Skoči na vsebino

jlpktnst

Rumeni jak
 • Število vsebin

  315
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves med gmajno

91 Jogurt

Več o članu jlpktnst

 • Butast stavek
  dnrlzgnj

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 658 vohunjenj
 1. jlpktnst

  Mizarjenje

  Jeba ker ne vem kaj so "normalne cene" ... arrr
 2. jlpktnst

  Mizarjenje

  To! Gledal sem enega majstra, ki je lepo uporabu uno mini krožno žago + dleto za vse utore. Kak dan še rabim, pa prilepim mogoče načrte gor. Trenutno je plan kar ambiciozen... Hvala obema, detajli itak še pridejo, zdej morm spravit načrt do te mere da bom lahko les naroču.
 3. jlpktnst

  Mizarjenje

  Ne sej, vijake itak, samo bi vsaj tolk naredu spoja, da ne drži vijak cele teže (kot je na tvoji sliki). Ali bom šel na kotne ala to: https://webshop.schachermayer.com/cat/sl-SI/product/kotni-veznik-simpson-abr-105-b-narebricen-vroce-cinkano/104445672 Seveda kjer je smiselno tud šraufe nafilam. Osebno bi pa raje se nauču par simple spojev pa kdaj in kje je smiselno rezat utore poleg šraufov. Ali čisto preveč kompliciram in si samo nabavim kup pleha za vogale in šraufam? Mogoče je res kar velik zalogaj in si ne rabim delat še več dela...
 4. jlpktnst

  Mizarjenje

  Delam na tem. Lahko predlagaš kaj si pogledam/preberem glede spojev? Bi rad čimmanj železa na spojih pa brez unih jadnih diagonalnih prečk za stabilizacijo if possible Zaenkrat imam par idej, recimo spodaj bi lahko za stabilizacijo uporabil kar vezano/osb ploščo za stene in bi to stabiliziralo.
 5. jlpktnst

  Mizarjenje

  @berghaus in ostali mojstri, rad bi uštimal otrokom eno varianto igral, tobogan+dvignjena hišica+še kaj. Zdej kupim lahko kitajsko robo za 1-2k, potem sem pa študiral, mogoče lahko pa naredim. Potreboval bi konstrukcijski les za igrala, po možnosti impregniran, ker je s tem največ dela. Mogoče ideja kje začet iskat? Ali pa drugačen plan.
 6. Mam deck in switch. Switch bo za otroke boljš. Why hate switch? Jebenti, kako ne more bit gor netflixa? HBO? Mislim, take basic reči ki so 123 manjkajo... pa en decent web browser. Evo vse to ma deck, pa še v laptop ga lahk transformam dost EZ.
 7. jlpktnst

  Toplotne črpalke

  Ja jeba, sej tud drva če kupiš necepljene metrce so pol cenej. Samo kaj ko je to par vikendov (nevarnega) dela. Meni roke služijo denar... in lažje si trenutno privoščim kupit toploto (štrom) kot pa se puzat po gozdu/sekat. Mogoče čez 10 let pošljem palčke v nabavo? Nevem... Povej kolk časa ti gre pa kolk je tvoja ura vredna pa ti preračunam kolk si plačal za "zastonj" drva.
 8. Jaz zdej igram Into the Breach (ki sem ga zgrešu somehow ko sem preigral FTL po dolgem in počez). Vmes pa mal poskušam različne reči Stellaris je surprisingly playable recimo, EU4 je mal težje. Civ6 je tudi kar ok, precej boljš kot switch verzija ki je za skozlat počasna. Project Cars 1 dela gut, samo kaj ko ne morm igrat tega na kontrolerje... Serious sam pa doom sta ok, samo spet nisem konzolna generacija in me morijo kontrolerji. Rabim ubavit eno tipkovnico s trackballom. Imam feeling da bi mogoče šlo če si mal časa uzamem za controller setup
 9. jlpktnst

  [udarna] avto tema

  Problem je, ko dajo not faking elektroniko za 100€. TFT ekran iz leta 2001 pa neke gadne touch kontrole brez haptike in ni nobenga feedbacka. Skup za 200€ komplet dashboard, plastika in krš. No shit da je smet. Avto pa hočejo met 50k+ Ampak menda to hočemo, to rabimo. Kapitalizem delivers (ponudba povpraševanje).
 10. jlpktnst

  [udarna] avto tema

  Ne sej občutek v VW je postal res bolj premium ... so pa seveda cene tudi. Pa vzdrževanje. Pa crkujejo premium avti še več načeloma ker majo več kar lahko crkne.
 11. Moja prva misel je bila, dobro mu je mino nastavil. Če ste spremljali je bilo jasno že pred volitvami, da so pripravili en kup takih min in da bo koj po volitvah smear kontra ofenziva. In ja, nisem pristaš goluboviča in se mi zdi noro to da se lansira 2 meseca pred volitvami "novega človeka" katerega potem vsi volijo "proti janezu". Pokaže pa malo nivo naše "demokracije", ker očitno folk odloči zadnjo sekundo kaj bo volil flash decision.
 12. jlpktnst

  Toplotne črpalke

  Em, jaz bi uštimal gorilc da dela proper, to je 100€ strošek probably. Edina kisla v tem kar si naštel je, da na roke vklapljaš/izklapljaš radiatorje in da imaš notri 50 stopinj. To je čisto preveč. Kamot daš 35-40 (ker imaš neki izolacije), uglavnem najdeš točko da ti skoz po malem greje. Je ful bolj prijetno. Preveri če lahko najdeš ravnotežne temperature glede na zunanjo, mogoče že imaš elektroniko ki to zna mogoče jo rabiš. Potem pa nimaš več kaj delat praktično. Al šopaš drva 1/2x na dan in se skoz greje, ali pa peleti letijo not. Guraš ta sistem dokler da neki oreng ne crkne.
 13. jlpktnst

  Toplotne črpalke

  Kak imaš pa trenutni sistem krmljenja? A zadeva ok špila? Če kuriš na drva, kolikokrat na dan rabiš kurit da segreješ zalogovnik in do katere temp. ga segrevaš? Kako temp. vode ti spušča v sistem?
 14. jlpktnst

  FlixBus

  Sem čakal v MB uro in pol, nikjer nič označeno, spraševal kje naj bi stalo to čudo pol ure da sem najdu enga ki je vedel (ker nisem bil ziher a sem ga samo zgrešu ali ga ni). Aja valda na postaji nič, rabiš app. Zelo zmedena izkušnja, pač uber od avtobusov ali nekaj takega.
 15. jlpktnst

  Toplotne črpalke

  Maš tudi TČ ki imajo 2 kroga, moja recimo (mitsubishi) ima to opcijo, samo imam 3 kroge pa tega ne koristim in imam ločen sistem. Sicer sem ziher da še vedno mora gret interni bojler na višjo temp, samo lahko se pa naredi valda da ti spušča različne temp. v različne kroge. Izolacija strehe ne bi smela bit baš draga, poglej si malo kolk je cena materiala, verjetno je še največ delo, potem pa šele knauf in izolacija sama. Meni se kar pozna v zgornjem nadstropju da je zdej streha proper izolirana in tudi se pozna da bi bila lahko še bolj proper, samo nismo imeli prostora za bolj debel
×
×
 • Ustvari novo...