Skoči na vsebino

Boba-Fett

Rumeni jak
  • Število vsebin

    677
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Sloves med gmajno

488 Fant od fare

Več o članu Boba-Fett

  • Butast stavek
    Sarlaccov gvano.

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

  1. Joj saj nisem nek expert, ampak mislim, da so šerifi sam v kakšnih bolj ruralnih območjih, v mestih jih vsekakor ni. Kot vidim ja mesta imajo tako imenovana "metro police", ko greš pa ven pa so že county. Kako je s cestami ne vem, verjetno te interstate res pokrivajo trooperji, šerife vidiš (oz. v glavnem vse njegove deputye) ko zapelješ s ceste. Drugače pa kolikor sem govoril z ljudmi, ki delajo v turizmu, so kar veseli Ameriških turistov, ravno zato, ker so navajeni, da vse stane, da je vsaka dodatna storitev pač plačana, in da se vedno daje tip. Če imaš kake bolj bogate turiste, skupine, se menda konkretno splača. Vodiči pa s škrtimi Kitajci in prostaškimi Rusi nič več ne želijo imet. Plus to, da so večinoma izredno vljudni. ZDA je res dežela mnogih težav, ampak meni je ta njihova prijaznost in vljudnost res top. Ko sem v Sloveniji, sploh na kakem Gorenjskem, mene vedno na rit vrže ta trdota in surovost. Res so mojstri v tem, da rešujejo mnogo stvari s prijaznostjo, nasmehom. Američan ti ne bo nikoli govoril, da je nekaj brezveze kar ti počneš, ali te želel užaliti, in zakaj bi res te?! Najhuje kar od njih dobiš je, da reče "very interesting".. . Slovenci pa smo res noro naporni s tem, da moramo skoz svoja mnenja o vsem delit, npr. "meni je pa ta tvoj šport, hobi .. čist brezveze,.zakaj se s tem ukvarjaš. ipd".. Na kakem podeželju, sploh ko greš proti jugu, pa si samo še sweetheart, honey, ... Pa tudi to mi izredno všeč, da ko nekoga vidiš, si daš roko, si za vedno na TI, ni več nobenih gospodov, vikanja in podobnih jajc.
  2. Ja s tem, da šerifi, ki so izvojeni, v nekih zveznih državah oz. county-jih sploh ne rabijo kake formalne izobrazbe Meni je še bolj noro, da v kakih večjih mestih je polno enih policij... pa imaš metro police, pol university police, pa church/cathedral police, pa special police (ki pol je v walmartu), pa amtrak (vlaki) police, pa park police za predele s parki, pol maš izpostave homeland security, pa FBI, pa postal police, pa matr res ni da ni.. da se vojaških vej pregona sploh ne dotikam. Tudi na obveščevalnem področju je kup enih agencij, nekaj manj kot 20... tako da je to iz filmov, ko se prerekajo, kdo ima jurisdikcijo ni iz trte izvito
  3. Ponavadi te potem res vprašajo, kaj je bilo res narobe..ter ti s tem dajejo vedeti, da pač napitnina se daje. Je to res dosti rude, če ne daš. Ampak jebat ga tako imajo, zdaj neki pametovat v tuji državi, ki imajo svoje običaje, je dosti scanje proti vetru in neproduktivno. Sam se že povsem navadil, da pač že v glavi zdaj preračuam tip za frizerja, hrano, itd.. So se pa tudi Američani začeli malce pritoževati, ampak v post-covid obdobju, ker se zahteva že res za vsako neumnosti tip, tudi če za counterjem naročiš, in ti samo v roke potisne hrano. Eni imajo celo pravilo: If I order standing up, I'm not tipping. Je pa zadnje čase popolna zmeda, ker nekatere restavracije na račun nabijejo "service charge", ki je od 18 do 22 %, (in ta gre lahko samo lastniku, ni pravil), a potem zahtevajo še tip, plus seveda da ti na koncu na račun nabijejo še davek. Kar prfuknjeno res, da na koncu lahko dodaš tudi 40 % k ceni, ki je na meniju. Je pa to tudi ja loophole, da ni treba dosegati minimum wage. Meni je bila tudi dosti moreča izkušnja nabava avtomobila. Ko ti k ceni začno nabijati itak poleg davka še polno enih fee-jev (od dealer preparation fee, destination fee, advertising fee, market adjustment fee, ... ) En časopis je enkrat naštel celo 11 vseh možnih fee-jev . In pol prav hodiš od dealerja do dealerja in moleduješ za "out-the-door-price", pa vsak bolj muti, ja pridi poglej, se bomo vsedli... to ima EU res top poštimano, in so vse to nepoštene prakse, ki so prepovedane. Glede kakovosti hrane pa je čist odvisno kje kupuješ, ali od walmarta do whole foodsa. Mi z družino damo raje malce več za kakovostno hrano, in ko pridem kaj v Slovenijo, mi je zelenjava , predvsem pa sadje iz trgovin dosti brez okusa.
  4. Z otroki smo v neki 4thofJuly akciji kupl za 50 USD super pocket Taito model tako, da se zdaj nostalgično mal hecam z Bubble Bubble, Football Champ in Puzzle Bobble. Gor je še nekih drugih 15 špilčkov (Operation Wolf, Space Invaders,.. ), sprejema pa tudi vse ostale Evercade cartridges, tako da možnosti je neskončno. Presenteljivo kakovostna zadevca, IPS zaslon, odzivne kontrolce, na hrbtni strani so še L1, L2, R1 in R2 gumbi, 4 urce baterija drži, tudi maš neke dodatne opcije za display, pa easy mode za otroke. Je pa res mala ročna drkalica, vržeš v žep, za kako plažo, čakalnico, letalo.
  5. Boba-Fett

    NBA tema

    Ma dans Dallas zmaga. Zdaj ko gre zares se bo Boston posral v gatke , popravek. vzelene gatke.
  6. Boba-Fett

    NBA tema

    Uf game 5, če slučajno Dallas zmaga je vse mogoče
  7. Boba-Fett

    NBA tema

    Uf si pa strog! A ni prijetno, da še mal zabave, druženja, pijače zraven?? Tudi za gledanje tekem se dostikrat organizira watch partye. Sicer pa ne vem o čem sploh debatiramo, NBA je bil vedno posel, showbussines. Sanjati o "čisti košarki" leta 2024 je kar precej naivno.. Ja za te bojkote vem, se zgodijo, a tega res malo. Pač to je realnost, woke, LGBTQ+ in podobno. Mene je tudi mal irritiralo na začetku, zdaj temu niti ne dajem več tok pomena, ker se mi zdi, da ima ta civilizacija res druge, bolj realne težave. Mi je bilo pa smešno, če ne že retardirano, , ko sem mal opazoval odzive v Sloveniji glede eurovizije in švicarskega zmagovalca in so nekateri skor pregoreli od histerije in ogorčenja, da zdaj pa konec sveta, in konec družine in boga. Pizda a to je zdaj res težava Slovenije? Tam v sosednji državi se rojeva spet fašizem, pol populacije je destruktivno zapite, Slovenčke pa mori, kako se kdo počuti, ali je fant ali punca.. wtf res. Se spomnim 20 let nazaj ko so šel Sestre na Evrovizijo je bilo dosti vse bolj sproščeno in zabavno, zdaj pa spet drvimo v en srednji vek, konzervatizem, zaprtost... Ampak ja pustimo to, se oddaljujemo od teme.
  8. Boba-Fett

    NBA tema

    To ne drži. Povprečna tekma v nba sezoni je okoli 2 uri in pol. Tudi če greš gledati v živo, se sploh nič ne vleče, greš vmes odtočit, po kako novo pivo itd. Res nisem imel okoli občutka, da je zadeva prekomerno raztegnjena. Saj to je vedno družaben dogodek, ponavadi s frendi ali družino, ne da gledaš na uro kdaj greš domov. Torej obiskanost tekem nikoli ni problem, je pa problem ja gledanost, ker je res dolga sezona. Pa lahko zgubiš 45 tekem, pa greš vseeno v playoff.. in tekme potem zgubijo na veljavi. Ameriški fuzbal ma to res odlično, ker vsaka tekma šteje na življenje na smrt (plus seveda da je ful poškodb in se rabijo pol 7 mesecev lizat rane). Tudi to o "propagandi demokratov" bi jaz vzel z rezervo, poznam tudi veliko republikancev, pa so ljubitelji NBA, pa nihče še nikoli ni nič zajambral. Tu v ZDA je pač tako, firme, velike organizacije promovirajo vrednote (LGBTQ+,..) in politične message, ki jih imajo eni za "demokratske". Nisem še slišal, da potem zaradi tega kdo ne bi kupoval Apple izdelkov, pil Cocacole ali si ne bi inštaliral Windowsov, Svet je šel pač naprej, tu tudi na Paradah ponosa uradno sodeluje celo ameriška vojska. Je pomojem res bolj to, da za nova generacije ni več zanimanja za knjige, filme, vse kar traja več kot par minut, enostavno ni fokusa. Če pa že je, pa je še zdaj tisto drugih stvari, športov, dejavnosti,.. Pogledajo mal highlightse, kaj kak yutubr pravi, kaj je kak LeBron na instagramu objavil, in to je to..
  9. Boba-Fett

    NBA tema

    Je pa gledanost kar slaba v ZDA, kljub temu, da so v finalu famozni Boston in Dallas (kjer je zadaj Texas z 30 milijoni prebivalcev). Za prvo tekmo so številke bile res slabe, če odmislimo Covid obdobje, med slabšimi v 20 letih. Nasploh pada število gledalcev. Seveda gre to v roko z roko s tem, da ljudje ne gledajo več kabelske.. zato zdaj se trudijo tudi preko streaming servisov to nadomestit, a vseeno. NFL (Super Bowl) celo raste gledanost. Če je imela 3. tekma gledanost 6 milijonov gledalcev (ABC), lahko samo sanjajo o številkah iz leta 1996 (Bulls vs. Jazz), kjer je imela Game 6 , 22 milijonov gledalcev. Še 2019 so imeli Raptors vs. Warriors tudi nad 10 milijonov gledalcev, pol je samo še dol padlo. https://en.wikipedia.org/wiki/NBA_Finals_television_ratings https://sports.yahoo.com/nba-finals-ratings-mavericks-celtics-posts-worst-game-1-numbers-since-2021-230825808.html
  10. Jaz niti ne razumem tega pompa okoli te marihuane.Pa saj jo že zdaj vsi uporabljajo, pa jo naj klinc še legalizirajo. Pa če se lahko alkohol uporablja za NEmedinske namene, ne vidim razlike zakaj ni potem isto za marihuano. Če gre za skrb za mlade.. Sicer pa v ZDA, kjer polovica zveznih držav ima legalizirano marihuano (+21, kot alkohol), nisem še slišal da bi melo to kakšne negativne učinke. Pa sem že z marsikom govoril, v različnih delih ZDA. Je pa res, da so američani tudi pri alkoholu zlo zmerni.
  11. Boba-Fett

    NBA tema

    Pa menda si Boston želi zaključiti doma, tako da eno jim pa ja bodo pustili Jah mal škoda, sem bil kr nahypan, a roko na srce, gledat Slovenca, ki ekipo pripeljal do finala NBA in še tam ves polomljen dominira..res kapo dol. Tako da sekirat se ne splača.
  12. Boba-Fett

    NBA tema

    ja Lively, Maxi, Exum,..čist katastrofa pa prosti meti.. ampak ok, so zraven
  13. Boba-Fett

    NBA tema

    doncic zgleda 1 min pred tekmo kot da bi prisel iz jarka, v 1 sv vojni… ves povit
  14. Meni je pa kar konkretna razlika na 16 inch, FHD ali QHD. Tak sweet spot. Sploh res imam več workspace, tudi v igrah, vsaj meni ko mi všeč strategije je razlika konkretna. 17 je seveda bolje, ampak tisto se že težko uvršča pod res "prenosno"...16inch mi max. Pa s temi prenosniki novim, jaz mam npr. Legion Pro 5 s 4070, grafične že res brez nekih naporov dosegajo 60fps pri high settings, pri kakih naslovih tudi 120hz.
  15. ja to maš prav, tko bolj intenzivno res padel v igro šele po obeh DLCjih. Morda so se pa kaj naučili…, verjetno ne
×
×
  • Ustvari novo...