Skoči na vsebino

Arduino projekti


gorkyporky

Priporočeni prispevki

Pred kratkim sem se kot popolni začetnik lotil izdelave button boxa za DCS, in glede na razne tutoriale na netu, se mi je zdelo najbolj smiselno začet z Arduinom. Zadnjih par tednov počasi prčkam in se igram z raznimi vezji, gumbi, ledicami, itd, in je po pravici povedano super zanimivo. Ker sem bedak, sem seveda naročil napačno verzijo (Uno), in sedaj čakam novega, da dejansko lahko vržem skupaj to kar hočem. Ampak, to pomeni da mi bo en cel arduino, skupaj z kupom senzorjem, ostal na rezervi, tako da iščem kakšne fajn zabavne projekte, da bi lahko v prostem času pač vrgel skupaj. Kakšne stvari ste kaj ustvarili vi?

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Sem sestavu zaenkrat internal pa external weather station.

 

TBD imam sistem za odklepanje bajte.

 

Pred časom sem od kinezov nabavu celo škatlo fake arduinotov pa ostalega sranja, pa potem še malo dokupu.

 

Totalna jeba: bluetooth in GPRS. Bluetooth mi je pol na koncu ratal vzpostavit, samo valda ne z vsakim modemom, eni delajo enih ne morš spravit up pa da se ubiješ. GPRS je pa druga štorija. SIM800L modul recimo je dirt cheap, samo ker ne podpira 3g/lte se mi recimo sploh ni hotu v omrežje skonektat. Pomoje sem zabil ... par dni časa. Tako da če ima kdo glede tega kako rešitev se toplo priporočam :)

 

The good: step-up in down za voltažo je easy mode, sem mslu da bo bolj komplicirano (edin pač če rabiš za +-0,5V si pečen, tisti so pa dragi), prav tako senzorjev je malo morje, software spisat tudi ni neki ful dela.

 

Nisem šel pa še raziskovat kako je z unimi "proper iot" protokoli, nekako me ne vleče, ker mainstream IoT preveč cilja v corporate cloud zadeve, in ne hvala, ne bi pošiljal vse svoje telemetrije karnekam. Imam že dost sad state pri tej domači elektroniki za krmljenje ogrevanja.

 

 

 

edit: Inb4 odprem link do druge teme...

uredilo bitje jlpktnst
dumbo
Povezava do prispevka

Če imaš čas čakat X mesecev? Plus somehow jaz nisem dobu carine za plačat, čeprav pomoje bi jo moral, še to upoštevaj.

 

Drugače imaš dost te kineske robe tud na amazon.de, pa ni veliko dražja. Načeloma se splača ja. Razen mogoče pri kakšni komponenti kjer res rabiš quality, ampak to lahko načeloma tudi after the fact. Razlike v ceni so tudi za faktor 10 tako da ... jaz nekako ne vidim računice. Tudi če je nevem 20% pokvarjene robe (pa ponavadi ni tako slabo, zaenkrat mi je vse kar delalo). Pa računaj, da boš skuru kakšne reči med eksperimentiranjem :) Je veliko lažje živet če si skuru 1€ modul kot pa 15€ al pa buhnedaj 50€ modul.

Povezava do prispevka

Tole tazadnje ja :) ni mi panike čakat, itak bi nabavil za igračkanje v prihodnosti. Načeloma me zanima analogna elektronika, se da pa kake zadeve elegantno rešit z arduinom. Edini pomislek je v resnici zarad učenja. Morda je bolje za začetek imet nek procesor, ki zanesljivo dela, da si ne razbijaš glave kaj je narobe.

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 3 tedne kasneje...

Oh ja, malo sem planiral house automation, ampak zdej sem proti koncu prenove in časovno nisem uspel prav nič... tako da bomo videli kaj bo šlo naknadno, ne veliko I guess. No čakajo me vhodna vrata. Ko ugotovim kako se odpre ključavnico bom naredil eno simple BT based variatno za odklepanje z mobitelom. Pa en weather box sem naredu že pred časom, smao je atm izklopljen, ker je žrl preveč štroma in sem moral replacat baterijo na 2-3 dni (+ zajebal in vzel celice ne baterijo tako da ni blo krmilnega vezja fun fun)

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...