Skoči na vsebino

BuDi

Prostozidar
 • Število vsebin

  224
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

64 Jezus

Več o članu BuDi

 • Stopnja
  je ravnokar kraljevsko prdnil.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. BuDi

  COVID-19

  Od ene gripe... sploh nič ne dogaja. Te so sigurno umrli v prometni nesreči, od laktozne intolerance al pa ker so se zadušil z arašidi - ne verjet vsega kar objavijo, samo za denar jim gre!!! Pustite umetnikom da delajo dogodke!! Ker ne smejo v družbo ali pa morajo imeti maske in distanco se mladina se ne more zaljubljat in poljubljat!!! Ukinimo maske!! Naši otroci ne vidijo joka in smeh učiteljic!! Poglejte Švedsko zgodbo o uspehu!!!
 2. BuDi

  COVID-19

  Toliko doktorjev kot da smo na gnoju ali pa v mehurčku Werner/Potrča.
 3. BuDi

  Kje kupujete knjige

  Trenutno ni zanimivo nič kar se pošilja iz ZDA... ker so bizarno visoke poštnine... sicer pa: Blackwells (moja najljubša knjigarna - vedno lepo zapakirano in pravilom precej ceneje kot Bookdepository - trenutno začasno ne pošiljajo v Slovenijo / knjige niso na voljo za prodajo - v Slovenijo) Abebooks (predvsem iz UK, plačilo v funtih, kakšen seller kot je reuseabook ima bizarno nizke cene za včasih povsem nove knjige) Bookdepository (klasika, ki je zadnje čase nenavadno draga v primerjavi s konkurenco) Awesomebooks (če kupiš več rabljenih knjig lahko pridejo res poceni, recimo 2 funta po komadu za odlično ohranjene + 3 za poštnino na cel paket, za nove knjige so včasih poceni ampak niso tako primerni ker imajo zelo dolg čas od naročila do pošiljanja, so specializirani za rabljene) Booksetc (novo odkritje po tem ko nas Blackwells ignorira... precej poceni, koliko bo poštnina pa ne veš dokler ne pripraviš paketa ker gre glede na težo) Če imate čas in voljo so res nizke cene rabljenih knjig tudi na betterworldbooks.com , rok dobave je (vsaj) en mesec, ob tem da sem do danes prejel nekje 1/2 paketov, za izgubljene vrnejo denar takoj... ampak vseeno, brezveze. Poleg tega imajo čuden feature, da knjige ki so na voljo v britanskem (nam bližnjem) skladišču sploh ne najde kot da so na zalogi dokler ne klikneš na samo iskano knjigo. Zanimivost: kot posrednik pri dostavi je med njimi in pošto največkrat Distriest - znan kot distributer tujih časopisov. Včasih se za določeno knjigo, ki jo najdeš na Awesomebooks ali Abebooks izplača pogledat tudi eBay ali Amazon marketplace (po vseh možnih različnih državah), isti prodajalec ima lahko na različnih koncih povsem različno ceno (ali ceno poštnine) - pogosto najvišjo na svoji osnovni strani. Včasih pride tudi do "error" cene ... kjer na kakšni od strani narobe prikažejo poštnino istega ponudnika, recimo te dni sem kupil 3-kilsko rabljeno bukletino ocenjeno na $7, ki je bila povsod na vseh možnih marketplacih in ebayu zabeležena pri istem ponudniku z nemogočo poštnino $32, Biblio.com najden preko Bookfinderja mi jo je od istega ponudnika ponujal s poštnino $2,74 ... seveda sem vzel takoj. Knjiga je že na poti ... s trackingom za slabih $10 namesto $40. daleč najboljši iskalnik poceni knjig.... https://www.bookfinder.com/ včasih se zmoti pri kakšnih Amazonih - kjer "misli" da so knjige na voljo za Slovenijo pa pošiljatelj sem sploh ne pošilja, ali pa je poštnina izračunana od oka (iz amerike včasih prenizka, iz nemčije in francije včasih previsoka)
 4. BuDi

  Kje kupujete knjige

  Če rabiš podpise na "pop" literaturi (od R.R. Martina do Matta Smitha in Neila Gaimana) potem je 100% legit pa poceni: (ker folk dejansko podpisuje v njihovih trgovinah) https://forbiddenplanet.com/catalog/?signed=on&sort=relevance&page=1 Čeprav zaradi korone Blackwells še vedno začasno ne pošilja v Slovenijo imajo legit in poceni podpisane (tudi visoka literatura) knjige tudi: https://blackwells.co.uk/bookshop/collection/Signed/-186086
 5. BuDi

  COVID-19

  zaenkrat je objavljeno tole:
 6. BuDi

  COVID-19

  Povej to državam, ki nas bodo dale na rdeče. Dobro da Easyjet vse kensla z Brnika, da ne pušim denarja brezveze (imam 3x prestavljene lete v London in Berlin - vsak 3x).
 7. BuDi

  DUNE (2020)

  Črv zgleda kot iz Sharknada.
 8. BuDi

  COVID-19

  Medicinski center Dr.Pirnat Hujšanje brez lakote 8-12 kg mesečno HUJŠANJE Hujšanje poteka s pomočjo terapije proti apetitu (neboleča stimulacija akupunkturnih točk) ANTISTRES TERAPIJA Zmanjševanje stresa in odpravljanje njegovih posledic. mag.nevrofiziologije Vladimir Pirnat, dr.med.
 9. Transspolni Inštitut proti Tiraniji nad Okoljem
 10. Mladinci s Trga nebeškega miru 1989 podpirajo. Mao je kul.
 11. BuDi

  COVID-19

  Tega nisem rekel, sem pa rekel da je dober del ljudi sam kriv. Ne vsi, ostali so kolateralna škoda, ker življenje pač ni fer.
 12. BuDi

  COVID-19

  Potrč in podbni niso stroka.
×
×
 • Ustvari novo...