Skoči na vsebino

Krutec

Vesoljc
 • Število vsebin

  4
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

1 Jogurt

Več o članu Krutec

 • Stopnja
  sirota jerica s štirimi sporočilci
 1. Ravno par dni nazaj sem razmisljal, ko sem se pisal o svojih prigodah sem bil najbrz edini (?) mn3njalnicar, ki se je odselil v tujino takrat. Zdej se ja pa kar razmnozilo tole. Mi je pa zanimivo zdej po 15 letih zivljenja izven kokoske, se sploh ne pocutim vec, da zivim v tujini, ampak sem doma in obisk v Slovenijo (ali pa evropo na splosno) mi zveni kot nek turisticni izlet in ne "obisk doma". Pa imam rad dezelo kot dezelo, samo vse mi je ratalo bolj tuje kot domace.
 2. Glede tiste prve slike, vzemimo s scepcem soli ankete znotraj kitajske o tem kaj si oni mislijo o kitajski. Ni dalec od ankete "Is life great?" in obe opcije sta "yes". V sluzbi imam polno kitajcev in kar nekaj skorajda neposrednih sosedov s katerimi obcasno kako recemo. Ceprav so na "varnem" izven kitajske in ne debatiramo preko elektronskih medijev ampak v zivo offline, vedno brez izjeme spremenijo temo, ko jih vprasam po odkritem mnenju o kitajski ali pa recejo "ah pac kitajska" in potem spremenijo temo. Cetrta slika: bo zanimivo videt cez kako leto pa tja do pet let, ker je veliko govora o preveliki odvisnosti, ki jo je razkril COVID (ne da se mi iskat neke konkretne vire, samo kle je primer - https://www.washingtonpost.com/world/asia_pacific/japan-helps-87-companies-to-exit-china-after-pandemic-exposed-overreliance/2020/07/21/4889abd2-cb2f-11ea-99b0-8426e26d203b_story.html). Japonska ni edina, pri nas se veliko govori, da se bo vsa strateska industrija potegnila vn nazaj domov in clo pri nas v sluzbi smo imeli na zacetku leta okoli ~500 ljudi zaposlenih tam in plan je bil razsirit oddelk za developerje (~1000 zaposlenih). Vse to je od prejsnjega mesca zgodovina in gre na Poljsko.
 3. Krutec

  Vesolje

  Priporocam tale kanal, zlo high profile intervjuji iz znanstvene skupnosti http://www.youtube.com/channel/UCz3qvETKooktNgCvvheuQDw
×
×
 • Ustvari novo...