Skoči na vsebino

P: i5 9600k kišta s komponentami

blad

Priporočeni prispevki

Prodam v kompletu, brez diska/grafe:
i5 9600k

Noctua d15

Gigabyte z390 UD

G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 (kupljen lani decembra, še vedno v garanciji) + 2x8GB Crucial BX Sport LT DDR4

SilverStone SST-ST85F-GS 850W

Antec full tower kišta, ne vem točno kater model, letnik cca. 2012

Mrežna na matični je čudna. Na 100/100 povezavah dela bp, na 1000/1000 se pa na 3-5 dni naključno sama resetira in zgubiš net za ~5sec (vzroka nisem uspel ugotoviti). Zato je na matično prikljopljena dodatna PCIe mrežna, ki deluje bp.

Disk imam trenutno notri za morebitno testiranje, ob nakupu ga vzamem vn.

Vse skupaj 250€ 230€

Spoiler

Ajd, za mn3čarje loh tud 200 180

Slike po želji na ZS, dovodov se mi še ni dalo čistit.

Prevzem v Lj

uredilo bitje blad
Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
blad reče Dne, 20. 8. 2024 at 23:25:

Mrežna na matični je čudna. Na 100/100 povezavah dela bp, na 1000/1000 se pa na 3-5 dni naključno sama resetira in zgubiš net za ~5sec (vzroka nisem uspel ugotoviti). Zato je na matično prikljopljena dodatna PCIe mrežna, ki deluje bp.

Win11? Tako Intel kot Realtek mata probleme s tem, Intel že en let vsak driver updejt majke mi reši to.

Povezava do prispevka
Šimšalamima Huhu reče pred 1 minuto:

Win11? Tako Intel kot Realtek mata probleme s tem, Intel že en let vsak driver updejt majke mi reši to.

Win10. Sem updatal driverje, biose in vsega boga, nič ni pomagalo. S Pcie mrežno pa vse dela ko šus.

Povezava do prispevka
drevored reče pred 51 minutami:

a je glasen ta recunalnik? kolko elektrike kuri tak proc?

ce bi ga uporabljal kot server kolko bi se mi poznalo na racunu?

Če si boš štimal server, je boljš opcija da si to naštimaš v micro ohišje (razen če ne misleš delat NASa). Pa nov build te bo pršu cca 80e dražji kot ta deal tukaj, in to s cpu-jem ki bo imel 12 threadov. i5 9600 nima hyperthreadinga. 
Plus računaj še ene 20-40e za ssd, katerega boš mogu tukaj dokupit.

Povezava do prispevka
drevored reče pred 1 uro:

a je glasen ta recunalnik? kolko elektrike kuri tak proc?

ce bi ga uporabljal kot server kolko bi se mi poznalo na racunu?

Je povprečno glasen. Zdej že dobra dva mesca ni laufal in ne vem v kakšnem stanju bodo ventilatorji na kišti. Prej je blo tako, da ko sem ga zalaufal po kakšnem dnevu neaktivnosti so bili ventilatorji na kišti glasni kakšnih 5min, potem je bilo v redu. Noctua ventilatorja na D15 sta skos tiha.
Glede serverja oz. porabe, no idea.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...