ampak Murko dostavi cringe worthy zabavo , Nova24tv pa ne) - Mislim da z Nova24tv z 0 denarja delajo ravno tak program da je stranki dovolj, nasprotnikom pa trn v podplatu - tako da je cilj (poceni trolanja in neke kleti) že dosežen in verjetno čisto zadostuje namenu. Če zapravijo kaj več kot peanutse so pač nekoga nategnili, kar spet ni problem in me res ne boli - niti ne bi opozarjal da zapravljajo nek denar, lahko se nasmiham da je nekdo vaje sploh vložil. Ampak zakaj pa ne, če je cilj trolanje je čisto ok vložen denar (mogoče za vlagatelja vseeno upam da je to bolj pockey money).
 6. BuDi

  Protivladni protesti

  Pa dobro, kje si se zapletu? Vladozlom je kopija oz. reinkarnacija strani ZLOvenija... direktne povezave z Nova24tv ni.
 7. BuDi

  Protivladni protesti

  pa dobro tu pri vladozlomu je dokaj očitno, da namerno pišejo v stilu ZLOvenije, ki je bila pred izpadi Nove24... Ampak spomin zlate ribice pa to.
 8. BuDi

  Protivladni protesti

  O tem ni dvoma (itak je tukaj večkrat napisano, da ja ne bo kdo spregledal), - - kljub temu, da smo podoben blog/profil ZLOvenija že imeli "pred Novo24tv" in da se temu težko reče "njihove metode". Ob tem so varuhi reda napisali - ne samo da s tem ni nič narobe, celo prav je da se izpostavijo posamezniki: Spletna stran ZLOvenija in odzivi nanjo dokazujejo, da je pobuda avtorjev dosegla svoj namen, pravi varuhinja človekovih pravic. Posamezniki si upajo mnogo več, ko mislijo, da so anonimni, ko pa je njihova identiteta razkrita, jim je pogosto žal. Trdim pač da takega prispevka ne naredi en za "post na gnoju" (ali "instagram meme profil") ker je treba preveč časa in informacij. Tudi 98% medijev se pri nas iz tega razloga ne gre raziskovalnega novinarstva - ni časa, ni znanja - in če si en človek s kamermanom pa tehnikom na "wayneov svet" televiziji (ali gajba tv, če se jo kdo spomni) imaš več kot dovolj drugega dela da preživiš delovnik.
 9. BuDi

  Protivladni protesti

  Misliš, da ima random "instagram meme profil" čas, voljo in informacije da tole skupaj spravi: https://medium.com/@vladozlom/razkrivamo-rumeni-jopiči-so-neonacisti-ede5ac9cd63f Mal smešn, a ne.
 10. BuDi

  Protivladni protesti

  desni viri dni nazaj: POPtv imel ekipo, ker so izvedeli da se pripravljajo hišne preiskave / odgovorni: Nič ni bilo, to so lažne novice, nič ne se pripravlja, tudi če je bila ekipa so bili brezveze ker nič ni. POPtv: fake news. danes: Hišne preiskave... Podobne težave z datumi kot pri Malalanu in vojski na meji.
 11. BuDi

  COVID-19

  Pag: (vir: vecernji.hr)
 12. BuDi

  COVID-19

  Nisem jaz fotografiral, je pa slika 100% legit, letošnja. Podobne imaš tudi na mnogih hrvaških portalih in webcamih. (jaz sem bil ta vikend na enem od slovenskih jezer kjer je bili na eni strani jezera celih 12 lokalnih redneckov s frocovji, šotori in pivom in kaj vem čem še, na drugi pa 5 kolesarjev + jaz & moja, nisem za tako sardinjenje)
 13. BuDi

  COVID-19

  Če si tako daleč kot bi bil doma. Jaz skoraj iz Ljubljane vidim toliko morja kot ti iz terase. Baška, včeraj 15:53
 14. BuDi

  Protivladni protesti

  Protestirala sta tudi ZalaGašper. Me zanima če s takim zanosom kot pojeta.
×
×
 • Ustvari novo...