Skoči na vsebino

DrMiha

Šerif
 • Število vsebin

  267
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

23 Fant od fare

Več o članu DrMiha

 • Stopnja
  je zvezdo sunil, ampak ga niso dobili.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Ameriška online prednaročila so tak clusterfuck kot je bil s PS5... Amazon ne dela sploh, MSjeva uradna štacuna dela za vsakega desetega, Walmart folku javlja maksimalno količino ob praznih košaricah zmagovalni patriotski twit:
 2. ja veš kuko bo vse lepo izgledalo v HDR
 3. Kako je zabavno brat komentarje da bo MS pobasal vse, kar leze in gre, začenši s Sego in CDPR no, Zenimax je bil v privatni lasti in v finančnih škripcih. Sami so iskali novega lastnika, odločili so se za MS (se je pa zravn smukal še vsaj Tencet). Prevzem podjetja, ki kotira na borzi (Sega, T2, CDPR...) pa ni tako enostaven, saj je treba s prevzemno ponudbo prepričat dovolj delničarjev. Pa še to ni mus, da boš dobil večinski delež... Bodo pa pripojili še kak studio, že dolgo časa se govori o Asobu (Francija).
 4. dejansko so ameriške štacune dobile po par konzol za walk-in prednaročila. Tole bo čisti kaos čez dve uri, ko se zadeve odprejo.
 5. Če imaš servis ala Netflix, rabiš reden dotok novih vsebin, drugače bo folk odšel drugam oz. skenslal naročnino.Tko da ali kupuješ zadeve oziroma štartaš lastno produkcijo. Tko bo MS imel lastno produkcijo internih studiev (kot kaže, bomo do prvih izdelkov čakali še več kot leto...), obenem pa bo moral plačevati za 3rd party špile na Gamepassu.
 6. prodaš playgamu za 700 evrov easy money
 7. pomoje bodo to bolj ciljali nedeljske igralce, da se s poceni zadevo spravi čimveč folka na Gamepass. Ampak glede na zbrko z imeni zna ratat cela štala
 8. zaenkrat se prodaja ful slabše kot večji brat, ampak entuzijasti bodo itak kupil tapravo stvar ne pa nekej kar ni ne tič ne miš
 9. Britanske ustreznice playgama so preveč botov aktivirale lol
 10. jup S tem da bodo razvojni stroški špilov za prihajajočo generacijo še občutno višji kot za trenutno. Torej bodo veliki naslovi stali še dosti več. Kar pomeni da MS rabi čimveč naročnikov za trenutno ceno (100 mil+) ali pa bo treba višati ceno naročnine na GP, kar je povsem realna in pričakovana poteza.
 11. Amazoni še majo zalogo, francoski in italjanski vsaj
 12. yep, Gamepass je srž MSja zdej in morajo dobit čimveč naročnikov, da bo zadeva finančno pila vodo (ker bo razvijalcem treba pokrit stroške razvoja/trženja iger, ki bodo priletele na Gamepass namesto na police trgovin, tko da kr kalkulatorje v roke pa zračunajte kolk to pride za eno večjo igro). Zato se tudi smukajo okoli Appla, da bi dali GS na Iphone pa imaš koj par milijonov potencialnih subov.
 13. pa še tale cheap shit od proteini.si lol
 14. Uradno ima Zenimax 14 studiev, MS navaja le še osmerico. Tko da bo več kot očitno prišlo do združevanja / ugašanja. So pa vsi, razen MachineGames (Švedska) in Tango Studios (Japonska) bazirani v ZDA. Tudi če prevzameš tako količino studiev, te čaka ohohoho dela, da se prilagodijo novemu načinu dela in poslovanja. ob prevzemih sta itak vedno dve poti a) vse gre čudovito b) vse gre narobe. Vmesna se morda pojavi, ampak se hitro spremeni v b) tko da IMO bo prišlo do rekonstrukcije studiev, par sto folka bo ostalo na cestI... Je pa bil Zenimax od vseh samostojnih založnikov najcenejši, najbližje mu je po vrednosti le še Ubisoft (okoli 10 milijard $), T2, EA in Activision so izven dosega tudi za MS.
 15. namest TikToka so pač Zenimax kupil. Je pa 7.5 milijarde velik denar in brez žegna vrhovnih krogov / večinskih delničarjev tega ne bi izpeljali. Pa še zenimax je ameriška firma, če bi šli v prevzem kakega velikega evropskega založnika bi vmes skočila EU.
×
×
 • Ustvari novo...