Skoči na vsebino

Warhammer 40k


Krutec

Priporočeni prispevki

Warhammer 40k je moj hobi in ima posebno mesto v mojem srcu ze kar nekaj casa. Ne vem sicer, ce sem edini na temu forumu ali ne, tko da mogoce bo ta tema samo placeholder. Morda se pa par ljudi pofocka, pa imamo neko dolgorocno debato na to temo (ce majo ze LEGO fani svojo ;) )

 

Nisem vedel, ce je fer odpret svojo temo, samo najblizja je o barvanju miniaturc, ki ni 40k specificna - tko da tale bo o 40k na splosno, vse od knjig/lore do sestavljanja figur, barvanja in igranja.

 

display2.JPG.104fab3d9f0026e681fd594d072029a1.JPG

 

display1.JPG.18d03bd099aca36bf248129eb64a9608.JPG

uredilo bitje Krutec
Povezava do prispevka
  • 7 mesecev kasneje...
  • 2 tedna kasneje...

Oh jaz sem prvo prisel na mn3njalnik zaradi WH40k med eno izmed migracij iz bivšega StarForge foruma. Začel sem zbirat Tyranide, nadaljeval z Daemonhunterji in med zadnjimi izdihljaji mojega udejanja sem pobarval par setov Eldar armije. Ničkoliko keša sem zmetal med srednjo šolo in začetki faksa za barve, priročnike in kodekse da ne omenjam samih miniatur, kjer sem poprijel za marsikatero počitniško delo da sem si lahko privoščil Land Riderja za moje Grey Knighte. V tem casu sem tudi kupil prve dve knjigi Horus Heresya, zgodba, ki me je totalno prevzela in trenutno poziram 27 del. Skratka WH40k trga gate. Ze nekaj let spremljam Arch, Luetina za dodaten fix, čakam kaj bo GW naredil z novo edicijo in lurkam na 4chanu za leakanimi modeli.   

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
Avion reče pred 7 urami:

Za knjige sem že Googlal, ma sem dobil različne odgovore. Enostavno ne vem, kje začet. Tule recimo (https://www.grimdarkmagazine.com/warhammer-40k-where-to-start-reading/) svetujejo kar par naslovov za začet s celotno zadevo. Any suggestions? 

 

Na grobo razdeljeno sta dve skupine knjig:

 

- Horus Heresy (31st millenium)

- Vse ostalo (41st millenium)

 

Ce bi se hotel zadeve lotit kronolosko, se najbolj logicno zdi zacet kar direkt s Horus Heresy. Zal zna bit to zelo velik zalogaj, sploh ce se komaj uvajas v cel svet, ker je zadeva 50+ knjig, potem pa se Siege of Terra serija, ki je nadaljevanje original seta itd tko da si hitro ze skoraj na 70 knjig. Bonus je to, da si ne sledijo linearno in jih lahko do neke mere beres nepovezano (recimo v prvih 5 se zgodba odvija linearno, potem sesta knjiga je zgodovina ene od legij, ki gre casovno pred prvo knjigo itd).

 

Tako da moj nasvet je, da za uvod startas s kako knjigo, ki je iz 41st milleniuma in pustis Horus Heresy za kasneje, ce te svet res zagrabi, ker potem cel set cisto drugace dozivljas/uzivas.

 

Moji predlogi za prvic so:

 

- Eisenhorn serija (4 knjige), ce ti sede bolj detektivski scenarij, gre se namrec o inkviziciji katere clan je Eisenhorn

- Yarrick (Imperial Creed, in ce ti sede nadaljevanje The Pyres of Armageddon), ce bi raje sel direkt v zgodbe vojske imperiuma (Astra Militarum)

 

Ce te stil/zgodba zgrabi lahko pol za naprej svetujem.

Povezava do prispevka
kalasnikov reče pred 10 urami:

Jaz na youtubu vsake toliko pogledam kakšen video o WH40k in mi je svet izredno zanivim

Same here, čeprav dostikrat kje vidim omenjeno kakšno knjigo iz tega sveta, pa potem začnem lurkat. 

 

Skratka, Eisenhorn trilogija je na bralniku :) 

Povezava do prispevka

Meni je bila vstopna točka kodexi in pa rulebook. Vsaj v 3 in 4 ediciji so bili polni dodatnega fluffa in ful dobrega artworka. Mislim da je bila prva prava knjiga, ki sem jo prebral šele False Gods takrat ko je Horus Heresy še hotela bit trilogija xD.

 

Drugače lahko priporočam tudi Path of the Eldar od Gav Thorpe. Eisenhorna žal nisem še poskusil. Zdej ravno prebavljam Horus Heresy The Unremembered Empire. Čeprav kvaliteta nekako niha, imajo po mojem mnenju vse knjige prekletstvo, da so prvih 100 strani zelo zmedene (mogoče ker je veliko avtorjev), pol se pa zgodba nekako pobere, in so dobro sekretno branje ali pa med tem ko čakaš na avijon. Škoda, da zaradi tega prekletsva 100ih strani razne kompilacije mal izgubijo na vrednosti. Na primer the Last Church iz 10 dela, je šel mimo mene kot vonj včerajšnjega prdca, čeprav je nek jači short story. 

Meni najljubši deli so nekje med prvih 8 ali 10 knjig, ker opisujejo ozadje teh Primachov in avtor Graham Mcneil. Daleč pred vsemi mi prednjači del 5 Fulgrim ali pa Mechanicum

 

Skratka mogoče so kodeksi res najboljši uvod v fluff, ker ti pomagajo pri vsej terminologiji. Pol pa kr korajžno v Horus Heresy, res epska zgodba. Space horror na novem levelu.

 

 

 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...