Skoči na vsebino

Jin

Rumeni jak
  • Število vsebin

    181
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Prispevki od Jin

  1. kemik reče pred 6 minutami:

    Meni je bil Berserk neki najboljšega kar sem gledal v lajfu od vseh medijev. Potem sem pa prišel do zadnjega dela. :D

     

    Še danes ne vem kaj je fora, verjetno sem takrat kej raziskal ampak vmes pozabil. Kakšen je pa kej ta remake? 

    Ne vem, kolikor berem, je vse, kar je nastalo po tem z Berserk imenom v naslovu, mega trash. :D

     

    Padajo commenti v stilu – če bi zadel na loteriji, bi financiral proper Berserk drugo sezono – tako da sem to dal to tudi jaz na bucket list.

     

    Tako da, če slučajno obogatim, brootal druga sezona in free Berserk majice za cel konjzolec.

     

    BigBoss82 reče pred 7 minutami:

    la serie tv edizione italiana.. topaja prav za galka :))))))) bi mu kupil za RD

    Obvezno.

     

    p. s. Next up se gleda Attack on Titan.

    • Račka +1 1
    • Za crknit smešno +1 1
  2. @Galko Faze gledanja Berserka ...

    1. faza – oh, kul intro, lep meč 

    2. faza – fak, kako lepe kodre in oči ima Griffith 

    3. faza – okej, ta anime ima vse: brutal mečevanje, fino muziko, močne fante, bromance, Casco ... 

    4. faza – aha, očitno tudi I love boys plemiče, grajsko waterboardanje, demonski antihepiend 

    5. faza – ...

     berserk2.jpg

    • Za crknit smešno +1 5
  3. Galko reče pred 19 urami:

    Na meetu smo se pogovarjali z uporabnikom @Jin o animejih in je dec omenil, da bi rad imel kakšen cool seznam dobrih animejev. Evo, par predlogov uporabnik Jin, sem jih dal kao po tierjih, da se lažje odločiš:

     

    S TIER

    - Berserk. Klasika, meni še vedno najboljši anime ever, morš gledat, ultimate brutal srednjeveški akcijski dark spektakel z ogromnim vplivom na gayming, sploh na From software. Ena sezona, 24 delov.

    - Attack on titan. Nova klasika, spet brutal srednjeveško fantasy dogajanje, res carski anime, ki ne izgubi tempa kljub 90 delom skozi koliko, 5 sezon? Absoluten must watch.

    - Pluto. Čisto sveža ZF zadeva o seriji umorov robotov in pro-robotsko usmerjenih vplivnih ljudi, zelo kul, ultra resna zadeva, anime proba bolj ali manj uspešno še malo zaflilozofirati o človečnosti in smislu obstoja AI-ja. Ena sezona, 8 delov.

    - Parasyte. Noro carski anime, kjer alien parazit srednješolcu med spanjem odgrizne roko in parazitira namesto nje. Mogoče se sliši smešno - ni, anime je hud ko svinja, smrtno resen, poln brutal akcije in je na momente svinjsko gory. Top shit. 1 sezona.

    - Rouri Kenshin. Še ena mega popularna in mega kvalitetna zadeva o fenomenalnem samuraju Kenshiju, bivši legendi mečevanja, ki se hoče upokojiti in živeti miren lajf na deželi... ...pa pač valda ne gre. Zelo top roba. 1 sezona.

     

    A TIER

    - Death note. Tudi zelo legendaren, kvaliteten in popularen anime o fantu, ki najde dnevnik, s katerim instantno ubiješ kdorkoli na Zemlji, če napišeš vanj njegovo ali njeno ime. Med gledanjem morajo biti obvezno na mizi jabolka. Mislim da je 1 sezona.

    - Neo Genesis Evengelion. Mecha staple in najbolj znana mecha serija poleg Gundama. Mega jokajoč in posran najstniški protagonist z ogromnimi daddy issues, 85% serije je jok in stok in uporabnik Teško je, ampak ko začne pokat, pa jebomater da poka. Pa konec je svinjsko brutalen. 1 sezona.

    - Dorohedoro. Mega weird anime lizzard-mutantu, ki se z amnezijo zbudi v ultra nasilnem cyberpunk svetu. Do konca odfukan anime, ampak zelo zanimiv. Tudi na mestih za umret smešen. Zdajle mislim da se ravno predvaja 2. sezona.

    - Gantz. ZF anime o dveh frendih, ki umreta v nesreči, a jih v nazaj v življenje vrne čudno vesoljsko bitje Ganz, za katerega morata opravljati morilske misije, če želita živeti naprej. Nastopa tudi izjemno luštna protagonistka (prav tako mrtva) z ogromnimi joški, res mi je bila všeč. 1 sezona.

    - Psycho Pass. Zelo podobno kot Pluto, samo slabše - ZF anime o ogromnem mestu, ki ga vodi AI, kjer se nenadoma začenjajo pojavljati brutalni umori. Cool, sicer je Pluto boljši, ampak je definitivno za pogledat.

    - Elfen Lied. Brutalno nasilna serija o eksperimentu na teenage punci, ki jo dobri znanstveniki opremijo s telekinetičnimi sposobnostmi, pozabijo pa da ima mogoče gospodična hardcore travmatično zgodovino in da si zelo želi folku puliti glave, noge in roke. Ne spomnim se veliko, samo da punca kolje folk bolj brutalno ko v Predatorju. 1 sezona.

    - Claymore. Dark fantasy zgodba o skupini bojevnic, ki se lomijo proti monsterjem, pač vsak del je nov epic battle in vsakič so monsterji čedalje bolj OP. Tudi tukaj se spomnim večinoma samo to, da je res huda akcija in da je glavna protagonistka res u pizdi v primerjavi z ostalimi bojevnicami, ampak nekak kar uspe preživet iz dela v del. Meni je bla cool. 1 sezona. 

    - Ninja Scroll: še ena bolj stara zadeva, tokrat o ninjah in o fajtih med njimi. Pač je 20 let od tega kar sem gledal, se pa spomnim da je res cool akcija in da so mega carski nasprotniki. Tko, za filing, če se prav spomnim: ena od najbolj zajebanih evil ninj je brez rok in nog. In svoje nasprotnike ubije z nožem, ki ima skritega v ustih :D Pač take padajo. 1 sezona.

     

     

    Drgač pa predlagam da si pogledaš Gostilno od tukaj par strani dalje za dodatne predloge, ko so se razgovorili precej bolj proper anime poznavalci od mene :) https://mn3njalnik.com/index.php?/topic/45-uradno-gostilna-pri-konjzolcu/page/1101/#comment-1162004

     

    Pismo, dec, tole je vsaj za en diskreten handjob. Thx!

    • Na jagodo +1 1
  4. Galko reče Dne, 21. 1. 2024 at 0:13:

    ker sem dokončno obupal nad serijami (dokler ne pride nova Genialna prijateljica al pa kaki Dragonsi), sem nažgal v google zadnji up človeštva, da se najde še kakšen dober izdelek iz holywooda: "Best A24 movies reddit"

     

    Past lives - svinjsko počasen, ampak lep in zelo realističen filmček o tem, kako gre lajf in ljubezen v eno smer, ampak s tem zapre pač vse ostale poti. Ker so notri kitajci, ker je žalosten in ker je nabit z zelo nostalgičnim občutkom izgubljene priložnosti, me je malo spomnil na In the mood for love, s tem da slednji mi je še boljši. Carska stranska vloga belčka slovenčka židka moža drgač, težka vloga, tip se ti kr zasmili. 

     

    Talk to me - mega nahypana in opevana avstralska grozljivka. Sicer čisto cool horrorček, ampak tko kilometre stran od kakega Hereditaryja ali Midsommarja in podobnih heavyweight horror kalibrov. Pa pričakoval sem precej bolj grozno robo glede na uvodno premiso, kakšni korejci bi naredili tak teror iz te zgodbe, da bi pokala driska po kavču. 

     

    Red rocket - res epic drama / komedija o že rahlo odsluženem porno igralcu, ki se vrne domov v revno predmestje Texas cityja, in pač proba neki narest iz lajfa, ne glede na ceno. Top kamera, eden največjih scumov med protagonisti ever, carsko okolje white trash amerike, dobri liki, Strawberry je huda za popizdit, overall res carski igralci - sploh glavni igralec NORO odšpila človeško gnido, ki je Mikey. Tok mi je blo bad za vse osebe okrog njega, ki jih tip čiza in izkorišča, da sem moral narest par pavz med gledanjem, sploh ko tip začne groomat Strawberry. Odličen film, fenomenalen.

     

     

    Tko da pod črto res cool roba. Pač ja, očitno bodo med kvihtanjem pokale drame in AA/indy horrorji :D 

    Dobra roba, plus ena. Hvala, ker si me spomnil, da moram naročit blu-ray filma Red Rocket. I'm coming to get you!

  5. GOTY 

    — Resident Evil 4 RE

    — Dead Space Remake

     

    NAJBOLJ PRIČAKOVANA

    — GTA 6

    — Star Wars: Outlaws

    — Senua's Saga: Hellblade II

    — Tekken 8

    — Black Myth: Wukong

     

    NAJLJUBŠI CHARACTER

    — Kratos

    — Leon

    — Ezio

    — Ellie

    — Snake

    — John Marston

     

    NAJLJUBŠI OPEN WORLD

    — Red Dead Redemption 2

    — Witcher 3

    — Cyberpunk 2077

    — AC: Black Flag

     

  6. Hehe, res je daljši. Po preigranem res zelo proper zadeva. Dejansko mega sede roguelike koncept k bistvu DLC-ja. Igralno je kul, tudi ravno dovolj dolg, vmesna zgodbica pa zelo lepo zaokroži glavni tematski del igre in zabrenka na strune nostalgije. Predvidevam, da bo naslednja igra nek Atreus spinoff, kar je za SM lukrativna, smiselna poteza, meni pa je precej vseeno za malega. Bi raje imel remaster enkice in dvojkice. Dobro – nazadnje bom itak igral, tudi ne dvomim v kvaliteto ... Se pa veselim, kaj bodo mojstri skuhali za naslednji osrednji naslov, kam bodo poslali Kratosa in na kakšnih motivih bodo gradili naslednjo pustolovščino. DLC je za moje pojme kar se tiče odrešitve Kratosa izčrpal ta register. Si predstavljam, da bi bilo utrujajoče, če bi to znova premlevali po dolgem in počez. Internetsi sicer favorizirajo egipčanski setting; iz lokacij, kamor je potoval Tyr, so tudi druge zanimive opcije. Karkoli že bo, pa upam, da podobno kvalitetno premestijo franšizo, kot so jo iz grške v nordijsko mitologijo.

    • Račka +1 1
  7. Meni sta obe nadaljevanji odlični, ma tudi na mestih konkretno razvlečeni. Zaradi tega me prav nič nima, da bi šel main story ponovno igrat. Obe franšizi sta story driven action games in pri tem tipu iger mi je z vidika dolžine manj absolutno več. That said, TLOU2 tam do Joelove smrti je faking masterclass v režiji. GoW: Ragnarok sicer najbolj "zamerim", da so franšizo, ki so jo sicer zelo dobro posodobili oziroma zastavili na novo, evidentno delali na način, da bo ja sedla karseda širokemu občinstvu: en moment uživam v norem gameplayju in si mislim, vau, to je novi GoW, drug moment pa igram »Sony ekskluziva« igrico. Valda štekam komericalni vidik, ma sem vseeno pri TLOU2 kljub dolgočasnim odsekom veliko bolj čutil, da je to karseda nefiltrirana vizija developerja. To, da je folk bombal userscore, samo potrjuje, da je imel ND pri zgodbi faking jajca. GoW: R je po drugi strani, kar se tiče zgodbe, en tak mišmaš dobrih do izjemnih odsekov, ki kot celota ne izpade več kot posamezni deli. Za moj okus so z vidika Kratosa pretirano odvrgli pedigre grške tragedije v zameno za družinsko dramo o odrešitvi. Dvojka je s tega vidika preveč predvidljiva glede razpleta, ki je … čisto preveč safe, kot je rekel user Galko. Tudi bitke so bile bolj ali manj remiks že videnega. Ko slišim besedo Ragnarok, res pričakujem nek presežek pri dizajnu in scalu. Prvotna trilogija je bila bolj inventivna v tem pogledu. Mi je pa core borilni sistem GoW:R hands down najljubši v seriji.

    • Račka +1 1
    • Na jagodo +1 2
  8. bitsurugi reče pred 1 minuto:

    Tale DLC je communist tier. Ni to nek low effort “samo da nekaj dodamo”.

     

    - new cutscenes check

    - new lore check

    - new bosses check

    - bomboncki/easter eggi za old school ljubitelje check

    - dober combat check

    - totalno dzabe leta 2023 check

     

    Edini minus je to, da moras zdaj nazaj past notri v igro/gameplay po tolkem casu.

     

    Vsekakor ta dlc zvisa skupno oceno GoW:R. Ce je sploh mozno.

     

    • Za crknit smešno +1 1
×
×
  • Ustvari novo...